Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 17, 2014
Εικόνα
Οι καλύτερες εφαρμογές για email
Πώς θα κάνετε τη διασυνδεδεμένη ζωή σας ακόμη ευκολότερη Οι περισσότεροι στις μέρες μας περνούμε αρκετό χρόνο μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή στέλνοντας και λαμβάνοντας email.

Πολλοί έχουν αντικαταστήσει μάλιστα τον υπολογιστή με τις έξυπνες, φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets, έχοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή πρόσβαση στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Κι ας μην είναι το ίδιο βολικό όπως μέσα από τη μεγάλη οθόνη του προσωπικού τους υπολογιστή.

Αν ανήκετε κι εσείς σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που πρέπει να χρησιμοποιείτε το email σας μέσα από τη φορητή σας συσκευή, ίσως θα ήταν καλύτερα να αναζητήσετε μερικές από τις διαθέσιμες εφαρμογές για να κάνετε τη ζωή σας λίγο ευκολότερη.

Δείτε παρακάτω πέντε δημοφιλείς εφαρμογές για email, όπως παρουσιάστηκαν από το mashable.com, κι επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα

1. MailboxΔωρεάν σε iOS και Android.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Gmail, iCloud.

Τι κάνει: Το Mailbo…
Εικόνα
Windows 9: Απο 30 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση
Η φημολογία για την επόμενη μεγάλη έκδοση Windows φουντώνει και πάλι λόγω δημοσιεύματος της ιστοσελίδας The Verge που αναφέρει ότι η Microsoft θα παρουσιάσει το Windows 9 “Threshold” στις 30 Σεπτεμβρίου...
και μάλιστα θα διαθέσει άμεσα την preview έκδοση στους developers.
Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η Microsoft θα διαχωρίσει μια και καλή τον κλασικό σχεδιασμό από το Metro/Modern UI που μπέρδεψε τους παραδοσιακούς χρήστες, κρατώντας τον κλασικό για τα desktops (με επαναφορά και του Start Menu) και τα μεγάλα tablets, ενώ το Modern UI θα αποτελέσει έναν συνδυασμό των Windows Phone / Windows RT για τα μικρότερα tablets.
Εικόνα
Πόσα χιλιόμετρα απόστασης απαιτούνται για δωρεάν μεταφορά μαθητών ; Oι αποστάσεις από τις οποίες απέχουν οι κατοικίες των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες, τους ώστε να δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, καταγράφονται στο ΦΕΚ 1449/2013.
Τόσο στο ΦΕΚ, όσο και απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, παρουσιάζονται οι  χιλιομετρικές αποστάσεις ανά τύπο σχολείου.
Οι Περιφέρειες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από τη σχολική τους μονάδα σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής:


Α. με ειδικά μαθητικά δελτία (ΕΜΔ) και ίδια μέσα

α. 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β. 2.500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων

γ. 4.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Β. με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών

α. 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β. 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων

γ. 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές εγγράφονται σε σχολική μον…
Εικόνα
Ποιοι φοιτητές σώζονται και ποιοι διαγράφονται

Παρελθόν θα αποτελούν σε λιγότερο από οκτώ μέρες 152.819 λιμνάζοντες φοιτητές από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας παρέλαβε χθες και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από την πλειονότητα των Ιδρυμάτων.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πρυτάνεις με τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο δίνει παράταση ζωής σε 10.167 φοιτητές πανεπιστημίων και σε 13.359 φοιτητές ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα δύο ακόμα εξεταστικών, αυτές του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου, για να αποκτήσουν το πτυχίο τους.
Ελεύθερος Τύπος/enikos.gr
Εικόνα
Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή – Ποιες περιοχές είναι «στο κόκκινο» [χάρτης] Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής (δυτική)Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης,Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας,Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

iefim
Εικόνα
«Κρυφό» δωράκι στους υπαλλήλους της Βουλής εν μέσω θέρους
Οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ή του Τμήματος Διακοπής «Κρυφό» δωράκι προς τους υπαλλήλους της Βουλής περιλαμβάνει απόφαση του Προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε εν μέσω θέρους.

