Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 1, 2014

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων...

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής, που κυκλοφόρησαν εκτάκτως νωρίτερα λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος: ΕΔΩ

Πρόγραμμα «Δρυάδες»

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς *** Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θέλοντας να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός κώδικα συμπεριφοράς από νέους ανθρώπους γύρω από τα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη αισθήματος ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και την κατανόηση της επιτακτικής ανάγκης δραστηριοποίησης των νέων ανθρώπων, θα υλοποιήσει δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης / ενημέρωσης και ενεργούς συμμετοχής εφήβων και νέων ηλικίας 13 έως 35 ετών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε την έναρξη πιλοτικής περιβαλλοντικής δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Περπατώ-Παρατηρώ- Προστατεύω», η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας κατά τις ημερομηνίες 8,9,14 και 15 Ιουνίου 2014.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα εδώ: http://www.neagenia.gr//appdata/documents/dryades.doc

Για να δείτε την Αίτηση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα πατήστε εδώ: http://www.neagenia.gr//appdata/documents/ai…

8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!

Εικόνα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχετε χρέος; Μερικές φορές είναι πραγματικά συνειδητή επιλογή, άλλες φορές όμως όχι, μιας και η ζωή μας τα φέρνει λίγο ανάποδα μερικές φορές, πόσο μάλλον τώρα και με την οικονομική κρίση.Παρακάτω θα δούμε τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορούν εύκολα να σας προκαλέσουν χρέος και… να τρέχετε και να μη φτάνετε.
Οπότε θα δούμε ποια είναι αυτά, ώστε να ξέρουμε να τα αντιμετωπίζουμε με περισσότερη σοβαρότητα και να παίρνουμε τα μέτρα μας από πριν.
1) Μείωση εισοδήματος
Αυτό συμβαίνει στην εποχή μας συχνά. Αλλιώς τα υπολογίζαμε και… αλλιώς μας ήρθαν! Ενώ πριν τα φέρναμε βόλτα, πλέον, τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα.
Πολλές φορές αν καθυστερήσουμε να ανταποκριθούμε σε κάποια έξοδα, μπορεί να υποστούμε και τις συνέπειες.
Έτσι, μπορεί να πάρουμε κάποιο δάνειο για να ανταπεξέλθουμε. Όμως αυτό, αν και θα μας ανακουφίσει προσωρινά, θα μας δεθεί μία θηλιά στο λαιμό μας για πολλά χρόνια.
2) Χωρισμός – διαζύγιο
Εδώ γίνεται χαμός! Φεύγουν τα λεφτά σε δικηγόρους, κλ…

Τι είναι ατμοσφαιρική ρύπανση;

Ατμοσφαιρική Ρύπανση καλείται η παρουσία στην ατμόσφαιρα ρύπων δηλαδή κάθε είδους ουσιών, θορύβου, ακτινοβολίας ή άλλων μορφών ενέργειας σε ποσότητα, συγκέντρωση ή διάρκεια που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, στους ζωντανούς οργανισμούς και στα οικοσυστήματα και γενικά να καταστήσουν το περιβάλλον ακατάλληλο για τις επιθυμητές χρήσεις του. Κάτω από ορισμένες συνθήκες η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που μπορεί να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες συνθήκες διαβίωσης. Σε αυτήν την περίπτωση έχει επικρατήσει να λέγεται ότι έχουμε «Νέφος». Το «Νέφος» παρουσιάζεται με δύο μορφές :
Νέφος Καπνομίχλης που σχηματίζεται όταν έχουμε υψηλή συγκέντρωση ρύπων, όπως το διοξείδιο του θείου και αιρούμενα σωματίδια, σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και μεγάλη σχετική υγρασία.
Το Φωτοχημικό Νέφος που παρουσιάζεται όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, μεγάλη ηλιοφάνεια, μικρή σχετική υγρασία και υψηλή συγκέντρωση οξειδίων του αζώτου, υδρογονανθράκω…

