Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 1, 2015

Λαμία: Ο τεράστιος δανειοθάλαμος δίπλα στην Ηράκλεια

Εικόνα
Ξεκίνησε το 2010 σε μια μικρή σχετικά έκταση. Σήμερα έχει απλωθεί σε μια έκταση πάνω από 60 στρέμματα. Καταστράφηκε ο αιωνόβιος ελαιώνας σε περιοχή NATURA και κανένας δεν διαμαρτύρεται ή οι διαμαρτυρίες είναι ελάχιστες και μεμονωμένες. Αναστατώνεται η περιοχή δίπλα στον χωριό, γίνεται κρανίου τόπος μια καταπράσινη έκταση και δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι σίγουρο ότι κανένας δεν παρακολουθεί την εφαρμογή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη μελέτη αποκατάστασης Στέφανος Σταμέλλος

Βαθμολογία

Εικόνα
Επόμενη Αγωνιστική (27η), Σάββατο 14/3/2015, ώρα: 15.30
Μαγνησιακός - Καλαπόδι
Στυλίδα - Κηφισσός Κ. Τιθορέας
Μώλος - Μαλεσίνα 2008
Ευρυτανικός - Νέο Κρίκελλο
Ένωση 2010 - Αρχάνι
Αχιλλέας Δομοκού - Παγκρατιακός
Δάφνη Λιβανατών - Καμένα Βούρλα
Άρης Αγ. Κων/νου - Προοδευτική Λάρυμνας
Αταλάντη - Ολυμπιακός Λαμίας

26η Αγωνιστική
Κηφισσός Κ. Τιθορέας - Μαγνησιακός 4-1
Μαλεσίνα 2008 - Καλαπόδι 2-1
Νέο Κρίκελλο - Στυλίδα 1-0
Αρχάνι - Μώλος 1-1
Παγκρατιακός - Ευρυτανικός 2-1
Καμένα Βούρλα - Ένωση 2010 0-0
Προδευτική Λάρυμνας - Αχιλλέας Δομοκού 3-0 χα
Αταλάντη - Δάφνη Λιβανατών 1-0
Ολυμπιακός Λαμίας - Άρης Αγ. Κων/νου 2-1
efthia.gr

«Βουτιά» τρακτέρ σε γκρεμό 10 μέτρων (φωτογραφίες)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ Άγιο είχε σήμερα το πρωί ηλικιωμένος οδηγός το τρακτέρ του οποίου έπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων λίγο μετά το Γοργοπόταμο. Ο οδηγός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο, ενώ αρχικά κλήθηκε και η Πυροσβεστική με την ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του χωρίς ωστόσο να χρειαστεί ειδική επιχείρηση.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


BHMA THΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS


ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δείτε τα Αποτελέσματα Voucher 2015 για 7.000 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ

Εικόνα
Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει τα αποτελέσματα συγκρότησης του Μητρώου Ωφελουμένων, σύμφωνα με το κεφ. 2 της Πρόσκλησης 12/2014, οι οποίοι κρίθηκαν επιλέξιμοι για την υλοποίηση της Δράσης, «EΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ AEI ΚΑΙ ΤEI» .
Η αναζήτηση της αίτησης γίνεται με τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (Κ.Α.Υ.Α.Σ.) τον οποίο έχει λάβει η αίτηση κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής ή με τον Αριθμό Δελτίου Ανεργίας ή με τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, όπως τον έχετε εισάγει κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φίλτρο της στήλης «Διοικητική Περιφέρεια» ώστε να προσδιορίζονται με ευκολότερο τρόπο τα αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη Διοικητική Περιφέρεια. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φίλτρο της στήλης «Αποτέλεσμα», όπου εμφανίζονται οι επιλογές «Επιλεγέντες», «Επιλαχόντες», «Μη Επιλεγέντες» και «Απορριφθέντες». Ως «Απορριφθέντες» νοούνται οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν πληρούν το κριτ…

Πάνω από 5.800 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Εικόνα
Τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση έχουν οδηγήσει το υπουργείο Παιδείας σε μεγάλο αριθμό διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πολλοί εξ αυτών δεν καλύπτουν πλέον λειτουργικά κενά αλλά οργανικά αφού οι διορισμοί είναι ελάχιστοι, γεγονός που έχει αναδειχθεί από το newsbeast.gr. (όλο το άρθρο)

Οι νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Εικόνα
Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν τα ληξιπρόθεσμα μέχρι 1/2/2015 χρέη προς τα Ταμεία.The post Οι νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία appeared first on EMEA. (όλο το άρθρο)

Follow the West Wind

Εικόνα

Λαμία: Ποιός είναι ο εφοπλιστής που αγόρασε το Κανάλι ΕΝΑ;

