Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 11, 2017

Στα Θεσσαλικά Αγραφα:Γιορτή στη Νεράιδα Δολόπων Καρδίτσας.

Εικόνα
• Η Νεράιδα το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017,ένα μικρό χωριουδάκι της περιοχής των Αγράφων , με μόλις 40 περίπου μόνιμους κατοίκους ,φωλιασμένη στους πρόποδες του βουνού Μάρτσα, ανοίγει τα φτερά της ,αποτινάσσει την απομόνωση της και πετά σε ένα κόσμο άγνωστο ,με σιγουριά και αποφασιστικότητα .
• Ως άλλη γοητευτική Νεραίδα των αλωνιών και των παραμυθιων θα γιορτάζει και η λάμψη της θα είναι τόσο εκτυφλωτική που θα την αισθανθούν όχι μόνο οι σαββατογεννημένοι και οι αλαφροΐσκιωτοι, αλλά όλοι οι φίλοι επισκέπτες μας.
• Τι Νεραΐδα Ιτάμου,τι πρώην Ευρυτανίας,τι Νεράιδα Δολόπων,τι Νεράιδα Καρδίτσας,πάντα Νεράιδα λαμπερή να καθρεφτίζεται στο επιβλητικό και αντικριστό Στεφάνι. Χάρη των πουλιών σπίνων και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την συναντάμε και ως Σπινάσα.
• Αν οι πολιτικοί μας ήταν στο ελάχιστο οραματιστές ,τότε η επιθυμία του Χαριλάου Τρικούπη για την κατασκευή του παραμεγδόβιου εθνικού δρόμου θα γινόταν πράξη και το χωριό μας θα ήταν σε κ…

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
REAL NEWS
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΧΩΝΙ

TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ
KONTRA NEWSNEA ΣΕΛΙΔΑ

Παραχωρήθηκε ο χώρος για το Πάρκο Ελιάς στην Άμφισσα

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Ρούλα ΤυλιγάδαΟ Δήμος Δελφών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε, με την υπογραφή από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο της σύμβασης χρησιδανείου από τον Ο.Α.Ε.Δ. (καθολικού διαδόχου του πρώην Ο.Ε.Κ.),
η διαδικασία για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ελαιοκτήματος, έκτασης 7,5 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή «Άγιοι Απόστολοι» Άμφισσας, μεταξύ του Επαγγελματικού Λυκείου και του οικισμού Ο.Ε.Κ. ΙΙΙ, με σκοπό τη δημιουργία του «Πάρκου της Ελιάς».
Το εν λόγω ελαιοτεμάχιο παραχωρήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής, το οποίο είχε κατατεθεί προ διετίας περίπου και αφού χρειάστηκε να διέλθουμε διάφορα διαδικαστικά στάδια.
Το «Πάρκο Ελιάς», που πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί στον παραχωρηθέντα χώρο, μέσα από ήπιες και αναστρέψιμες παρεμβάσεις διαμόρφωσης, σκοπεύουμε να έχει αφενός μεν εκπαιδευτικό χαρακτήρα (με προγράμματα σχολείων, του Κ.Π.Ε. Άμφισσας κ.λπ.) γύρω από την περίφημη «Ελιά Α…

Πολιτιστικός Σύλλογος Μώλου:Aλλαγή χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης "5ης Χορευτική Συνάντηση Νέων"

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!

26η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλέτας στα Καμένα Βούρλα (3 videos freestyle show 2007)

Εικόνα
Free Style Show
. George Maris Photography
.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΞΗΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Εικόνα
O κόμβος της Ξηριώτισσας μέσα από νυχτερινή φωτογραφική λήψη από ψηλά. Η φωτογραφία ανήκει στην Alpha Filmworks και τον κύριο Ηλία Κλέτσα.

www.alphafilmworks.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Τα μονοπάτια του Όρους Κνημίς

Εικόνα

Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για το 10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καμένων Βούρλων.