Σύμφωνα με τροποποίηση παλαιότερης απόφασης οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ή του Τμήματος Διακοπής.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη εγκύκλιος περιόριζε το επίδομα για τις συνεδριάσεις που παρατείνονται πέραν της 8ης βραδινής ώρας.

Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί μετά το αίτημα των υπαλλήλων που επισήμαιναν πως αρκετές συνεδριάσεις λήγουν τις πρώτες πρωινές ώρες που έχει σταματήσει η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να παίρνουν ταξί.

Πάντω…
Εικόνα
Ανατροπές στις βάσεις: 8 στους 10 αριστούχους χάνουν την σχολή πρώτης προτίμησης


- Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βάσεις
- Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ μένουν πάνω από 40.000 υποψήφιοι
- Αναλυτές αναμένουν εκτίναξη των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα
- Ευνοημένοι όσοι ανήκουν σε τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες


Μεγάλες ανατροπές κρύβουν οι φετινές φάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, πάνω από 40.000 υποψήφιοι αναμένεται να βρεθούν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ περίπου 8 στους 10 αριστούχους δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην σχολή πρώτης προτίμησης.

Φέτος, στην κατηγορία του 10% συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων. Οι περσινοί απόφοιτοι θα διεκδικήσουν θέση σε καλύτερο τμήμα, με βάση τις περσινές βαθμολογίες στα δύο μαθήματα γενική παιδείας και στα δύο μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκαν.

Η συνολική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων θα αφήσει εκτός τμημάτων ΑΕΙ περισσότερους υποψήφιους σε σχέση…
Εικόνα
Το προφίλ του δημοσίου υπαλλήλου- Εργαζόμενοι με… μολύβι και χαρτί
Όπως όλα δείχνουν η επανάσταση των υπολογιστών δεν σταμάτησε στο Δημόσιο! Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το προφίλ του προσωπικού του, καθώς βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων του μητρώου μισθοδοτούμενων σε δημόσιους φορείς προκύπτει ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων τούς αντιμετωπίζει ως «διακοσμητικά» των γραφείων.
Ετσι με την αξιολόγηση να βρίσκεται προ των πυλών, οι ανάγκες ανανέωσης του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης ή επιμόρφωσής τους φαντάζει απολύτως αναγκαία.
Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» το 60% των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι σε θέση καν να γράψει κάποιο κείμενο στον υπολογιστή, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων αγνοούν τις δυνατότητες του διαδικτύου. Με τα δεδομένα αυτά μπορεί και να θεωρείται λογικό ότι ακόμη περισσότεροι -το 64% του προσωπικού- δεν χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπο…
Εικόνα
Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο- Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες δεξαμενές
Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων την περίοδο 2013- 2014 από το Δημόσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Οι απολύσεις αυτές αποτελούν δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η επίτευξη των στόχων από κάθε υπουργείο ξεχωριστά δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέσει άλλα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα όπως οι φοροελαφρύνσεις.
Σχετικά με το θέμα των «δεξαμενών» από τις οποίες θα γίνουν οι απολύσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον αριθμό, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί – αυτή η δ…
Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΩΛΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όπως ανακοίνωσαν οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους (Κεντρική όδός ΑΕ) τίθενται σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια του Μώλου, από την  Δευτέρα 25/8/14.
Στην αρχή θα λειτουργήσουν τα διόδια προς Αθήνα και αργότερα και προς Λαμία.

Οι κάτοικοι πρέπει να καταλάβουν ότι τόσο οι κάρτες "δωρεάν" διελεύσεων , όσο και το γεγονός της ύπαρξης ενός παράπλευρου οδικού δικτύου προς Καμμένα Βούρλα, δεν αποτελουν λύση.

Και οι κάρτες θα καταργηθούν σε μία νύχτα, όπως έχει γίνει πάντα  και ο παράδρομος, με την διαρκή επιβάρυνση της κυκλοφορίας, θα στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

Από την άλλη, μόλις μπουν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια προς Λαμία τότε οι κάτοικοι θα δουν ότι παράδρομος, επι της ουσίας δεν υφίσταται.