Εικόνα
Γόνος μεγάλης οικογένειας εφοπλιστών επενδύει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο τοπικό κανάλι ΕΝΑ της Λαμίας και όχι μόνο
Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης αγοράζει περιφερειακά κανάλια, ανάμεσά τους και η εξαγορά του KANAΛΙΟΥ ΕΝΑ της Λαμίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο εφοπλιστής αγοράζει τοπικές άδειες και ετοιμάζει περιφερειακό δίκτυο με υλικό από το Attica TV.
Την είδηση είχε γράψει το «ΠAΡΟΝ» πριν από έναν μήνα περίπου, σημειώνοντας πως ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει τα χρέη των περιφερειακών καναλιών και πληρώνει ένα ποσό για να πάρει το 51% των μετοχών. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της εταιρείας έγινε με το θεσσαλικό κανάλι TRT, το οποίο πέρασε στα χέρια της offshore εταιρείας «The Worldspeaker LTD», με έδρα την Κύπρο. Η εν λόγω εταιρεία άλλαξε τίτλο μόλις τον Αύγουστο του 2014, όπως αποδεικνύεται από τον κατάλογο των εμπορικών σημάτων εταιρειών στην Κύπρο. Το προηγούμενο όνομά της ήταν Orsum Limited.
Το TRT δεν είναι το μόνο κανάλι που…

Aποτελέσματα Α'Φθιώτιδας

Εικόνα
Κηφισσός Κ. Τιθορέας - Μαγνησιακός 4-1 (40’ Ζουλέκου , 70’ Βούλγαρης, 77’ Μπακούσης Κ., 85’ Μπακούσης Π.– 44’ πεν. Μπούσιος)
Μαλεσίνα 2008 - Καλαπόδι 2-1 (64’ Σέττος, 85’ Ρούσσης - 38’ α/γκ Πίσκοπος)
Νέο Κρίκελλο - Στυλίδα 0-0
Αρχάνι - Μώλος 1-1 (50’ Μπομπότας – 72’ Ντζαβίδας)
Παγκρατιακός - Ευρυτανικός 2-1 (11’ Μυλωθρός, 48΄Τσιγκόλης Ορ. – Ματίκας Ευστ.)
Καμένα Βούρλα - Ένωση 2010 0-0
Προδευτική Λάρυμνας - Αχιλλέας Δομοκού 3-0 χα
Αταλάντη - Δάφνη 1-0 (53’ Τζιβελέκης)
Ολυμπιακός Λαμίας - Άρης Αγ. Κων/νου 2-1 (19’, 35’ πεν. Φωτόπουλος – 55’ Ανδριώτης) - ΤΕΛΙΚΟ
efthia.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Καμμιά φωτογραφία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Αυστηρή οδηγία του Σφακιανάκη πρός γονείς και χρήστες των κοινωνικών δικτύων

Εικόνα
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.

Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν:
«Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα σ…

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης

Εικόνα
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης στεγάζεται στο παλιό γυμνάσιο της πόλης και περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα από ανασκαφικές έρευνες στην Λοκρίδα. Η πλειονότητα των αντικειμένων προέρχονται από την περιοχή της Αταλάντης, όπου τοποθετείται η αρχαία πόλη Οπούς. Στις τρείς αίθουσες του μουσείου εκτίθενται χαρακτηριστικά ευρήματα, που περιέχονται σε θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρη την προϊστορική και την ιστορική περίοδο, έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Όλες οι ενότητες παρουσιάζουν σημαντικά εκθέματα, χαρακτηριστικά της ανθρώπινης πολιτιστικής συμπεριφοράς σε κάθε χρονική περίοδο. Περαιτέρω θεματική ταξινόμηση των εκθεμάτων, με αναφορές στην ένδυση, τον οπλισμό, τη λατρεία, τα ταφικά έθιμα, την τεχνολογία και τον οικιακό εξοπλισμό συγκεκριμένων περιόδων επαυξάνουν τον σκοπό του μουσείου, που είναι κυρίως η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και η κατανόηση από το ευρύ κοινό του τρόπου της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δράσης σε κάθε χρονική περίοδο, μέσα από αντικεί…

Εκδήλωση στο ΤΕΙ Στερεάς για την επιστήμη της Ηλεκτρονικής

Εικόνα
Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδαςσας προσκαλεί σε Ημερίδα αφιερωμένη στο ρόλο του ηλεκτρονικού μηχανικού στο χώρο της βιοϊατρικής τεχνολογίας την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία και ώρα 11:00 π.μ.
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. των ΤΕΙμε βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται με την μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Ηλεκτρονικής στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο  τομέα. Έχουν δικαίωμα εκπόνησης μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής, συναρμολόγησης, συντήρησης εγκατάστασης, χειρισμών, ελέγχου λειτουργίας και μετατροπής ηλεκτρονικού στοιχείου, διατάξεως συσκευής και συστημάτων των τομέων: τηλεπικοινωνιών, οπτικοακουστικών, ραδιο-τηλεόρασης, προστασίας και πυρασφάλειας, οργάνων μέτρησης και ηλεκτρονικών ισχύος καθώς επίσης αυτομάτου ελέγχου, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ιατρικών Οργ…

Από αστυφύλακας του ΑΤ Καμ.Βούρλων Δντης Τροχαίας όλης της Αττικής!

