Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 23, 2014

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Μώλου στο Παρίσι

Εικόνα
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Μώλου στο Παρίσι


Από την Κυριακή 19 Οκτώβρη μέχρι την Πέμπτη 23 Οκτώβρη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου-Θερμοπύλες βρέθηκε στο Παρίσι στο Pavilion 2, Stand 2M-134, στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων SIAL PARIS 2014 , εκθέτοντας τα προϊόντα του συνεταιρισμού .
πηγή:kamena Vourla Today
Εικόνα
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε την α΄ δόση σε νέους αγρότες Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε την α΄ δόση σε νέους αγρότες Στους τραπεζικούς λογαριασμούς είδαν 492 νέοι αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2014 την πρώτη δόση από τις ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ επίσης πληρώθηκαν και δικαιούχοι και άλλων προγραμμάτων Αγροτικής Ενίσχυσης
Εικόνα
Παράταση για τις εισφορές του ΟΓΑ Παράταση για τις εισφορές του ΟΓΑ Με ανακοίνωση του ο ΟΓΑ δίνει νέα παράταση για την πληρωμη των εισφορών από τους ασφαλισμένους.
Εικόνα
«Άγνωστες» οι υπηρεσίες του Τραπεζικού Μεσολαβητή «Άγνωστες» οι υπηρεσίες του Τραπεζικού Μεσολαβητή Μόλις το 12,1% των αιτημάτων, που παραλαμβάνει ο Τραπεζικός Μεσολαβητής για την επίλυση διαφορών των πολιτών και των μικρών επιχειρήσεων με τις τράπεζες, προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Κι αυτό διότι ο συγκεκριμένος θεσμός, που προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν, φαίνεται πως δεν είναι ευρύτερα γνωστός, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και γενικότερα στη χώρα.
Εικόνα
Ανάσα για τα Eλληνικά νοικοκυριά…Μειώσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη!
Το παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι γύρω από την τιμή του πετρελαίου είναι που αναμένεται να δώσει ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά ρίχνοντας τις τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης σε χαμηλά επίπεδα.
Ήδη το πετρέλαιο έχει χάσει πάνω από το ένα τρίτο της τιμής του στις διεθνείς αγορές. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και είναι θέμα χρόνου αυτό να περάσει και στη λιανική τιμή.
Με την τιμή στα 77 δολάρια το βαρέλι οι τιμές λιανικής με τους αυξημένους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκαν κοντά στο 1.02, ενώ η τιμή της βενζίνης ήταν κοντά στο 1,51 το λίτρο.
Με τις συνεχείς μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στις διεθνείς τιμές οι λιανική πώληση αναμένεται να κυμανθεί σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από το ένα ευρώ και ήδη σε ό,τι αφορά στη βενζίνη στην Αττική εμφανίστηκαν πρατήρια με τιμές στο 1,48.
tromaktiko
Εικόνα
Το απίστευτο σκάνδαλο με τα μόρια των πανελλαδικών εξετάσεων - Χωριό με 182 κατοίκους είχε ομάδα χόκει επί χόρτου - 800 ευρώ η ταρίφα για κάθε μαθητή - Σκάνδαλο με "μαϊμού" σωματεία χόκεϊ... που πριμοδοτούσαν με μόρια μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις
- Το χωριό Στέρνα της Αργολίδας διέθεται 12 σωματεία χόκεϊ
- Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού έβαλε λουκέτο στις ομοσπονδίες χόκεϊ και μπέιζμπολ
- 800 ευρώ κόστιζαν τα... μόρια που "πουλούσαν" τα σωματεία στους μαθητές

Οσες ομάδες χόκεϊ λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσες διέθετε ο νομός Αργολίδας.

