Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 8, 2017

Εντυπωσιάζουν οι Σπηλαιώδεις Ιεροί Ναοί στην Φθιώτιδα

Εικόνα
Κατά μήκος του όρους Οίτη  υπάρχουν σπηλαιώδεις ναοί, ιστορημένοι αφιερωμένοι  στην Παναγία ή στην Αγία Μάρτυρα Ιερουσαλήμ. (Αρσαλή). Ο σπηλαιώδης Ναός της Παναγίας Προυσιωτίσσης έναντι του χωρίου Βαρδάτες τον οποίο ανακαίνισαν  οι Σιδηροδρομικοί και τον έχουν ως αγίασμα των. Εκεί θαυματουργικως βρέθηκε το 1711 η Ιερά Εικών της Παναγίας. Υπάρχουν αξιόλογες τοιχογραφίες των ετών 1711 και 1748. Ο Ναός περιβάλλεται από Μοναστηριακό συγκρότημα. Η Αγία Ιερουσαλήμ ( Αρσαλή) Υπάτης. Ευρίσκεται άνωθεν της πόλεως Υπάτης σε απόκρημνη περιοχή (1150 μ. υψόμετρο) στην οποία ανεβαίνει κανείς με αλυσίδες. Ο Ναός έχει μερικές τοιχογραφίες. Πανηγυρίζει κάθε χρόνο την Πέμπτη του Πάσχα όπου ανεβαίνουν οι χριστιανοί και ξενυχτούν εις τιμήν της αγίας. (φώτο  από ypati.wordpress.com) Η Αγία Ιερουσαλήμ ( Αγιαρσαλη) Τιθορέας. Ευρίσκεται σε απόκρημνο βράχο του Παρνασσού. Εσωτερικά ο Ναός έχει τόξο, λιθόκτιστο και πετρόκτιστο τέμπλο με εικόνες νεώτερες. Επάνω από τον σπηλαιώδη Ναό υπάρχει άλλη σπ…

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για το 2017 του Εξωραϊστικoύ Συλλόγου Καρυάς ΄΄ Αγία Τριάδα ΄΄

Εικόνα
Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρυάς ΄΄ Αγία Τριάδα ΄΄
Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του συλλόγου για το 2017.
Προμηθευτείτε το από τα μέλη του Δ.Σ

Στρατιώτες της Καρυάς Καμένων Βούρλων που συμμετείχανε στην Ειρηνευτική Δύναμη 1912-1913 στην Κωστάνταζα.

Εικόνα
Στρατιώτες της Καρυάς που συμμετείχανε στην Ειρηνευτική Δύναμη 1912-1913 στην Κωστάνταζα.
Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί στο Ημερολόγιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Καρυάς 2017 ΄΄ Αγία Τριάδα ΄΄
Όρθιοι από αριστερά : Μητσάκου Αντώνης, Αδάμ Γεώργιος, Ρίζος Δημήτριος (Καλφούντζος), Αποστολόπουλος Δημήτριος, Πενταλιός Δημήτριος, Τρίγκας Χρήστος, Λιακόπουλος Κωνσταντίνος.
Καθιστοί από αριστερά : Λιάκος Γεώργιος, Μελάκος Παναγιώτης, Κόρακας Γεώργιος, Άγνωστος , Πενταλιός Κωνσταντίνος , Τρίγκας Παναγιώτης, Μπήτας Αθανάσιος.
Φωτογραφία και πληροφορίες απο την κυρία Παναγιώτα Ροϊνά-Τρίγκα

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Φθιώτιδας για τις οφειλές

Εικόνα
Επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία, Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Φθιώτιδας με αίτημα την «Παράταση εξόφλησης οφειλών μηνός Ιανουαρίου 2017».
Στην επιστολή τους αναφέρουν:
Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,
Λόγω των εκτάκτων  δυσμενών καιρικών συνθηκών  που επικράτησαν στην χώρα και στο Νομό Φθιώτιδας , ιδιαίτερα το τελευταίο  δεκαπενθήμερο και με δεδομένη την πλήρη απραξία  των επιχειρήσεων κατά το ανωτέρω  διάστημα με μηδενικούς τζίρους, σε πολλές κυρίως μικρές και  πολύ μικρές επιχειρήσεις , παρακαλούμε για τα παρακάτω :
Να δοθεί παράταση εξόφλησης τρεχουσών υποχρεώσεων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 τουλάχιστον.Επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις  Οργανισμών – Ασφαλιστικών Ταμείων και Δημοσίου, να μην απολέσουν τη ρύθμιση μέχρι το ανωτέρω διάστημα.Να δοθεί δυνατότητα ρύθμισης σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης ποσών των τακτικών υποχρεώσεων.Τα  παραπάνω κρίνουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ισχύσουν, διότι οι περισσό…

