Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 28, 2014
Εικόνα
ΕΣΠΑ: Τα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται έως και 100%  «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και «Επιχειρούμε Δυναμικά»
Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.

Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά».

Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και σύμφωνα με πληροφορίες το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» απευθύνεται σε άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης. Τα έργα που μπ…
Εικόνα
Εικόνα
Οι μισθοί βουλευτών δεν κατάσχονται ακόμα και αν έχουν καταδικαστεί!
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται είναι αληθινό. Με νόμο του 1884, το ανώτατο γνωμοδοτικο όργανο της Πολιτείας, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ορίζει το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων Βουλευτών.
Η συγκεκριμένη διάταξη εκπορεύεται από το Σύνταγμα του 1864 και τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του ΝΣΚ έχει αποδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών, στον οποίο και υπάγεται το γνωμοδοτικό όργανο.
Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ότι φορολογείται μόνο το 25% των εισοδημάτων των βουλευτών, τυγχάνουν πληθώρας απαλλαγών και ατελειών, και σπάνια ευρίσκονται αντιμέτωποι με το νόμο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το καλοκαίρι του 2013 το Δ' τμήμα του ΝΣΚ εξέδωσε κατά πλειοψηφία απόφαση, μετά από ερώτημα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία: "Η βουλευτική αποζημίωση και οι λοιπές απολαβές των βουλευτών τυγχάνουν ανεκχώρητες και ακατάσχετες εις χείρας της Βουλής ως τρίτης", εκτός και…
Εικόνα
Γράψε το επώνυμό σου και βρες από ποιό μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι!
Δες πως μπορείς να βρεις κι εσύ με ένα κλικ, από που... κρατάει η σκούφια σου! Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους, είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμό τους στο αντίστοιχο πεδίο της συγκεκριμένης εφαρμογής. Θέλεις να μάθεις από που κατάγεσαι; Τώρα μπορείς εύκολα να βρείς σε ποιές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί σου.
Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους, είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμό τους στο αντίστοιχο πεδίο της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Μερικά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ανοίγει ο χάρτης της Ελλάδας, και οι περιοχές όπου κατοικούν όσοι έχουν το ίδιο επώνυμο με αυτό που έχει αναγραφεί στο σχετικό πεδίο, είναι σημαδεμένες με κόκκινους κύκλους.
Η κατανομή του επιθέτου που πληκτρολογήθηκε στο σχετικό πεδίο στο χάρτη της Ελλάδας γίνεται με βάση τον αριθμό τη…
Εικόνα
Σωσίβιο 1,3 εκατ. ευρώ για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας 2015-01-02 16:21 Διαβάστε το σχετικό δελτίου τύπου από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
«Ολοκληρώθηκε σήμερα, από την Επιτροπή Ειδικών Εκκαθαρίσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η έγκριση της συμφωνίας μεταξύ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας και των Τραπεζών (Τράπεζα Πειραιώς και Αγροτική υπό Ειδική Εκκαθάριση Τράπεζα), κατόπιν αιτήματος το οποίο είχε υποβληθεί.
Η συμφωνία προβλέπει σχέδιο βελτίωσης της βιωσιμότητας του Συνεταιρισμού.
Σχέδιο βελτίωσης, το οποίο περιλαμβάνει τη ρύθμιση και ανακατανομή εξασφαλίσεων υφιστάμενων δανείων, τη λειτουργική αναδιάρθρωση του Συνεταιρισμού και νέα χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Συνεπώς, η προσπάθεια που καταβλήθηκε, τους τελευταίους μήνες, από κοινού με τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού, και κυρίως τους εργαζόμενους, απέδωσε.
Ο Συνεταιρισμός των Αγροτών της Λαμίας μπαί…
Εικόνα
Άρχισε η νομή της περιουσίας , με το "μάτι" στη νομή της εξουσίας από τον Σταϊκούρα Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείτε το γεγονός ότι δίνεται 1,3 εκατ. , με την προκήρυξη των εκλογών, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας, όπως διαβάζουμε παρακάτω :

"Συνεπώς, η προσπάθεια του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που καταβλήθηκε, τους τελευταίους μήνες, από κοινού με τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού, και κυρίως τους εργαζόμενους, απέδωσε. Ο Συνεταιρισμός των Αγροτών της Λαμίας μπαίνει πλέον σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης."

Εν όψει των εκλογών , άρχισαν ήδη να παίζουν τα "ρέστα" μας , γιατί δικά μας είναι έτσι ;.
Και πάλι , "κατόπιν ενεργειών" του , θα σωθεί και το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα , που τόσα έχει προσφέρει στη γεωργία μέσα από τον  "πρωτογενή τομέα" των επιδοτήσεων στην ανάπτυξη της χώρας.
Αυτή τη φορά η ανάπτυξη όμως έρχεται με ένα δάνειο ..
1,3 εκατομμύρια είναι αυτά .  Δεν είναι και λίγα !.


Δείτε το πλήρες
Εικόνα
Μώλος:Πρόγραμμα Θεοφανείων 2015

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win Άυριο στις 11:00π.μ η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο    Μώλο.
Στις 6 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.30 - μετά τη Θεία Λειτουργία - θα πραγματοποιηθεί η τελετή της κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στο λιμάνι του Μώλου.

Μώλος:Πρόγραμμα Θεοφανείων 2015

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win Μώλος:Πρόγραμμα Θεοφανείων 2015

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win Μώλος:Πρόγραμμα Θεοφανείων 2015

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_winΤην Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 και για την καθιερωμένη λειτουργία αλλά και τον καθαγιασμό των υδάτων στονΜώλο: 7:00 Έναρξη Λειτουργίας Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Εσοδίων Θεοτόκου Μώλου. 9:45 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Εσοδίων Θεοτόκου για την τέλεση της θείας λειτουργίας των Θεοφανείων 10:30 Προσέλευση στην σκάλα όπου θα τελεσθεί ο Αγιασμός των υδάτων 10:45 Καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι Μώλου. Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 και για την καθιερωμένη λειτουργία αλλά και τον καθαγ…
Εικόνα
Οι νέες μειωμένες τιμές διοδίων στην Νέα Οδό
Η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου 2014 προς Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν μειώσεις στις τιμές των διοδίων τελών σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε όλες τις κατηγορίες των οχημάτων. Οι μειώσεις κυμαίνονται από 0,05€ έως και 0,30€.
Αναλυτικά οι νέες τιμές ανά σταθμό διοδίων είναι οι ακόλουθες: 
Εικόνα
Αλλαγές στη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ Διάταξη με σκοπό τον ορισμό ενός πλαισίου που επιτρέπει στους ΦΟΔΣΑ να συνάπτουν συμβάσεις σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων», όπως αναφέρει η σχετική αιτιολογική έκθεση πέρασε από το Κοινοβούλιο στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι η βάση υπολογισμού για τον καθορισμό των εισφορών των δήμων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το κόστος ανά τόνο απορριμμάτων της σύμβασης σύμπραξης.
Επίσης προβλέπεται ότι ο ΦΟΔΣΑ θα εισπράττει εξ αρχής τις εισφορές των δήμων απευθείας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλα πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί η είπραξή τους και τα σχετικά ποσά θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό, ο οποίος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΦΟΔΣΑ από τη σύμβαση σύμπραξης.
Ακόμη, διατηρείται η ευχέρεια στους ΦΟΔΣΑ να συστήνουν εξασφάλιση επί του λογαριασμού αυτού και να…
Εικόνα
Απο 7/1 στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι δεν πληρώθηκαν την εξισωτική Απο 7/1 στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι δεν πληρώθηκαν την εξισωτική Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακοίνωση τιου για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης που έγινε σήμερα κάνει γνωστό ότι από τις 7.1.2015 οι δικαιούχοι της εξισωτικής του 2014 που παρουσιάσθηκαν προβλήματα στην πληρωμή τους ή δεν ήταν πλήρη τα δικαιολογητικά τους θα μπορούν να προσκομίζουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν  σε επόμενη πληρωμή που θα γίνει.
Εικόνα
Έκπτωση σε καταναλωτές ρεύματος που διαμένουν σε περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου προσδιορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες για την καθιέρωση ειδικής έκπτωσης σε καταναλωτές ρεύματος οι οποίοι είναι κάτοικοι περιοχών που λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μεταξύ άλλων στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών προβλέπεται ότι θα υπάρχει ειδική έκπτωση επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.). Η έκπτωση θα αποδίδεται στους κατόχους Άδειας Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε.. η απόδοση θα γίνεται μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τυχόν αναδρομικές χρεοπιστώσεις των παραγωγών Α.Π.Ε., που ενδεχομένως θα προκύψουν, θα υπολογίζονται κατά το έτος που γίνεται η τιμολόγησή τους. Δικαιούχοι της πίστωση…
Εικόνα
Δημόσιο: Τι προβλέπεται για τους υπάλληλους ενόψει εκλογών – Οι προσλήψεις, οι άδειες & οι διευκολύνσεις (εγκύκλιος)
Την αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, την ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών αλλά και διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει των εκλογών της 25 το η Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προβλέπεται:
Α. Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών
Η απαγόρευση των προσλήψεων και μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται σε πάγια βάση με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190 / 1994, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 28 του ανωτέρω νόμου κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, (Π.Δ.173 / 2014, ΦΕΚ 277 …