Μάλιστα, έχει αποφασιστεί και λειτουργία διοδίων στην είσοδο της πόλης της Λαμίας, με την ολοκλήρωση των έργων. Πράγμα που θα επιδεινώσει ακόμη περισσ…
Eκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (1821)
 θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 στο ΡΕΓΚΙΝΙ, στον προαύλιο Χώρος Εκκλησίας Παναγιάς (Ιστορικός Τόπος Σύναξης των Οπλαρχηγών)
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:
20:00 Προσέλευση Επισήμων
20:15 Επιμνημόσυνη Δέηση
20:30 Κατάθεση Στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Εθνικός Ύμνος
20:45 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της
ημέρας από τον Ταξίαρχο ε.α.
Γκούβρα Κωνσταντίνο

Νέα μεταγραφή για τον Παμμωλιακό ο Κώστας Ρουμπής.

Εικόνα
Νεο μετεγγραφικο αποκτημα της ομαδας μας ο Κωστας Ρουμπης.Εμπειρος επιθετικος, ο οποιος εχει αγωνιστει σε Αγ.Κων/νο και Λαμια και θα βοηθησει τα μεγιστα στην προσπαθεια για την επιτευξη του στοχου της ομαδας μας
Εικόνα
Οι Βολιώτες καλούν του Λαμιώτες να ψηφίσουν για να έρθει η EasyJet στην Ν.Αγχίαλο Μέσα στα δύο πρώτα 24ωρα ηλεκτρονικές υπογραφές στο αίτημα πατώντας like έβαλαν 764 επαγγελματίες και απλοί πολίτες Αεροδιάδρομο προσγείωσης των πρώτων αεροπλάνων της EasyJet στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ανοίγουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι επιβάτες. Δημιούργησαν σελίδα στο Facebookκαι καλούν τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν like διεκδικώντας τη δραστηριοποίηση της αεροπορικής εταιρείας lowcost στην περιοχή.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται πρωτοβουλία προσέλκυσης αεροπορικής εταιρείας από τη βάση. Όσο περισσότερα τα like στη σελίδα EasyJet- Volos τόσο μεγαλύτερη η πίεση προς την αεροπορική εταιρεία, να αποδεχθεί το ανοιχτό… προσκλητήριο των επιβατών της.
Ήδη μέσα στις δύο πρώτες ημέρες από το ανέβασμα της σελίδας, έχουν κάνει like 890 άτομα, που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα για τη διεκδίκηση της δραστηριοποίησης της EasyJet στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, συνδέοντας την κεντρική…

Δικό σας για 15.000.000 ευρώ. Πωλείται το νησάκι "Αγία Τριάδα" στην Εύβοια

Εικόνα
Ένας μικρός παράδεισος 13 στρεμμάτων, μισή ώρα από την Αθήνα, πωλείται έναντι του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ (Pics)


Το ιδιωτικό νησάκι "Αγία Τριάδα" στον Κόλπο της Εύβοιας, με το εκκλησάκι, την παιδική χαρά και τα 350 ελαιόδενδρα μπορεί να αποκτήσει, όποιος ενδιαφέρεται για ένα μεσογειακό καταφύγιο, έναντι του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το πανέμορφο νησάκι των 13 στρεμμάτων, με τις δύο παραλίες, είναι διαθέσιμο για αγορά από το μεσιτικό γραφείο Riginos Realty.
Η "Αγία Τριάδα" διαθέτει δικό του εκκλησάκι, ελαιόδενδρα, οπωροφόρα δέντρα και ένα παρατηρητήριο του 17ου αιώνα.
Το σπίτι που είναι χτισμένο στη νησί, διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, σπιτάκι στη θάλασσα - ιδανικό για τους φιλοξενούμενους και σπιτάκι δύο δωματίων για το προσωπικό.
Ακόμη, ούτε λίγο ούτε πολύ, τριάντα άτομα μπορούν να απολαύσουν το μπάρμπεκιου και να κάνουν βόλτες στον κόλπο της Εύβοιας με ταχύπλοο σκάφος.
Εκπρόσωπος της εται…
Εικόνα
Στο «κόκκινο» ΙΚΑ και ΟΑΕΕ: Κίνδυνος για λουκέτο 0 By on Aug 22, 2014 · Ειδήσεις Δεν θα είναι σε θέσει να χορηγούν συντάξεις μέχρι το τέλος του έτους τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, αν δεν λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την επερχόμενη ταμειακή ένδεια των δύο ασφαλιστικών φορέων αποκαλύπτει το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», ότι στο επτάμηνο Ιανουαρίου -Ιουλίου έχουν απορροφήσει ο ΟΑΕΕ το 81,3% της προβλεπόμενης ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και το ΙΚΑ, αντίστοιχα, το 64%, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι απώλειες εσόδων από τη μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, από την 1η Ιουλίου, των συνεισπραττόμενων (από το ΙΚΑ για λογαριασμό του ΟΑΕΔ) ασφαλιστικών εισφορών. Ο ΟΑΕΕ έχει υπολογίσει έλλειμμα 462,7 εκατ. ευρώ στον κλάδο των συντάξεων που, όμως, εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 720 εκατ ευρώ, καθώς τα έσοδα από τις τρέχουσες εισφορές περιορίζονται γιατί μόνο ένας στους δύο πληρώνει,…
Εικόνα
"Έξωση" σε πάνω από 100.000 αιώνιους φοιτητές: Μόνο 10.167 θα συμμετάσχουν στην επόμενη εξεταστική των ΑΕΙ

