Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 28, 2017

Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τις Ιαμάτικές Πηγές Κονιαβίτη και Αφροδίτη

Εικόνα
Επιτέλους!Τέλος,στην ταλαιπωρία με τις λακούβες,αφού ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί προς τις Ιαματικές Πηγές Κονιαβίτη και Αφροδίτη στα Καμένα Βούρλα.Μένει να δούμε πότε θα ξαναλειτουργήσουν τα λουτρα,μιας και δεν εχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχικά έργα στην περιοχή. 
Από τη Σκάρφεια Φθιώτιδας ξεκινά η νέα ομάδα ελαιοπαραγωγών

Εικόνα
Γιάννης Σάρρος Στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων κυριαρχεί η ελιά. Οι παραγωγοί προσπαθούν να παράξουν ποιοτικό προϊόν, ερχόμενοι αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και τα αποτελέσματά τους είναι μάλλον πενιχρά. Οι φορείς που μπορούν να τους υποστηρίξουν, δυστυχώς, απουσιάζουν. Προβληματισμένοι από την κατάσταση αυτήν και τη γενικότερη πορεία της αγροτικής μας οικονομίας, κάποιοι παραγωγοί ελιάς της περιοχής αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ανοίξουν τον δρόμο του συνεργατισμού στον τόπο τους. Μιλώντας στην «ΥΧ» η παραγωγός και τυποποιήτρια ελαιολάδου, Σωτηρία Γεωργίου, μας εξήγησε τους λόγους για αυτή την κίνηση: «Aποτελεί μία πρωτοβουλία ελαιοπαραγωγών της Σκάρφειας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των συναδέλφων μας για τις επιμέρους ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να συσταθεί η ομάδα ελαιοπαραγωγών και να αναγνωριστεί σε εθνικό επίπεδο. Βασική επιδίωξη της ομάδας θα είναι να συμ…

Εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα στη παραλία Μώλου

Εικόνα
Ο Θανάσης Κουτσοδόντης απαθανάτισε σήμερα το απόγευμα,με τον φωτογραφικό του φακό το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην παραλία των Μώλου.

Βίντεο απο την χθεσινή παράσταση "ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ"

Εικόνα

Ραδιούχα λουτρά: η ευεργετική τους επίδραση στον διαβήτη και όχι μόνο

Εικόνα
Τα ιαματικά λουτρά, γνωστά από τους ιστορικούς χρόνους για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αποτελούν ένα μέσο εναλλακτικής θεραπείας με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, τόσο σε επίπεδο ευεξίας και χαλάρωσης όσο και σε νόσους όπως είναι ο διαβήτης.
Επισκεφθήκαμε την Ικαρία και τη βασική λουτρόπολή της, τα Θέρμα, και γνωρίσαμε από κοντά τα οφέλη μιας ειδικής κατηγορίας ιαματικών πηγών, αυτή των ραδιούχων.
Στα χέρια μας έφτασε η μελέτη που έχει εκπονήσει ο Κος Γιάννης Παρασκευόπουλος, Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής και ιατρός του ΙΚΑ και παρέχεται από το Δήμο Ικαρίας, μ ε τίτλο “ΦΥΣΙΚΟΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ”. Η μελέτη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν περιορίζεται στους ασθενείς με παθήσεις αρθρώσεων αλλά υπολογίζοντας πολλούς παράγοντες (τη ραδιενέργεια, τις χημικές συστάσεις, τη θερμοκρασία του νερού κ.α.) κάνει μια προσπάθεια να διευρύνει τις ενδείξεις και για άλλες νόσους, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο διαβήτης.
Η δράση της θεραπείας με ραδιούχα λο…