Ειδική Αγωγή, πρόσφυγες και ΕΣΠΑ απορροφούν αναπληρωτές

Εικόνα
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την πρόσληψη άλλων 417 αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016-2017. Αναλυτικά η ανακοίνωση, σημειώνει ότι θα απασχοληθούν 166 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 38 εκπ/κοι του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης με πιστώσεις τακτικού προϋπολογισμού και με πιστώσεις ΕΣΠΑ [Πράξεις: «Ενιαίου Τύπου Δημοτικό Σχολείο» και «Ενίσχυση Προσχολικής Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».] Για τη Φθιώτιδα θα προσληφθεί ένα άτομο (ΠΕ 70) από τα συνολικά 19 που θα απορροφηθούν στη Στερεά Ελλάδα. Ο πίνακας σε μορφή xls Επίσης προσλαμβάνονται 63 εκπ/κοι των κλάδων ΠΕ71 & ΠΕ70.50, 122 του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 32 του κλάδου ΠΕ60.50 για την απασχόληση στις ΣΜΕΑΕ και στα Τμήματα Ένταξης (10 στην Εύβοια και 5 στη Βοιωτία). Ο ονομαστικός πίνακας ΣΜΕΑΕ ΠΕ71 ΠΕ61
Ο ονομαστικός πίνακας ΣΜΕΑΕ ΠΕ70
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρο…

Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγροτών από 1/1/2017 – Ποιοι υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία

Εικόνα
Στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, το οποίο συνεπάγεται την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κ.λπ.) και υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ ανά τρίμηνο, εντάσσονται υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι αγρότες.
Με την ΠΟΛ 1201/2016 κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 47 του ν.4410/2016, οι οποίες ισχύουν από 1.1.2017 και με τις οποίες αντικαθίσταται το άρθρο 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), με σκοπό «τη βελτίωση και απλοποίηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ αγροτών και την πλήρη εναρμόνισή του με το κοινοτικό δίκαιο» και παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή του.
Εν συντομία, οι βασικές αλλαγές που επέρχονται στο ειδικό καθεστώς των αγροτών είναι οι ακόλουθες:
Ως προς τον προσδιορισμό των ορίων που αποτελούν τα κριτήρια για την παραμονή στο ειδικό καθεστώς ή τη μετάταξη στο κανονικό καθεστώς, με σαφήνεια ορίζεται ότι στις 15.000 ευρώ περιλαμβάνεται η αξία όλων των παραδόσεων α…

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! Ο Τσίπρας χάνει την Κύπρο και φέρνει 4ο Μνημόνιο...

Εικόνα
Πηγή: voicenews.gr

Το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο τρώει η Ελλάδα. Η δήλωση του Μαλτέζου Υπουργού Οικονομικών, Εντουαρντ Σικλούνα, προκαλεί αίσθηση και δείχνει τις πραγματικές προθέσεις των Ευρωπαίων. 

-Ισως, όταν βρεθεί κάποιος εκτός Ελλάδας, μπορεί να δει το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος της χώρας μέσα από «μάτια ξένα. Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο», αναφέρει ο κ. Σικλούνα. Δεν πρόκειται να κάνει θυσίες ο λαός της Μάλτας για να διορίζει η κυβέρνησή σας τις αδελφές Νοτοπούλου κι αλλους 27.000 μετακλητούς κηφήνες στο Δημόσιο. Το ίδιο δηλαδή που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σας…»

Παρά τις αντιρρήσεις του κ. Σικλούνα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, η μικρή χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση του χρέους, όπως η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το «κ…

Ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας είναι ένας Έλληνας από την Λευκάδα (φωτό)

Εικόνα
Ο εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας είναι ένας Έλληνας ο Λευκάδιος Χέρν ή Γιακομο Κουιζίμι. Τον χαρακτήρισαν ο «Παπαδιαμάντης της Άπω Ανατολής». Στη γεννέτειρά του τη Λευκάδα, η προτομή του Λευκάδιου Χέρν βρίσκεται από το 1985 στο πάρκο των ποιητών- δίπλα στον Α. Βαλαωρίτη και τον Α. Σικελιανό. Επίσης ο δρόμος στο σπίτι που γεννήθηκε στο κέντρο της πόλης έχει το όνομα του(στα Ελληνικά και στα ιαπωνικά) ενώ οι Πολιτιστικές ανταλλαγές με το Σιντσουκο στο Τόκιο και την Λευκάδα συνεχίζονται.

Η ιστορία του Λευκάδιου Χέρν μοιάζει με παραμύθι και γι΄αυτο έχει γίνει σίριαλ το 1987 στην ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Τσακίρη. Μάλιστα στο βιογραφικό μυθιστόρημα «Ή Οδύσσεια του Λευκάδιου Χερν»,ο συγγραφέας Τζόναθαν Κόλτ τον αποκαλεί ‘περιπλανώμενο φάντασμα’. Ο Λευκάδος Χέρν γεννήθηκε στην Λευκάδα τον Ιούνιο του 1850. Μητέρα του ήταν η Ρόζα Κασιμάτη. μια 25χρονη κοπέλα από τα Κύθηρα. Πατέρας του, ο Ιρλανδός ταγματάρχης Τσαρλς Χερν, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός γι…

Το μηνιαίο δελτίο ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης

Εικόνα
Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το μηνιαίο δελτίο, με τις ενισχύσεις πιστώσεων, επιχορηγήσεις και τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης, που αναφέρεται στον περασμένο Νοέμβριο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσιάζουν μείωση, λόγω της ενίσχυσης των πιστώσεων και των πληρωμών σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016, ωστόσο η «μαύρη τρύπα» είναι ψηλά όπως επίσης και οι επιστροφές φόρων που αν και συρρικνώθηκε από τον τελευταίο μήνα παραμένει κοντά στο 1,5 δις. Τα ακριβή στοιχεία μαζί με τις σημαντικές παρατηρήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και προϋπολογισμού δείτε τα εδώ efthia.gr

Βarcode για την κυκλοφορία εφημερίδων και περιοδικών

Προχωρά άμεσα η καθιέρωση γραμμωτού κώδικα (barcode) για την on line παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Στόχος και αυτής της πρωτοβουλίας του υπουργείου είναι να γίνει άλλο ένα βήμα διαφάνειας και ειδικότερα, μέσα από την αποτύπωση σε πραγματικό χρόνο των επίσημων στοιχείων των πωλήσεων των έντυπων ΜΜΕ, να διασφαλίζεται η αντιμετώπιση των σκιών φοροδιαφυγής (σσ να εξασφαλίζεται δηλαδή ότι θα καταβάλλεται ο φόρος) όσο και αλλοίωσης των στοιχείων πωλήσεων. Πολύ περισσότερο όταν, βάσει των στοιχείων αυτών, διανέμεται η κρατική διαφήμιση, αλλά και συνολικά η διαφημιστική δαπάνη.
Η συγκρότηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό και το λογισμικό των συσκευών του συστήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στα τελευταία στάδια και θα προχωρήσει πολύ γρήγορα, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Διευκρινίζετ…

