Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 5, 2017

Πότε πήρε την ονομασία του ο Αγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας

Εικόνα
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΡΙΘ. 24 ΕΤΟΣ: 1845 ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ, 27 Ιουλίου.
…………………………….
Από τις 5 Ιουλίου του 1843 είχε εγκριθεί η αίτηση των κατοίκων του χωριού Βορλοβός να συνοικίσουν με κατοίκους άλλων οικισμών στην παραλιακή θέση Γράδος. Για τον σκοπό αυτόν δόθηκε σε κάθε οικογένεια ένα βασιλικό στρέμμα δωρεάν για οικία και κήπο και ένα για καλλιέργεια και κτηνοτροφία.
Με το υπ’ αριθμ. 22 Βασιλικό Διάταγμα της 19 Ιουνίου του 1843 ο νέος οικισμός ονομάστηκε ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Η παραχώρηση των οικοπέδων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27/07/1845.

Στάθης ΚοσματόπουλοςΟ Άγιος Κωνσταντίνος στη μνήμη του χρόνου

Σεμινάριο για ανάλυση και ανασύνθεση τροχαίων ατυχημάτων στη Λαμία

Εικόνα
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς σας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Τμήματος, Πλατεία Ελευθερίας 3 στη Λαμία, σε σεμινάριο με τίτλο:
«Μέθοδοι και Τεχνικές Ανάλυσης και Ανασύνθεσης Τροχαίων Ατυχημάτων»
με εισηγητή τον κ. Θωμά Χόνδρο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:00
Προσέλευση – Εγγραφές
17:30
Έναρξη – Καλωσόρισμα
17:40
Εισηγητής: κ. Θωμάς Χόνδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών
«Μέθοδοι και Τεχνικές Ανάλυσης και Ανασύνθεσης Τροχαίων Ατυχημάτων»
20:30
Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις

Καμένα Βούρλα:Το Ξενοδοχείο Καλλίδρομος την δεκαετία του 1930

Εικόνα
Το Ξενοδοχείο Καλλίδρομος την δεκαετία του 1930 , εκεί που σήμερα είναι το Ξενοδοχείο Γαλήνη.
Φωτογραφία Θανάσης Τρίγκας

Πλαστική σακούλα: Κόστος 3 λεπτά -Τι αλλάζει στα δημοτικά τέλη (ΦΕΚ)

Εικόνα
Τέλος τριών λεπτών του ευρώ προβλέπεται για κάθε πλαστική σακούλα που θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις», το οποίο δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Από 1.1.2018 το τέλος θα ανέλθει σε 0,03 ευρώ και από την 1.1.2019 στα 0,07 ευρώ.
(Δείτε το ΦΕΚ)
Με το νέο νόμο, δίνονται κίνητρα για τους Δήμους, προκειμένου να μειώσουν τα τέλη στους δημότες και να βελτιωθεί ο τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) είναι αυτοί που με βάση τις καταγεγραμμένες ποσότητες απορριμμάτων και το ποσοστό που εκτρέπεται για ανακύκλωση, επιβραβεύουν τους Δήμους με μείωση των τελών. Πράγμα που συνεπάγεται και μείωση των τελών για τους δημότες. Η διαμόρφωση του κανονισμού τιμολόγησης των ΦοΔΣΑ καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών…

Οικονομικη ενισχυση για διαλυση Αλιευτικου Σκαφους

Εικόνα
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενημερώνει τους επαγγελματίες αλιείς ότι ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο μέτρο που προβλέπει χρηματοδοτήσεις για διάλυση σκαφών και οριστική παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων, Μέτρο 6.1.10 «Οριστική παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων» που αφορά στη Δράση «Διάλυση αλιευτικού σκάφους» του Ε.Π.ΑΛ. & Θ. 2014-2020. Το Μέτρο αφορά αποκλειστικά τον τομέα της θαλάσσιας αλιείας και η διάλυση θα πραγματοποιείται εντός της επικράτειας.