Ιαματικά λουτρά Πηγών Αφροδίτης και Μύλου Κονιαβίτη

Εικόνα
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΥΛΟΥ ΚΟΝΙΑΒΙΤΗ
• Υπόξεις ρευματισμοί των άρθρων και χρόνιες ρευματοειδής αρθρίτιδες
• Λοιμώξεις και φλεγμονώδεις παθήσεις αρθρώσεων ιδίως μετά την εμπύρετη οξεία φάση
• Διαθεσικές μορφές των χρονίων ρευματισμών (αλλεργικές, ψωρασιογενείς, ενδοκρινικές κλπ.))
• Μετατραυματικές αρθρίτιδες
• Κάταγμα
• Χρόνιες βρογχίτιδες, βρογχεκτασίες, κάποιες μορφές βρογχικού άσθματος
• Δερματοπάθειες, ψωριάσεις, ακμή, χρόνιες κνιδώσεις, δερματώσεις και άλλα εκζέματα
• Παθήσεις ήπατος, χολής, ηπατική ανεπάρκεια, χολολιθιάσεις
• Γυναικολογικές παθήσεις
• Η δυτική πηγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς ποσιοθεραπεία για παθήσεις του ήπατος και των χοληφόρων οδών όπως επίσης για χρόνια υπερασθενική γαστρίτιδα, υπερχλωρυδρία κλπ.

Καμένα Βούρλα:Ραδιούχες Ιαματικές Πηγές

Εικόνα
Στις σημαντικότερες ιαματικές πηγές της χώρας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, κατατάσσονται από ειδικούς επιστήμονες οι πηγές των Καμένων Βούρλων. Δημιουργήθηκαν από τις γεωλογικές μεταβολές του Μαλιακού Κόλπου και του ορεινού όγκου Καλλιδρόμου – Κνημίδος, κι έγιναν γνωστές λόγω της σπάνιας σύστασης τους σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. Οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων αναβλύζουν στους πρόποδες του βουνού Κνημις, έχουν διαφορετική θερμοκρασία και ραδιενέργεια. Υπάρχουν οι ραδιενεργές πηγές, η υδρόθειο-χλωρονατριούχος μια σιδηρούχος και η καλλυντική πηγή της Αφροδίτης, που περιέχει καλλοειδές θείον. Η θερμοκρασία των πηγών είναι 35 – 36οC και τα νερά τους ενδείκνυται πολλές και διάφορες παθήσεις.
Τα ιαματικά νερά των πηγών των Καμένων Βούρλων τροφοδοτούν το υδροθεραπευτήριο της πόλης Β«ΑσκληπιόςΒ», που διαθέτει λουτήρες, πισίνες και μια σύγχρονη ανοιχτή πισίνα, που βρίσκεται στο χώρο γύρω από τα υδροθεραπευτήρια. Στον ίδιο χώρο έχου…

Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας(Φωτογραφίες & Χάρτης)

Εικόνα
Apostolos J. Doulias - Copyright © wondergreece.gr .


Apostolos J. Doulias - Copyright © wondergreece.gr Apostolos J. Doulias - Copyright © wondergreece.gr

Παραλία Λογγού (χάρτης)

Εικόνα
Λίγο πριν φτάσετε στον Άγιο Κωνσταντίνο, υπάρχει η παραλία στο Λόγγο, η οποία έχει μεγάλο μήκος και βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοικού.


.

«Οι Δούλες»: Την Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας - Δείτε το υπέροχο κινηματογραφικό trailer

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 11:36Οι «ΘΕΡΑΣΤΕΣ» ανεβαίνουν στο σανίδι με την πρώτη τους παράσταση, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με το έργο του Jean Genet «Οι δούλες» (Les Bonnes) την Τρίτη και Τετάρτη (6 & 7 Ιουνίου). Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Φωτεινή Φύκα η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με την Παναγιώτα Γοργογιάννη και την Κωνσταντίνα Ρηγάκη.
Η παραγωγή του κινηματογραφικού trailer έγινε απο τον κινηματογραφιστή Βασίλη Κανταράκη (Vasilis Kantarakis Films - www.vkfilms.gr)

Το ευχαριστήριο μήνυμα της Θεατρικής μας Ομάδας.