Προσλήψεις στην 1η τακτική συνεδρίαση στην Κ. Τιθορέα

Εικόνα
Τον προγραμματισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγοριών ΔΕ-ΥΕ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα έχουν ως πρώτο θέμα συζήτησης στην 1η τακτική συνεδρίαση του για το 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Κάτω Τιθορέας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 18:00. Τα θέματα και οι εισηγητές τους: 1) Περί Προγραμματισμού Προσλήψεων τακτικού προσωπικού ΔΕ-ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα. Εισηγητής Δήμαρχος 2) Περί συγκρότησης επιτροπής παραλαβής προμηθειών και παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών για το έτος 2017. Εισηγητής Δήμαρχος 3) Περί συγκρότησης επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων και  προσφυγών προνηθειών – εργασιών σύμφωνα με το άρθρο 221 του Ν. 4412/2016 για το έτος 2017. Εισηγητής Δήμαρχος 4) Περί έγκρισης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης του έργου ¨ Εκσυγχρονισμός Υποδομών Αμφίκλειας¨. Εισηγητής Καρούμπης Ευστάθιος 5) Περί ανάκλησης  της 154/2016 Α.Δ.Σ. και ορισμού επιτροπής οριστικής παραλαβής εργασιών ¨ΕΠΟΥ…

Ακυβέρνητο λόγω βλάβης το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» στον Παγασητικό

Εικόνα
Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, είναι από το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. Στο πλοίο επιβαίνουν 32 επιβάτες και 21 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρει ένα δίκυκλο και 7 ΙΧ οχήματα. Στο σημείο έχουν φτάσει ήδη δύο σκάφη του λιμενικού σώματος, δύο αλιευτικά και αναμένονται ενισχύσεις με δύο ρυμουλκά. Στη θαλλάσια περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3 με 4 μποφόρ βορειοανατολικοί άνεμοι. efthia.gr

Στον Άγιο Κωνσταντίνο η Μυρτιδιώτισσα

Εικόνα
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 21 επιβατών και του πλοίο Μυρτιδιώτισσα που παρουσίασε πρόβλημα μεσοπέλαγα δύο ώρες μετά τον απόπλου (13.00) από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και έχοντας προορισμό τις Β. Σποράδες. Με το ρυμουλκό «Χρήστος 17» και συνοδεία του Λιμενικού πήρε το δρόμο της επιστροφής, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία θα βάλει τα έξοδα διανυκτέρευσης στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου. Επιπλέον θα δοθεί ως δώρο για αποζημίωση δωρεάν εισιτήρια με το πλοίο για τις Β. Σποράδες μέσα στο 2017 σύμφωνα με την επιθυμία του καθενός. Στο πλοίο επέβαιναν και 32 άτομα πλήρωμα που σύμφωνα με τον καπετάνιο Κωνσταντίνο Κλουμιστό κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην κινδυνεύσει κανείς στις 2 και πλέον ώρες που έμειναν χωρίς μηχανή στο έλεος των κυμάτων. Επιπλέον το πλοίο ήταν φορτωμένο με εφτά ΙΧ και ένα δίκυκλο. Άνθρωποι και μηχανές είναι όλοι σε πολύ καλή κατάσταση. efthia.gr

Εντός λίστας για το αφορολόγητο οι δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο

Εικόνα
Δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο (σταθερά, κινητά και συνδρομητική τηλεόραση) θα μετρούν για το χτίσιμο του αφορολογήτου με πλαστικό χρήμα.
Στην απόφαση αυτή φαίνεται να κατέληξαν στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διαπίστωση ότι τέτοιου είδους πληρωμές γίνονται μεταξύ άλλων και στα σούπερ μάρκετ ή σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και είναι δύσκολο να διαχωριστούν.
Επομένως, όπως όλα δείχνουν, εντάσσονται στη λίστα των δαπανών εκείνων οι οποίες θα μετρούν για το χτίσιμο του αφορολογήτου, από τις αρχές του 2017.
Η σχετική απόφαση, αναμένεται εκτός απρόοπτου σήμερα.
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει -χωρίς να έχει εκδοθεί όμως η απόφαση- ότι στη λίστα των δαπανών που δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την έκπτωση φόρου που δικαιούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα περιλαμβάνονται:
– Οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων (αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λπ. οχημάτων, για ανέγερση ακινήτου).

