Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 12, 2016

Α Χ Λ Α Δ Ι: Το τσιφλίκι που δωρήθηκε στο Βασιληά κι ας πεινούσαν οι κολλήγοι

Εικόνα
[από το βιβλίο του Χρήστου Ν. Καραγεωργίου «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ»] Ο Ζάκκας καταγόμενος από τα Γρεβενά της Μακεδονίας, οπλαρχηγός του εικοσιένα, φέρεται σαν ο πρώτος ιδιοκτήτης του τσιφλικιού μετά την απελευθέρωση απ’ τους Τούρκους. Αδελφή του Ζάκκα, ήταν η Αβρακώμη που συνδεόταν αισθηματικά με το Βασιλέα Κωνσταντίνο ο οποίος πολλές φορές ερχόταν με τη θαλαμηγό του στο Αχλάδι, στο Ζακέικο αρχοντικό, το οποίο σώζεται και σήμερα ακατοίκητο κι ερειπωμένο Η Αβρακώμη μετά το θάνατό της δώρησε το κτήμα στο βασιλέα Κων/νο κι ας ήσαν γύρω της δυστυχισμένοι καλλιεργητές χωρίς κλήρο. Οι κολλήγοι ούτε λογαριάζονταν καθόλου.
Κατά το 1922-3 το κράτος εγκατέστησε πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και εν συνεχεία αποκατάστησε και ντόπιους. Λίγο ενωρίτερα είχαν γίνει κι αγορέ από τους γειτονικούς Ραχιώτες, όπως από τον παπα-Βασίλη Αναστασίου, Ηλ. Καραγιώργο και τους Λάγο, Κωνσταντινίδη κι άλλους. Το Αχλάδι σήμερα αποτελεί ένα μικρό χωριό με καμιά εβδ…

Εχετε αγροτικό αυτοκίνητο και μένετε στη Φθιώτιδα; ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εικόνα
Αν είναι και ΤΟΥΟΤΑ ΗILUX δύο φορές ακόμα περισσότερη προσοχή! Προχθές το βράδυ στη Λαμία (ξανά) «εξαφανίστηκαν» άλλα τρία!
Οι κλέφτες αγροτικών οχημάτων ξαναχτύπησαν  αφαιρώντας τρία οχήματα μάρκας Τoyota Hilux από διαφορετικές περιοχές της Λαμίας και με διαφορά μερικών ημερών το τελευταίο χρονικό διάστημα.  Δείτε περισσότερα στο http://www.mag24.gr/

Παρατάθηκε η Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εικόνα
συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016. Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής: 1) Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητι…

«Τρέχουν» για να καλύψουν «τρύπα» €600-700 εκατ.: Nέα ενιαία ρύθμιση ληξιπροθέσμων προ των πυλών

Εικόνα
Στο Υπ. Εργασίας έχει σημάνει «κίτρινος» συναγερμός σε σχέση με τα έσοδα των συνταξιοδοτικών ταμείων.
Ο στόχος για αύξηση των εισπράξεων από ασφαλιστικές εισφορές των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο κλπ.) κατά 1,2 δις. ευρώ από φέτος μέχρι το τέλος του 2017, έχει ήδη μία «τρύπα» 600-700 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital, αν αυτή δεν «γεμίσει» από έσοδα που θα φέρουν συγκεκριμένα εισπρακτικά μέτρα –όπως μέσω μίας νέας ρύθμισης οφειλών, τεκμαρτές εισφορές στο ΙΚΑ και υποχρεωτική ασφάλιση αντί προστίμου για αδήλωτη απασχόληση (τα οποία ήδη επεξεργάζεται το Υπ. Εργασίας)- τότε θα απειλήσει να «ρουφήξει» τις κύριες συντάξεις πολύ νωρίτερα από την 1.1.2019 οπότε προβλέπεται να ξεκινήσει η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων παροχών των συνταξιοδοτικών ταμείων.
Εξάλλου, με βάση πρόσφατη υπουργική απόφαση μέχρι 30.9.2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο «λογιστικός» επαναϋπολογισμός των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και …

