Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 21, 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ – Τι θα συμβεί με τα δάνεια, τις καταθέσεις και…τα μετρητά σε περίπτωση Ελληνικής Χρεοκοπίας;;

Εικόνα
Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, ένα ερώτημα βασανίζει τους Έλληνες: Τι θα συμβεί… στις οικονομικές μας δοσοληψίες, σε περίπτωση που η χώρα…χρεοκοπήσει; Μέσω της απελευθέρωσης νέας βοήθειας προς την ελληνική οικονομία θα δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα για να μην έρθουν …τα χειρότερα. Απογευματινή  εφημερίδα -που παραδοσιακά στηρίζει το κόμμα της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης -αναφέρει σε ρεπορτάζ, με τι μορφή ερωταπαντήσεων, τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Αναλυτικότερα: 1) Τι θα συμβεί σε περίπτωση Grexit; Σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος είναι δεδομένη, και μάλιστα υπολογίζειται στο 30-50% τις πρώτες ώρες κι όλας. Όλα θα εξαρτηθούν όμως από τις συνθήκες που θα επικρατούν μετά από ένα τέτοιο γεγονός, τους όρους της αποχώρησης και τις πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της κρίσης. 2)Σε περίπτωση Grexit, το νέο νόμισμα θα συνδεθεί με άλλο ξένο ή θα διαπραγματεύεται ελεύθερα στην αγορά συναλλάγματος; Το πρώτο σε…

Κλήρωση Λοττο Σάββατο 27/06/2015

Σάββατο 27/06/2015 ΚΛΗΡΩΣΗ: 1613
Νικήτρια στήλη: 17 18 31 37 42 49 + 46 Σύνολο στηλών: 631.519 Κατηγορίες επιτυχιώνΔιανεμόμεναΕπιτυχίεςΚέρδη ανά επιτυχία6470.000,00-ΤΖΑΚ-ΠΟΤ5 + 1
050.000,005
51.500,004
42130,003
8.8611,50

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣREAL NEWSΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΟ ΧΩΝΙΗ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΤΟ ΑΡΘΡΟΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, 21:15

Δεν παίρνουν τα ρεπό τους οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Λένα Παρασκευά ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 44/2015 ΛΑΜΙΑ 26- 06 - 2015
ΠΡΟΣ Tον Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας.
KOIN.
1. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος.
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
3. Διοικήσεις Αξιωματικών.
4. Μέλη της Ένωσης μας.
Κύριε Διευθυντά,
Η Ένωσή μας, έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από πολλούς συναδέλφους μας, για την μη χορήγηση των προβλεπόμενων ημερήσιων αναπαύσεων από το σύνολο σχεδόν των Διοικήσεων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
Προκειμένου να διαπιστώσουμε την βασιμότητα των καταγγελιών, παρακαλούμε όπως αποστείλετε στην Ένωσή μας, τις καταστάσεις οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων μηνός Ιουνίου 2015, όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
Υπενθυμίζεται ότι οι Διοικήσεις των Υπηρεσιών, έχουν υποχρέωση για ανάρτηση των ως άνω καταστάσεων στον πίνακα ανακοινώσεων των Υπηρεσιών τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Δημήτριο…

Τι είπε ο περιφερειάρχης όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα;

Εικόνα
Μία ανακοίνωση στο facebook έκανε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε το παρακάτω απόφευγμα του Διονύση Σολωμού:"Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε."

Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Εικόνα
Δημοσιοποιήθηκε η ημερήσια διάταξη για τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής Η Πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία αναφέρεται και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ενώ εκείνοι που συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ
Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη για τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ'
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Ώρα 12.00
Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν …

Αναρτήθηκε το κείμενο για το δημοψήφισμα -Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου [pdf]

Εικόνα
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Το κείμενο για τη συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βουλής.
«Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)», σημειώνεται στην ανάρτ…

ΛΑΜΙΑ: ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ

Εικόνα
.
http://sterea.gr

Πώς Θα Ψηφίσουμε Στο Δημοψήφισμα Την Κυριακή 5 Ιουλίου Τι προβλέπει ο νόμος για κρίσιμα εθνικά θέματα

Εικόνα
ADVERTISEMENT Το δημοψήφισμα, που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, για την Κυριακή, 5 Ιουλίου, θα διενεργηθεί με βάση τα όσα ορίζονται στον νόμο «4320».