Εικόνα
Η θεατρική ομάδα ερασιτεχνών του Πολιτιστικού Και λαογραφικού Συλλόγου Μώλου.... ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους που με την παρουσία τους ...τίμησαν την προσπάθεια μας αυτή..
Σε μία κατάμεστη αιθουσα ....προσπαθήσαμε με καθε τρόπο να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας Και να σκορπίσουμε χαμόγελα!!
Η παράσταση θα συνεχιστεί και σήμερα...
Σας περιμένουμε!!
Εγγραφές στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, θα λειτουργήσει κανονικά και κατά το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018 υπό ενιαία Διεύθυνση. Θα λειτουργήσει, επίσης, κανονικά η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν. Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού.
Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιώτατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και Παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, προγράμματα, όπως το ERASMUS+, πρωταθλήματα και διαδικτυακούς διαγω…

Αλέκος Διαμαντάρας:Ήρθε η ώρα για τις Θερμοπύλες

Εικόνα
inShare Άνθρωπος θετικός που ξέρει από τον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί παρά να ενσκήψει στα προβλήματα της ΠΕΛ.Αυτή ήταν η άποψη που αποκόμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας και μέλος της διοίκησης της ΠΕΛ Αλέκος Διαμαντάρας από την συζήτηση που έγινε με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Έγινε ξεκάθαρο πως η έκθεση θα συνεχίσει υπό τον έλεγχο του Υπουργείου αλλά τουλάχιστον υπήρξε δέσμευση πως άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για να μετακινηθεί προσωπικό ώστε να μπορέσει και η διοίκηση να προχωρήσει. Εκεί που δεν υπάρχει πλέον υπομονή όπως εξήγησε ο κος Διαμαντάρας είναι στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας όπως τα ιαματικά νερά στην Υπάτη και τις Θερμοπύλες.Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών. Η συζήτηση έκλεισε με χαμόγελα όταν του δώρισαμε το έμβλημα του Επιμελητηρίου (σ.σ. Λεωνίδας) για να του θυμίζει την πρόταση και τη συζήτηση που έγινε για τις Θερμοπύλες σημείωσε ο κος Διαμαντάρας.   lamia…

Επιδότηση έως 25.000 ευρώ για να ανακαινίσετε το σπίτι σας

Εικόνα
Ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον που δίνει επιδότηση στα νοικοκυριά για να αναβαθμίσουν το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους.

Το πρόγραμμα ξεκινά τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου και προβλέπει ποσά ως 25.000 ευρώ ή ως 250 ευρώ το τετραγωνικό για την αναβάθμιση κάθε είδους κατοικίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” τα ποσοστά της επιδότησης φτάνουν ως και το 70% και είναι υψηλότερα για τα μικρά εισοδήματα, ενώ αυξάνονται για κάθε παιδί. Η επιδότηση για το επιτόκιο δανείου είναι στο 100%.
Για όσους έχουν ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ ή 20.000 οικογενειακό η επιδότηση είναι 60% και αυξάνεται κατά 5% για κάθε παιδί με ανώτατο όριο το 70%.

Για ατομικό εισόδημα 10.000 ως 15.000 και οικογενειακό ως 25.000 ευρώ η επιδότηση φτάνει το 50% με 5% αύξηση για κάθε παιδί και μέγιστο ποσοστό το 70%

Για εισόδημα ατομικό από 15.000 ως 20.000 και οικ…

Διπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη για τα σκουπίδια

Εικόνα
Έως και διπλασιασμός των δημοτικών τελών για την αποκομιδή απορριμμάτων απειλείται από το 2018.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" το νέο απειλούμενο χαράτσι προκύπτει από ένα ειδικό τέλος που αφορά στην ταφή ανεπεξέργαστων απορριμμάτων και είχε θεσπιστεί με νόμο για να πρωτοϊσχύσει το 2015.