Σε αυτό το μικρό χωριό της Αργολίδας, με τους περισσότερους από τους 182 κατοίκους να είναι ηλικιωμένοι υπήρχε ομάδα χόκει επί χόρτου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν σε όλο το νομό Αργολίδας υπάρχουν 12 ομάδες χόκει επί χόρτου, όσες δηλαδή ομάδες συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο δημοσιογράφος της περιοχής που ανέδειξε το θέμα, Γ. Νικολόπουλος δήλωσε πως σ…
Εικόνα
Στην Λαμία το Σάββατο 29/11 ο Αλέξης Τσίπρας. \

Από τη Λαμία ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης – Την κεντρική εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της οδού Λεωνίδου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας, επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικού του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση κυβερνητικού προγράμματος το…
Εικόνα
Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαγρηγορίου Χρήστος

Θέματα

1. Αντικατάσταση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»
Εισηγητής: Παπαγρηγορίου Χρήστος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

2. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων- αναμόρφωση και τροποποίηση προϋπολογισμού, τεχνικού προγράμματος και ετήσιου σχεδίου δράσης οικονομικού έτους 2014
Εισηγητής: Πετρόπουλος Κων/νος, Υπάλληλος Οικονομικής Υπηρεσίας

3. Κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ έτους 2014
Εισηγητής: Πετρόπουλος Κων/νος, Υπάλληλος Οικονομικής Υπηρεσίας

4. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πί…
Εικόνα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  Οικονομικής Eπιτροπής Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου
Παρακαλείσθε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου   2014 και ώρα 13.30 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής),  για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Αποδοχή χρηματοδοτήσεων, αναμόρφωση τροποποίηση προϋπολογισμού, τεχνικού προγράμματος και ετήσιου σχεδίου δράσης οικ. Έτους 2014Απόδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελώνΈκδοση χρηματικού Εντάλματος προπληρωμής  ταχυδρομικών τελώνΨήφιση πίστωσης   για συντήρηση και επισκευή κλιματιστικών μηχανημάτωνΨήφιση πίστωσης για συντήρηση και επισκευή καυστήρωνΨήφιση πίστωσης για  συντήρηση και επισκευή  φωτοτυπικών  μηχανημάτωνΨήφιση πίστωσης για συντήρηση και επισκευή  ηλεκτρονικών συστημάτωνΨήφιση πίστωσης  για κατασκευή αγωγού  ομβρίων υδάτων οδού Τ. Κ. ΣκάρφειαςΨήφιση πίστωσης  για τέλη κυκλοφορίας επιβατηγών αυτοκινήτων 10. Ψήφιση πίστωσης για έξοδα δημοσίευσ…
Εικόνα
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό: Κατάργηση 15ετίας, μείωση στον ΟΑΕΕ και «πάγωμα» συντάξεων Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό: Κατάργηση 15ετίας, μείωση στον ΟΑΕΕ και «πάγωμα» συντάξεων Αλλαγές στο ασφαλιστικό μέσα στο 2015 φέρνει η αδιάλλακτη στάση της Τρόικα κάνοντας την κυβέρνηση να υποχωρήσει στα ζητήματα αυτά ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. όλα δείχνουν ότι πάμε για εξάμηνη παράταση του Μνημονίου και απο τον νέο χρόνο οι αλλαγές που θα βιώσουν οι ασφαλισμένοι της χώρας θα αφορούν την με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών αλλά και μια σειρά από νέα μέτρα που θα επηρεάσουν πολλούς.
Εικόνα
Δωρεάν εμβολιασμός σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες Δωρεάν εμβολιασμός σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες Ξεκινά από το 2015 ο δωρεάν εμβολιασμός σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Δικαιούχοι είναι όλοι οι ανασφάλιστοι έλληνες πολίτες, οι νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια ομογενείς, οι υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα με αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Εικόνα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση καλαμποκάλευρου αλλά και παιδικού παγουριού
Βρέθηκε να περιέχει φουμονισίνες (μυκοτοξίνες) - Για το παιδικό παγούρι διαπιστώθηκε ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθόσον περιέχει ουσίες, οι οποίες μεταναστεύουν στο πόσιμο νερό Καλαμποκάλευρο, το οποίο βρέθηκε να περιέχει φουμονισίνες (μυκοτοξίνες) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά επίπεδα ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «Καλαμποκάλευρο Καρδίτσας», σε συσκευασία του 1Kg, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 10/02/2015. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον παραγωγό αγροτικών προϊόντων : «Ντάφος Όμηρος, Ματαράγκα Καρδίτσας».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊό…
Εικόνα
Τα “πλοκάμια” του BIG BROTHER!!! στις παράπλευρες οδούς της Εθνικής
Απ’ότι φαίνεται οι υπεύθυνοι των διοδίων κάνουν ένα τσεκάρισμα στον αριθμό των αυτοκινήτων που βγαίνουν στις παράπλευρες οδούς για να τα γλιτώνουν.
Με την εγκατάσταση ειδικών καλωδίων με αισθητήρες κάνουν καταμέτρηση των πόσων χρημάτων χάνουν!!! Παρακολουθούν έτσι όλες τις εξόδους που βγαίνουν από την εθνική οδό με σκοπό να ελέγξουν την χασούρα!!! Αν δεν θέλατε χασούρα να μην είχατε γεμίσει όλο τον δρόμο διόδια  για να μην πούμε για την άθλια κατάσταση που είναι η ίδια η Εθνική οδός ,που υποτίθεται ότι συντηρείται από τα χρήματα που εισπράττουν οι εταιρείες με τα διόδια!!! Για να μην μιλήσω για την επικινδυνότητα απλωμένων καλωδίων στη μέση του δρόμου. Αλλά μόλις τα πάρουν χαμπάρι τι είναι αυτά τα καλωδιάκια δεν θα είναι δύσκολο να τα κόψουν τα “πλοκάμια” του BIG BROTHER!!! Η περιοχή βρίθει κλαδευτικών…  http://glyfa.blogspot.gr/
Εικόνα
Συγκρότηση του Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας
Σήμερα Παρασκευή 28 Νοέμβρη στις 11 το πρω’ί’ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με θέμα:
«Συγκρότηση του Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού».
Τη συνάντηση συντονίζουν τα μέλη της Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης Φθιώτιδας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Εικόνα
Στόχος η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πλατείας του χωριού Μια ματιά στο πρόγραμμα Διαυγεια του Δήμου σήμερα το πρωϊ και είδαμε την εξης απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Εγκριση,παραλαβή και εφαρμογή της μελέτης για την οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμεσης στοΔ.Δ Μώλου απο την  συνεδρίαση της 17 Νοεμβρίου Η μελέτη ανατέθηκε και εκπονήθηκε απο την εταιρία Τράκος Νικόλαο & Συνεργάτες Ε.Ε(www.dedalos-consulting.gr)γνωστή απο μελέτες σε  μεγάλα  έργα όπως πχ. Αεροδρόμιο Σπάτων, Πέταλο Μαλιακού , Αττική Οδού κλπ Μεγάλη η εταιρία για ένα τόσο "μεγάλο" έργο όπως  η ρύθμιση της  κυκλοφορίας και συάθμευσης στο χωριό μας.. Αλήθεια,πόσα χρήματα δαπανήθηκαν γι' αυτην την μελέτη;.. Τουλάχιστον θα αδειάσει λίγο η πλατεία απο τα αυτοκίνητα;....Το μόνο ζητούμενο! Και να δούμε και πόσοι είναι οι ελεύθεροι χώροι γυρω απο την πλατεία που μπορούν να αξιοποιηθούν. Μήπως λίγο απο το παλιό δημοτικό σχολείο; Δείτε το πρακτικό της συνεδρίασης Προβολή αρχείου
Εικόνα
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση με θέμα: «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 - 2020»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, το ΓΕΩΤΕΕ/Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Φθιώτιδας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9, στη Λαμία, με θέμα: «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 - 2020» Σκοπός της εκδήλωσης είναι η υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση των αγροτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014 - 2020) στη χώρα μας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Μελάς, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την σχετική Πρόσκληση
Εικόνα
Τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου στη Φθιωτιδα 29-30/11/14
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
14 η αγωνιστική Σάββατο 29-11-2014 ΩΡΑ: 15:00

