Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 14, 2018

Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου:Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας (φωτογραφίες)

Εικόνα

Εξώδικο συμβασιούχων κατά ΑΣΕΠ -Ζητούν αναβολή του διαγωνισμού μόνιμων στους δήμους

Εικόνα
Δέκα πρώην εργαζόμενοι, συμβασιούχοι οδηγοί, του δήμου Καβάλας προσέφυγαν με  εξώδικο την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, κατά  του ΑΣΕΠ, για  τον διαγωνισμό  που  πρόκειται  να  διενεργήσει  για  την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στην  καθαριότητα των  ΟΤΑ,  διότι  βρίσκονται σε   δικαστική   διαμάχη  με  τον  δημοτική αρχή, με το οποίο ζητούν να μην προβεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι στην περίπτωση που ξεκινήσει ο διαγωνισμός πριν ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη τους, με το δήμο θα στερηθούν τα ανάλογα μόρια της προϋπηρεσίας και ως εκ τούτου θα βρεθούν σε δυσμενή θέση έναντι άλλων υποψηφίων, απέστειλαν εξώδικο προς την Ανεξάρτητη Αρχή, για να σταματήσει η διαδικασία
Σύμφωνα με τους ίδιους, η έφεση  τους θα  εκδικαστεί στο   Εφετείο  Θράκης  στις 23/02/2018 και μέχρι τότε ζητούν το «πάγωμα» των διαδικασιών για τις προσλήψεις μόνιμων στους δήμους.
Μάλιστα στο εξώδικο σημειώνουν ότι αν προχωρήσει ο δι…

Ανοιχτος διαγωνισμος στην Περιφερεια Στερεας Ελλαδας για τα κουνουπια

Εικόνα
• 1,5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου για τη διετία 2018-2019

Σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ανάθεση του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών τη διετία 2018-2019, προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ. 

Το θέμα θα συζητηθεί την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακών Επιτροπών (Λ. Καλυβίων 2, 3ος όροφος - Λαμία), και αναμένεται να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση εγκρισης του δεύτερου πρακτικού δημοπρασίας της επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Πλανόδιοι ιχθυοπώλες στον Άγιο Κωνσταντίνος Φθιώτιδας

Εικόνα
Ο Άγιος Κωνσταντίνος πάντα είχε παράδοση στη διακίνηση ψαριών. Στη φωτογραφία τα δύο θρυλικά αυτοκίνητα – ψαράδικα «ο Ξενύχτης» και «ο Θαλασσόλυκος» με το προσωπικό τους: Μπουχωρίτης Αντώνιος , Μανώλης Θυμιανόπουλος και Σπύρος Θυμιανόπουλος.
Φωτογραφία & σχόλιο Στάθης Κοσματόπουλος

Καμένα Βούρλα .Προπολεμική φωτογραφία .

Εικόνα
Φωτογραφία Σπύρος Καπράλος

Η Λιαπάτα χιονισμένη

Εικόνα

Χιονισμένο" Μελισσομάντρι" στον Αγιο Χαραλαμπο Μωλου Φθιωτιδος!

Εικόνα

Αλλαγές στον στρατό -Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Εικόνα
Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018) του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.
Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) , τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων  αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.
Για παράδειγμα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει ένα ΣΥΠΟ, στο οποίο θα μεταβούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται να επανδρώσουν με τη σειρά του Μαρτίου όλες τις μονάδες του νησιού , αλλά και τις…