Τι σημαίνει το επώνυμό μας – Τι ρόλο παίζει στην κοινωνική μας τοποθέτηση

Εικόνα
Μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή σαν σκιά και συχνά μας χαρακτηρίζει…
Ο λόγος για το επίθετό μας, που μπορεί να προέρχεται από ένα παρατσούκλι κάποιου προγόνου μας, πολλά, πολλά χρόνια πριν…
Το όνομα και το επίθετο αλλά και ο τόπος καταγωγής μας, δεν χρησιμεύουν μόνο στην αναγνώρισή μας αλλά και στην κοινωνική μας τοποθέτηση μέσα στο ευρύτερο σύνολο, που επινόησε άλλοτε δηκτικούς και άλλοτε ευφυείς χαρακτηρισμούς για να μας ξεχωρίζει.
Κάλλιο να σου βγει το μάτι…
Και αν όλα αυτά σας φαίνονται τρελά, σκεφθείτε πως τα περισσότερα επίθετα δεν είναι παρά εξευγενισμένα παρατσούκλια που μετατράπηκαν σε αξιοπρεπή ονόματα με την πάροδο των χρόνων.
Το παρατσούκλι-παρωνύμιο-παρασουσούμι-παραγκώμι-παρανόμι στιγματίζει ανεξίτηλα τα «θύματά» του που δεν μπορούν να αντιδράσουν στη σφοδρή επίθεση.
Χαρακτηριστικά του σώματος και του προσώπου, συνήθειες ή προτιμήσεις, επαγγέλματα και τόποι καταγωγής χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως «στοιχεία ταυτότητας»
σε μικρές κοινωνίες όπου όλοι γνωρίζονται μ…
Εικόνα
Άνθρωπος: Μηχανή μαζικής καταστροφής για ζώα και φυτά Ο πλανήτης μας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας μαζικής εξαφάνισης των ειδών του -της έκτης στα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής του- καθώς τα ζώα και τα φυτά εξαφανίζονται με ρυθμό τουλάχιστον 1.000 φορές πιο γρήγορο σε σχέση με την φυσιολογική εξαφάνιση λόγω εξέλιξης, που συνέβαινε κατά την περίοδο προτού εμφανιστούν οι άνθρωποι στο προσκήνιο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη εκτιμά ότι, 100 έως 1.000 είδη ανά εκατομμύριο εξαφανίζονται πια κάθε χρόνο, μερικά από τα οποία δεν έχουν καν ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες.


Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί και «βαφτιστεί» περίπου 1,9 εκατ. είδη, αλλά πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα, από 5 έως 11 εκατ.

Η κυριότερη ανθρωπογενής αιτία εξαφάνισης των ειδών στην εποχή μας, είναι η καταστροφή των ενδιαιτημάτων των ζώων και των φυτών, καθώς δεν μπορούν να βρουν μέρος να ζήσουν, αφού οι άνθρωποι συνεχώς επεμβαίνουν στη φύση, συχνά με καταστροφικό (και…

Πιέσεις για την απογραφή υπαλλήλων στους ΟΤΑ – αναζητούνται πλεονάζοντες

Εικόνα
Νέο τελεσίγραφο στους δήμους και τις περιφέρειες αναμένεται να σταλεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να γίνει η απογραφή των υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Η προεκλογική χαλάρωση έχει αφήσει σε εκκρεμότητα την υλοποίηση της πρόβλεψης του Καλλικράτη για κλείσιμο όσων δημοτικών επιχειρήσεων έχουν τρεις συνεχόμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, τους οποίους η Τρόικα αντιμετωπίζει ως δεξαμενή απολύσεων.


Δήμοι και περιφέρειες δεν δείχνουν καμία σπουδή να ολοκληρώσουν την απογραφή, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Η ηγεσία του ΥΠΕΣ, εν αναμονή ανασχηματισμού, δεν πιέζει, αλλά με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα ξανανοίξει η σχετική συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο …

Πώς να μειώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Εικόνα
Αν κάθε φορά που σας έρχεται ο λογαριασμός, φοβάστε να τον ανοίξετε διαβάστε τι συμβουλεύει η ΔΕΗ να κάνετε...

Hλεκτρονική εφαρμογή με σκοπό τα νοικοκυριά να μειώσουν τις δαπάνες τους εξοικονομώντας ενέργεια μέσα από μικρές και απλές κινήσεις, δημιούργησε η ΔΕΗ.

Αν λοιπόν κάθε φορά που σας έρχεται ο λογαριασμός, φοβάστε να τον ανοίξετε, κόψτε κάποιες... κακές συνήθειες, όπως συμβουλεύει η ΔΕΗ και κάντε οικονομία.

Για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή


• Μείωση της φωτεινότητας της οθόνης. Η επιπλέον φωτεινότητα αυξάνει την κατανάλωση.
• Αναστολή λειτουργίας (hibernation) αντί για κατάσταση αναμονής (stand-by).
• Τακτοποίηση του σκληρού δίσκου. Όσο πιο γρήγορα και σωστά δουλεύει, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.