Αγώνας: ΕΝΩΣΗ 2010-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
Αγώνας: ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Αγώνας: ΣΤΥΛΙΔΑ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΗΠ ΑΝΘΗΛΗΣ
Αγώνας: ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Αγώνας: ΚΗΦΙΣΟΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Αγώνας: ΜΑΛΕΣΙΝΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΓΗΠ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Αγώνας: ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ
Αγώνας: ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΑΡΧΑΝΙ
Εικόνα
Ο μισός λογαριασμός της ΔΕΗ είναι φόροι και τέλη υπέρ τρίτων!


Η ΔΕΗ παράλληλα ανακοίνωσε κλιμακούμενες εκπτώσεις σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Ένα στα δυο ευρώ που πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πηγαίνει σε φόρους και τέλη υπέρ τρίτων καταδεικνύει έκθεση του Συμβουλίου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ευρώπης.

Αυτό ανακοίνωσε η επιχείρηση, παράλληλα με τα αποτελέσματα χρήσης για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους που αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2013.

Η ΔΕΗ παράλληλα ανακοίνωσε κλιμακούμενες εκπτώσεις σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στη Χαμηλή και Μέση Τάση, με συνολική ετήσια κατανάλωση των παροχών τους πάνω από 1 Gwh.

Σύμφωνα με τα συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα της ΔΕΗ:

- Κύκλος εργασιών: € 4.424,9 εκατ.

- EBITDA: € 794,4 εκατ.

- Κέρδη προ φόρων: € 179,5 εκατ.

- Κέρδη μετά από φόρους: € 121,8 εκατ.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά € 113,4 εκατ. (16,7%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, με το …
Εικόνα
Έρχονται τα νέα ΚΕΠ σε όλη την χώρα με νέες υπηρεσίες για τον πολίτη 2014-11-27 16:37 Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, τα ΚΕΠ αλλάζουν εικόνα αλλά και σύστημα λειτουργίας ενώ μελετάται η δημιουργία νέων καταστημάτων εξυπηρέτησης πολιτών και παράλληλα θα εισαχθούν νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προτίθεται να αλλάξει εκ βάθρων την εμφάνιση εξωτερικά και εσωτερικά των ΚΕΠ αλλά να εντάξει στις συναλλαγές που θα μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές.
Τα ΚΕΠ αναμφίβολα είναι από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης δεδομένων όλων των αλλαγών που έχουν γίνει στο ευρύτερο περιβάλλον λειτουργίας των ΚΕΠ κρίνεται ως επιβεβλημένη τόσο η ποιοτική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους, όσο και η επαναχωροθέτησή τους ακολουθώντας συγκεκριμένα κριτήρια.
Επιπλέον έχει ξεκι…
Εικόνα
Η Γη στην υψηλότερη ανάλυση που την έχετε δει ποτέ
Ο ρωσικός μετεωρολογικός δορυφόρος Elektro-L στέκεται 40 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού και από εκεί συνθέτει μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης με ανάλυση 121 μεγαπίξελ κάθε 30 λεπτά. Ο Τζέιμς Τίργουιτ-Ντρέικ από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια στον Καναδά χρησιμοποιήσε αυτές τις εικόνες της Γης για να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό έργο μεγάλης διάρκειας ή αλλιώς “time-lapse”. Ο δορυφόρος Elektro-L περιστρέφεται με ταχύτητα τέτοια που του επιτρέπει να παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο σε σχέση με την επίσης περιστρεφόμενη Γη. Από αυτό το το σημείο δημιουργεί μια εικόνα ανάλυσης 11.136Χ11.136 pixels κάθε μισή ώρα. Ο Τίργουιτ-Ντρέικ “πείραξε” λίγο τις φωτογραφίες για να φτιάξει το βίντεό του. Για παράδειγμα άλλαξε το χρώμα του υπέρυθρου καναλιού από πορτοκαλί σεπράσινο για να αναδείξει με πιο φυσικό τρόπο τη βλάστηση του πλανήτη μας. Όσο για την απουσία του τεχνητού φωτισμού (πχ των πόλεων), ο φωτογράφος εξη…
Εικόνα
Γιατί το Facebook ζητά από τους χρήστες την ταυτότητά τους Πολλοί ήταν οι πολίτες που πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ, ωστόσο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα εδώ και πολλούς μήνες
Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook βλέπουν τις σελίδες τους στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «μπλοκαρισμένες» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.
Αρχικά, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παράξενη αυτή κίνηση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ.Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ…
Εικόνα
Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Ν. Φθιώτιδας, κ. Κων/νου Κουτσογιαννακόπουλου Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την επιστολή των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Νομού Φθιώτιδας και του Νομού Φωκίδας, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος...
Ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος έθεσε υπόψη του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, το αίτημα των Διοικήσεων των δύο Επιμελητηρίων, για απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ των εξαγωγικών ελαιουργικών επιχειρήσεων, για το τρέχον ελαιουργικό έτος, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης της επιχειρηματικής δράσης, για την προηγούμενη κακή χρονιά που διήνυσε ο κλάδος και εξαιτίας του περιορισμένου εξαγωγικού τζίρου. Ως εκ τούτου, ανακύπτουν προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα οποία και σε συνάρτηση με την καθυστερημένη επιστροφή του ΦΠΑ, οξύνουν την ούτως ή άλλως δυσχερή κατάσταση.