«Comedy For The Masses» σε Καρπενήσι και Λαμία

Εικόνα
Κώστας Μαλιάτσης, Mikeius και Ηλίας Φουντούλης αυτή τη φορά μαζί σε μία παράσταση, ανανεωμένη μέχρι το κόκκαλο και για πρώτη φορά στο Καρπενήσι αυτή την Παρασκευή 19 Γενάρη στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου και στη Λαμία το Σάββατο 20 Γενάρη στο Δημοτικό Θέατρο!
Το πρώτο stand up comedy show, που τόλμησε να ξεφύγει από το δίπολο «Αθήνα-Θεσσαλονίκη», φέρνοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το γέλιο και την αιχμηρή γλώσσα σε κάθε λογής κακός κείμενα, επιστρέφει με τα πιο «καμένα» λογοπαίγνια της επικράτειας δια χειρός Ηλία Φουντούλη.
Η πιο δημιουργική παρέα του youtube, ξεκινά τη περιοδεία της για τα καλά με στόχο να μην αφήσει κανένα φίλο των εκπομπών και των …ατακών τους δυσαρεστημένο. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις εγκαίρως το εισιτήριο σου και να έρθεις στη παράσταση.
Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Κώστα Μαλιάτση, του Mikeius και του Ηλία Φουντούλη.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Ώρα έναρξης: 21.30 Προπώληση-ταμείο: 9 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται: Για…

ΣΕ ΕΠΤΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Εικόνα
“Συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις εξωτερικού” είχε τίτλο το δεύτερο θέμα συζήτησης στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, η οποία έγινε με μέτρια προσέλευση μελών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018.

Την συμμετοχή του Δήμου σε επτά διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, με ιδιόκτητο περίπτερο ή συστέγαση σε περίπτερο του ΕΟΤ, ανακοίνωσε αναλυτικά η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου. Επίσης θα μπορούν να συμμετάσχουν φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και με ντόπια προϊόντα.
Διαβάστε στη συνέχεια ποιες είναι οι εκθέσεις που θα συμμετέχει ενεργά ο Δήμος, τον τόπο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθώς και την αιτιολογία συμμετοχής του Δήμου σε αυτές. Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία θα είναι οι προορισμοί, εκμεταλλεύοντας στο έπακρο το χαμηλό μπάτζετ που διαθέτει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).
1. Holiday World, 15-…

Απίστευτο: Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε μέχρι και το… πεζοδρόμιο στα Λουτρά Υπάτης Ι Εικόνες καταστροφής!

Εικόνα
0 112 SHARES FacebookTwitterEMAIL: lamianow.gr@gmail.com Μια απίστευτη εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι στα Λουτρά Υπάτης το πρωί της Πέμπτης. Ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε στην Υπάτη, το Αργυροχώρι και τα Λουτρά Υπάτης ξεκόλλησε ακόμη και τις πλάκες του… πεζοδρομίου στον δρόμο που οδηγεί προς το χωριό των Λουτρών. Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν επίσης δεκάδες δέντρα όπου τα συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή προσπαθούν να απομακρύνουν. Υπενθυμίζουμε άλλωστε πως το βράδυ της Τετάρτης ξεκόλλησε ακόμη και σκεπή από ακατοίκητο σπίτι στην Υπάτη, έπεσε πλάτανος καταμεσής του δρόμου στο Αργυροχώρι ενώ εκατοντάδες είναι οι ζημιές σε περιουσίες.
Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα με τον εναερίτη να διορθώνει το πρόβλημα στον στύλο της ΔΕΗΑπίστευτη εικόνα. Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε μέχρι και τις πλάκες του πεζοδρομίουΔεκάδες και τα δέντρα που ξήλωσε ο άνεμος
Εικόνες από το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή μαςΛαμίαΥπάτη