Ένας αναπληρωτής στο ΚΕΔΔΥ Φθιώτιδας

Εικόνα
Έξι (6) προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για απασχόληση σε ΚΕΔΔΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από αυτές μία θέση κλάδου ΠΕ60.50 αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Φθιώτιδας.  Οι συγκεκριμένες θέσεις καλύπτονται από πιστώσεις ΕΣΠΑ, ενώ αναλαμβάνουν υπηρεσία τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017. Ο σχετικός πίνακας: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ/ΠΕΡΙΟΧΕΣΠΕ60.50ΠΕ70.50ΠΕ02.50ΣΥΝΟΛΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1
1ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
1

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ11
2ΚΑΣΤΟΡΙΑ11

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ1

1ΝΑΞΟΥ1


ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ1

1ΦΘΙΩΤΙΔΑ1


ΗΠΕΙΡΟΣ

11ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

1
ΣΥΝΟΛΟ32

Επιστολή Βέττα στον Αποστόλου για τις ελιές Φθιώτιδας – Καλαμών

Εικόνα
Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τους συναρμόδιους, κοινοποίησε σήμερα ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας. Αναγνωρίζοντας ότι η ελιά είναι από τα βασικότερα αγαθά και μάλιστα εξαγώγιμα του νομού, ο κ. Βέττας ζητεί την επαναφορά της απόφασης του Υπουργείου για την ένταξη των συνωνύμων προϊόντων στον εθνικό κατάλογο της ελιάς καλαμών προκειμένου οι τοπικοί καλλιεργητές να αποκομίσουν το ίδιο όφελος με τους υπόλοιπους καλλιεργητές της χώρας. Η επιστολή: Κύριε Υπουργέ, Τις τελευταίες ημέρες ο αγροτικός κόσμος του Νομού μας δέχθηκε με μεγάλη  χαρά  την απόφαση  του υπουργείου σας,  την   από  16-12-2016   ΦΕΚ, για  την  «αποκατάσταση»   του  προβλήματος των τελευταίων  χρόνων που εντάσσει στον εθνικό κατάλογο της ελιάς  καλαμών  και τα συνώνυμα  στην ονοματολογία των εμπορικών τύπων της συγκεκριμένης ποικιλίας, δίνοντας λύση στη δυσλειτουργία της αγοράς αποκαθιστώντας ταυτόχρονα και μία αλήθεια ότι ανεξάρ…

Έτσι πρέπει να γίνεται η επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση μελετών (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ως προς την έκδοση προτύπων τευχών διακηρύξεων ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μελετών άνω των ορίων και κάτω των ορίων του ν. 4412/2016 (Α΄ 147), με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016.

ΦΕΚ

Νέα ρύθμιση για οφειλές προς τους δήμους

Εικόνα
Ρύθμιση για τις οφειλές δημοτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη Βουλή.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε νομοσχέδιο του υπουργείου που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο να περιληφθούν διατάξεις οι οποίες θα ρυθμίζουν τις οφειλές των δημοτών στους δήμους», ανέφερε σήμερα 12 Ιανουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥΜΠΑΡ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει μια πραγματική ανάσα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε ότι η ρύθμιση γίνεται ύστερα από συζήτηση «με την ΚΕΔΕ και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης».

Όπως εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, με τις διατάξεις που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρχουν βελτιωμένες ρυθμίσεις για τον αριθμό των δόσεων των οφειλών, αλλά και μέριμνα για πιθανές προσαυξήσεις που έχο…

Ποια δρομολογια του ΚΤΕΛ Φθιωτιδας δεν θα πραγματοποιηθουν την Παρασκευη 13 Ιανουαριου 2017

Εικόνα
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας ενημερώνει το κοινό για τα δρομολόγια της Παρασκευής που δεν θα εκτελεστούν.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι την Παρασκευή 13/1/2017 δεν θα εκτελεστούν τα κάτωθι δρομολόγια  :

ΛΑΜΙΑ – ΑΘΗΝΑ

5.00

ΛΑΜΙΑ – ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

5.15

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ – ΛΑΜΙΑ

6.10

Κανένα δρομολόγιο προς τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας.

ΛΑΜΙΑ – ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΓΛΥΦΑ

5.45 ΛΑΜΙΑ ΓΛΥΦΑ

7.25 ΓΛΥΦΑ ΛΑΜΙΑ

6.30 & 8.15 ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΛΑΜΙΑ

Κανένα δρομολόγιο προς τα χωριά της Ανατολικής Φθιώτιδας.