Λίστες με τον αριθμό των φοιτητών που φεύγει από συγκεκριμένες σχολές, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε τα νούμερα - σοκ. Το 1/10 θα συμμετάσχει μόνο στις επικείμενες εξεταστικές των ΑΕΙ


Μία συνολική εικόνα για το τί συμβαίνει με τους αιώνιους φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας σε πίνακες. Συνοπτικά στο υπουργείο παρουσιάστηκαν τα εξής:
Σύμφωνα με αυτά στα Πανεπιστήμια (πλην του Δημοκρίτειου, των Καλών Τεχνών, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Γεωπονικής - Ιδρύματα για τα οποία αναμένονται στοιχεία) υπάρχουν 139.175 αιώνιοι φοιτητές.
Από αυτούς, θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους μόλις οι 10.167 φοιτητές.
Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Από αυτούς, θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές και θα…
Εικόνα
Σε ποιες περιπτώσεις χορηγούνται δικαιώματα φύτευσης στο αμπέλι Tα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα για τη διαχείριση του Δυναμικού παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ειδικότερα ορίζονται η διαδικασία, οι όροι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής σχετικά με τις παράνομες φυτεύσεις, τα δικαιώματα φύτευσης, το εθνικό αποθεματικό δικαιωμάτων φύτευσης, τις δηλώσεις συγκομιδής, τους ελέγχους στον αμπελοοινικό τομέα και την τήρηση του αμπελουργικού μητρώου, καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρι Κουκουλόπουλου. Όπως προβλέπεται χορηγούνται δικαιώματα νέας φύτευσης σε παραγωγούς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) όσον αφορά εκτάσεις που:
προορίζονται για πειραματικούς σκοπούς σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθμ. 659/9588/24-01-2013 (Β΄160) ΚΥΑ όπως κάθε φορά ισχύει.προορίζονται για τη σύσταση μητρικών φυτειών εμβολιοληψίας σύμφωνα με τα άρθρα 4, 6 και 10 της με αριθ. 3967/41140/2-4-2012 (Β΄1080) απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστ…
Εικόνα
Στην τελική ευθεία η επίλυση των προβλημάτων έναρξης λειτουργίας των επιδοτούμενων δομών Αναρτήθηκε: 22.08.2014 Κοντά στον τερματισμό βρίσκεται η υπόθεση της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, που αποτελούν δομές στις οποίες θα φιλοξενηθούν δωρεάν 90.000 παιδιά κατά το σχολικό έτος 2014-2015.
Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν φιλοξενία παρέχεται μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ με τη συνεργασία της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, έχουν υπογράψει την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που αφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την ανανέωση των συμβάσ…
Εικόνα
Σχεδόν 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους δεν χρησιμοποιούν email – Διακινούν την αλληλογραφία με το χέρι Την πλάτη γυρίζει στην τεχνολογία η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα καθώς σχεδόν επτά στους δέκα δεν χρησιμοποιούν το e-mail, επιμένοντας στον παραδοσιακό τρόπο διακίνησης χειρόγραφων εγγράφων. Συγκεκριμένα το 64% του προσωπικού έχει κακή σχέση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως προκύπτει από από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων σε δημόσιους φορείς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Tα Νέα» οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν έφεση και στην γλωσσομάθεια, καθώς μόλις ένας στους τέσσερις έχει γνώση αγγλικών ενώ γαλλικά δηλώνει ότι μιλάει το 5,3% και γερμανικά το 3,3%. Μητσοτάκης: Το προφίλ τους δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής Τα στοιχεία αυτά κλήθηκε να σχολιάσει στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος παραδέχτηκε πως το προφίλ των υπαλλήλων δεν ανταποκρίνε…
Εικόνα