Στόχος της ενισχυόμενης δράσης με τη στήριξη της οριστικής παύσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων είναι ή εξισορρόπηση συγκεκριμένου τμήματος του στόλου με τις αλιευτικές δυνατότητες που διατίθενται στο τμήμα αυτό.
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 6.1.10, είναι φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, που είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες για τουλάχιστον ένα (1) έτος επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους και πληρούν τους όρους και τι…

Αγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Λήψη απο την Κνημίδα

Εικόνα
Φωτογραφία Κώστας Καλτσας

Τέλος στις αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες απουσίες βάζει το υπ. Παιδείας

Εικόνα
Ανατροπές στα «απουσιολόγια» βάζει το σχέδιο υπουργικής απόφασης που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Υπ. Παιδείας. Σύμφωνα με αυτό  οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν για τις απουσίες των παιδιών τους, ενώ καθιερώνεται και η επικοινωνία τους με το σχολείο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Συγκεκριμένα καταργείται η διάκριση δικαιολογημένων – αδικαιολόγητων απουσιών, καθώς όλες πρέπει να είναι σε γνώση του κηδεμόνα και ορίζονται όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί ένας μαθητής να απουσιάσει χωρίς να προσμετρώνται οι απουσίες του. Καταργείται επίσης και η συγκέντρωση δικαιολογητικών και προβλέπεται επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων για κάθε ημέρα απουσίας του μαθητή.
Η πλήρης κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, δεν επηρεαστεί το συνολικό όριο των 114 που ισχύει σήμερα. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι Διευθυντές των Λυκείων στέλνουν ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς  στις αρχές κάθε μήνα για τους μαθητές που κάνουν πάνω από 30 απουσίες.
Το Υπουργείο Παιδείας παρέδωσε ήδη σ…

Ζητούνται εργάτες-τριες σε βιομηχανία στην ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας

Εικόνα
Τι αναφέρει η αγγελία:
Περιγραφή ΕΡΓΑΤΕΣ -ριες παραγωγής από ζητούνται από βιομηχανία τροφίμων, στην ΒΙΠΕ Λαμίας,
Αποστολή βιογραφικών e-mail: production@ferro.gr ή στο fax 22310/47764
………………………………………………………………………………………………………………………… Το portal Κεντρικής Ελλάδας  www.fonografos.net, στην προσπάθεια του να ενημερώνει   τους αναγνώστες για τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας,  καθημερινά αναρτά οτι έχει σχέση με την προσφορά εργασίας.  Πέρα από την  επικαιρότητα στην Φθιώτιδα και όχι μόνο! Κάντε LIKE  στην σελίδα του fonografos.net για πιο άμεση ενημέρωση! (https://www.facebook.com/fonografos.net/)

Συνδικαλιστες της ΔΑΚΕ Λαρυμνας καταγγελλουν : Συνεχιζεται το φαγοποτι στη ΛΑΡΚΟ !!

Εικόνα
Tη στιγμή που η ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα , η Διοίκηση της εταιρείας μοιράζει επιδόματα σε ημετέρους ! Την καταγελία αυτή κάνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Λάρυμνας , δίνοντας ''συγχαρητήρια στους Διοικούντες για τις πρακτικές που ακολουθούν'' και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη . ''Ενώ εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε βάλει πλάτη και παλεύουμε για το μέλλον και τη συνέχεια της ΛΑΡΚΟ , οι διοικούντες  κάνουν το αντίθετο'' υποστηρίζει στην ανακοινωσή της η ΔΑΚΕ Λάρυμνας .
Σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ ''η  ίδια η Διοίκηση σε συνάντηση με τα Σωματεία έχει πει ότι η εταιρία βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα παρόλο που οι τιμές αρχίζουν να ανακάμπτουν. Από μόνοι τους φάσκουν και αντιφάσκουν σε αυτά που λένε. Έχουν μοιράσει επιδόματα σε αυτούς που γουστάρουν και μιλάμε για τους ανθρώπους της αυλής τους , για την παρέα τους , με ότι αυτό συνεπάγεται Εμείς οι υπόλο…