Για την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρικές συσκευές

• Επιλογή συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας Α ή Α+). Μπορεί να εξοικονομηθεί ως και 46% της ενέργειας.
• Σβήσιμο των συσκευών από το διακόπτη και όχι από το τηλεκοντρόλ. Αφήνοντάς τες να λειτουργούν σε κατάστ…

Παίζει για...τσάρος ο Χρήστος!

Εικόνα
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο αλλά και  οι αναφορές στα κανάλια της Αθήνας ότι όχι  απλά παραμένει  στο κυβερνητικό σχήμα ο α.υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας αλλά ότι  μπορεί  αύριο ή το πολύ την Δευτέρα να ...ξυπνήσει ως ο νέος Τσάρος της εθνικής Οικονομίας.
Τι λένε οι φίλοι του
Επικρατέστερος για να καταλάβει τη θέση του Στουρνάρα, σύμφωνα με την εκτίμηση ανθρώπου του οποίου την αναλυτική σκέψη και τις γνώσεις για τα πολιτικά πράγματα εμπιστεύομαι, είναι ο μέχρι τώρα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως μου εξήγησε «ο Σαμαράς εκτιμά τις επιδόσεις του νεαρού υπουργού στον τομέα εκτέλεσης του προϋπολογισμού και ιδιαίτερα στην περιστολή των εξόδων, ενώ στα υπέρ του πιστώνεται και το γεγονός ότι είναι εξοικειωμένος με το αντικείμενο και γνωρίζει από πρώτο χέρι τους τροϊκανούς και τον τρόπο του διαπραγματεύεσθαι μαζί τους. Επιπροσθέτως, με την αναβάθμιση Σταϊκούρα, ( ο οποίος, μην το ξεχνάμε, είναι και στέλεχος της Ν.Δ. και όχι γενι…

Το εκπαιδευτικό κουπόνι έρχεται να σκοτώσει το δημόσιο σχολείο

Εικόνα
Του Δημήτρη Τσιριγώτη
12:35 | 05 Ιουν. 2014 Όλα δείχνουν ότι το τελειωτικό χτύπημα στη δημόσια παιδεία θα δοθεί με όπλο το εκπαιδευτικό κουπόνι (School voucher ) που συνδυάζεται με την ελεύθερη επιλογή σχολείου από τις οικογένειες των μαθητών. Στο τέλος του κειμένου θα σας πω μία ιστορία που θα μοιάζει με ιστορία συνωμοσίας .Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που αναφέρεται σε συνωμότες .Για εκείνους που συνωμοτούν εις βάρος της δωρεάν και δημόσιας παιδείας της χώρας.
Τι είναι το εκπαιδευτικό κουπόνι (voucher)
Το εκπαιδευτικό κουπόνι θα δίνεται στους γονείς κάθε παιδιού και θα αντιστοιχεί στα έξοδα της φοίτησής του για ένα έτος .Οι γονείς θα αναζητούν το καλύτερο σχολείο για το παιδί τους σε μια μεγάλη βάση δεδομένων που θα περιέχει όλα τα στοιχεία των σχολείων της χώρας. Αν επιλέξουν ιδιωτικό σχολείο προφανώς θα πληρώνουν τη διαφορά .Στην αρχή κάθε εκπαιδευτικού έτους ο κάθε διευθυντής σχολείου θα πηγαίνει στην τράπεζα με τα κουπόν…

Το πρωτοσέλιδο της Ημέρας

Εικόνα

Κατάντια

Εικόνα
Εικόνα
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Τελικά ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου!! Where is this place? Gia sou Hellas!! (49 photos) Τελικά ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου!!
Ο Παράδεισος επί της Γης πραγματικά υπάρχει και βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα. Όλα τα είδη φύσης, βουνά, δάση, ποτάμια, νησιά, παραλίες, πέτρες, ηφαίστεια, θάλασσες!! Όλα διαφορετικά, όλα υπέροχα!!.... Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από τις χιλιάδες που θα μπορούσαμε να βάλουμε αν σήκωνε ο σέρβερ, και αποτελούν ένα μικρό δείγμα για το τι είναι Ελλάδα. Ελλάς, σημαίνει «οι πέτρες του φωτός» και ο λόγος είναι αυτός: Heaven on Earth truly exists, and it is in Hellas, which is the correct name of Greece. All kind of nature, mountains, forests, rivers, islands, beaches, castles, lakes, seas, rocks, volcanoes, all different, all great!! Here are only a few of the thousands of photos (*from the Hellenic word "photografia") that we could show you if we had enough space!! Hellas means the place of light!! And that’s why: