Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 28, 2018

Φθιώτιδα: «Κούρεμα» 95% στα δάνεια 4μελους οικογένειας - ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα
Απόφαση ανάσα, από το Ειρηνοδικείο Αταλάντης,για 4μελή οικογένεια από τη Λοκρίδα - Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας Σοφία Σταυράκη.
Μία απόφαση που δίνει ελπίδες σε χιλιάδες νοικοκυριά που χρωστάνε σε τράπεζες εξαιτίας της κρίσης, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αταλάντης για 4μελη οικογένεια από τη Λοκρίδα που χρωστούσε το ποσό των 98.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αυτή, η οικογένεια καλείται να επιστρέψει το ποσό των 5.120 ευρώ κάτι που φέρνει «κούρεμα» σε ποσοστό 95%, δίνοντας ελπίδες για ένα αύριο με λιγότερο άγχος για εκείνους, αλλά και για όσους δανειολήπτες δείξουν διάθεση για τακτοποίηση των εκκρεμών οικονομικών τους υποθέσεων με τις τράπεζες.
«Η ειλικρινής διάθεση των πελατών μου να αποπληρώσουν ότι μπορούσαν, παρουσιάζοντας τα πραγματικά στοιχεία τους μετά την κρίση, οδήγησε το Δικαστήριο σε αυτή την απόφαση που επιτρέπει και σε πολλούς άλλους ειλικρινείς δανειολήπτες να ελπίζουν…», λέει η δικηγόρος Σοφία Σταυράκη που μίλησε στο LamiaReport:

Χαμηλότοκα δάνεια 384 εκατ. για «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» -Ποιοι είναι δικαιούχοι

Εικόνα
Τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του «ενδιάμεσου» Ταμείου Επιχειρηματικότητας. Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το ΕΤΕΑΝ (192 εκατ. ευρώ) μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και κατά 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (192 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε 384 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα σε μία εκ των δέκα συνεργαζόμενων τραπεζών από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και μέχρι τη λήξη του προγράμματος (Ιούνιος 2018). Δυνητικοί δικαιούχοι
Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, εκτός του πρωτογενούς τομέα. Τα δάνεια που θα χορηγηθούν μέσω της συγκεκριμένης δράσης θα έχουν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρ…

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγιου Κωνσταντίνου

Εικόνα
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) Καλείσθε να προσέλθετε στη δηµόσια τακτική συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, στις 7 Φεβρουαρίου 2018, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 µ.µ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνηµµένα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης.
 Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου
 Ιωάννης ∆. Πλατανιάς
 Συνηµµένα: Πίνακας θεµάτων ηµερήσιας διάταξης ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 7-2-2018 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1.132/1-2-2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΣΗΣ (Άρθρο 67, Ν.3852/10)
 1. Συγκρότηση επιτροπής για τη σφράγιση καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος τρέχοντος έτους (άρθρο 80 παρ. 7 του Ν. 3463/2006)
2. Εφαρµογή προγράµµατος δακοκτονίας έτους 2018
 3. Έγκριση προγραµµατικής σύµβασης (2/2018 πράξη Λιµενικής Επιτροπής Φθιώτιδας) σύµφωνα µε το άρθρο 25 του Ν. 2971 (ΦΕΚ 285 Α) και µε αντικείµενο λ…

Κρόκοι στο Καλλίδρομο

Εικόνα
Φωτογραφία Στέφανος Σταμέλος


Τα άλογα του Καλλιδρόμου

Εικόνα
Φωτογραφίες Stefanos Stamellos


Ξεκινούν τα δρομολόγια στη νέα γραμμή του τρένου

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος Σε χρήση δίνεται η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Μώλος-Λιανοκλαδι.
Το νέο δίκτυο θα αρχίσει να λειτουργεί από απόψε με εμπορικές αμαξοστοιχίες αρχικά, ενώ τα τρένα που μεταφέρουν επιβάτες θα συνεχίσουν να κινούνται στην παλιά γραμμή για λίγες ακόμη ημέρες.

Σήμερα μετά από 114 χρόνια, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμφίκλειας…

Εικόνα
Σύμφωνα με την από 8/1/2018 ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού της Αμφίκλειας μετά από 114 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. (Ο σταθμός της Αμφίκλειας άνοιξε στις 8 Μαρτίου 1904).
Γράφει η ιστοσελίδα www.amfikleia.gr
Ασφαλώς και η αναβάθμιση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέσω της σήραγγας του Καλλιδρόμου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που εκσυγχρονίζει την σιδηροδρομική υποδομή της χώρας μας και φέρνει πιο κοντά Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ούτε αντίρρηση, πιστεύω από κανέναν λογικό άνθρωπο και έπρεπε να γίνει.
Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει με τους Σταθμούς Αμφίκλειας, Λιλαίας και Μπράλου, (που μας αφορούν) και όλους τους άλλους μέχρι την Λαμία που εξυπηρετούνταν με την υφιστάμενη γραμμή. Γιατί θυμίζουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη συγκοινωνία (δηλ. ΚΤΕΛ), που να συνδέει την περιοχή με την Αθήνα ή την Θεσ/νίκη. Το τρένο ήταν το μοναδικό μέσο δημόσιας συγκοινωνίας που είχε απομε…