Εικόνα
Από αστυφύλακας του ΑΤ Καμ.Βούρλων Δντης Τροχαίας όλης της Αττικής!
Ο νεαρός τότε αστυφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων πριν 30 σχεδόν χρόνια, με την αξία του και την υποδειγματική συμπεριφρά του ανέβηκε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στην Ελληνική Αστυνομία και σήμερα, στο βαθμό του ταξιάρχου πλέον,είναι ο επικεφαλής όλων των τμημάτων τροχαίας του Νομού Αττικής των 4ων εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο λόγος για τον εκ Στυρφάκων καταγόμενο Βλάση Βαλατσό που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην Δ/νση Τροχαίας Αττικής, ως Διευθυντής.
 Αυτές οι υπηρεσίες έχουν φυσικό προιστάμενο τους τον ταξίαρχο Βλάση Βαλατσό...
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΚ/ΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Α' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής
B' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής
(Τμήμα Τροχαίας ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τμήμα Τροχαίας ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τμήμα Τροχαίας ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Τμήμα Τροχαίας ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Τμήμα Τροχαίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τμήμα Τροχαίας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Τμήμα Τροχαίας ΚΑΛΛΙΘΕΑ…

Κιλελέρ: η εξέγερση της αγροτιάς

Εικόνα
Στις 6 Μαρτίου του 1910, τα αιματηρά επεισόδια που ξεκίνησαν από το χωριό Κιλελέρ και εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, αποτέλεσαν την κορυφαία εξέγερση της ελληνικής αγροτιάς ενάντια στην εκμετάλλευση των τσιφλικάδων. Μία εξέγερση που προκάλεσε τη συμπάθεια όλου του λαού και οδήγησε σταδιακά στη λύση του αγροτικού ζητήματος.
Το αγροτικό ζήτημα στη Θεσσαλία ξεκίνησε με την ένταξή της περιοχής στην ελληνική επικράτεια το 1881. Η ελλειμματική παραγωγή του νεοσύστατου κράτους σε σιτηρά αδυνατούσε να θρέψει τον πληθυσμό και να επιτρέψει την εκβιομηχάνιση της χώρας, επομένως ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα με την προσάρτηση της σιτοπαραγωγού Θεσσαλίας. Επί Τουρκοκρατίας οι κολίγοι της Θεσσαλίας είχαν τη νομή της γης που καλλιεργούσαν, των οικιών και τον βοσκότοπων και δεν επιτρεπόταν να εκδιωχθούν από αυτή, ενώ σε αντάλλαγμα οι τσιφλικάδες είχαν δικαίωμα εισπράξεως των προσόδων επί των μεγάλων εκτάσεων.
Εν όψει της προσάρτησης, οι Τούρκοι…

ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ - ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ(video)

Εικόνα

Κατανέμεται η τρίτη δόση των ΚΑΠ στους δήμους – Αναλυτικά τα ποσά στους δήμους της Φθιώτιδας

Εικόνα
Τα ποσά που διανέμονται στους δήμους της Φθιώτιδας απο την τρίτη δόση των ΚΑΠ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ: 684.771,96€
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: 172.126,28€
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ :  207.448,16€
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ : 152.790,25€
ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: 135.238,17€
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 147.873,05€
ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ : 132.532,98€
Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και το ποσοστό χρηματοδότησης 4% του Προγράμματος Εξυγίανσης των ΟΤΑ του ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270 Α ́). Και αντιστοιχεί συνολικά σε ποσό 4.360.000,00 ευρώ.
Τα αποδιδόμενα ποσά των ΚΑΠ προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους  καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.
Αναλυτικά η απόφαση κατανομής στο
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/apof7810-04032015.pdf

Επιλεγμένες φωτογραφίες απο το δάσος του Καλλίδρομου.

Εικόνα
Το Καλλίδρομο βρίσκεται στην Στερεά Ελλάδα, στο νομό Φθιώτιδας, με την ψηλότερη κορυφή του να φθάνει στα 1399 μ. Κυριαρχείται κυρίως από δάση έλατου. Εδώ σχηματίζεται και μια φυσική εποχιακή λίμνη. Το βόρειο τμήμα του έχει χαρακτηρισθεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Το Καλλίδρομο είναι καλυμμένο με ένα απέραντο ελατοδάσος με σημαδεμένα μονοπάτια, με λιβάδια και αν προτιμάτε, πολλούς χωματόδρομους που διασχίζουν υπέροχα δασικά τοπία. Είναι προσιτό όλο το χρόνο και προσφέρεται για ήπιες πεζοπορίες.Ο Μαλιακός κόλπος, οι εκβολές του Σπερχειού 
και απέναντι η Στυλίδα από τα υψίπεδα του Καλλίδρομου.