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Εικόνα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Ανοικτή Γενική Συνέλευση.
Την Σάββατο 18 Ιουνίου και ωρα 8μμ στο γραφείο του ΑΣΤΕΡΑ με θέμα:
α)Σύσταση νέου Δ.Σ. μετά απο αποχώρηση μελών.
β) Συζήτηση για τη συμμετοχή της ομάδας μας στην Β΄ κατηγορία και ενδεχομένως στην Α΄.Η συμμετοχή της νεολαιας του χωριου και όλων των φιλάθλων της ομάδας μας είναι απαραίτητη για να υπαρξει η συνεχεια της ομαδας μας
http://asteras1975.blogspot.gr


Ιστορική απόφαση:Τράπεζα αποζημιώνει με 6.000 ευρώ πολίτη, επειδή τον ενόχλησε εισπρακτική!!!

Εικόνα
Μια ιστορική απόφαση που βάζει φρένο στις εισπρακτικές εταιρείες πήρε Ειρηνοδικείο της χώρας, επιδικάζοντας αποζημίωση 6.000 ευρώ σε πολίτη, επειδή η τράπεζα δεν τον ειδοποίησε ότι έδωσε τα στοιχεία του σε εισπρακτική εταιρεία και υπάλληλος της εταιρείας ασκούσε οχλήσεις σε αυτόν για την αποπληρωμή της πιστωτικής του κάρτας.
Η υπόθεση αφορά έναν δικηγόρο, ο οποίος άσκησε μήνυση στην τράπεζα για την παράνομη παροχή των στοιχείων του στην εισπρακτική εταιρεία.Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, το δικαίωμα αποζημίωσης «γεννιέται» και μόνο επειδή η τράπεζα στην οποία ο καταναλωτής χρωστά δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι σκοπεύει να δώσει σε εισπρακτική εταιρεία τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο σπιτιού, εργασίας, κ.λπ.) και τα έγγραφα με τα προσωπικά του δεδομένα για το τι οφείλει.

Έτσι, και μόνη η σχετική τηλεφωνική όχληση από την εταιρεία δημιουργεί ευθύνες για την τράπεζα που δεν γνωστοποίησε προηγουμένως στον πελάτη της ότι θα του ζητηθεί από εισπρακτικούς μηχανισμούς…

Δήμος Λοκρών:Αναβίωση του Εθίμου "Ριγανά"

Εικόνα
Ριγανά 2016
(με την συμμετοχή του Χορευτικού του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικου Σχολείου Αταλαντης)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΛΟΥ "4η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ"(PHOTOS)

Εικόνα
Η αυλαία έπεσε για την Χορευτική Χρονιά που πέρασε με μία υπέροχη βραδιά παράδοσης και λαογραφίας από τους μικρούς χορευτές δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό...
Το ΔΣ του συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά για την εξαιρετική παρουσία τους....
Ευχαριστεί θερμά τους προσκεκλημένους : Εργαστήρι Πολιτισμού Λαμίας &Τον Επιμορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ροδίτσας "Άγιος Αθανάσιος" που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση καθώς και τους χοροδιδασκαλους για το εξαίρετο έργο τους!
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!!!!

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Τυλιγάδα
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει ότι μέχρι τις 15/06/2016 έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό του σύστημα 700.000 αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης που αφορούν το έτος 2016.Η εκτίμηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων θα ανέλθει σε περίπου 710.000.
Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 11/7/2016 για την υποβολή των αιτήσεων. Στις αιτήσεις που υποβάλλονται από τις 16/6/2016 και μετά και αιτούνται ενεργοποίηση δικαιωμάτων θα επιβάλλονται ποινές, όπως αυτές προκύπτουν από τους κοινοτικούς κανονισμούς.
Οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις ή σχόλια που δημοσιοποιούνται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
lamiastar.gr

Φθιώτιδα: Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό. Στο νοσοκομείο ο οδηγός του

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Το ατύχημα σημειώθηκε στις έξι παρά δέκα το απόγευμα κοντά στην Αμφίκλεια. Το φορτηγό που μετέφερε πλαστικά είδη ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες πριν ο οδηγός του καταφέρει να αντιδράσει.Πολύ γρήγορα βρέθηκε κοντά στο φλεγόμενο όχημα, δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα τις φλόγες.
Το φορτηγό καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ο οδηγός του μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Λόγω του ατυχήματος για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί.
lamiastar.gr

Ποιες αλλαγές ζητούν οι δανειστές στα εργασιακά

Εικόνα
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα στην αγορά εργασίας.
Τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί να υιοθετηθούν και στη χώρα μας αφορούν μία σειρά από μείζονα ζητήματα, είναι:
1. Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των συνδικάτων έπειτα από 34 χρόνια και η αλλαγή του συνδικαλιστικού ν.1264/1982, ο οποίος διέπει τη λειτουργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστών.
2. Αλλαγή του κανονιστικού - θεσμικού πλαισίου που υφίσταται σήμερα στις ομαδικές απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των θεσμών εστιάζουν την προσοχή τους στην κατάργηση, ουσιαστικά, του ρόλου του υπουργού Εργασίας, ο οποίος εκ του νόμου έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει τις προτεινόμενες ομαδικές απολύσεις όταν αυτές είναι περισσότερες από 30 τον μήνα ή αντιστοιχούν στο 6% του συνόλου των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 150 άτομα.
3. Αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργίες από τις συνδικαλιστικές ενώσεις.
4. Αύξη…

Βρωμολίμνη Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας(video-photos)

Εικόνα
Η Βρωμολίμνη βρίσκεται στην περιοχή Ασπρονέρι, βόρεια του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος, λίγο πριν τα Καμένα Βούρλα. Έχει έκταση 40-45 στρέμματα και χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός διαβατάρικων πουλιών (κύκνων, πάπιων, φαλαρίδων κ.ά.) τα οποία διαχειμάζουν στη λίμνη. Τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται από καταπατητές που τοποθετούν περιφράξεις και χτίζουν αυθαίρετες κατοικίες. Τα απόβλητα των αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών και των παραθεριστών από την διπλανή παραλία επιδεινώνουν την κατάσταση.

Απόσπασμα από την "ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ", Απρίλιος 2005:
"Για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησή της, την άνοιξη του 2003, ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου ανέθεσε σε ειδικό γραφείο τη μελέτη του έργου, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας. Η μελέτη προέβλεπε την οριοθέτηση της περιοχής με πασσάλους και σήμανση, χωρίς να παρεμποδίζεται η πρόσβαση, επίσης ένα μικρό ξύλινο περίπτερο ως κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών και παρατηρητήριο των πουλιών, ξύ…

Χρ. Σταϊκούρας: «Η Ε.Ε. διαψεύδει την Κυβέρνηση και επιβεβαιώνει όσα λέγαμε»

Εικόνα
0
inShare Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαψεύδει την Κυβέρνηση και επιβεβαιώνει όσα λέγαμε.
Ενώ η Κυβέρνηση υποστήριζε ότι τα συνολικά μέτρα που ψήφισε, ανέρχονται μόλις στα 5,4 δις ευρώ, αποδεικνύεται ότι υπερβαίνουν ήδη τα 9 δις ευρώ (5% του Α.Ε.Π.). Και αυτά χωρίς τον ‘’κόφτη’’ μισθών και συντάξεων, που μπορεί να φθάσει το λογαριασμό στα 12,5 δις ευρώ.
Αυτός είναι ο λογαριασμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Λογαριασμός πολύ υψηλότερος αυτού που ζητούσαν οι δανειστές πριν από 1,5 χρόνο, στο τέλος του 2014, για την επίτευξη μάλιστα πολύ υψηλότερων στόχων.
Αυτό είναι το οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία δημοσιονομικό αποτέλεσμα της ανερμάτιστης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αυτό είναι το βαρύ δημοσιονομικό αποτύπωμα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης με ευθύνη της Κυβέρνη…

Παραγράφονται 12.000 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής!

Εικόνα
Του Προκόπη Χατζηνικολάου Σε παραγραφή οδηγούνται 12.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής εκ των οποίων περίπου 2.500 αποτελούν εισαγγελικές παραγγελίες. Τα διαφυγόντα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ, κάτι που όπως φαίνεται δεν αγγίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τη στιγμή δηλαδή που λαμβάνονται νέα μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ με περικοπές συντάξεων, νέους σκληρούς φόρους σε ολόκληρη την αγορά, η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες 12.000 φορολογικές υποθέσεις οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι για αυτές τις υποθέσεις η κυβέρνηση έδωσε αγώνα το προηγούμενο έτος με τους πιστωτές της χώρας οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να παρατείνουν το δικαίωμα του δημοσίου για έλεγχο κατά ένα έτος. Και αφού κατόρθωσαν και τους έπεισαν οι υποθέσεις αυτές μαζί με 24.000 ακόμα (οι οποίες παραγράφονται σταδιακά από το 2017 και μετά) παραμένουν στο ΣΔΟΕ το οποίο πλέον δεν έχει βάση του νόμου τη δυνατότητα να δι…

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον κωδικό ασφαλείας του μηχανογραφικού

Εικόνα
Με αφορμή το γεγονός ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την υποβολή του μηχανογραφικού, παρατίθενται, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, πληροφορίες σχετικά με τον απαραίτητο κωδικό ασφαλείας για την είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του.

Ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου; Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016,οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Μπορώ στην παρούσα φάση να οριστικοποιήσω το μηχανογραφικό; Από τις 15-6-2016 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Τ…

Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Εικόνα
Την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια λειτουργίας της.

Ο κ. Μπακογιάννης συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους εμπόρους και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμού για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας και της προώθησης των προϊόντων της.Διαβάστε εδώ τη συνέχεια..

«Ηλεκτρονικό χέρι» της εφορίας σε 428.465 καταθέσεις

Εικόνα
Του Δημήτρη Χριστούλια
Τον εφιάλτη της ηλεκτρονικής κατάσχεσης μισθών και συντάξεων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έχουν βιώσει 2.041.587 οφειλέτες του Δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τα τέλη του φετινού Απρίλη. Σύμφωνα με τα αποκλειστικά στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Realnews, μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2016 η εφορία έβαλε «ηλεκτρονικό χέρι» σε 428.465 καταθέσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν κατασχεθεί χρήματα σε 333.776 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της Realnews στις 5 Ιουνίου.

Ποιες φορολογικές αλλαγές φέρνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο Τσίπρα (λίστα)

Εικόνα
Δεκατρείς φορολογικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει το αναθεωρημένο μνημόνιο που συνοδεύει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.
Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:
– Επανεξέταση των μειωμένων προστίμων που επιβάλλονται στο πλαίσιο πραγματοποίησης φορολογικών ελέγχων για μη έκδοση αποδείξεων.
– Δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης χρέους και στους μεγάλους οφειλέτες πέραν των μικρών προς το Δημόσιο.
– Αναθεώρηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
– Απλοποίηση της φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων με κατάργηση φορολογικών απαλλαγών και κινήτρων.
– Παράταση του θεσμού του φορολογικού πιστοποιητικού.
– Κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος φορολόγησης του κλάδου της ναυτιλίας.
– Αλλαγή των αντικειμενικών φορολογητέων αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
– Τροποποίηση της φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων που αφορά στις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές.
– Δημιουργία νέου φορολογικού πλαισίου

«Τέλος τα μετρητά» – Όλο το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Εικόνα
Υποχρεωτική γίνεται πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα μετρητά θα αρχίσουν να μας… εγκαταλείπουν σιγά, σιγά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποχρεωτική χρήση καρτών όσο πιο άμεσα γίνεται.
Έτσι από τον Αύγουστο γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής.
Από τον Αύγουστο γίνονται υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης. Όλοι οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα POS.
Η υποχρέωση αυτή θα εφαρμοστεί σταδιακά ανά επαγγελματικό κλάδο. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση των αποδείξεων οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν πινακίδα – ανακοίνωση πως ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάρτα.
Κάπως έτσι θα αρχίσει να γίνεται υποχρεωτικό και για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το ποσό ηλεκτρονικών πληρωμών ανάλογα με το εισόδημα βάσει του οποίου θα εξασφαλίζουν το αφορολόγητο.
Για να πετ…

Eμπορικός Σύλλογος Λαμίας: Κλειστά τα καταστήματα τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Εικόνα
Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι, τη Δευτέρα 20-06-2016 Γιορτή του Αγίου Πνεύματος και γιορτή των εμπόρων, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Το ύφος, το ήθος και η εν γένει πολιτεία του κ. Πολάκη χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση

Εικόνα
17.06.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ύφος, το ήθος και η εν γένει πολιτεία του κ. Πολάκη χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση (β’)Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη, απεφάνθη χθες για την υπόθεση του θανάτου του εκδότη Μαυρίκου, η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση, ότι «δεν φαίνεται να ήταν και τόσο ατύχημα». Προφανώς το έκανε αυτό επειδή θεωρεί, όπως ο ίδιος δήλωσε, ότι «πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων» - επομένως ο ίδιος ως ανεξάρτητος μπορεί να κρίνει καλύτερα.

Ο ίδιος που είχε πει για δημοσιογράφο «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!».

Ο ίδιος που παρενέβη στο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διενεργούσε τη διαδικασία επιλογής στελεχών ΜΕΘ, με τρόπο αντιθεσμικό και απαράδεκτο.

Ο ίδιος που ευθύνεται για το γεγονός ότι πλέον σε πολλά δημόσια νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο οι ασθενείς που μπορούν να καλύψουν από την τσέπη τους το κόστος των υλικών.

Ο ίδιος που φέρεται να κάλυψε συγ…

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2016 - 17: Ιούλιο τελικά οι αιτήσεις μεγάλες ανατροπές στο πρόγραμμα

Εικόνα
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το φετινό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς «Στήριξη της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17 που θα υλοποιήσει η ΕΕΤΑΑ δημιουργεί πρωτόγνωρες δομές. Σύμφωνα με νέες
πληροφορίες του dikaiologitika.gr αν και στην συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ βγήκε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν τον Αύγουστο το δεδομένο αυτό ανετράπη αφου τελικά στόχος είναι οι αιτήσεις να ανοίξουν αρχές Ιουλίου και τα αποτελέσματα να γίνουν γνωστά μέσα στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου Ειδικότερα σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησε στα dikaiologitika.gr οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ θα γίνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα να ανοίγει το πολύ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Παράλληλα η πρόσκληση θα αναρτηθεί από την ΕΕΤΑΑ εντός δεκαημέρου, ώστε οι δομές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή. Τα αποτελέσματα για το ποιοι γονείς θα πάρουν τα voucher θα αναρτηθούν μέσα στο πρώ…

ΟΓΑ: Δωρεάν διακοπές, βιβλία, θέατρα, ιαματικός τουρισμός και επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες

Εικόνα
Στις 358.300 ορίστηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για το 2016 με απόφαση που εκδόθηκε σήμερα και θα λάβουν εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, βιβλία, εισιτήρια για θέατρα, ιαματικό τουρισμό αλλά και ειδικό επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2016 καθορίζεται κατ' ανώτατο όριο ως εξής:

Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού πενήντα εννέα χιλιάδες (59.000) άτομα εκ των οποίων:
α) πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) άτομα να πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις),
β) τέσσερις χιλιάδες (4.000) συνταξιούχοι, να πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι πέντε (5) απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
. Στο εκδρομικό π…

Αλλαγή στην ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Δημοσίου

Εικόνα
Στο εξής οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Έτσι στις 29 Ιουνίου θα πληρωθεί η σύνταξη του Ιουλίου στους υπαλλήλους των υπουργείων Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, στους υπαλλήλους Βουλής, ΕΥΠ, κύριου προσωπικού ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ, υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, στους υπαλλήλους ΕΛΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΣΕΙ, στους υπαλλήλους υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στους υπαλλήλους Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ, ΟΚΧΕ, Α.Α. Συν. του Πολίτη, ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ, στους υπαλλήλους νοσοκομείων, ΟΤΑ, παιδικών σταθμών και στους ιερείς.
Πηγή:eleftherostypos.gr

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές

Εικόνα
Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι μαθητές θα υποβάλουν το μηχανογραφικό Tέλος η αγωνία για τους 80.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών, αφού στις 14:00 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας οι βαθμολογίες, ενώ νωρίτερα είχαν αναρτηθεί στα σχολεία. Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου. Δείτε τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Eκτιμήσεις των βάσεων σε όλες τις Σχολές Την ώρα που έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, προκύπτει πως φέτος θα παρατηρηθεί συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες λόγω κυρίως της διαβαθμισμένης δυσκολίας των θεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35% των μαθητών, ενώ αρί…

Στερεά Ελλάδα: Αυτός είναι ο αντικατάστατης του αντιπεριφερειάρχη που «έφυγε» (φωτο)

Εικόνα
Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, στη θέση του Κώστα Μίχου που έχασε τη μάχη για τη ζωή την Πέμπτη 2 Ιουνίου.
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ.Κατσαγούνου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του για την επίλυση των θεμάτων της Φωκίδας που είναι ανοιχτά και του ευχήθηκε να έχει μία εποικοδομητική θητεία στα βήματα του αείμνηστου Κώστα Μίχου.
«Ο Βαγγέλης αναλαμβάνει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και σε μία περιοχή που χρειάζεται άμεσα λύσεις, αλλά και συνέχεια στα έργα που έχουμε ξεκινήσει. Σε αυτή τη πορεία δεν είναι μόνος του γιατί μέχρι σήμερα έχουμε δείξει ότι λειτουργώντας ως ομάδα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί . Έχει μαζί του μία προίκα δουλειάς που άφησε ο Κώστας Μίχος και του εύχομαι καλή δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 23 Ιουνίου (πρόγραμμα)

Εικόνα
Με πρόσκλησή του προς Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας και τους Εκπροσώπους των Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης γνωστοποιεί την σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 23 Ιουνίου.
Η συνέλευση πραγματοποιείται για τη λήψη αποφάσεων που θα υπερασπιστούν το κύρος της Αυτοδιοίκησης.
Όπως υπογραμμίζει ο Γ. Πατούλης, «αφορμή της σύγκλησης αποτελούν τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων που βάλλουν και στοχοποιούν τόσο την Αυτοδιοίκηση ως θεσμό, όσο και τα αιρετά όργανά της αναφορικά με την καταστατική τους θέση».
Επιπλέον στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν και οι διατάξεις του Σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις».
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα και με το σχετικό πρόγραμμα που επισυνάπτεται, θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Presid…

Πανελλαδικές: Πως έγραψαν οι υποψήφιοι στα βασικά μαθήματα

Εικόνα
Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».
Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.
Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας». «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστ…

Βουλη: Υπερψηφιστηκε ο νεος αναπτυξιακος νομος

Εικόνα
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με 152 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και 12 «παρών». Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Στον νέο αναπτυξιακό νόμο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για τη σύνθεση των επιτροπών εξέτασης των προσφυγών ασύλου.
(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)
lamiakos-typos.gr

Πρωτογενες πλεονασμα 2,267 δισ. ευρω τον Μαιο στον προυπολογισμο

Εικόνα
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,267 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2016, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,506 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 820 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία στο πεντάμηνο το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 828 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,399 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και έναντι στόχου για το 2016 ελλείμματος 3,880 δισ. ευρώ.
Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19,194 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 314 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικ…

Τακτική Γ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ στις 17 Ιουνίου

Εικόνα
Τα σωματεία-μέλη της ΕΣΚΑΣΕ καλούνται σε Τακτική Γενική Συνέλευσητην Παρασκευή17/6/15 και ώρα 21.00 στην αίθουσατου Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων (πλησίον του Μουσείου).
Σε περίπτωση που δε θα γίνειη απαρτία που προβλέπει το καταστατικό( συνήθως η απαρτία επιτυγχάνεται στην 2η ημερομηνία) η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί: Την Τετάρτη22 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του Συνεδριακού ΚέντρουΔήμουΘήβας και ώρα 18.30 με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης. Στην περίπτωση αυτήν η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων σωματείων.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Συνέλευσης Οικονομικός απολογισμός Έγκριση οικονομικού απολογισμού Αγωνιστικός απολογισμός Ενημέρωση για διάφορα θέματα Προτάσεις συνέδρων
Πηγή : EvrytaniaSport: Τακτική Γ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ στις 17 Ιουνίουhttp://evrytaniasport.blogspot.com/2016/06/17.html#ixzz4Bm77mXI8