Στην Agrotica με εντυπωσιακό περίπτερο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Η πρώτη μας συμμετοχή στην «AGROTICA» της Θεσσαλονίκης,σχολιάζει με υπερηφάνεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης δημοσιοποιώντας φωτογραφίες από το περίπτερο της Περιφέρειας στην αγροτική έκθεση της Θεσσαλονίκης.Ο ίδιος βρέθηκε εκεί για τα εγκαίνια συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Καραγιάννη, και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ανάπτυξης Θέμη Χειμάρα.
Συμμετέχουμε με τα προϊόντα των παραγωγών μας γιατί είμαστε μπροστά σε ποσότητα και ποιότητα παραγωγής, όχι μόνο για τα δεδομένα της εγχώριας, αλλά και για αυτά της διεθνούς αγοράς. Η αγροτική μας οικονομία αποτελεί το 10% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας του πρωτογενή τομέα της χώρας, με περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ αξίας παραγόμενου προϊόντος.Είμαστε εδώ γιατί ο αγροτικός τομέας της Στερεάς Ελλάδας είναι πνεύμονας όχι μόνο για την τοπική, αλλά και για την εθνική οικονομία. Ομάδα με τους αγρότες μας, ομάδα με τους παραγωγούς μας, ομάδα με τις επιχειρήσεις μας,σχολίασ…

Τιμήθηκε και φέτος η Μάχη του Μαρτίνου

Εικόνα
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαος Ντίτορας
Την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά με τον επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς θέματα της αυτοδιοίκησης είχαν ο Δήμαρχος Λοκρών και οι συνεργάτες του αντιδήμαρχοι την Δευτέρα που ο κος Ντίτορας επισκέφθηκε τον Δήμο.Βρέθηκε συγκεκριμένα στο Μαρτίνο όπου πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, εορταστικές εκδηλώσεις για την  επέτειο της Μάχης του Μαρτίνου στις 29 Ιανουαρίου 1829.Ο κος Ντίτορας παραβρέθηκε  εκπροσωπώντας την κυβέρνηση μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λοκρών Νικολάου Λιολιού,
Στην τελετή που ακολούθησε, ο κος Ντίτορας ήρθε σε επαφή με τους βουλευτές Φθιώτιδας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Γιάννη Σαρακιώτη και της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, με αντιδημάρχους του Δήμου Λοκρών, τον θεματικό  Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο πολιτικής προστασίας   που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και συζήτησε μαζί τους για θέματα που απασχολού…

Πατριαρχικό Σιγγίλιο (επίσημο Πατριαρχικό έγγραφο)στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Το πατριαρχικό σιγγίλιο, όπου η μονή ανακηρύσσεται σταυροπηγιακή, δηλαδή διοικείται( διοικούνταν) άμεσα από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.
.

ΣΤΗ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ” Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

Εικόνα

ΓΝ Λαμίας: Διορίζεται με ΦΕΚ και η Αναισθησιολόγος

Εικόνα
11 επικουρικοί στον προϋπολογισμό για άμεση πρόσληψη – Τι θέσεις ζήτησε το ΔΣ σε πρώτη προτεραιότητα.
Συνέχεια στους τρεις διορισμούς ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας είχαμε αυτή την εβδομάδα με την ανακοίνωση κυκλοφορίας του ΦΕΚ διορισμού της Αναισθησιολόγου που θα δώσει λύσεις σε ένα τμήμα που απασχόλησε εντονότατα την επικαιρότητα.
Έτσι στο ΦΕΚ αριθμ. 69 δημοσιεύθηκε ότι «διορίζεται η ιατρός ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ[ … ]σε θέση ειδικευμένης ιατρού Αναισθησιολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β' του Γ.Ν. Λαμίας…». Αν προσέξει κανείς την ημερομηνία υπογραφής του συγκεκριμένου διορισμού από τον Υπουργό και της βεβαίωσης εγγραφής της γιατρού στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, θα διαπιστώσει ότι σε σχέση με τους λοιπούς διορισμούς που υπάρχουν στο ίδιο ΦΕΚ είναι αργότερα από μισό μέχρι δύο μήνες.
Με λίγα λόγια με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την παρούσα διοίκηση και κινητοποίηση πολιτικών γραφείων, προχωρούν σημαντικά πιο γρήγορα οι διαδικασίες.…

Ηλίας Ακρίβος:Το παγκάκι στη παραλία της Σκάρφειας

Εικόνα

Ένα απο τα όμορφα μονοπάτια στο Όρος Κνημίδα

Εικόνα

Ετήσιος Χορός - Κοπή Πίτας Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Εικόνα