Επιπροσθέτως, με την υποβολή της αναφοράς, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, γ…
Εικόνα
«Δίκτυο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» Κεντρικής Ελλάδας Δήλωση Ενημέρωσης
Η πολύμηνη συνεργασία, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρήστου Βασιλάκου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με επιτροπή ειδικών (Καθηγητών Πανεπιστημίων και Ερευνητών) καταγόμενων από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, η οποία είχε συγκροτηθεί στις 3 Μαϊου 2014, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, έφερε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα...
Η Λαμία εντάσσεται οργανικά, δια νόμου, στον Εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας.
Συγκεκριμένα θα αποτελεί την έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» Κεντρικής Ελλάδας.
Από κοινού, το Δίκτυο αυτό, με το «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» το οποίο θα έχει έδρα το Βόλο, θα συναποτελούν το «Κέντρο Έρευνας και Επιχειρηματικής Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας».
Σύμφωνα με το σχέδιο ακολουθεί Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο, επιπροσθέτως, διασφαλίζεται η ίδ…
Εικόνα
Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο ως τα Χριστούγεννα – Ποιοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη Οι προσλήψεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.
Ήδη σε εξέλιξη είναι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “Άθληση για όλους”
Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για την πρόσληψη 75 συμβασιούχων στο Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων, ενώ σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα προσληφθούν μαζί με τεχνικό προσωπικό 145 άτομα. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 184 θέσεις τεχνικών...
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν και οι αιτήσεις για 2.536 θέσεις με συμβάσεις πέντε στον χώρο της Υγείας.
Οι διαγωνισμοί αφορούν σε διοικητικό προσωπικό, τεχνίτες, βοηθητικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό γενικών καθηκόντων κλπ