Είναι κάτι σαν "πρόστιμο" για κάθε δήμο που θάβει τα σκουπίδια του στο χώμα χωρίς προηγουμένως να τα επεξεργαστεί για να βγάλει από μέσα χρήσιμα υλικά. Βάσει των τότε προβλέψεων, όποιος δήμος προχωρούσε σε απευθείας ταφή (πρακτικά όλοι ανά την Ελλάδα) θα πλήρωνε πρόσθετο ποσό 35 ευρώ ανά τόνο και το ποσό θα ανέβαινε ετησίως για να φθάσει τα 55 ευρώ μετά 4 χρόνια.

Μάλιστα χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος είπε πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.
Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι της Αττικής πληρώνουν σήμερα στον αρμόδιο για τα απορρίμματα σύνδεσμο (ΕΔΣΝΑ) περίπου 43 ευρώ ανά τόνο για τα σκουπίδια που θάβονται στη Φυλή και μοιράζουν αυτό το κόστος στου…

Θεατρική Ομάδα Μώλου:Γέλιο μέχρι τελικής πτώσεως στο κλειστό του Γυμνασίου.Σήμερα η τελευταία παράσταση(φωτο)

Εικόνα
Μας έταξαν πολύ γέλιο και το τήρησαν.
Η θεατρική Ομάδα του Μώλουπαρουσίασε το έργο ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου στην Αίθουσα πολλάπλών χρήσεων Γυμνασίου Μώλου.Σε μια κατάμεστη αίθουσα,οι ηθοποιοί (ερασιτέχνες)ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους,μας έδειξαν το πάθος τους για το θέατρο και σκόρπισαν γέλιο.Πολύ γέλιο!
Εντυπωσιακές οι ερμηνείες απο όλους.
Ενα μεγάλο μπράβο και ενα να μεγάλο ευχαριστώ,σε όλη την ομάδα,για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν

Οι συντελεστές της παράστασης
Τα πρόσωπα
(με τη σειρά που εμφανίζονται)
ΡΕΝΑ: Ελευθερία Καπηλιαρή
ΤΟΥΛΑ: Νίκη Μαρίνου
ΕΛΛΗ: Μαίρη Τσιριγκούλη
ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Νίκος Μανίκας
ΜΑΡΤΖΟΡΙ : ΓΙΟΥΛΗ ΣΟΥΣΩΝΗ & ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΑΡΑΒΕΛΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ: Ανδρέας Βαρυπάτης
ΣΩΤΗΡΗΣ: Μαρω Ζώη
ΑΝΝΟΥΛΑ: Ευη Γαλάνη
ΚΑΦΕΤΖΗΣ: θανάσης Λεοντόπουλος
ΘΟΔΩΡΑ: Μαιρη Ζερδέ
ΜΠΡΙΛΗΣ: Ανδρέας Σαραβάνης
ΤΑΚΗΣ: Δημήτρης Κολλημένος
ΒΑΣΩ: Γιούλη Σουσώνη
Σκηνοθετική καθοδήγηση: Σωτήρης Τσιρώνης
Επιμέλεια κοστουμιών :Η θεατρική Ομάδα
Μα…

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αυτά είναι τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων

Εικόνα
Αναρτήθηκαν στο site του υπουργείου Παιδείας Διαθέσιμα είναι από σήμερα, Παρασκευή, τα μηχανογραφικά δελτία που αφορούν τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους υποψήφιους να μελετήσουν και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (minedu.gov.gr) για να δουν τα μηχανογραφικά δελτία, τα οποία χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2017 με το Νέο σύστημα  (πατήστε εδώ).το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ 2017 με το Νέο σύστημα (πατήστε εδώ).το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ 2017 με το Παλαιό σύστημα, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση (πατήστε εδώ).το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ-Α΄ 2017 με το Παλαιό σύστημα, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση (πατήστε εδώ). Ωστόσο, για την αναλυτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστέ…

Δ.Ε.Καμμένων Βούρλων:Πρόσκληση σε συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου

Εικόνα
Θέμα: Πρόσκληση  τακτικής συνεδρίασης
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Αγίου Παντελεήμονος 8 – Καμένα Βούρλα)  στις  7 Ιουνίου , ημέρα Τετάρτη και  ώρα 14.00 μ.μ. , για να συζητήσουμε και πάρουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
Συγκρότηση Εθελοντικής Ομάδας ΠυρασφάλειαςΕγκατάσταση  μετρητή κεραιών κινητής τηλεφωνίας (μέτρηση ακτινοβολίας)Εφαρμογή κανονισμού Κοινοχρήστων χώρων  στην οδό Γερασίμου Βασιλειάδη (καταστήματα)Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2017»Αποδοχή δωρεάς  Ιωαννη Αργυρόπουλου (γλυπτά) και καθορισμού χώρου τοποθέτησής τουςΕξέταση αίτησης Ανδρικόπουλου Ευστάθιου

                                                                           Ο  ΠρόεδροςΚαραμανώλης Δημήτριος
Πίνακας Αποδεκτών Τρίγκας ΑθανάσιοςΓκολφομήτσος ΓεώργιοςΜπασάνου Μαρία Ηλιόπουλος Γεώργιος

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017: Φωτό και βίντεο από τον τεχνικό έλεγχο και το service park

Εικόνα
Συντάχθηκε από τον/την Γιάννης ΤσιάντηςΛιγότερο από ένα 24ωρο απέμεινε για την εκκίνηση του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2017. Ο τεχνικός έλεγχος για τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (1/6). Τα στρατηγεία των ομάδων έχουν στηθεί στο service park που φιλοξενείται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και προετοιμάζουν τα αυτοκίνητα ώστε να είναι πανέτοιμα για τον αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το service park και τον τεχνικό έλεγχο.
Tεχνικός έλεγχος SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 από LAMIASTARGR

Μώλος Σιδηρόδρομος(ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ): Τον Σεπτέμβριο σταδιακά η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής (Τιθορέα-Μώλος-Λιανοκλάδι-Δομοκός)

Εικόνα
Προς την τελική ευθεία οδεύει η τελευταία σιδηροδρομική εργολαβία που ολοκληρώνει πλήρως τα έργα εκσυγχρονισμού στον διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ομιλία και παρουσίαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Διονέλλη στο πρόσφατο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών, η λειτουργία του τμήματος Τιθορέα-Δομοκός μήκους 106χλμ, θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο όταν θα δοθεί στην κυκλοφορία το υποτμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι, μήκους 54χλμ. Σε αυτό το τμήμα θα μπορούν να αναπτύσσονται ταχύτητες μέχρι 200χλμ/ώρα κατά τμήματα και τα ηλεκτροκίνητα τρένα θα ξεκινούν από τον Πειραιά, θα φθάνουν μέχρι το Λιανοκλάδι και εκεί θα αλλάζει μηχανή (από ηλεκτροκίνητη σε ντιζελοκίνητη) μέχρι τον Δομοκό. Η δεύτερη και τελική φάση λειτουργίας θα γίνει εντός του 2018 (πιθανότατα μετά το καλοκαίρι) όταν ολοκληρωθεί και το τελευταίο υποτμήμα από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό μήκους 52χλμ. Σε αυτό το τμήμα θα μπορούν να αναπτύσσονται ταχύτητες μέχρι 160χλμ/ώ…

Κλάδεμα των ευκαλύπτων στην παραλία

Εικόνα
Τα δέντρα αυτά,που μας χαρίζουν δροσιά, οξυγόνο και ομορφιά,φυτεύτηκαν  πριν από μερικές δεκαετίες και εχουν συνδεδεθεί με την περιβαλλοντική παράδοση της περιοχής.,συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της. Εμείς με την σειρά μας (πολίτες και δημοτική αρχή),οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί,σε οτι παραδίδουμε στους επόμενους.
Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εικόνα