Αρχυροχώρι


Μπλακ αουτ στην Σπερχειάδα

Σ.Σ ΛιανοκλαδίουΝέο λογισμικό κατασκοπεύει τα κινητά τηλέφωνα

Εικόνα
Η Kaspersky Lab ανακάλυψε στα τέλη του 2017 ένα κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως ιός Skygofree, το οποίο μπορεί να καταγράφει συνομιλίες, να διαβάζει, να υποκλέπτει sms καθώς και μηνύματα από τα WhatsApp όπως και στοιχεία από το ημερολόγιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας
Εκτός των άλλων ο ιός δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης των συσκευών στα δίκτυα Wi-Fi, τα οποία μπορούν να ελέγχονται επίσης από τους χρήστες του κακόβουλου λογισμικού, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο να συγκεντρώνουν και να αναλύουν τις κινήσεις του θύματος στο οποίο στοχεύουν, δηλαδή ποια σάιτ επισκέπτεται, τους κωδικούς πρόσβασης και τους αριθμούς των τραπεζικών καρτών.
«Το λογισμικό αυτό έχει διάφορες δυνατότητες, μερικές από τις οποίες είναι μοναδικές και τις οποίες δεν είχαμε εντοπίσει ξανά. Για παράδειγμα μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία της συσκευής να ενεργοποιεί την εγγραφή ήχου, όταν ο κάτοχος της συσκευής προσεγγίζει συγκεκριμένες συντεταγμένες. Στην πράξη αυτό σημαίνει,ότι οι χρήστε…

Τι ισχύει με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγροτών (εγκύκλιος -παραδείγματα)

Εικόνα
Διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ αγροτών του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ, δίνει με εγκύκλιο της, η ΑΑΔΕ, προκειμένου για την ομοιόμορφη εφαρμογή του.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο παρέχονται οι ακόλουθες συμπληρωματικές διευκρινίσεις:
1. Κάτοχοι αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου
Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύει, οι αγρότες οι οποίοι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος πραγματοποίησαν προς οποιοδήποτε πρόσωπο παραδόσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών αξίας κατώτερης των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και έλαβαν επιδοτήσεις συνολικής αξίας κατώτερης των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του ιδίου άρθρου, και δικαιούνται επιστροφή από το δημόσιο με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστή στην αξία των πωλήσεων των αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και της παροχής α…

Β’ Φθιώτιδας: Οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής (21/1/2018)- ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ΑΝΘΗΛΗΣ

Εικόνα
Η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της B’  Κατηγορίας της   Ε.Π.Σ.Φθιώτιδας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/01/2018 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 14.00
1/ΓΗΠ. ΜΩΛΟΥ: ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ΑΝΘΗΛΗΣ
2/ΓΗΠ. ΑΡΚΙΤΣΑΣ: ΔΑΦΝΗΣΙΑΚΟΣ – ΡΕΓΚΙΝΙ
3/ΓΗΠ. ΚΟΜΝΗΝΑΣ: ΚΟΜΝΗΝΟΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
4/ΓΗΠ. ΣΚΑΡΦΕΙΑΣ: ΣΚΑΡΦΕΙΑ – ΑΕΤΟΣ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ
5/ΓΗΠ. ΣΤΥΛΙΔΑΣ: ΜΑΛΙΑΚΟΣ – ΔΙΒΡΗ
6/ΓΗΠ. ΑΜΟΥΡΙΟΥ:  ΑΙΑΝΤΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
7/ΓΗΠ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΝΙΚΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜIAΣ
8/ΓΗΠ. ΦΡΑΝΤΖΗ: ΦΡΑΝΤΖΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ
9/ΓΗΠ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π.ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ
10/ΓΗΠ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ: ΚΑΛΥΒΙΑ – ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ
11/ΓΗΠ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ: ΤΣΟΥΚΑ – ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ

Επιδότηση 50% για συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερΙκού

Εικόνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ«Επιχειρούμε έξω» Έναρξη αιτήσεων►¨18/1/2018 Υποβολές με αυστηρή σειρά προτεραιότητας έως εξάντλησης των κονδυλίων Έως 100.000€ για την συμμετοχήεπιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις εξωτερικού Ποιους Αφορά; Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότηση πληρούν τα παρακάτω: ►Έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας ►Διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις ►Παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά ►Αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με όλες τις επιλέξιμες δραστηριότητες (ΚΑΔ)  ΕΔΩ Τι επιδοτεί Επιδοτούνται προτάσεις με προϋπολογισμό έως 100.000€ Επιλέξιμες δαπάνες είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες: ►Κόσ…