Εικόνα
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ
ΚΑΙΡΙΚΏΝ ΣΥΝΘΗΚΏΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΣΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ Sissy.
Το Σάββατο 17-6-17 έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας τη Δημοτική Χορωδία Δράμας με μαέστρο τον κ.Μπούρα Γεώργιο και τη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης με μαέστρο τον κ. Μπαλανίκα Παναγιώτη.
Την εκδήλωση θα κλείσει η Μικτή Χορωδία του Ομίλου Παράδοσης-Λαογραφίας με μαέστρο τον κ. Μπαλή Αντώνη.

Αρχισαν τα… ραβασάκια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων – Ενημέρωση με sms για τα πρόστιμα

Εικόνα
Περισσότερα από 1 εκατομμύρια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έπεσαν στην… παγίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Πλέον οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους αν δεν θέλουν να έχουν περαιτέρω συνέπειες, όπως αφαίρεση πινακίδων.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πήραν το παρακάτων μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και αναμένεται να πάρουν μήνυμα και στο e-mail τους.
Το μήνυμα που έλαβαν γράφει:
«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ. 237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ. 237/1986, όπως ισχύει.
Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε …

Ελεγκτικό Συνέδριο-Συμβασιούχοι: Βγήκε η απόφαση –Τι προβλέπει

Εικόνα
Την πολυαναμενόμενη ΑΠΟΦΑΣΗτης Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου -ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9ΗΣ ΓΕΝ.ΣΥΝ. 10.5.2017 (ΘΕΜΑ Β’)- για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την απόφαση:
-Κρίνεται ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων (άρθρο 16 του νόμου 4429/2016) είναι αντίθετες στις διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος,
-Κατά πλειοψηφία κρίνεται αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 98 του Συντάγματος) και η ρύθμιση του άρθρου 25 του ν. 4456/2017 για την πληρωμή των συμβασιούχων
-Αναγνωρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ωστόσο, η (ισχυρή) μειοψηφία θεωρεί ότι με βάση διατάξεις (άρθρο 7) του ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) κατ’ εφαρμογήν της Οδηγίας 1997/70/ΕΚ «για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζομένων που απασχολούνται καταχρηστικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου», ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι όχι μόνο πρέπει να αμειφθούν για τις έως τώρα παρεχόμενες υπηρεσίες τους αλλά και να παραμείνουν στις θέσεις τους…

Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017»

Εικόνα
Ο εαρινός Κύκλος Διαλέξεων «Εν Λαμία 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων, ολοκληρώνεται με τη διάλεξη του Δρ. Χριστοφίλη Μαγγίδη,  Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαιολογίας του Dickinson College, υπεύθυνου ανασκαφών της Κάτω Πόλης των Μυκηνών, Διευθυντή Αρχαιογεωφυσικής Έρευνας του Γλα και Πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος. Το θέμα της διάλεξης αφορά στην «Πολιτική Γεωγραφία του Μυκηναϊκού Κόσμου: Ανακτορικά Κέντρα και Περιφέρεια- πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και νέες προοπτικές έρευνας». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην Αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος». Ο Χριστοφίλης Μαγγίδης έχει σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στις Μυκήνες, στον Γλα, στην Κρήτη (Αρχάνες, Ιδαίον Άνδρον) και Θήρα (Ακρωτήρι). Από τότε που έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το μεταδιδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Brown καθώς και ερευνητική υποτροφία από το …

Το νέο Δ.Σ. Α.Σ. ΑΣΤΗΡ Αγίου Σεραφείμ

Εικόνα
Ο Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αγίου Σεραφείμ πραγματοποίησε στις 16/6/2017 τη Γενική του Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού σχήματος που θα οδηγήσει το σύλλογο την επόμενη διετία. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιαννακόπουλος Γεώργιος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπουρλής Γεώργιος ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α: Ντάτσικας Κωνσταντίνος ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β: Μίχος Παρασκευάς ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ: Κοτάκος Σεραφείμ ΤΑΜΙΑΣ: Κανταράκης Κωνσταντίνος ΓΕΝ.ΑΡΧΗΓΟΣ Α: Σπαθούλας Βασίλης ΓΕΝ.ΑΡΧΗΓΟΣ Β: Κυριλής Σεραφείμ ΕΦΟΡΟΣ: Κουτσουβέργης Ίωάννης ΜΕΛΗ: Κουντουργιώτης Νικόλαος Λαϊνας Ιωάννης Ντέλλας Δημήτριος Παύλου Αναστάσιος Δημητρίου Σπυρίδων Φλώρος Σεραφείμ Δερνιτσιώτη Μάνθα Παύλου Στυλιανή Κρούπη Αικατερίνη Κοτάκου Μαρία Νύχτα Ιωάννα Παύλου Παναγιώτα Κουτσολουκά Μαρία
Γιαννακοπούλου Παναγιώτα (Νότα)

Λιχαδονήσια: Η δική μας… Καραϊβική!

