Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 5, 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα

Κάρτα σίτισης - επίδομα ενοικίου: Πότε θα δοθούν

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες, που θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης και του επιδόματος ενοικίου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα  την Παρασκευή στις 24 Ιουνίου αναμένεται να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.
Πηγή: http://www.diplamas.eu/2016/06/blog-post_23.html#ixzz4BJ3Raodz

Πρόσκληση στα εγκαίνια της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Εικόνα

Φίλης: Παύση λειτουργίας των σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο 2017

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την yiorgis Σε απάντηση Ερώτησης του βουλευτή Β. Κεγκέρογλου, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης γνωστοποιεί ότι -βάσει του Ν. 4327/205- οι σχολές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-2017. Όμως, στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 θα παύσουν να λειτουργούν. Εδώ η ερώτηση Κεγκέρογλου.Εδώ η απάντηση Φίλη. http://www.ergasianet.gr

Ελεγκτικό: Σύνταξη στα 50 για άνδρα με ανήλικο ή ανάπηρο τέκνο (απόφαση)

Εικόνα
Με πρόσφατη απόφαση του, το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (790/2016) δικαιώνει για μια ακόμα φορά, εν δυνάμει άνδρα συνταξιούχο,  που εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με πρόσληψη από 1-1-1983 έως 31-12-1992, για χορήγηση Σύνταξης 50 ετών με ανήλικο παιδί, αν και συμπληρώνει 25 έτη Ασφάλισης το έτος 2010 (Διαδοχική Ασφάλιση).
Η απόφαση αυτή βασίζεται στο Ν.3865/2010, άρθρο 6, παρ.2βα, 2ββ, οι οποίες αντικαθιστούν το πρώτο και δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης β παρ.1 του άρθρου 56 του Π.Δ. 169/2007 και βάσει των οποίων εξισώνονται τα μεταβατικά μειωμένα όρια ηλικίας Ανδρών – Γυναικών με ανήλικο τέκνο ή ανίκανο τέκνο ή ανίκανο σύζυγο για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία), μετά την 1-1-2011. Αρκετοί άνδρες ασφαλισμένοι, προκειμένου να δύνανται να ενταχθούν στην ανωτέρω ρύθμιση αποποιούνται το χρόνο Διαδοχικής Ασφάλισης, για να αποφύγουν την θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης (25ετία) μέχρι την 31-12-2010.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.11 του Ν.3865/2010 οι δια…

Σύναξη Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Εικόνα
Είναι σε όλους γνωστό, ότι η Μητρόπολίς μας ιδιαιτέρως ενδιαφέρεται και φροντίζει τα παιδιά του Ιερού Βήματος και του Αναλογίου με διάφορες εκδηλώσεις ποιμαντικού ενδιαφέροντος, τις οποίες κατά καιρούς διοργανώνει και με τις οποίες επιδιώκει την πνευματική κατάρτιση και εκκλησιαστική μόρφωση των μικρών συνεργατών της.

Οι συνάξεις των Ιεροπαίδων είναι ωραίες εκδηλώσεις και από πλευράς εικόνας αλλά και περιεχομένου. Τα μικρά και μεγάλα αγόρια αντιλαμβάνονται ότι έχουν στην Εκκλησία ένα ιερό ρόλο, είναι βοηθοί των Ιερέων και των Ιεροψαλτών και ότι είναι οι μελλοντικοί συνεργάτες στο Ενοριακό έργο. Για τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά της Εκκλησίας η θεία Λατρεία είναι ένα μεγάλο Σχολείο, το οποίο τους προσφέρει γνώσεις και βιώματα αξέχαστα για πάντα.
Με σκοπό και πάλι την αναθέρμανση της αγάπης της Εκκλησίας προς τους Ιερόπαιδες διοργανώνουμε εόρτια εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, την Τετάρτη 15η Ιουνίου, στις 6:00 το απόγευμα.…

Αποστόλου: Δεν την πατήσαμε, σε 5 χρόνια θα κατοχυρώσουμε τον όρο «φέτα»

Εικόνα
«Η ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις ανησυχίες και την αιτιολογία της Ελλάδας και δεσμεύεται, μέσα στα πέντε χρόνια της μεταβατικής περιόδου, να πάμε από το "φέτα" στο "φέτα Νότιας Αφρικής" ή "φέτα στυλ",
η οποία μέχρι το τέλος αυτής της μεταβατικής περιόδου θα καταλήξει στην απόλυτη προστασία της φέτας, όπως έχει συμβεί με όλα τα ΠΟΠ», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9.84".