Καταργούν το επίδομα ΟΑΕΔ για άνεργους νέους έως 29 ετών

Εικόνα
O OΑΕΔ εξέδωσε εγκύκλιο, βάσει της οποίας προβλέπεται κατάργηση του ειδικού επιδόματος σε άνεργους νέους έως 29 ετών.
Η κατάργηση του επιδόματος προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Οπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, «σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 57 του ν. 4472/2017 (ΦΕΚ 74 Α'). καταργείται το άρθρο 2 του
ν. 1545/85 (ΦΕΚ 91 Α'). Κατά συνέπεια, από 19-05-2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος της; ανωτέρω διάταξης, παύει πλέον να καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους μέχρι και 29 ετών.

Οι αιτήσεις για το επίδομα αυτό που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 18-05-2017 με οποιονδήποτε τρόπο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον μέχρι την 18-05-2017 θεσμικό πλαίσιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά του επιδόματος για όλο το διάστημα που το δικαιούνται.»

Θέλεις έκπτωση φόρου; Κάνε μια δωρεά σε βουλευτή ή κόμμα!

Εικόνα
Ποια είναι η μοναδική έκπτωση φόρου που παρέμεινε «ζωντανή» μετά τις νέες καταργήσεις φορολογικών απαλλαγών στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση; Η έκπτωση φόρου για δωρεές χρημάτων σε βουλευτές και πολιτικά κόμματα. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, όσοι δαπανήσουν χρήματα το 2017 για μια σοβαρή εγχείρηση ή για μια θεραπεία μπορεί να μην γλιτώσουν από την εφορία ούτε ένα ευρώ. Όσοι όμως εμβάσουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του βουλευτή της περιφέρειάς τους, θα έχουν έκπτωση φόρου ίση με το 10% του ποσού της δαπάνης. Τουλάχιστον, η κυβέρνηση είχε την… ευγένεια, από τη στιγμή που έκανε μέσω του τελευταίου μνημονιακού νόμου παρέμβαση και στον νόμο χρηματοδότησης των κομμάτων να σταματήσει να επιφυλάσσει για τους δωρητές των κομμάτων καλύτερη μεταχείριση από τους υπόλοιπους δωρητές.

Με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο, η έκπτωση φόρου για τις ιατρικές δαπάνες, καταργήθηκε αναδρομικά που σημαίνει ότι οι αποδείξεις από γιατρούς που εκδόθηκαν από τις αρχές του χρόνου δεν εξασφαλίζουν καμία απολ…

Ρύπανση του Βόρειου Ευβοϊκού,Μαλιακού

Εικόνα
Σημειακές πηγές ρύπανσης Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις κύριες πηγές σημειακής ρύπανσης του Βόρειου Ευβοϊκού. "Ο Β. και ο Ν. Ευβοϊκός συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπινων δραστηριοτήτων – πόλεις, βιομηχανίες, διάφορες μορφές αλιείας, ιχθυοκαλλιέργειες, τουρισμό, παράκτιες καλλιέργειες – γεγονός που καθιστά πολύπλοκη τη διαχείριση και προστασία της περιοχής. Στην περιοχή δεν υπάρχει τακτική παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οι επιστημονικές έρευνες είναι αποσπασματικές". (Μεσόγειος SOS  2005) Χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκωνΧρήση σε καλλιέργειες χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, που συχνά καταλήγουν στη θάλασσα [Επιπτώσεις: Μείωση οξυγόνου, φυτοφάρμακα, άζωτο, φώσφορος άλατα, Βόριο, ευτροφισμός, μικρόβια] (Οδηγία για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορρύπανση γεωργικής προέλευσης (91/676/ΕΟΚ)) Αστικά λύματα· Αστικά λύματα από αστικές δραστηριότητες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Σταθμοί επεξεργασίας λυμάτων. Σύνολο πληθυσμού σε παράκτιους δήμους στο Βόρ…