Αμνηστία για τα χρέη των δήμων- Απόφαση απαλλάσσει ευθυνών τους υπεύθυνους δημοτικών επιχειρήσεων «Συγχωροχάρτι» για τις φορολογικές παραβάσεις και ασυλία σε όσους διοικούσαν δημοτικές επιχειρήσεις που δημιούργησαν χρέη δίνει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών. Ερμηνεύοντας τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013, το Νομικό Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφορά τους στους εκάστοτε δήμους σημαίνει ότι διοικούντες αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη για τη δημιουργία των συγκεκριμένων χρεών.
Παράλληλα, εκτός από τους επικεφαλής των δημοτικών επιχειρήσεων, απαλλάσσονται των ευθυνών για τη δημιουργία των οφειλών και όσοι ιδιώτες ήταν συνυπόχρεοι για τα χρέη. Η γνωμοδότηση αυτή ήρθε σε απάντηση σχετικού ερωτήματος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προσπαθεί να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τις οφειλές των δημο…
Εικόνα
«Έκρηξη» τιμών στο ελαιόλαδο εν μέσω θέρους Βαδίζοντας προς τη νέα ελαιοκομική περίοδο και με τις πληγές από την περσινή χρονιά να μην έχουν κλείσει ακόμη αφού η ακαρπία έδωσε μεγάλο χτύπημα στην εγχώρια ελαιοπαραγωγή, μεγάλο ενδιαφέρον εμφανίζει η κατάσταση στην εγχώρια και όχι μόνον αγορά ελαιολάδου.
Με τα δεδομένα από την Ισπανία να μην είναι θετικά για τους εκεί παραγωγούς, οι αγορές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δίνουν καλά μηνύματα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του paseges.gr οι τιμές που προσφέρονται στον παραγωγό από συν/σμούς αγγίζουν μέχρι και τα 3 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα στην Ιταλία ο παραγωγός πουλά μέχρι και 3,69 ευρώ/κιλό το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, «κερδίζοντας» τιμή σχεδόν 18% πάνω σε σχέση με πέρσι, το ίδιο διάστημα.
Στο παρθένο ελαιόλαδο, παραμένοντας στην Ιταλία, οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 2,38 ευρώ/κιλό, καταγράφοντας κάμψη σε σύγκριση με πέρσι.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Αλέξανδρου Μπίκα στο paseges.gr
Εικόνα
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τους δημοτικούς υπαλλήλους- Τι αλλάζει σε άδειες, προσλήψεις & αποσπάσεις
Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιεί όλες τις αλλαγές που επέφεραν σε θέματα προσωπικού ΟΤΑ οι διατάξεις των ν.4257/2014 και 4258/2014. Τα ζητήματα που γνωστοποιεί η εγκύκλιος αφορούν τις προσλήψεις , την κινητικότητα (αποσπάσεις, μετακινήσεις κ.λπ.) , τις άδειες ,τα θέματα υπηρεσιακών συμβουλίων αλλά και τον Κανονισμό Προσωπικού ΝΠΙΔ.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι, σχετικά με τις προσλήψεις, επεκτείνεται και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, η διάταξη του άρθρου 34 του ν. 4057/2012, η οποία προβλέπει ότι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι που επιτυγχάνουν το διορισμό τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, δεν εμπίπτουν στον περιορισμό προσλήψεων «μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις.» Με τη διάταξη αυτή ενισχύεται η κινητικότητα σε όλο το δημόσιο τομέα χωρίς να προκύπτει νέα οικονομική επιβάρυνση.
Λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρ…
Εικόνα
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών Στην διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr αναρτήθηκαν σήμερα οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για το σχολικό έτος 2014-2015, των κλάδων και ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση αναπλήρωσης να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου ή και της ειδικότητάς τους. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση, αποκλειστικά από 22/08/2014 μέχρι και 26/08/2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.
Εικόνα
Επιχορηγήσεις άνω των 2,7 εκατ. για μονάδες ψυχικής υγείας