12 εκλογικά τμήματα στην Φθιώτιδα για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.Δυο(2) στον Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα στο νομό Φθιώτιδας για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς:
Εκλογές 12 Νοεμβρίου απο 8π.μ εως 8 μ.μ

ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Δ.Ε ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας
Δ.Ε ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 25ης Μαρτίου,Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας

-ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας
Δ.Ε ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Πλατεία Αμφίκλειας,Αμφίκλεια Φθιώτιδας

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Δ Ε ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Δομοκός Φθιώτιδας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
Παγκράτι Λαμίας Παγκράτι Λαμίας
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
Δ Ε ΛΑΜΙΕΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Πλατεία Αθ. Διάκου 3,Λαμία Φθιώτιδας

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
 Δ Ε ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Κεντρική Πλατεία Αταλάντη Φθιώτιδας
 Δ.Ε ΜΑΛΕΣΙΝΗΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Μπίκα,Μαλεσίνα Φθιώτιδας

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
 Δ.Ε ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πλατεία Μακρακώμης Μακρακώμη Φθιώτιδας
Δ.Ε ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Κεντρική Πλατεία Σπερχιάδα Φθιώτιδας

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΟΣ
Δ.Ε ΣΤΥΛΙΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙ…

Παιδεία: Θα θερίσουν νέες θύελλες στη Φθιώτιδα με τις ΖΕΠ

Εικόνα
Μετά τα τραγελαφικά με τις καταργήσεις τμημάτων έρχονται οι Τάξεις Υποδοχής - Αποκαλύπτεται μια άλλη Ελλάδα στους σχεδιασμούς των υπευθύνων του υπουργείου. Κι αν κάποιοι έχουν πιστέψει ότι η αναταραχή στο χώρο της παιδείας και ειδικά στη Φθιώτιδα και τη Στερεά, θα σταματήσει μετά από λίγο καιρό που θα ξεχαστεί η κοροϊδία με τις καταργήσεις των Λυκειακών τμημάτων κατεύθυνσης, είναι γελασμένοι! Πριν κοπάσει ο θόρυβος των καταλήψεων για τις άδικες αποφάσεις του υπουργείου που προσυπέγραψαν και οι τοπικοί παράγοντες στο χώρο της παιδείας, έρχονται οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που ισχύουν για την δημιουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ), οι οποίες θα διευκολύνουν την ένταξη παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως Ρομά και Πρόσφυγες, στα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια. Και στις δύο περιπτώσεις δυστυχώς το υπουργείο σχεδιάζοντας επί χάρτου, αποκαλύπτει μια άλλη Ελλάδα που έχει τακτοποιήσει όλα της τα προβλήματα με την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο των παραπάνω ομάδων και…

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας

Εικόνα

Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου

Εικόνα
Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρώσουν τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2018, τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συντάξεις Ιανουαρίου 2018 θα καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου για τους δικαιούχους από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ και στις 21 Δεκεμβρίου 2017 για το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία.

ΕΣΠΑ: Επιδότηση μέχρι 50.000 ευρώ ανέργων, αυτοαπασχολουμένων για ίδρυση νέας επιχείρησης

Εικόνα
Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, η 3η περίοδος υποβολών για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος).
Με την 3η περίοδο, η οποία λήγει στις 13/12/2017, ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα υποβολών για τη συγκεκριμένη, ιδιαίτερα δημοφιλή, δράση.
Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση και  οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr.
Ειδικότερα η δράση, αφορά την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σε ποιους απευθύνεται
Απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αν…

Τα νεα τηλέφωνα της Δ.Ε Μωλου

Εικόνα
ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Δ.Ε. ΜΩΛΟΥ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΕΑ 2235350200 1. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2235350208 2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2235350211 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 2235350210 ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ.ΜΩΛΟΥ 2235350212 ΚΙΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ 2235350201. ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣΤΑΜΕΙΟ - ΥΔΡΕΥΣΗ 2235350209. FAX 2235051440 ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ 2235350213

Καμένα Βούρλα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο – Κανονικά η παροχή νερού

Εικόνα
Διακοπή νερού είχαμε σήμερα (8-11-2017) μέχρι το μεσημέρι στα Καμένα Βούρλα.
Οπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων κ. Δημήτρης Καραμανώλης, ήταν μία εργασία που έπρεπε να  έχει γίενι εδώ και χρόνια και τόνισε ότι τοποθετήθηκε νέο συστημα σωληνώσεων στο Αντλιοστάσιο της Λουτρόπολης.
fonografos.net

Αμφίκλεια: 18η ΈκΘεση Ψωμιού και Αρτοσκευασμάτων

Εικόνα
Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της 18ης ΈκΘεσης Ψωμιού και Αρτοσκευασμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρου Αμφίκλειας.
http://www.breadmuseum.gr
http://www.amfiklia.gr/

Δημοτικός σύμβουλος απο τον δήμο Μακρακώμης στέλνει επιστολή με καταγγελίες στον Πρωθυπουργό (φωτο)

Εικόνα
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μακρακώμης, Γιώργος Γόνης, που πρόσφατα δήλωσε την παραίτηση του από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μακρακωμης, ήδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/9/2017, είχε ρίξει τις ”βόμβες” του…
Όμως πριν λίγες μέρες έκανε την κίνηση –ματ!
Έστειλε επιστολή την οποία κοινοποίησε και στο Μαξίμου (!) για παράνομες πράξεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχων, προφορικές αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την δήλωση ότι «..έχω την υποχρέωση να αποστείλω έγγραφα… διότι δεν χωρούν καμίας αμφισβήτησης». Με αυτήν απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους φορείς, από τον εισαγγελέα μέχρι τον Υπουργό Εσωτερικών και Πρωθυπουργό!

Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, 378 αιρετών, γιατρών, εκπαιδευτικών & 466 δημοσίων υπαλλήλων-Δυο στην Φθιώτιδα

Εικόνα
Δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, αιρετοί αλλά και αστυνομικοί, υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εκπειδευτικοί και ιατροί του ΕΣΥ, είναι οι πρωταγωνιστές στις ποινικές υποθέσεις που κοινοποίηθηκαν το 2016 στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ). Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση για το έτος 2016 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την οποία η επικεφαλής της Αρχής Μαρία Παπασπύρου παρεδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις που, όπως έχει τονίσει η κ. Παπασπύρου, αφορούν μεταξύ άλλων 1214 ποινικές διώξεις, 14 βουλέυματα και 39 δικαστικές αποφάσεις για ανθρωποκτονία, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, επ’ αυτοφώρω δωροδοκία, υπεξαίρεση, πλαστογραφια, απιστία στην υπηρεσία για ποσά από 120.000 έως 150.000 ευρώ. Γι’ αυτό και προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr αλλά δεν αναφέρεται στην συνοπτική περιγραφή της έκθεσης, σε αυτές εμπλέκονται, εκτός των άλλων, ένας γενικός γραμμ…

Γενική διακοπή νερού στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, σήμερα θα  υπάρξει  Γενική διακοπή νερού απο νωρίς το πρωι σε όλα τα Καμένα Βούρλα λόγω σοβαρής ζημιάς…..(μέχρι αργά το μεσημέρι)
fonografos.net

Σιδηροδρομικός Σταθμός Μώλου

Εικόνα

Σιδηροδρομική Γέφυρα Εκκάρας Φθιώτιδας: Eυρωπαικό επίτευγμα

Εικόνα

Σε Διεθνη Εκθεση Τουρισμου στο Λονδινο η Περιφερεια Στερεας

Εικόνα
Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market» συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της στρατηγικής της για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των τουριστικών υπηρεσιών της. Η παρουσία επιχειρηματιών από την Στερεά Ελλάδα, αποτελεί μέρος των συμμετοχών της Περιφέρειας σε ανάλογες διεθνείς εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. 
Στο Λονδίνο, μαζί με τους επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού, μετέβη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε επαφές με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών πρακτορείων, δημοσιογράφους τουρισμού και επιχειρηματίες από άλλες χώρες. 
Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για τον στόχο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουρισμού και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την προώθηση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, των υπηρεσιών και των τουριστικών της υποδομών.  lamiakos-typos.gr

Νομοσχέδιο για πώληση χύμα τσίπουρου στις λαϊκές

Εικόνα
Την πώληση τσίπουρου διημέρων, επί της ουσίας χύμα τσίπουρου, στις λαϊκές αγορές μόνο με την άδεια απόσταξης από το οικείο τελωνείο προβλέπει το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς εντός Ελλάδας θεωρείται μέτρο που ευνοεί τη διακίνηση παρανόμως παραχθέντος ποτού, εκτός Ελλάδας έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης από τις Βρυξέλλες, λόγω του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης του εν λόγω προϊόντος. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ στη δεύτερη εργαλειοθήκη ανταγωνισμού είχε συστήσει είτε να απαγορευθεί η εμπορία του τσίπουρου διημέρων ή να συνεχισθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα παραστατικά. Οι λεγόμενοι «διήμεροι» αποσταγματοποιοί αδειοδοτούνται για την παραγωγή μικρών ποσοτήτων, υποτίθεται αποκλειστικά για οικογενειακή χρήση. Στην ουσία η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει δη…

Την Κυριακή η 16η γιορτή τσίπουρου

Εικόνα
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, το μεσημέρι, την 16η γιορτή τσίπουρου. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Μπράλου, όπου βρίσκεται και  το Κοινοτικό Κατάστημα, στις 12 το μεσημέρι. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με Παραδοσιακούς χορούς από τον χορευτικό όμιλο «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» του Κώστα Τσαπρούνη.

Διπλές εισφορές για 200.000 αυτοαπασχολουμένους – Ποιους αφορά;

Εικόνα
ΧΡΗΜΑ & ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλές εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ θα κληθούν να πληρώσουν εντός του 2018 περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι. Και αυτό θα συμβεί λόγω αδυναμίας του ΕΦΚΑ να προσδιορίσει με ακρίβεια και να εισπράξει έγκαιρα τις φετινές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων για επικουρική σύνταξη και για εφάπαξ. Στα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που αναμένεται να αναρτηθούν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο, θα υπάρχουν μόνο οι εισφορές Οκτωβρίου για κύρια ασφάλιση και υγεία. Έτσι, την επόμενη χρονιά περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν διπλές εισφορές (για ασθένεια και εφάπαξ), δηλαδή ταυτόχρονα για το 2017 και το 2018. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η καταβολή των διπλών εισφορών θα γίνει σε 11 ή 12 δόσεις. Οι εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ εισπράττονται από τον ΕΦΚΑ και κατόπιν αποδίδονται στο ΕΤΕΑΕΠ. Ποιους αφορά Οι διπλές εισφορές εντός του 2018 αφορά σε: γιατρούςφαρμακοποιούςυγειονομικούς του πρώην ΤΣΑΥμηχανικούς του πρώην ΤΣΜΕΔΕδικηγόρουςσυμβολαιογράφουςδικαστικούς επ…

Φωτο:Το πλοίο φεύγει από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα
andreas menayas - ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φωτογραφίες απο την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιωτιδας

Εικόνα
Ο Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας με τις γραφικές γωνιές του
Μπορεί οι περισσότεροι σε κάποιο από τα ταξίδια μας προς την κεντρική ή τη Βόρεια Ελλάδα να έχουμε περάσει από τον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά λίγοι έχουμε μείνει για να απολαύσουμε τις γραφικές γωνιές του και να γνωρίσουμε καλύτερα την ευρύτερη περιοχή.
Στον τόπο που τα αρχαία χρόνια ήταν το λιμάνι των Φωκαίων σε εντυπωσιάζει το γραφικό του λιμάνι με την επιβλητική εκκλησία και την πλατεία στην οποία περνούν την ώρα τους παίζοντας και διασκεδάζοντας μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Όσοι έχουν μείνει εκεί σίγουρα θα σας συμβουλεύσουν να κάνετε την βόλτα σας και τα μπάνια σας βέβαια όταν καλοκαιριάσει για τα καλά στις παραλίες Λόγγος, Ασπρονέρι και Αγία Αικατερίνη.
Ένας περίπατος στον προβλήτα θα σας χαλαρώσει και ειδικά στο γραφικό σημείο μπροστά από την εκκλησία και στο σημείο που αράζουν τα μικρά σκάφη.
Την αγορά του θα βρείτε πολλά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές λιχουδιές.
Δείτε τις φωτ…

Προβομάστορες:Οι ατρόμητοι ορειβάτες στην Κνημίδα

Εικόνα

Β’ ΕΣΚΑΣΕ Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ-ΜΩΛΟΣ 52-54

Εικόνα
Β’ ΕΣΚΑΣΕ Β’ ΟΜΙΛΟΣΣτην εκπνοή!ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ-ΜΩΛΟΣ 52-54 Με καλάθι στην εκπνοή του Σακελλαρόπουλου ο Μώλος απέδρασε με το διπλό από το Μαρτίνο κερδίζοντας τον Οπούντιο με 54-52!
Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν για την τελευταία φάση υποστηρίζοντας πως είχε λήξει ο χρόνος και μετά το ματς υπέβαλαν ένσταση.
Ο Οπούντιος προηγήθηκε με 28-21 στο ημίχρονο αλλά ο Μώλος με επιμέρους σκορ 6-23 στη γ’ περίοδο πήρε το πάνω χέρι στον αγώνα με 34-44.
Οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 52-52.
Ο Μώλος έχασε την τελευταία επίθεση αλλά στη διεκδίκηση της μπάλας βγήκε έξω υπέρ των φιλοξενούμενων με 1,5 δευτερόλεπτο για το φινάλε. Στην επαναφορά ο Σακελλαρόπουλος πέτυχε το 52-54 στην επίμαχη φάση όπως προαναφέραμε, με τον Μώλο να παίρνει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.
Διαιτητές: Κοτσιμπός-Πατάγιας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-10, 19-11, 6-23, 18-10.
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ (Τσακανίκας): Μαλέρδος, Τραγογιάννης 8, Ξυδιάς, Καλιάτσος, Κοτσαλάς 7, Βισβίκης 15 (5), Τσιώτας 2, Τσακανίκας 8, Σωτηρίο…

Καθαριότητα: Μέσω δήμων οι προσλήψεις 7.000 μόνιμων -Πώς θα γίνει η μοριοδότηση

Εικόνα
Δεν θα γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο οι προσλήψεις των περίπου 7.000 μόνιμων στην καθαριότητα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην διαδικασία θα έχει μεν βασικό ρόλο το ΑΣΕΠ το οποίο θα εκδώσει την προκήρυξη αλλά και τα προσωρινά και τελικά αποτελέσματα, αλλά η ενδιάμεση διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω των δήμων.
Δηλαδή, οι δήμοι θα κληθούν, όπως και στην περίπτωση των «παρατασιούχων» να υποδεχθούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, να κάνουν ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα και στη συνέχεια να τις αποστείλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να γίνει η τελική αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης.
Η διαδικασία αυτή που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προταθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και έχει ήδη συζητηθεί με το ΑΣΕΠ, πρόκειται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες κατά τη συνάντηση Σκουρλέτη και ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής. Προκρίνεται, δε, προκειμένου, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων  που αναμένε…