Ο νόμος «4320» ψηφίστηκε το 2011 κι είναι ερμηνευτικός του άρθρου «44» του Συντάγματος και συγκεκριμένα των παραγράφων «3» και «4».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ισχύουν τα εξής:

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Άρθρο 1
Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η οργάνωση της διαδικασίας προσφυγής σε δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα ή για ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με εξαίρεση τα δημοσιονομικά, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

Άρθρο 2
1. Το δημοψήφισμα προκηρύσσεται με προεδρικό διάταγμα.
2. Το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και για ψηφισμένο νομοσχέδιο, που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, από τον Πρόεδρο της Βουλής.
3. Το προεδρικό διάταγμα εκδίδεται, εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής…

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου.

Εικόνα
Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή με ερώτημα αν γίνεται αποδεκτή η συμφωνία με τους Θεσμούς, ανακοίνωσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το κλίμα των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για τελεσίγραφο εκ μέρους των Θεσμών και κάλεσε
τον ελληνικό λαό, να απαντήσει στο εκβιαστικό τελεσίγραφο κυρίαρχα και υπερήφανα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η απόφαση για δημοψήφισμα ελήφθη μετά από δική του εισήγηση από το υπουργικό συμβούλιο και αύριο θα συγκληθεί η ολομέλεια της βουλής για να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ τους οποίους και ενημέρωσε για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μια βιώσιμη συμφωνία και σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μνημονιακές συμφωνίες των…

Απόψε μετά τις 21:00 το βράδυ η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ

Εικόνα
Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/600585/meta-tis-21-00-to-vrady-i-katavoli-ton-syntaxeon-toy-ika#ixzz3eCEhHe6H Κανονικά θα πληρωθούν οι συντάξεις, διαβεβαιώνει ακόμα μία φορά το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του. Διευκρινίζει μάλιστα ότι «στις 29/6 θα δοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, στις 30/6 θα δοθούν οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ενώ την 1η Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ».
Το υπουργείο αναφέρει ακόμα«ότι οι τράπεζες που πιστώνουν ήδη από σήμερα 26/6/2015 τους λογαριασμούς  συνταξιούχων πελατών τους μας ενημέρωσαν ότι θα ξεκινήσουν τη διενέργεια των σχετικών πιστώσεων στις 21.00 το βράδυ».
Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/600585/meta-tis-21-00-to-vrady-i-katavoli-ton-syntaxeon-toy-ika#ixzz3eCEdldsC

8ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Αμφίκλεια

Εικόνα

Χορευτική Βραδιά Γεμάτη TANGO Στο ”Δελφίνι” Στα Καμένα Βούρλα!!! (27/6/2015)

Εικόνα
Το Ωδείο “Τέχνης Έργον” & το καφεπαντοπωλείο “Δελφίνι” σας περιμένουν αυτό το Σάββατο στις 21:00 στα Καμμένα Βούρλα για μια χορευτική βραδιά γεμάτη tango!!!

Πληροφορίες: 6998 492611 - 6947 157282
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών

Εικόνα
Από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα μπορούν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2015-16.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που ενδιαφέρονται να αποσπαστούν σε μουσικά, καλλιτεχνικά και εκκλησιαστικά σχολεία, καθώς επίσης και από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση εντός της προθεσμίας.

Το υπουργείο σημειώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (από 29/06/2015 μέχρι 03/07/2015) είναι αποκλειστική και δεν θα δοθεί παράταση.

Πηγή  zougla.gr lokronrealnews.blogspot.gr

Παναγιώτης Στασινός:''Βάζω τσιπ στον σκύλο μου-βοηθώ να μειωθούν τα αδέσποτα στην Λαμία''(ηχητικό αρχείο)

Εικόνα
Ο Παναγιώτης Στασινός, Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών και μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην Λαμία, μιλά στον Radionet 101.9 για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο με τα αδέσποτα μετά και τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό της μαθήτριας στην πρώην Ακαδημία Λαμίας.

O Κος Στασινός αναφέρεται στην υφιστάμενη κατάσταση του Κυνοκομείου Λαμίας,τους τρόπους με τους οποίους επιχειρείται η ελάττωση του πληθυσμού των αδέσποτων στην πόλη ενώ ζητά την συνεργασία των δημοτών για την υποχρεωτική από τον νόμο σήμανση όλων των σκυλιών στον Δήμο Λαμιέων.