Αυτές είναι οι αλλαγές στην καθημερινή ζωή των σχολείων

Εικόνα
Αλλάζουν πολλά στην καθημερινότητα των σχολείων με την υπουργική απόφαση του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε ήδη και ρυθμίζει ενιαία θέματα Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων.
Με την υπουργική απόφαση επιστρέφει ο χαρακτηρισμός της αγωγής στα σχολεία (το «κοσμία» αντικαθίσταται από το «μεμπτή» χωρίς όμως αναγραφή του χαρακτηρισμού στα απολυτήρια των μαθητών), ενώ καταργείται και ο διαχωρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών.
Συγκεκριμένα οι αλλαγές στην καθημερινότητα των σχολείων είναι οι εξής:
Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες Το σχολείο όσο και οι κηδεμόνες των μαθητών θα ενημερώνονται άμεσα για κάθε απουσία του και για τους λόγους της. Καταργείται η διάκριση σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους κηδεμόνες (τηλεφώνημα, μήνυμα σταλμένο από λογαριασμό του σχολείου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στο κινητό τηλέφωνο των γονέων (SMS) και να φροντί…

«Μασκέ πάρτι» από τους μαθητές της Γ” Λυκείου Μώλου

Εικόνα

Tην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Φιλοζωικός Σύλλογος "Φίλοι Καρδιάς"

Εικόνα

Λαϊκή Συσπείρωση Μώλου Αγ. Κων-νου, προϋπολογισμός 2018

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Με τις ψήφους των «ανταρτών της», αλλά και της παράταξης του κ. Παταργιά, η διοίκηση του δήμου μας πέρασε κατά πλειοψηφία τον πιο κακοδουλεμένο, πρόχειρο και οπωσδήποτε αντιλαϊκό Προϋπολογισμό των τελευταίων ετών.

Ο Προϋπολογισμός του 2018 βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, υλοποιώντας στο ακέραιο την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική που παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους και ισχυρούς. Προϋπολογίζει να εισπράξει φέτος από το λαό περισσότερα από πέρσι.
Τόσο από τα ανταποδοτικά τέλη, όσο και από τους υπόλοιπους φόρους μέσω λογαριασμών ΔΕΗ κ.ά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 78% των εσόδων του προέρχεται από τη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ τα έργα είναι ανύπαρκτα, επειδή είναι ακόμα περισσότερο μειωμένη η χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξαντλεί…

Το τσικνίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμένων Βούρλων "Νεανικός Παλμός"

Εικόνα
Ελάτε να τσικνίσουμε μαζί στο 3ο ρεφενέ τσικνο-Σάββατο.
Γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝ.ΔΙΑ

Εικόνα
Ανασυγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλ

ΠΑΙΔΩΝ ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΜΩΛΟΣ-ΚΥΝΟΣ 97-42

Εικόνα
Νίκη για τους παίδες του Μώλου απέναντι σε αυτούς του Κύνου με 97-42 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από νωρίς, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να καθαρίζουν το ματς από την πρώτη περίοδο.
Διαιτητές: Ζαφείρη-Βιορρές.
Δεκάλεπτα: 26-9, 29-6, 24-6, 18-21.
ΜΩΛΟΣ (Σεβαστόπουλος): Παπαλελούδης 15 (1), Μπάμπαλης Αθ. 2, Γαλάνης 2, Βλαχογιάννης 13, Μπάμπαλης Δ. 24 (2), Βασιλείου, Στουγιάννης 18 (2), Φάσσας 2, Σεβαστόπουλος 21, Μουστακαλής.
ΚΥΝΟΣ (Καστάνας): Παπαστέφανος Π., Ζέρβας 2, Ζιάκος 8, Σπανός 6, Παπαστέφανος Γ. 2, Καλλίνιος, Καρακάξης, Τσέλιγκας, Μαζιώτης 22 (2), Σοροπάνης 2.
eviabasket.gr

Φθιώτιδα: Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε!

Εικόνα
Ο άτυχος 49χρονος είχε πάει να μαζέψει ξύλα με τη γυναίκα του, όταν δέχθηκε τα πυρά από κυνηγετικό όπλο...
Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό ατυχήματος εν ώρα κυνηγιού σημειώθηκε στη Φθιώτιδα, με θύμα έναν 49χρονο που δέχτηκε πυροβολισμούς στην πλάτη και τα πόδια από κυνηγετικό όπλο.
Όλα έγιναν αργά το απόγευμα της Κυριακής (28/1) και ενώ είχε σουρουπώσει στις 18:45’ στο χωριό Έξαρχος της Αταλάντης.
Ένα ζευγάρι Αλβανών βρισκόταν στο δάσος για να μαζέψει ξύλα, όταν ο άνδρας δέχτηκε πυροβολισμούς από όπλο κυνηγού. Η σύζυγός του βλέποντας τον αιμόφυρτο, ειδοποίησε άμεσα συγγενικό τους πρόσωπο και εκείνος τον μετέφερε τραυματισμένο στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Μάλιστα η κατάσταση του ήταν αρκετά σοβαρή και χρειάστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου ο 49χρονος νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Η Αστυνομία που ενημερώθηκε για το συμβάν, ξεκίνησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 32χρονος κάτοικος του χωριού, ο οποίος είχε βγει για κυ…

Αγναντεύοντας απο τη Κνημίδα και τη τοποθεσία "Γιαννάκης"

Εικόνα
Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου ΠΡΟΒΟμάστορες στη τοποθεσία "Γιαννάκης"