Δείτε περισσότερα http://lamiastar.gr/

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ-ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ Τι είναι η χρήση γης;

Εικόνα
Η διαδικασία του προσδιορισμού της χρήσης γης αποτελεί το πρώτο στάδιο για την αδειοδότηση μίας νέας δραστηριότητας, κατά το οποίο διερευνάται κατά πόσο επιτρέπεται η εγκατάσταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας στη συγκεκριμένη περιοχή (άρθρο 7 του Ν.2516/97). Ο επενδυτής πρέπει να υποβάλει το ερώτημα, αν είναι δυνατή η εγκατάσταση της επιχείρησης που θέλει να ιδρύσει στο συγκεκριμένο χώρο που τον ενδιαφέρει, στην Υπηρεσία Πολεοδομίας της Νομαρχίας που είναι αρμόδια για τη συγκεκριμένη περιοχή. Εφόσον η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι θετική, ο επενδυτής θα προχωρήσει στη διαδικασία Προέγκρισης Χωροθέτησης με αίτηση και κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια αρχή. Περιοχές για τις οποίες δεν απαιτείται προέγκριση χωροθέτησης:Εφόσον η περιοχή της προγραμματιζόμενης εγκατάστασης διαθέτει οργανωμένους χώρους με κατάλληλη υποδομή για υποδοχή βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων (ΒΙ.ΠΕ., ΒΙ.ΠΑ. και ΒΙΟ.ΠΑ), είναι κατ’ αρχήν δυνατ…

Λαμία: Σήμερα η ετήσια γιορτή «pool day» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο!

Εικόνα
Σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας η ετήσια γιορτή, «pool day», για τους αθλητές της Ναυταθλητικής Ένωσης Λαμίας.
Το «pool day», θα περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης των αθλητών μας. Επίσης, θα υπάρχει και η γιορτή στη μικρή πισίνα για τους μικρούς μας αθλητές
Με αυτόν την γιορτή θα κλείσει τυπικά η χρονιά μας στην πισίνα.
Περιμένουμε όλους τους αθλητές , γονείς και φίλους του συλλόγου μας να κλείσουμε ευχάριστα και τη φετινή σεζόν.
Ώρα προσέλευσης: 11:30.
Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά μέχρι και το τέλος Ιουλίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ
11:30 Προσέλευση αθλητών
12:00 – 12:20 Προθέρμανση αθλητών
12:30 – 13:30 Αγωνίσματα
13:30 – 13:50 Αγώνες πόλο
13:50 – 14:20 Αγώνας πόλο (2006 και μικρότερα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ
11:45 Προσέλευση αθλητών
12:15 Αγώνες μικρής πισίνας
13:00 – 13:15 Παρακολούθηση αγώνων μεγάλης πισίνας
13:30 – 13:50 Παιχνίδι στη μικρή πισίνα

Δασκάλα χτύπησε με καρέκλα Διευθύντρια μέσα σε τάξη Δημοτικού Σχολείου!

Εικόνα
Έπεσαν καρεκλιές σε Δημοτικό Σχολείο – Δασκάλα επιτέθηκε και τραυμάτισε τη διευθύντρια

Το έλα να δεις έγινε σε περιφερειακό σχολείο της Πάτρας, όταν η διευθύντρια δέχθηκε επίθεση με καρέκλα από δασκάλα.
Πληροφορίες του τοπικού tempo24.gr αναφέρουν ότι η διευθύντρια διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε μέχρι  αργά το βράδυ για τις πρώτες βοήθειες καθώς τραυματίστηκε από τις… καρεκλιές.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες ενώ το σχολείο βρισκόταν σε λειτουργία και αποδίδεται σε υπηρεσιακό λόγο. Τα όσα διαδραματίστηκαν όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άφησαν άφωνους μαθητές, καθώς ορισμένοι έτυχε να βρίσκονται εκτός τάξης εκείνη την ώρα.
Το επεισόδιο έληξε μεν με την παρέμβαση άλλων εκπαιδευτικών, αλλά η περιπέτεια συνεχίστηκε δεδομένου ότι στο σχολείο κλήθηκε η Αστυνομία. Η διευθύντρια μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Στερεά: Aγροτικό έπεσε από γέφυρα.19 άτομα τραυματίστηκαν – ΦΩΤΟ

Εικόνα
mag24.gr Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί και το όχημα κατέληξε σε ρέμα κάτω από τη γέφυρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Permisospress.blogspot.gr, o οδηγός του αγροτικού,που μετέφερε στιβαγμένους σε μια καρότσα, 30 περίπου Πακιστανούς απο τα Βάγια στο Πυρί Θηβών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έκανε βουτιά από γέφυρα, στο ύψος του Βιολογικού Βαγίων.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν όσοι βρισκόντουσαν στην καρότσα και το τρέιλερ να εκτιναχθούν στο βάλτο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο Θηβών,με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν 19 τραυματίες με θλαστικά τραύματα στα επείγοντα,οι 11 νοσηλεύονται και δυο απο αυτούς ,λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Αξίζει να αναφέρουμε οτι αγρότες απο τα Βάγια  με τα οχήματά τους μετέφεραν τραυματίες στο Νοσοκομείο Θήβας.
Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Θηβών. Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

Έξω από δικαιώματα οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Εικόνα
Πανάγος Γιάννης  Αντικείμενο διαφορετικών προσεγγίσεων καθίσταται το τελευταίο διάστημα ο τρόπος αντιμετώπισης (από την κεντρική διοίκηση) των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και τα περιθώρια πρόσβασης της εν λόγω κατηγορίας στις κοινοτικές ενισχύσεις.
Η Agrenda του Σαββάτου φιλοξενεί εκτενές άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει την κατάσταση και να δώσει εικόνα των κυβερνητικών προθέσεων εν όψει της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ τον επόμενο χρόνο (2017).
Το θέμα προσέλαβε νέες διαστάσεις μετά τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με τη σχετική διάταξη να καθιστά αυστηρότερες τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες μπορεί ένας αγρότης να εξασφαλίζει την αντίστοιχη ταυτότητα (τουλάχιστον το 50% του εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα).
Σημειωτέον ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί σύμφωνα με την Κοινή Αγροτική Πολιτικής 2014-2020, αναφέρονται στον όρο «ενεργός αγρότης», όρος ο οποίος είναι πολύ ευρύτερος και ενσωματώνει …

Σε ένα υγιές κράτος

Εικόνα
Σε ένα υγιές κράτος, οι άνθρωποι δένονται μεταξύ τους όχι με επιβολή δύναμης και αστυνόμευση, αλλά με αόρατα νήματα αγάπης και συμπάθειας. Σήμερα όλοι οι δεσμοί σταδιακά εξαφανίζονται. Πρωτίστως εξαφανίζεται η αγάπη και ο σεβασμός προς την κυβέρνηση, ύστερα προς την Πατρίδα, ύστερα προς τους συμπολίτες, και στο τέλος εξαφανίζονται και οι δεσμοί που έχουν τα μέλη μιας οικογένειας. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση και ο λαός, σταδιακά γίνονται αντιμέτωποι και αναπόφευκτα έρχονται σε σύγκρουση. Χρόνο με το χρόνο, ο κρατικός μηχανισμός καταρρέει. Επινοούνται πολλοί νόμοι. Αλλά ούτε οι νέοι, ούτε οι παλαιοί νόμοι δεν εφαρμόζονται: τα όργανα του...κράτους απλώς «πουλάνε» τους νόμους για να εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα. Το αίσθημα του πατριωτισμού σταδιακά σβήνει. Μετά η Πατρίδα πωλείται λιανικώς, αλλά και χονδρικώς, αρκεί μόνο να υπάρχουν αγοραστές. Οι προδότες φέρνουν τους εχθρούς για να τους παραδώσουν την Πατρίδα.
Η αγάπη και η συμπάθεια μεταξύ συμπολιτών αντικαθίσταται …

Νεο ατυχημα στη ΛΑΡΚΟ --Σωθηκαν απο τυχη δυο εργαζομενοι !

Εικόνα
Απο τύχη δεν θρηνήσαμε ενα ακόμη θύμα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ οπου σημειώθηκε νέο ατύχημα στη γερανογέφυρα των ηλεκτροκαμίνων .Το ευτύχημα είναι οτι δεν τραυματίστηκε κανείς απο τους εργαζόμενους της βάρδιας ,ωστόσο το περιστατικό εδωσε αφορμή για νέα καταγγελία απο το Σωματείο Εργαζομένων που μιλά για  έλλειψη μέτρων ασφαλείας.
''Η διοίκηση και η τοπική διεύθυνση του εργοστασίου θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα '' επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ανδρέας Κορέντζελος .
Το περιστατικό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείου των εργαζομένων, που έχει προκυρήξει 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια για την Τρίτη 14-06-2016.
Στην ανακοινωσή του το Σωματείο   των εργαζομένων υποστηρίζει  ότι ''τα μέτρα ασφαλείας του εργοστασίου είναι ελλιπή από τη μία άκρη του εργοστασίου στην άλλη.''
Το περιστατικό που έγινε με την Γερανογέφυρα των Ηλεκτροκαμίνων δεν είναι το μοναδικό στο χώρο του εργοστασίο…

Εφυγε απο τη ζωη ο πρωην Δημαρχος Καμενων Βουρλων Γιωργος Εξαρχος

Εικόνα
Εφυγε σήμερα απο τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιώργος Εξαρχος . Είχε διατελέσει Δήμαρχος στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων την δεκαετία του '90 ενω υπηρέτησε για πολλά χρόνια τα κοινά απο διάφορες θέσεις στην Αυτοδιοίκηση . Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα .
lamiakos-typos.gr

Την Παρασκευή 17/6 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 των ΓΕΛ

Εικόνα
Όπως δημοσιεύει το xenesglosses.eu η ανάρτηση των βαθμολογιών των  Πανελλαδικών 2016 θα γίνει την Παρασκευή 17/6 τα παραπάνω προκύπτουν και από το έγγραφο του Υπουργείου:
Έγγραφο Φ251/93688/Α5/7-6-2016 του Υπουργείου Παιδείας  Στα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ  Σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και καταχώρισης της βαθμολογίας και τη διακίνηση των βαθμών και αποκομμάτων των πανελλαδικών εξετάσεωντων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τα Λύκεια, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:  Την Παρασκευή 17-6-2016 το πρωί ως το μεσημέρι, οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι της Παρασκευής 17-6-2016 οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρε…

Συνάντηση Μπακογιάννη με Ξανθό και Πολάκη

Εικόνα
Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε, για ακόμη μία φορά, την αποδέσμευση των χρημάτων της Περιφέρειας τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών των νοσοκομείων της Περιφέρειας αλλά και ως επιδόματα-κίνητρα για την κάλυψη θέσεων γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης εξέθεσε τα προβλήματα που προκύπτουν από την λειτουργία της ενιαίας Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας αυθύπαρκτης Υγειονομικής Περιφέρειας για την Στερεά Ελλάδα ή την τοποθέτηση στελέχους στην ενιαία που θα προέρχεται από αυτή. Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις και των δύο πλευρών για τους τρόπους αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ για τη βελτίωση των δομών Υγείας.

Αμ…

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία

Εικόνα
Στην τελετή Ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της  2016 Γ΄ ΕΣΣΟ παρέστη το πρωί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

          Στην τελετή παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Υποστράτηγος Τσιάλτας Αναστάσιος, Διευθυντής Σώματος Υλικού Πολέμου, ο Διοικητής, ο Υποδιοικητής και οι Αξιωματικοί του ΚΕΥΠ και Διοικητές άλλων Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Πύραρχος Θρασύβουλος Ζαγγογιάννης  άλλοι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

          Μετά την τελετή παρετέθη μικρή δεξίωση.


imfth.gr

.  http://domokos-news.blogspot.gr

9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα

20 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Αμφικλειας-Ελατειας

Εικόνα
O Δήμος Αμφικλειας-Ελατειας  ανακοινώνει την πρόσληψη του κατωτέρου προσωπικού με σύμβαση εργασίας τριών (3) μηνών για τους κατωτέρω κλάδους, ειδικότητες και προσόντα:
20 ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά :
α) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
β) Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού σύμφωνα με την παρ.2 του αρθρ.169 του ν.3584/07
γ) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου (ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται σύμφωνα με την παρ.2 του αρθρ.21 του ν.2738/1999)
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να  υποβάλλουν  την αίτηση  τους  και  τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών, ήτοι από  13/06/2016 έως και  17/06/2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Κά τω Τιθορέας του Δήμου  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ  (Δ/νση:  Κάτω  Τιθορέα,  τηλ:  2234 – 350305)  …

Τι είδους διαγωνισμοί αποκρατικοποιήσεων είναι αυτοί;

Εικόνα
09/06/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τι είδους διαγωνισμοί αποκρατικοποιήσεων είναι αυτοί; Πρώτα διαμορφώνεις το πλαίσιο και μετά πουλάς κρατικά μονοπώλια H διαφαινόμενη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ φέρνει στην επιφάνεια την επιπολαιότητα, την έλλειψη διαφάνειας και την απουσία συγκεκριμένου πλαισίου για τις αποκρατικοποιήσεις μονοπωλιακών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δημόσιο έλεγχο.

Ειδικά στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση προχωρούσε επί μήνες σε αποκλειστικές συνομιλίες και συμφωνίες με έναν υποψήφιο επενδυτή, αποτρέποντας επί της ουσίας κάθε άλλον ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό επί ίσοις όροις. Τίθεται μάλιστα εν προκειμένω και ένα σοβαρό ζήτημα για την τιμή με την οποία αγοράζουμε το φυσικό αέριο από τη Gazprom (πάνω από 30% μεγαλύτερη από τον μέσο όρο), δεδομένης της δεσπόζουσας θέσης της.

Από τις 13 Μαρτίου 2013, ο Στέφανος Μάνος είχε αποστείλει ερώτηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου, μεταξύ άλλων, επισήμαινε ότι «εξ αιτίας της δεσπόζουσας θέσης της …