Στην επιχορήγηση μονάδων ψυχικής υγείας, προχωρά το αρμόδιο υπουργείο, μετά από απόφαση της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 2,7 εκατ. ευρώ.
Επιχορηγούνται:
Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών για το β’ εξάμηνο του 2014, με το ποσό των 2.720.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές του δαπάνες, καθώς και οι δαπάνες μισθοδοσίας του.Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, με το ποσό των 50.000 ευρώ ως έναντι, προκειμένου να καλυφθούν, οι δαπάνες μισθοδοσίας των μονάδων ψυχικής υγείας, η λειτουργία των οποίων, του έχουν ανατεθεί.Το Ελληνικό Συμβούλιο για του Πρόσφυγες, από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, με το ποσό των 25.062 ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως οι λειτουργικές δαπάνες, καθώς και δαπάνες μισθοδοσίας των μονάδων ψυχικής υγείας, η λειτουργία των οποίων, του είχε ανατεθεί. Επίσης, με απόφαση της υφυπο…
Εικόνα
ΙΚΑ: Νέα online υπηρεσία και παροχές ασθενείας σε ανέργους Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, αν έχουν ασφάλιση από το ΙΚΑ για το έτος 2014 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2015 ώστε να μην χρειάζεται η επίσκεψη σε υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 .Να υπενθυμίσουμε ότι η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας έχουν καταργηθεί και έτσι πολλοί δικαιούχοι δεν γνωρίζουν εαν έχουν ασφάλιση. Με την εφαρμογή αυτή μπορούν ανά πάσα στιγμή να το τσεκάρουν.Σύμφωνα με νέες ρυθμίσεις που ισχύουν φέτος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε…
Λαμία: Ανοίγει σύντομα το πιο ιδιαίτερο βενζινάδικο Feature

Ενα βενζινάδικο πολύ διαφορετικό από τα άλλα θα ανοίξει για πρώτη φορά στη Λαμία
Δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου για την τροφοδοσία αυτοκινήτων που κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG)ως γνωστών δημιουργεί η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια
Ήδη βρίσκονται ανά την Ελλάδα παρόμοια βενζινάδικα και στη Λαμία κατασκευάζεται από τον ΑΚΤΩΡΑ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, κοντά στην Εθνική
Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, το συμπιεσμένο φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο (μειωμένες εκπομπές σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα). Η διείσδυσή του στην κίνηση οχημάτων αναμένεται να οδηγήσει σε τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της φθηνότερης διακίνησης εμπορευμάτων. Παράλληλα, η εφαρμογή του στους εμπορικούς και τους επαγγελματικούς στόλους εκτιμάται ότι θα ενισχύσει…
Εικόνα
Εισπρακτικές με χρέη στο ΙΚΑ θα κυνηγούν άλλους οφειλέτες!
Δεν υπάρχει! Οι εισπρακτικές εταιρίες χρωστάνε στο ΙΚΑ και όμως θα κλιθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν στα ΜΜΕ να κυνηγούν τους άλλους οφειλέτες του ΙΚΑ και τους επαγγελματίες που χρωστάνε στο ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ανάρτηση του asfalisinet.gr. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ και συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ένα χρόνο πριν, εκφράσαμε την αντίθεση μας σε νομοθετικές διατάξεις που περιλαμβάνονταν στην ίδρυση του ΚΕΑΟ και προέβλεπαν δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες.
Τα τελευταία 24ωρα, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για πίεση του ΔΝΤ προκειμένου να ανατεθεί το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι προτάσεις αφορούν αποκλειστικά επιδιώξεις του ΔΝΤ, ή υποβάλλονται από ιδιωτικά ντόπια συμφέροντα που επιθυμούν διακαώς να εισέλθουν με κάθε τρόπο στο Δημόσιο και να εκμεταλλευτούν δομές «φιλέτα», απομυζώντας το κράτος και τον λαό.
Η πολιτική όμως της…