Την Τρίτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Εικόνα
Την Τρίτη 30 Ιουνίου θα καταβληθούν σε 20.029 δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) εκκρεμών αιτήσεων (A21) των ετών 2013 και 2014, που έτυχαν επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές διαμορφώνεται σε 15.114.632,31 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων Β’ τριμήνου 2015 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2015.

Οι δικαιούχοι έτους 2015 οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση Α21 μετά τις 26 Ιουνίου θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων του Γ΄ τριμήνου 2015.
Πηγή   zougla.gr

Από Σκάρφεια έως Ράχες Φθιώτιδας βίντεο παρουσίασης του τμήματος αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ

Εικόνα
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε 65) Τμήμα Π.Α.Θ.Ε. Σκάρφεια – Ράχες Η Οδός Κεντρικής Ελλάδος ή Κεντρική Οδός είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε65». Αυτό το έργο των 231 χλμ. συνολικά, είναι  στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και αφορά:

Α) Στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια. Αυτό το τμήμα έχει συνολικό μήκος 174 χλμ. Β) Στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του Π.Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες, συνολικού μήκους 57 χλμ. το οποίο και έδωσε λύση στο μείζον ζήτημα οδικής ασφάλειας του πετάλου του Μαλιακού. Αυτό το δεύτερο τμήμα, είναι στη διάθεση των οδηγών στο σύνολό του από τον Μάρτιο του 2015. Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο με 2λωρίδ…

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ live @ Ethnic, Λιβανάτες

Εικόνα
Ο δημιουργός του θρυλικού «Θα χαθώ» επιστρέφει δυναμικά με το 7ο άλμπουμ του «Aυτό που καίγεται», με τραγούδια που έγραψε ζωντανά στο στούντιο με τη μπάντα του.. Ο δίσκος μόλις κυκλοφόρησε και ο Πέτρος συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, με επόμενο σταθμό το EthnicBar στην παραλία Λιβανατών Φθιώτιδας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου..
Ο Πέτρος Θεοτοκάτος, ένας καλλιτέχνης που διαρκώς μας εκπλήσσει δοκιμάζοντας ήχους από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής, ανεβαίνει στη σκηνή γεμάτος ενέργεια, ερμηνεύοντας τραγούδια του που αγαπήσαμε από την πολύχρονη παρουσία του στη δισκογραφία («Θα χαθώ», «Δική μας η νύχτα», «η ελευθερία δε νικιέται» και άλλα..), αλλά και κομμάτια από το νέο δίσκο του, καθώς και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Iggy Pop, οι Joy Division, οι Nirvana, ο David Bowie κ.ά…. Links to Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=J4iV8K01h74 (Θαχαθώ) http://www.youtube.com/watch?v=L7SFJ9St–As (Δική μας η νύχτα) https://www.youtube.com/watch?v=I

Πανελλαδικές 2015, μηχανογραφικό και βάσεις: Δίλημμα - ΑΕΙ ή ΤΕΙ;

Εικόνα
Κατά το παρελθόν υπήρχε προκατάληψη των μαθητών για τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Πολλοί προτιμούσαν να επιλέξουν ένα τμήμα ακόμα και χαμηλόβαθμο των ΑΕΙ παρά να φοιτήσουν σε ένα τμήμα των ΤΕΙ. Ειδικά στην περιφέρεια παρατηρείται ακόμα και σήμερα, κυρίως από τη μεριά των γονιών, να μην επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές εάν περάσουν σε ένα τμήμα των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα σήμερα όσον αφορά τα ΤΕΙ; Ποια η στάση των μαθητών απέναντί τους; Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας πλέον υπάρχουν πολλοί μαθητές που έχουν ως πρώτη τους επιλογή τα ΤΕΙ. Οι μαθητές ενημερώνονται διαρκώς μέσω των συμβούλων, του διαδικτύου και πλέον γνωρίζουν ότι υπάρχουν τμήματα των ΤΕΙ με προοπτικές που ίσως να είναι και καλύτερες από αυτές πολλών ΑΕΙ. Βέβαια, στην αύξηση των πρώτων προτιμήσεων για τμήματα των ΤΕΙ ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει συνδράμει και η οικονομική κρίση. Πλέον πολλές οικογ…