Εικόνα
Το Gazzetta Weeekend Journal σας προτείνει μία ξεχωριστή καλοκαιρινή εξόρμηση στα Λιχαδονήσια της Βόρειας Εύβοιας, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εξωτικά μέρη.
Επιμέλεια: Δήμος Μπουλούκος
Μπορεί ο Αγιος Δομίνικος και γενικά η Καραϊβική να συζητήθηκε αρκετά φέτος στην Ελλάδα λόγω του Survivor, αλλά όσοι έχουν ταξιδέψει αρκετά στην Ελλάδα, ξέρουν ότι υπάρχουν μέρη και τοποθεσίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις παραλίες των Διάσημων και των Μαχητών.

Μία από αυτές είναι τα Λιχαδονήσια, μία συστάδα μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, καθώς και κοντά στον οικισμό της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας.
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να πας εκεί: με καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα, με βάρκα από τον Κάβο του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας ή με οποιοδήποτε πλωτό μέσο από όλες τις κοντινές στεριές.
Με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί, η διάθεση αλλάζει αμέσως. Κ…

Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ζητά προσωπικό στη Λαμία

Εικόνα
Τι αναφέρει η αγγελία Τεχνικοί Βάρδιας Συστημάτων Διοδίων (Κωδ: ΤΒΔ-0617) (Προσωρινή Απασχόληση: 3 μήνες)
Ο/Η κατάλληλος/η υποψήφιος/α θα αναφέρεται στον Προϊστάμενο Συντήρησης Συστημάτων Λειτουργίας και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στα ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά στοιχεία των συστημάτων Διοδίων. Οι θέσεις εργασίας αφορούν τους Σταθμούς Διοδίων του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, στην περιοχή της Θήβας και της Λαμίας.
Αρμοδιότητες Ρόλου:
Πραγματοποιεί προληπτική συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού των συστημάτων διοδίων συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του σταθμού διοδίων.Εγκαθιστά και αντικαθιστά στοιχεία του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού επεμβαίνοντας όπου απαιτείται, στοχεύοντας στην ορθή λειτουργία των συστημάτων.Παρέχει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες των συστημάτων με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση τους και την άμεση επίλυση των προβλημάτων.Δημιουργεί γραπτές αναφορές των προβλημάτων και της συχνότητας αυτών, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση τη…

ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ 1999- Υμνος στους Μαναραδες-Αυτοι που φυλανε τα μαναρια-

Εικόνα
ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 1999-
Υμνος στους Μαναραδες-Αυτοι που φυλανε τα μαναρια-
κλαρινο-φλογερα
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΑΡΗΣ
αειμνηστος -ανεπαναλληπτος δεξιοτεχνης
ΑΡΧΕΙΟ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ
Πανπυργιας Κοπελιας

Mενδενίτσα:Εξωκκλήσι της Παλαιοπαναγιάς (video-drone)

Εικόνα

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ

Εικόνα

Μισθώσεις Airbnb: Η φορολόγηση, οι υποχρεώσεις του εκμισθωτή και οι ποινές για τη μη τήρησή τους

Εικόνα
Ως οικονομία του διαμοιρασμού ορίζεται κάθε μοντέλο όπου κυρίως οι ψηφιακές πλατφόρμες δημιουργούν μια ανοικτή αγορά για την προσωρινή χρήση αγαθών ή υπηρεσιών που συχνά παρέχουν ιδιώτες.

Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε., σχετικά με το εισόδημα από ακίνητη περιουσία, ορίζεται ότι:

«1. Ο όρος «εισόδημα από ακίνητη περιουσία» σημαίνει το εισόδημα, σε χρήμα ή σε είδος, που προκύπτει από την εκμίσθωση ή την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτων. Ειδικότερα το εισόδημα αυτό προκύπτει από:

α) Εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης γης ή ακινήτων συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων, κατασκευών και κάθε είδους εγκαταστάσεων και εξοπλισμού τους…».

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε., σχετικά με τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα, ορίζεται ότι:

«3. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη ή συμπτωματική πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματ…

Το Επιμελητηρίου Φθιώτιδας συμμετέχει στην 82η ΔΕΘ»

Εικόνα
inShare Πρόσκληση στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην ΔΕΘ απευθύνει το ΕΒΕ Φθιώτιδας το οποίο συμμετέχει και παραχωρεί δωρεάν χώρο σε όποιο από τα μέλη του θα ήθελε να εκθέσει προϊόντα και υπηρεσίες. Διαβάστε την πρόσκληση-ενημέρωση του ΕΒΕ: «Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην 82η ΔΕΘ» Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προτίθεται να συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 09 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Όσες επιχειρήσεις – μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης του ίχνους – εδάφους (τ.μ.). Οποιαδήποτε επιπλέον κατασκευή-ανάπτυξη δομής ή ενοικίασης εξοπλισμού θα επιβαρύνει τους χρήστες με κόστος  που ανέρχεται στα 17,00 € ανά τ.μ., πλέον ΦΠΑ. Παρακαλούμε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 30 Ιουνίου 2017, επικοινωνώντας με τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κο Χριστόφορο Παπαβασιλείου (τηλ. 2231022112, 223102…

Παραχώρηση αιγιαλού με ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Εικόνα
Με ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχωρεί το υπουργείο Οικονομικών τη χρήση αιγιαλού. Επί της ουσίας παραχωρεί- ενοικιάζει ακτές οι οποίες θα εξυπηρετούν τους λουόμενους με αναψυκτήρια και ξαπλώστρες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι για πρώτη φορά προχωρά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, μέσω συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες θα διεξαχθούν πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν θέσεις παραχώρησης χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή κοινού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο προτίθεται να διευρύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για τις παραχωρήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτι που θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων και το αδιάβλητο της διαδικασίας πα…

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΟ 1897 ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Εικόνα
Σπάνια φωτογραφία στη Λαμία το 1897 κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Τα σάρωσε το χθεσινό μπουρίνι απο Γλύφα μέχρι Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Το ξαφνικό μπουρίνι χτες το απόγευμα στη Φθιώτιδα ειχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές ζημιές στις εκαταστάσεις παραλιακών καταστημάτων στα Καμένα Βούρλα,την Αγία Μαρίνα και την Γλύφα. Μάλιστα υπήρξε πολυωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές σε ευπαθή προιόντα. Μάλιστα υπήρξε πολυωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές σε ευπαθή προιόντα lamiafm1.gr

Οι δυνατότητες που παρέχει στους Αγρότες το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020

Εικόνα
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει  για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών της Περιφέρειας για τις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, συνεχίζει την διοργάνωση ενημερωτικών  εκδηλώσεων  που θα παρουσιασθούν οι σημαντικότερες  από πλευράς ενδιαφέροντος δράσεις του Π.Α.Α. 2014 – 2020. Η νέα προγραμματιζόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μακρακώμη την Δευτέρα, 19  Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 στην ισόγειο αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μακρακώμης, στην Πλατεία Δημοκρατίας efthia.gr

Θέα Απο την Αναβρα (Ακρόπολη Αλπηνών)

Εικόνα

Η θέα απο την Ανάβρα Λοκρίδος(3 φωτογραφίες)

Εικόνα

Φθιώτιδα: Ένα αγρόκτημα με δενδρύλλια κάνναβης (φώτο)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος54χρονος από το Αυλάκι Στυλίδας συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ο δράστης που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους αστυνομικούς για υποθέσεις ναρκωτικών, καλλιεργούσε σε γλάστρες και μεταλλικά δοχεία 56 δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι και 1,20 μέτρων.