Εικόνα
Άτομα με αναπηρία: Πώς θα διευκολυνθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος Αναρτήθηκε: 03.01.2015 Εγκύκλιο προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με αναπηρία εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που συνδέονται και με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, επιβάλλεται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των εκλογέων αυτών στην κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας. Το θεσμικό πλαίσιο παρέχεται το δικαίωμα σε κάθε εκλογέα με σωματική αδυναμία να απευθύνεται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν κατά την ψηφοφορία.
Ειδικά για τις περιπτώσεις των εκλογέων με κινητικές αναπηρίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλο συναφές μηχάνημα, παρατηρούνται δυσκολίες, όταν στα εκλογικά καταστήματα δεν υπάρχουν ράμπες, ανελκυστήρες ή άλλα μέσα που να εξασφαλίζουν την πρόσβασ…
Εικόνα
Οικολογική Οδήγηση
Εννέα κανόνες οδήγησης που προσέχουν το περιβάλλον και εξοικονομούν καύσιμα!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Εικόνα
ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Οι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ αποτελούν ένα στενό ανάμεσα στις νοτιοανατολικές υπώρειες του όρους Καλλίδρομου και του Μαλιακού κόλπου. Η περιοχή ονομάστηκε έτσι από τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν σε αυτή. Είναι το κομβικό σημείο για τη νότια Ελλάδα, όπου έχουν διαδραματιστεί πολλά και σπουδαία ιστορικά γεγονότα. Εκεί έγινε η πρώτη στρατηγικής σημασίας σύγκρουση  μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Αυτό πιστοποιεί η ιστορικότητα της περιοχής και τα γεγονότα όπως περιγράφονται από τον Ηρόδοτο για την πρώτη σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Περσών.  Επίσης στην ίδια περιοχή, το 336 π.Χ., στο συνέδριο των Αμφικτιονιών αναγνωρίστηκε η ηγεμονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με κοινό δόγμα των συνέδρων, ως στρατηγός αυτοκράτωρ, για την πανελλήνια εκστρατεία κατά της Ανατολής (Περσών).  Στο ίδιο χώρο έναντι των πηγών, στην παλιά Εθνική Οδό κείτεται  το Μνημείο του Λεωνίδα, όπου έπεσαν ηρωικά ο βασιλιάς της Σπάρτης με τους 300 Σπαρτιάτες, τους 700 Θεσπιείς και τους 80 Μυκ…
Εικόνα
Μικρή ανάπαυλα του καιρού - Έρχεται χειρότερο κύμα τα Φώτα
Μικρό διάλειμμα για τον καιρό το Σαββατοκύριακο που ήδη από σήμερα δείχνει σημάδια βελτίωσης με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να έχει απομακρυνθεί. ......
Το τριήμερο που ακολουθεί μέχρι τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.  Ωστόσο κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες και τις βραδυνές θα σημειώνεται παγετός οποτε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.  Αναλυτικά το Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως γρήγορα από τα βορειοανατολικά θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός αναμένεται στα…
Εικόνα
Πρόσκληση για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας απο τον Σύλλογο Γυναικών Μώλου. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΩΛΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 4 30 ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΜΩΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ
Εικόνα
Αμόκ για τις 100 δόσεις – Προσοχή στην προθεσμία λήξης
Στις 34.244 έφθασαν οι αποφάσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, στις πρώτες 50 ημέρες της εφαρμογής της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) «μεγάλος αριθμός οφειλετών έσπευσε να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο νέος νόμος». Οι αποφάσεις υπαγωγής οφειλών, οι οποίες εκδόθηκαν έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2014, αφορούν ποσό συνολικού ύψους 784.938.440,05 ευρώ που εντάχθηκε στο ΚΕΑΟ.
Το μεγαλύτερο πλήθος των αποφάσεων, οι 21.942 αφορούν οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 627.419.849,86 ευρώ. Ακόμη 9.874 αφορούν οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ύψους 134.374.049,17 ευρώ και 2.472 οφειλές προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ύψους 20.385.456,73 ευρώ.
Τέλος, 46 αποφάσεις αφορούν οφειλές προς το Εν…
Εικόνα
Ενίσχυση ύψους 7.000 ευρώ στα Βιβλιάρια Προικοδοτήσεων Απόρων Κορασίδων της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδας
Με το ποσό των 7.000 ευρώ ενίσχυσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τα βιβλιάρια προικοδοτήσεων των ορφανών κοριτσιών της Μητροπολιτικής Περιφερείας.
Με την πράξη αυτή της αγάπης η Εκκλησία μας δείχνει την μέριμνά της για τα κορίτσια που έχασαν την προστασία του πατέρα, για τα οποία μέχρι να ενηλικιωθούν το ποσό αυτό θα είναι μια μικρή βοήθεια για την αποκατάστασή τους.
Τα βιβλιάρια προικοδοτήσεων αγκαλιάζουν όλα τα ορφανά εκ πατρός κορίτσια και κάθε χρόνο συμπληρώνονται με νέες περιπτώσεις, που προκύπτουν. Είναι μια πτυχή του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο εκτός από τα ιδρύματα καλύπτει όλες τις μεμονωμένες περιπτώσεις μικρών και μεγάλων εμπεριστάτων αδελφών μας.
Με την ευκαιρία της προσφοράς στα βιβλιάρια προικοδοτήσεων ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί όλους εκείνους, που ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες προσέφεραν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση του πολυσημά…
Εικόνα
Αναβολή Αγώνων Α'Φθιώτιδας λόγω χιονιού και πάγου

