Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 20, 2018

Mώλος:Περισυλλογή αδέσποτων ζώων(για εμβολιασμο,στείρωση)

Εικόνα
Συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειες περισυλλογής με σκοπό την διαχείριση των αδέσποτων σκύλων που βρίσκονται στο κέντρο των δημοτικών διαμερισμάτων στο Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου.

Σε ΦΕΚ οι Τομείς και οι Ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ.

Εικόνα
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1890 Β’ η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι Τομείς και οι Ειδικότητες ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) του ν.4386/2016. Το ΦΕΚ μπορείτε να το δείτεΕΔΩ. Για ολόκληρη την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας δείτε τους πίνακες:

Yποχρεώσεις δημοτών,κατόχων ζώων συντροφιάς

Εικόνα
Καλούνται οι Δημότες ,για την βόλτα των ιδιόκτητων σκυλιών τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των όσων προβλέπει η νομοθεσία.
Συγκεκριμένα να μεριμνούν για:
•    Την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή του ζώου του,
•    Την έκδοση βιβλιαρίου υγείας,
•    Την τοποθέτηση σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλικής κονκάρδας, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του αντιλυσσικού εμβολιασμού του,
•    Τη στείρωσή του,
•    Την τήρηση των κανόνων ευζωίας του ζώου,
•    Την κτηνιατρική εξέτασή του,
•    Την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου,
και επιπλέον ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος ώστε:
•    Να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του,
•    Να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ το ζώο του,
•    Να κρατάει το σκύλο του δεμένο κατά τη διάρκεια του περιπάτου και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν,
•    Να μεριμνά …

Ιωαννα Ξερα :Το Κάστρο της Μενδενίτσας

Εικόνα

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Εικόνα
Την επόμενη εβδομάδα, τίθεται σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού 2018, οι οποίοι θα έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν και την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαΐου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους, όπως, για παράδειγμα, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας, με τα οποία θα αλληλεπιδρά, ώστε να μειώνει τη γραφειοκρατία και τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας της αίτησης. Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή…

«Οι Μικροί Φαρισαίοι» από τη θεατρική ομάδα Μώλου

Εικόνα

Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για τα Ιαματικά σε Καμένα και Θερμοπύλες. Σε εξέλιξη πολλά ακόμη έργα (video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Όλγα ΛαθύρηΤην πληροφορία, ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας, σε Καμένα Βούρλα και Θερμοπύλες, επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Μώλου Αγίου Κων/νου Γιάννης Συκιώτης.
Σε συνέντευξή του στον STAR FM δηλώνει βέβαιος ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην εκκίνηση αξιοποίησης του ιαματικού μας πλούτου, αναφέρεται και στα υπόλοιπα έργα που στοχεύει να ολοκληρώσει, ώστε να θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διανομή τροφίμων,σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ,σήμερα στο Μώλο

Εικόνα
Η διανομή  πραγματοποιηθηκε στο χωρο του δημοτικού παρκινγκ,δίπλα στον Ιερό Ναο Εισοδείων της Θεοτόκου,οπου γινόταν και η  ταυτοποίηση των στοιχείων.

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο της συνέχισης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έως τις 14/04/2018, έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους, ώστε να είναι δικαιούμενοι του «ΤΕΒΑ/FEAD».

Περιλαμβάνει  νωπά προϊόντα (κρέας, πατάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, τυρί) και ειδη παντοπωλείου (λάδι, μακαρόνια, φασόλια, ζάχαρη, τοματοπολτό, αλάτι)
Γλύφα Φθιώτιδας: Ζητείται υπάλληλος- 1.800€ το μήνα και διαμονή για τετράμηνη σεζόν

Εικόνα
Τι αναφέρει η αγγελία: ΖΗΤΕΊΤΑΙ υπάλληλος – πιτσαδορος για  τετράμηνη σεζόν (25 Μαΐου με 20 Σεπτεμβρίου) .

Διαμονή διατροφή εξασφαλισμένη. Μισθός 1800 €.Μέχρι 40 ετών.
Περιοχή : Γλυφα Φθιώτιδας
email: enalioglyfa@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975 810579

(http://www.xe.gr)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση στον Δήμο Στυλίδας για τις παιδικές χαρές

Εικόνα
Η πρόσκληση και το θέμα της συνεδρίασης:

Σας προσκαλώ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημαρχείο Στυλίδας, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, την 23η Μαΐου 2018 ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 12:00 μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο:Λήψη απόφασης περί αποδοχής της συμμετοχής του Δήμου Στυλίδας στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”, στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων”, με τίτλο “Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας”.

Το κατεπείγον του θέματος συνίσταται στο γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος προκειμένου για την ένταξη στο πρόγραμμα, είναι η 31η Μαΐου 2018.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα:http://www.gkordis.com/#ixzz5GOOKfM59

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
üΑυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. üΚατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. üΕπαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. üΝομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας üΚανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας üΚάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο üΚατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας üΚατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Η Αμφίκλεια ρίχνει χρώμα σε παλιά της κτίρια και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό

Εικόνα
Nυ 2018 Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας, ο Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας και ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας έχουν…καλλιτεχνική πένα και ρίχνουν χρώμα σε παλιά κτίρια της Αμφίκλειας.
Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και όμορφο…

Το κτίριο πριν…
Το κτίριο μετά… Είναι ωραίο να βλέπεις νέους ανθρώπους και όχι μόνο, να θέλουν να αλλάξουν την όψη της πόλης ή του χωριού που διαμένουν…
Δείτε εικόνες:
Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας
 https://radiojukebox.eu/

Αλιευτικός τουρισμός με ψαροκάικα

Εικόνα
http://www.tornosnews.gr/author/SofiaK/ Σοφία ΚοντογιάννηΤι πιο γραφικό και «ελληνικό» για έναν τουρίστα, ο οποίος επιθυμεί να βιώσει πραγματικά την εμπειρία του τόπου, από το ψάρεμα σε παραδοσιακό, ξύλινο ψαροκάικο;
Το εν λόγω σκεπτικό, ώθησε το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ», να προάγει και να υποστηρίξει τον Αλιευτικό Τουρισμό στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.
Όπως ανέφερε ο «ΑΡΙΩΝ», ο Αλιευτικός Τουρισμός με Ψαροκάικο στην Ελλάδα, είναι ένα πολύ δυνατό αγροτικό προϊόν, το καλύτερο που υπάρχει σήμερα στην Ευρωπαϊκή αγορά και ίσως από τα καλύτερα στο κόσμο.
Η σωστή και γρήγορη ανάπτυξη του, τόσο στον Κορινθιακό, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα, θα έχει πολλαπλά οφέλη, όπως: προσέλκυση πολλών επιπλέον τουριστών, προώθηση και άλλων αγροτικών προϊόντων μαζί με τον Αλιευτικό Τουρισμό, παραμονή νέων στο επάγγελμα του ψαρά, συζήτηση των προβλημάτων αλιείας, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά κυρίως σε Ευρ…

Θρησκευτικό Πανηγύρι στην Καρυά Καμένων Βούρλων Λοκρίδος

Εικόνα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
Θρησκευτικό Πανηγύρι στις 27 Μαΐου ημέρα Κυριακή και ώρα 9:00 μ.μ , παραμονή του Αγίου Πνεύματος, διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγία Τριάδα του χωριού Καρυά Λοκρίδος.
Το Δ.Σ του Συλλόγου « Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» προσκαλεί τους συγχωριανούς μας καθώς και τους συντοπίτες μας και φίλους μας από τα γύρω χωριά να συμμετέχουν στο Πανηγύρι της Καρυάς.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την γιορτή του Αγίου Πνεύματος με ζωντανή Παραδοσιακή Μουσική , στο Τραγούδι θα είναι η ΒΙΚΥ ΠΑΝΤΑΖΗ και στο Κλαρίνο ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΡΙΑΝΝΑΣ, θα υπάρχουν ΨΗΤΑ ΑΡΝΙΑ, ποτά με ελεύθερο χορό και γλέντι για όλους ……
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Από το Δ.Σ του Συλλόγου.

Φθιώτιδα: Έρχεται το ρεύμα στη σιδηροδρομική γραμμή

Εικόνα
Τι πρέπει να ξέρουμε και τι να προσέχουμε!...
Από αύριο Τρίτη 22 Μαΐου η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι θα είναι υπό τάση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).
Αυτό σημαίνει ότι το «παιχνίδι» γύρω από τις ράγες και τους πυλώνες που φροντίζουν για την κίνηση των μηχανών, καθίσταται απαγορευτικό, πόσο μάλλον το πλιάτσικο σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού που γειτνιάζουν με τη γραμμή.
Η τάση τροφοδοσίας είναι 25.000 V στα 50 Hz και για αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.
Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση του ΟΣΕ:
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) θα θέσει υπό τάση, από την Τρίτη 22 Μαΐου 2018και ώρα17:00 το σύστημα ηλεκτροκίνησης από την έξοδο του Σ.Σ. Τιθορέας έως τον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου (χ.θ. 165+761 έως χ.θ. 219+937).
Η τάση λειτουργίας της Ηλεκτροκίνησης είναι 25.000 V - 50 Hz.         
Κάθε προσέγγιση στην Ηλεκτροκινούμενη γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις…

Έως 31 Μαΐου οι εγγραφές στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Εικόνα
Με αφορμή αναφορές από δήμους της χώρας που καταγγέλλουν πως, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούν με ανακοινώσεις τους να εγγραφούν στα δημόσια νηπιαγωγεία τα νήπια ηλικίας 4 ετών η ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα σύγχυσης και να μην χάσουν οι γονείς σημαντικές παροχές, ενημερώνουμε ότι η υποχρεωτική εγγραφή τετράχρονων σε νήπια ισχύει μόνο στους 184 δήμους της χώρας, που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και ανάμεσα στους 184 δήμους υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες η ΚΕΔΕ έχει δεχθεί αναφορές και έγγραφες καταγγελίες, ότι η ένταξη τους στον σχετικό κατάλογο του υπουργείου έγινε χωρίς τη δική τους συναίνεση. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις και στην έκδοση νέου πίνακα.

Διευκρινίζεται ότι στους υπόλοιπους δήμους, τα τετράχρονα νήπια μ…