ΛΑΜΙΑ – ΥΠΑΤΗ

5.20

ΥΠΑΤΗ – ΛΑΜΙΑ

6.40

Κανένα δρομολόγιο προς τα χωριά του Δήμου Υπάτης.

ΛΑΜΙΑ – ΔΟΜΟΚΟΣ

5.15

ΔΟΜΟΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ

6.15 Δομοκός Περιβόλι Λαμία

Κανένα δρομολόγιο προς τα χωριά του Δήμου Δομοκού και Αναύρας.

Επίσης κανένα δρομολόγιο προς :

Ρεγγίνι

Σκάρφεια

Αγ. Σεραφείμ

Κόμνηνα

Παύλιανη

Στύρφακα

Δίβρη

Κουμαρίτσι

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό της ΚΤΕΛ Α.Ε. θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα :

2231 0 51 345  εκδοτήρια

2231 0 22802   εκδοτήρια δ…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Μέθοδος ΚΕΠ» για μονιμοποίηση συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ

Εικόνα
Μέσω «κλειστού» διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σχεδιάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως παιδικοι σταθμοί, Κοινωνικές Δομές των ΟΤΑ, σε αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για μέθοδο που είχε ακολουθηθεί το 2006 από την κυβέρνηση Καραμανλή επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για εκατοντάδες συμβασιούχους των ΚΕΠ με τη σύσταση προσωποπαγών θέσεων  (ΦΕΚ 757/26.6.2006) και την δημοσιοποίηση σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ (7Κ/2006, Φ.475/11.8.2006).
Εναλλακτικά εξετάζεται το σενάριο ο διαγωνισμός να είναι “ανοιχτός”, ωστόσο σε αυτόν θα έχουν σημαντικό προβάδισμα οι ήδη υπηρετούντες, καθώς θα λαμβάνουν σημαντική μοριοδότηση.
Στόχος η σταθερή εργασία πολιτών με χαμηλά τυπικά προσόντα
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα ξεπεράσει την επιταγή του άρθρου 103 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο αφενός «η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο…

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λαμίας μέσω «προσφυγικής κρίσης»

Εικόνα
Συνολικά 679 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων για την τοποθέτηση 679 επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού. Πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση», το οποίο χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμοδιότητας του Επιτρόπου, κ. Δ. Αβραμόπουλου.  Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν (μέσα σε παρένθεση οι θέσεις που αφορούν το Νοσοκομείο Λαμίας): 1) Για την ενίσχυση των δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας:  64 ιατροί, 148 νοσηλευτές (2),  41 μαίες (2), 9 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι (1), 15 τεχνολόγοι ακτινολόγοι και 14 τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων (2), 15 διοικητικοί, 11  διαμεσολαβητές υγείας, 44 άτομα βοηθητικού προσωπικού  (1) και 40 διασώστες του ΕΚΑΒ. 2)…

Η αγορά ελαιολάδου στις ΗΠΑ αλλάζει αργά αλλά σταθερά

Εικόνα
Βασίλης Ζαμπούνης - Η αμερικανική αγορά αποτελεί την «ατμομηχανή» του παγκόσμιου εμπορίου ελαιολάδου εισάγοντας άνω των 300.000 τόνων (συμπεριλαμβανομένου και του πυρηνελαίου), ποσότητα που αυξάνει αργά μεν αλλά σταθερά (+6% φέτος).
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου η ολοκλήρωση της εμπορικής περιόδου 2015/16 επιτρέπει μια πιο λεπτομερή ματιά και τις εξής επισημάνσεις:
Για την Ελλάδα τα νέα είναι σχετικά ευχάριστα καθώς αύξησε σε σύγκριση με πέρυσι τις εξαγωγές της κατά 1.280 τόνους και κατά 3.204 τόνους σε σύγκριση με την περίοδο 2011/12. Αντίστοιχα αύξησε και το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά σε 2,6% από 1,7% πριν τέσσερα χρόνια. Η εικόνα σκιάζεται από το γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγικές επιδόσεις γενικά κινούνται σε τόσο χαμηλά νούμερα, ώστε θα χρειαστούν πολλά χρόνια συνεχούς βελτίωσης για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων δεκαετιών και ενώ οι ανταγωνίστριες χώρες όχι μόνο στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία), …

Αναβολή όλων των αγώνων στη Φθιώτιδα το ΣΚ 14 & 15/1/2017

Εικόνα
Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Φ. στην συνεδρίασή της την Πέμπτη 12/01/2017 αναβάλλονται όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α! – Β! – Παίδων και Νέωνλόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Νομό μας καθώς εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Ορίζονται για ΤΕΤΑΡΤΗ 18/01/2017 οι πιο κάτω αγώνες:
1/A.Σ. ΟΜΒΡΟΣ – Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
2/Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π. ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ – Α.Ε.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3/Α.Σ. ΤΣΟΥΚΑ – Α.Σ. ΔΟΞΑ ΖΗΛΕΥΤΟΥ

"Η χιονισμένη θέα από το κάστρο της Λαμίας πολύ μου αρέσει μπαμπούλη μου"

Εικόνα
https://lamias-eidhseis.blogspot.gr/


Μαυρίλο : το ξεχωριστό χωριό των πηγών του Σπερχειού !

Εικόνα
Σε όλους τους πολιτισμούς του κόσμου, τα ποτάμια ασκούσαν ανέκαθεν μια ιδιαίτερη γοητεία στους ανθρώπους. Το όνομά τους έχει συνδεθεί με θρύλους, δεισιδαιμονίες και τοπικές παραδόσεις… Για τους αρχαίους Ελληνες τα ποτάμια ήταν θεότητες που λατρεύονταν με ιδιαίτερο σεβασμό. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως σκοπό αφενός να αποδώσουν τιμές στο αγαθό του νερού που παρεχόταν πλουσιοπάροχα από τη φύση, ταυτόχρονα όμως να κατευνάσουν την ποτάμια θεότητα ώστε να προφυλαχθεί το βιος των κατοίκων, αλλά και η ζωή τους από πιθανές μελλοντικές συμφορές.

Οπως και τώρα, έτσι και τότε, δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο μιας ξαφνικής πλημμύρας που μπορούσε να γίνει ανεξέλεγκτη και να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές όταν το ποτάμι φούσκωνε από μια δυνατή νεροποντή. Ετσι, από τη χαραυγή ακόμη της Ιστορίας, γύρω από την κοίτη των ποταμών της αρχαίας Ελλάδας συνήθως άκμαζαν σπουδαίοι πολιτισμοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ποταμός Σπερχειός και η εύφορη κοιλάδα του, ένα από τα πρώτα…

Το πρόγραμμα στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (14-19/1)

Εικόνα
Έγινε γνωστό πριν από λίγο το πρόγραμμα της ΕΣΚΑΣΕ για τις επόμενες ημέρες και για τα πρώτα ματς του 2017 καθώς λόγω της κακοκαιρίας την περασμένη εβδομάδα δεν έπαιξε κανείς!
Αρκετοί οι αγώνες, με τα περισσότερα πρωταθλήματα να επιστρέφουν σε φουλ ρυθμούς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Α” ΕΣΚΑΣΕ
18:00 Κλειστό Πειραϊκής ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
18:00 Κλειστό Θήβας ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ
15:00 Κλειστό Ιστιαίας ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ
18:00 Κλειστό Ιτέας Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
18:00 Κλειστό Σχηματαρίου ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΜΩΛΟΣ
18:00 Κλειστό Μαρτίνου ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Β” ΕΣΚΑΣΕ Β” ΟΜΙΛΟΣ
17:00 Κλειστό Λαμίας ΦΑΛΑΡΑ-ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ
18:30 Κλειστό Λιβαδειάς ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
16:00 Κλειστό Λιβανατών ΚΥΝΟΣ-ΕΚΠ.ΜΠΟΥΚΑΛΗ

ΠΑΙΔΩΝ Β” ΟΜΙΛΟΣ
16:00 Κλειστό Πειραίκής ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
15:30 Κλειστό Αρτάκης ΑΛΕΞΑΔΝΡΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
16:30 Κλειστό Καθενών  ΔΟΞΑ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΑΙΔΩΝ Γ” ΟΜΙΛΟΣ
14:00 Κλειστό Θήβας ΚΑΔΜΟΣ-…