Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 8, 2015

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Εικόνα

Λαμία: Παγίδεψε τον κλέφτη του αυτοκινήτου του μέσα από το facebook

Εικόνα
Πήγε να του πουλήσει ανταλλακτικά από το αυτοκίνητο που του είχε κλέψει δυο χρόνια πριν - Συνελήφθη 20χρονος Λαμιώτης.
Όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2012, όταν έξω από ένα συνεργείο στα Καλύβια Λαμίας, τη νύχτα, άγνωστοι δράστες έκλεψαν ένα ασημί Peugeot.
Ο ιδιοκτήτης του, όλο αυτό το διάστημα, δεν σταμάτησε να ψάχνει το αυτοκίνητό του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βγάλει κάποια άκρη. Η επιμονή του όμως έφερε αποτέλεσμα.
Πριν από λίγες ήμερες εντόπισε στο διαδίκτυο έναν 20χρονο Λαμιώτη να προσπαθεί να πουλήσει κάποια ανταλλακτικά (πόρτα και καπό), από ασημί Peugeot.
Τότε έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ και εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής από τη Θήβα. Ο 20χρονος που νόμιζε ότι βρήκε πελάτη έκλεισε το ραντεβού για να του πουλήσει την πόρτα και το καπό, τα οποία όπως αποδείχτηκε ήταν κομμάτια από το αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει πριν από δυο χρόνια περίπου.
Ο 20χρονος συνελήφθη, ωστόσο υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο δεν το έκλεψε αυτός και ότι το πήρε από κάποιον ρομά.
Η κατηγο…

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

Εικόνα
ΑΤΑΛΑΝΤΗ 13/2/2015 ΚΑΛΕΣΜΑ
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες που συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων μηνών ώστε να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους.
Για να κερδίζουν περισσότερα οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες αφήνουν απλήρωτους και εξαθλιωμένους τους εργαζόμενους , για να κερδίζουν περισσότερα αφήνουν απλήρωτους και εμάς ή αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας...
Αυτοί που δεν δουλεύουν ποτέ και παρασιτούν εις βάρος μας, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιποί μεγαλοκηφήνες, με τον ιδρώτα τον δικό μας και των εργαζομένων ζουν μέσα στην χλιδή και μας κάνουν χάρη όταν έρχεται η ώρα να μας πληρώσουν με ψίχουλα για όλο αυτό τον πλούτο που παράγουμε. Για να κερδίζουν αυτοί στερούμαστε εμείς και οι οικογένειες μας το δικαίωμα στην υγεία, την ασφάλιση, την παιδεία.
Καλούμε όλους τους συναδέρφους να εκφράσουν την συμπαράστα…

Η 23η αγωνιστική της Α' Φθιώτιδας - 1-1 το ντέρμπι

Εικόνα
Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή, 
μετά το 1-1 της Μαλεσίνας με τα Καμένα Βούρλα, τα οποία από το 57ο λεπυό έπαιζαν με 10 παίκτες.
Νίκη για τον Κηφισσό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα.....


Μαγνησιακός - Αρχάνι 0-0  Νέο Κρίκελλο - Παγκρατιακός 1-0  Μαλεσίνα - Καμένα Βούρλα 1-1  Κηφισσός Κ.Τιθορέας - Προοδευτική Λάρυμνας 2-0  Καλαπόδι - Αταλάντη 4-0  Στυλίδα - Ολυμπιακός Λαμίας 0-1  Παμμωλιακός - Άρης Αγ. Κων/νου 1-2  Ευρυτανικός - Δάφνη Λιβανατών 1-1

 Ένωση 2010 - Αχιλλέας Δομοκού 3-0 ά.α.


Βαθμολογία της A΄ Φθιώτιδας- 23η Αγωνιστική
ΘΕΣΗ                    ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 1 ΜΑΛΕΣΙΝΑ 67 2 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 62 3 ΑΡΧΑΝΙ 47* 4 ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ 42 5 ΕΝΩΣΗ 2010

Αστυνομία καταδιώκει τζιπ στο πέταλο του Μαλιακού (video)

Εικόνα
Καταδίωξη ενός τζιπ από την αστυνομία στο πέταλο του Μαλιακού, το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν στο πάρκινγκ πριν το τελευταίο τούνελ στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σκάρφεια Φθιώτιδας

Εικόνα
Η Σκάρφεια, είναι ένα χωριό της Ανατολική Λοκρίδας στη Στερεά Ελλάδα. Απέχει 28,9 χλμ από τη Λαμία και 11,5 χλμ από τα Καμένα Βούρλα. Το χωριό ονομαζόταν επί τουρκοκρατίαςΆντερας, ενώ μετονομάστηκε το 1931 στην σημερινή του ονομασία από την αρχαία πόλη-κράτος, Σκάρφεια ή Σκάρφην.
Γεωγραφικά περιγράφεται ως περιοχή της Επικνημίδιας Λοκρίδας, Δυτικά του ποταμού Βοάγριου.
Η Σκάρφεια τον 5ο και 6ο αιώνα ήταν σημαντικό λιμάνι, κέντρο αποθήκευσης δημητριακών και έδρα επισκοπής.  Σημαντικές καταστροφές υπέστη από το σεισμό του 551. Στις πλαγιές του λόφου της ακρόπολης υπάρχουν λείψανα οικισμού με φάσεις από την παλαιοχριστιανική περίοδο και κεραμική ίδιας εποχής. Στη Σκάρφεια  υπάρχει ο Δορυφορικός Σταθμός του ΟΤΕ. Ανάμεσα στο λιμάνι του Μώλου και τη Σκάρφεια υπάρχει ο γνωστός Φάρος «Χιλιομίλι» (σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση απέχει χίλια μίλια από την Κωνσταντινούπολη), έχοντας δημιουργηθεί από την  ένωση του Βοάγριου ποταμού ή Πλατανιά με το Λιαπατόρεμα. 

Σήμερα, μετά από αρκετές διοικητικές …

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-2-2015

Εικόνα
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»
(Άρθρο 67 Ν.3852/10)
Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα
διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18 Φεβρουαρίου 2015,
ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της
ημερήσιας διάταξης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαγρηγορίου Χρήστος
Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 18-2-2015
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1.704/12-2-2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (Άρθρο 67, Ν.3852/10)
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου
Κων/νου
Εισηγητής: Παπαγρηγορίου Χρήστος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
2. Λήψη απόφασης περί μη μεταβολών σχολικών μονάδων 2015-2016
Εισηγητής: Καραμανώλης Αθανάσιος, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου
3. Ορισμός δημοτι…

Τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας στα δάση της Φθιώτιδας

Εικόνα

Αυτό είναι το νέο χαράτσι στα ακίνητα!

Εικόνα
Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Έλληνες θα επωφεληθούν από το νέο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, καθώς ο νέος φόρος θα συνοδευτεί και με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% με 35%.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου» κερδισμένοι στη φορολογία των ακινήτων θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους μία κατοικία (α΄ κατοικία), καθώς με το παλιότερο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ πλήρωναν από το πρώτο ευρώ, ενώ τώρα μόνο εάν ξεπερνούν το αφορολόγητο.
Αντίθετα, όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία θα είναι οι χαμένοι, καθώς προκειμένου να εξισορροπηθούν τα έσοδα του κράτους από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, θα πληρώσουν περισσότερα με τους φορολογικούς συντελεστές να φτάνουν ακόμα και στο 3% της αξίας του ακινήτου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αφορολόγητο όριο για την πρώτη κατοικία θα είναι 150-200 χιλιάδες ευρώ, αφού πρώτα προκύψει η μείωση των αντικειμενικών αξιών. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος σήμερα έχει σπίτι αξίας 220 χιλ. ευρώ με …

Συνεργασία Μητροπόλεως Φθιώτιδος και 4Ε για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού

Εικόνα
Στα πλαίσια την αναπτύξεως και προωθήσεως του Θρησκευτικού Τουρισμού η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Λυδία» Θεσσαλονίκης για την καταγραφή και προβολή μέσω του παγκοσμίου εμβελείας Τηλεοπτικού τούτου Σταθμού των Ιερών Μονών, Ιστορικών Ναών, πρωτοχριστιανικών Μνημείων και γενικά των Εκκλησιαστικών Μνημείων, τα οποία είναι διάσπαρτα στη γεωγραφική έκταση της Φθιώτιδος. Ήδη το τηλεοπτικό συνεργείο του 4Ε επισκέφθηκε και κατέγραψε κάθε Μονή της Μητροπόλεώς μας και άρχισε να προβάλει σε ωριαίες εκπομπές τα Εκκλησιαστικά αξιοθέατα της Φθιώτιδος. Στις εκπομπές μιλούν οι Ηγούμενοι και οι Γερόντισσες και παρουσιάζονται με άριστο τρόπο οι πνευματικοί, ιστορικοί και μουσειακοί θησαυροί των Μοναστηριών μας. Οι εκπομπές για τα Μοναστήρια μας επαναλαμβάνονται από το 4Ε δύο και τρεις φορές, για να δοθεί η δυνατότητα όσο το δυνατόν σε περισσοτέρους τηλεθεατές να τις ιδούν. Η Συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος…