Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 2, 2016

Αλλαγή ώρας. Χειμερινή και θερινή. Πότε αλλάζει η ώρα

Εικόνα
Αλλαγή ώρας. Χειμερινή και θερινή
Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 Η τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2016 είναι η 30 Οκτωβρίου 2016 Επομένως την ώρα 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00 Κάθε Πότε αλλάζει η ώρα Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου

ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΧΑΔΑΣ

Εικόνα
Επεισόδια μεταξύ εργατών σε αλιευτικό σκάφος και του ιδιοκτήτη του σημειώθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας. Οι εργαζόμενοι, αιγυπτιακής καταγωγής, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις αποκλείοντας την είσοδο του λιμανιού, με αίτημα να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Τοποθέτησαν μεγάλους κάδους “βούτες” γεμάτους με νερό, εμποδίζοντας την πρόσβαση στα φορτηγά που μετέφεραν πάγο και συσκευασίες φελιζόλ για το αλιευτικό σκάφος.

Στο σημείο βρέθηκε δύναμη του Λιμεναρχείου Αιδηψού και του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, καθώς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου κα. Μαρία Καψοράχη.

Έπειτα από συζήτηση και διαπραγματεύσεις, οι εργάτες άνοιξαν την είσοδο και επέστρεψαν στο αλιευτικό σκάφος που κατοικούν και εργάζονται.

Πλειστηριασμοί ακινήτων:Καλή αντάμωση στα Ειρηνοδικεία

Εικόνα
Αλέξανδρος ΖέρβαςΟι εικόνες που αντικρίζουμε τις τελευταίες μέρες σε όλο και περισσότερα Ειρηνοδικεία της χώρας επιβεβαιώνουν τους χειρότερους εφιάλτες πολλών.....
Εκατοντάδες πολίτες, έχονταςαπέναντί τους ΜΑΤ, παλεύουν πια, εντός κι εκτός δικαστικών αιθουσών, να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν ακόμη και την πρώτη κατοικία. Και δεν πρόκειται, ως επί το πλείστον, για βίλες «στρατηγικών κι αμετανόητων κακοπληρωτών» στην Εκάλη ή τη Φιλοθέη. Αντίθετα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, όσα «βγαίνουν στο σφυρί» κατά βάση αφορούν ακίνητα σε λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, όπως η Νίκαια, το Περιστέρι και το Λαύριο, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα (όπως μαρτυρούν και τα πρόσφατα γεγονόταστα δικαστήρια Θεσσαλονίκης).  Η αλήθεια είναι πως, σε αυτήν την υπόθεση, από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθε. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως ο Μάκης Βορίδης (κι όχι μόνο), είχαν κατά καιρούς ταχθεί ανοιχτά υπέρ των πλειστηριασμών ακ…

Αλλαγή σκυτάλης στην υποδιοίκηση της 5ης ΔΥΠε

Εικόνα
- Συνεχίζονται οι «ενέσεις» γιατρών για τις λύσεις των εφημεριών στο Νοσοκομείο Λαμίας - Βγήκε η προκήρυξη για τους αγροτικούς - Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα στην υποδιοίκηση της 5ης ΔΥΠε, καθώς εκτός από την αναγκαστική παραίτηση Βενιζέλου, θεσσαλικά ΜΜΕ μετέφεραν δηλώσεις του διοικητή, Νέστορα Αντωνίου, ότι είναι θέμα χρόνου και η ολοκλήρωση της θητείας της Αγγελικής Βαγενά. Στο Διαύγεια πάντως έγγραφα με υπογραφή της κας Βαγενά είχαν ημερομηνία μέχρι 6/10 και μάλλον επιβεβαιώνουν την αμεσότητα της αλλαγής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική επιλογή των προσώπων είναι αντίστοιχα από τη Βοιωτία και τη Λαμία, με άλλες πηγές να επιβεβαιώνουν ότι οι επιλογές αυτές έχουν την υποστήριξη του κ. Αντωνίου ο οποίος και ανακοίνωσε το όνομα του οδοντίατρου, Δημήτρη Δημητριάδη. Το άλλο πρόσωπο που όπως αποκάλυψε ο ίδιος είναι από τη Λαμία, είναι της κας Ζαζά από τις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου λογικά θα είναι και η νέα έδρα της υποδιοική…

Δωρεάν σιδηροδρομική κάρτα 407 ευρώ σε όλους τους έφηβους για να γνωρίσουν την Ευρώπη

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά για το αν θα δώσει στους έφηβους μια σιδηροδρομική κάρτα αξίας 407 ευρώ, μόλις ενηλικιωθούν, ως δώρο που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν στην ήπειρο για ένα μήνα. «Θαυμάζουμε την τόλμη και το επίπεδο φιλοδοξίας και είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε το σχέδιο περαιτέρω» δήλωσε η Βιολέτα Μπαλκ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Μπαλκ όμως προειδοποίησε ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη σχετικά με την πρόταση, αλλά πρότεινε να αρχίσει η ΕΕ με ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Μία μηνιαία κάρτα InterRail, δίνει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να κάνει απεριόριστες διαδρομές σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης – από την Αθήνα προς το Αμπερντίν και από τη Λισαβόνα έως το Ελσίνκι. Είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι έφηβοι. Οι υποστηρικτές λένε ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους νέους της Ευρώπης να διερευνήσουν και να κάνουν φίλους σε όλη την ήπειρο. Αυτό, όπως προτείνουν, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτ…

ΕΤΕΑΝ: Δάνεια έως 800.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης και επενδύσεις

Εικόνα
Με την... πλάτη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδύσεις από 10.000 έως 800.000 ευρώ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» και για την ακρίβεια για δύο κατηγορίες δανείων. Η πρώτη είναι τα δάνεια για κεφάλαια κίνησης και η δεύτερη τα δάνεια για επενδυτικά σχέδια που είτε εντάχθηκαν είτε όχι σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης ή στον επενδυτικό νόμο.

Η «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», όπως ανακοίνωσε το ΕΤΕΑΝ, πήρε πρόσφατα παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κι οπότε μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να αναζητήσουν χρηματοδότηση για επενδύσεις.Οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετάσχουν είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες, φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες αλλά και όσες έχουν λάβει εγγύηση του ΕΤΕΑΝ και δεν εμφανίζουν καθυστέρηση. Μπορούν να αιτηθούν χρηματοδότησης από τις τράπεζες επιχειρήσεις από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Το επιτόκιο των δανείων κυ…

ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΤΟ 1820

Εικόνα
Τίτλος
Άποψη της Λαμίας.

Πρωτότυπος τίτλος
Lamia oggi Zettuni.

Χρονολογία έκδοσης
1820

Έκδοση
POMARDI, Simone. Viaggio nella Grecia fatto da Simone Pomardi negli anni 1804, 1805, e 1806. Arrichito di tavole in rame, τ. II, Ρώμη, Vincenzo Poggioli, 1820.

Σελίδα
23

Περιοχή/Τοποθεσία
Λαμία
Στερεά Ελλάδα
Ελλάδα

Θέμα
Αρχιτεκτονική - Οικιστικό περιβάλλον

Συλλογή
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
el.travelogues.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ

Δυσαρέσκεια Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων: Αλλάζουν την ιστορία στα σχολεία. Καταργούν κεφάλαια

Εικόνα
Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και στην διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β’, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου. Β.
Η κατάργηση μάλιστα της εξέτασης των συνοπτικώς διδασκομένων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και την μόρφωση των νέων μας.
Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικ…

Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Δημοτικά Διαμερίσματα

Ο Μώλος-Άγιος Κωνσταντίνος είναι δήμος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Δημιουργήθηκε, με εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, με τη συνένωση των δήμων Μώλου, Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του Μαλιακού κόλπου και δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε απόσταση 160 χιλιομέτρων περίπου από την πρωτεύουσα. Έδρα του δήμου είναι τα Καμένα Βούρλα.
Ο δήμος περιλαμβάνει τα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς:
Δ.δ. Μώλου -- ο Μώλος [ 3.203 ] Δ.δ. Αγίας Τριάδος -- η Αγία Τριάδα [ 335 ] Δ.δ. Αγίου Σεραφείμ -- ο Άγιος Σεραφείμ [ 1.039 ] Δ.δ. Αγίου Χαραλάμπους -- ο Άγιος Χαράλαμπος [ 195 ] Δ.δ. Ανάβρας -- η Ανάβρα [ 178 ] Δ.δ. Καλλιδρόμου -- το Καλλίδρομον [ 225 ] Δ.δ. Κομνίνης -- η Κόμνινα [ 369 ] Δ.δ. Μενδενίτσης [ 595 ] bullet η Μενδενίτσα [ 499 ] bullet τα Καραβίδια [ 96 ] Δ.δ. Σκαρφείας -- η Σκάρφεια [ 529 ] Δ.δ. Καμένων Βούρλων [ 2.848 ] bullet τα Καμένα Βούρλα [ 2.742 ] bullet η Καρυά [ 106 ] Δ.δ. Καινουργίου [ 1.384 ] bullet το Καινούργιον [ 1.219 ]