Οι 7.932 προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία

Διαβάστε αναλυτικά το δη…
Εικόνα
19.11.2014 Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδιαΟι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για βιώσιμη διαχείριση με κοινωνική συμμετοχή Πρόληψη, μείωση του όγκου των απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και αποκεντρωμένες μονάδες μικρής κλίμακας και κόστους, με παράλληλη κοινωνική συμμετοχή είναι οι βασικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων.
Αναγνωρίζοντας την κρίσιμη πραγματικότητα στην οποία έχει φθάσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι Οικολόγοι Πράσινοι συζήτησαν το θέμα στη διάρκεια των εργασιών του 11ου Τακτικού Συνεδρίου τους, που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου. Προηγήθηκε ανοιχτό στρογγυλό τραπέζι, με συμμετοχή εκπροσώπων και άλλων πολιτικών χώρων, περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και εκλεγμένων στην Αυτοδιοίκηση.
Με βάση τη συζήτηση αυτή καταθέτουν δημόσια τις προτάσεις τους για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων με στόχο την παραγωγή «μηδενικών απορριμμάτων»», που προωθούν μέσα από τους εκλεγμένους τους στην Αυτοδι…
Εικόνα
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΚΛΟΠΗ ΜΕ ΛΕΙΑ 40.000€ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Οι δύο άγνωστοι δράστες φορούσαν κουκούλες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος λοστό.
Περίπου στις 7 και μισή χθες το απόγευμα, πλησίασαν το σπίτι ενός 79χρονου στον Κάλαμο του δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου. Πολύ εύκολα μπήκαν στο εσωτερικό του, αφού η πόρτα ήταν ανασφάλιστη. Μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του και ένας 54χρονος που τον βοηθά σε διάφορες δουλειές.
Οι δράστες απείλησαν τους δύο άνδρες και τραυμάτισαν ελαφρά τον 54χρονο που προσπάθησε να αντιδράσει. Στην συνέχεια τους ακινητοποίησαν και πήραν 40 χιλιάδες Ευρώ που κρατούσε στο σπίτι του ο 79χρονος και 250 Ευρώ από τον βοηθό του. Επίσης έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού προηγουμένως είχαν κλειδώσει τα θύματά τους στη κουζίνα.
Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
star lamias
Εικόνα
ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών – Γραφείο Ειδικής Γραμματέως –Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις Προκηρύξεις Διαγωνισμών Υπηρεσιών & Προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών 19ο /2012  από τo www.aidfunding.mfa.gr

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για τις Υπηρεσίες Σίτισης των Φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.
Πληρ.: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ.: 22310-60158 fax:22310-33945

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια υλικού του Παραρτήματος <<Α>>, συνολικού προϋπολογισμού εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000,00€) από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία
Πληρ.: 4ο Επιτελικό Γραφείο του …
Εικόνα
«Φόρτωσε» ο Κ. Κουτσογιαννακόπουλος με ΣΥΡΙΖΑ και Κουρουπλή χθες στη Βουλή: «Εσείς θα μας πουλήσετε πατριδοφροσύνη και πατριωτισμό;»
Στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας &Θρησκευμάτων για την Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος.
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, όντας γνώστης των θιγόμενων θεμάτων εξαιτίας και της συμμετοχής του, ως Μέλος στην αρμόδια επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ένδεια συγκεκριμένων θέσεων και αγνωστικισμό, καθώς παρότι τα μέλη του έχουν πρόσβαση στο σύνολο των δεδομένων από τις διαβουλεύσεις και τις κατά καιρούς κατατεθείσες προτάσεις των εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων, αγνοούν πεισματικά και πρόδηλα τα πορίσματα και τις εισήγησεις τους.
Επιπροσθέτως και σε αυστηρό τόνο, εγκάλεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην τάξη, αφού τα στελέχη του καταλόγισαν στην κυβέρνηση έλλειψη πατριωτισμ…
Εικόνα
Ιδού ο νέος αθλητικός νόμοςΠέρασε ένας χρόνος δουλειάς και περιπέτειας για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συνέστησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, αλλά το σχέδιο νόμου αποτελεί μία πραγματικότητα!
τουΣταύρου Γεωργακόπουλου
stav11georg@gmail.com
Τα 118 άρθρα άρχισαν να ανεβαίνουν ένα – ένα στη διαύγεια για να προχωρήσει η δημόσια διαβούλευση. «Καλύπτουν με τρόπο συνολικό τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Ελλάδα σήμερα», δήλωσε γραπτώς ο Ανδριανός και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με τομές και σαφή προσανατολισμό. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, η ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και η κατοχύρωση του για όλους τους Έλληνες. Στη φάση που ξεκινά σήμερα, στη δημόσια διαβούλευση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις εποικοδομητικές τους προτάσεις στον ιστότοπο opengov.gr οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στο τελικό…