Σας  γνωρίζουμε  ότι   η   Επιτροπής  Πρωταθλήματος   της  Ε.Π.Σ.Φ. με  απόφασή  της  και  με  γνώμονα  την  προστασία  της  υγείας  των  ποδοσφαιριστών  λόγω  χιονιού  αλλά  και  πάγου  σε  ορισμένα  γήπεδα  της  Α  Κατηγορίας  αναβάλλει   και  μεταθέτει  την  αγωνιστική  του  ΣΑΒΒΑΤΟΥ  03/01/2015  για   ΣΑΒΒΑΤΟ  10/01/2015.
Επίσης αναβάλλεται ο αγώνας ΑΣΤΗΡ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ - ΑΕΤΟΣ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ για το Πρωτάθλημα Β Κατηγορίας.
Εικόνα
Απαγορεύονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, λόγω των εκλογών, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Δημόσιο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και μετά την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως επισημαίνεται από το ΑΣΕΠ, η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης).
Εικόνα
Επιστροφή στο παρελθόν για τις Στρατιωτικές Σχολές - Αλλάζει οριστικά ο τρόπος εισαγωγής  Σε άλλες εποχές του παρελθόντος επιστρέφουν οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεοπτική του εμφάνιση επανέλαβε ότι είναι υπογεγραμμένη κοινη υπουργική απόφαση η οποία εξαιρεί τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μ΄ αυτό τον τρόπο υποτίθεται θα εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν
στρατιωτική καριέρα, είναι το επιχείρημα όσων υποστήριξαν και υποστηρίζουν την εξαίρεση. Για “κερκόπορτα” που θα κάνει ευάλωτες τις Σχολές σε “πιέσεις” και “ρουσφέτια” όπως παλιά οπου “λίγοι κι εκλεκτοί” είχαν τύχη εισαγωγής προειδοποιούν όσοι είναι αντίθετοι.

Ο κ.Λοβέρδος είπε ότι ο νέος τρόπος επιλογής δεν θα εφαρμοστεί φέτος αλλά από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Με τις Σχολές και ειδικά την Σχολή Ευελπίδων να έχει τεράστια προβλήματα είναι μάλλον άκαιρο και επικίνδυνο το πείραμα της εξαίρεσης των ΑΣΕΙ από τις Πανελλ…
Εικόνα
Δεν ψηφίζουν στις εκλογές 100.000 νέοι 18 ετών Δεν ψηφίζουν στις εκλογές 100.000 νέοι 18 ετών Εκτός εκλογικών καταλόγων φαίνεται πως θα μείνουν για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου περί τα 100.000 άτομα ηλικίας 18 ετών ενώ προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και με τους ετεροδημότες καθώς υπολογίζεται πως αρκετές χιλιάδες εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους αφού θα έπρεπε να είχαν καταθέσει τη σχετική δήλωση έως 31 Οκτωβρίου 2014.
Εικόνα
Δωρεάν η είσοδος στα δημόσια μουσεία και μνημεία την Κυριακή
Ανοικτά και την αργία των Φώτων Δωρεάν είναι αυτή την Κυριακή η είσοδος σε όλα τα δημόσια μουσεία αλλά και τα μνημεία όλης της χώρας! Έτσι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την πρώτη Κυριακή του χρόνου για να επισκεφτείτε την Ακρόπολη, το Θέατρο του Διονύσου, την Αρχαία Αγορά, στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και όποιο άλλο μνημείο επιθυμείτε.
Εναλλακτικά, υπάρχουν και οι εκθέσεις όπως π.χ. η μεγάλη έκθεση για το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco», στο Βυζαντινό Μουσείο.
Ακόμη, την Τρίτη 6/1, ανήμερα της αργίας των Φώτων, θα είναι ανοικτό το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (που κανονικά τις Τρίτες παραμένει κλειστό) και φιλοξενεί τις δυο μεγάλες εκθέσεις «Ίασις» και «Επέκεινα», για την ιατρική αλλά και το θάνατο και τις αντιλήψεις περί αυτών στην αρχαία Ελλάδα!
(Είσοδος.: € 7, κάθε Δευτ. € 3,50, ενιαίο εισιτήριο εκθέσεων € 10.
Ξεναγήσεις: κάθε Σάββατο & Κυριακή 12 μ. & 3.30 μ.μ.) new…
Εικόνα
Τα ξημερώματα της Κυριακής θα πέσουν οι Τεταρτίδες
Θα πέφτουν 40 αστέρια ανά ώρα Με τη βροχή των Τεταρτίδων (Quadrantids) ξεκινάει για μία ακόμα χρονιά το 2015, που διαρκούν από 1-5 Ιανουαρίου και κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου και τα χαράματα της Κυριακής (γύρω στις 04:00 ώρα Ελλάδας). Δυστυχώς, επειδή φέτος θα υπάρχει πανσέληνος τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο νυχτερινός ουρανός -ακόμη κι αν δεν έχει σύννεφα- θα είναι πολύ φωτισμένος και έτσι θα είναι ορατά μόνο τα λαμπρότερα μετέωρα.
Οι Τεταρτίδες είναι καλύτερα ορατές στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, ιδίως σε κατεύθυνση βορειανατολική στον ουρανό, μετά τα μεσάνυχτα και έως τα χαράματα. Εφ’ όσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρησή τους, εμφανίζουν συνήθως στο αποκορύφωμά τους έως 40 μετέωρα ανά ώρα, που διαπερνούν την ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα άνω των 42 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, ενώ έχουν αναφερθεί έως και 120 μετέωρα κάποιες φορές.
Η συγκεκριμένη βροχή από «πεφταστέρια» έχει πάρει το…