Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 22, 2014

Στα δικαστήρια Λαμίας το κίνημα “Δεν πληρώνω” για το επεισόδιο με τον Χρήστο Μαγκούφη. Aναβλήθηκε τελικά η δίκη

Εικόνα
Την παραδειγματική τιμωρία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μαγκούφη ζήτησε το κίνημα “Δεν Πληρώνω” που βρέθηκε το πρωί έξω από τα δικαστήρια Λαμίας.Σύμφωνα με το κίνημα ο κύριος Μαγκούφης πριν από δυο περίπου χρόνια όταν ήταν εν ενεργεία βουλευτής ζήτησε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων στην Αγία Τριάδα κοντά στο Μώλο.Τα μέλη του κινήματος που είχαν σηκώσει τις μπάρες για ελεύθερη διέλευση λόγω κινητοποιήσεων του είπαν να περάσει όμως ο κύριος Μαγκούφης κατέβηκε εξαγριωμένος από το αυτοκίνητο και έσπρωξε το μέλος του κινήματος Σούλα Αυλακιώτη και της έσπασε το πλευρό όταν χτύπησε στο κουβούκλιο των διοδίων.Η παθούσα προέβει σε μηνύσεις κατά του πρώην βουλευτή και ζήτησε τόσο η ίδια όσο και τα μέλη να τιμωρηθεί ο υπαίτιος.Ωστόσο η υπόθεση ανεβλήθη και θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα.


Ρέντσι και Έλληνες πολιτικοί. Η μέρα με τη νύχτα.

Εικόνα
"Εμπιστευθήκαμε στο κοινό νόμισμα το στόχο της οικοδόμησης της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν αρκεί…. είτε δεχόμαστε να έχουμε κοινές αξίες είτε κρατήστε το νόμισμά σας και αφήστε μας τις αξίες μας". Αυτά, μεταξύ άλλων είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του και απευθυνόμενος προς τις χώρες του Βορρά της ΕΕ. Σε αντίθεση με τον Ρέντσι κανένας Έλληνας πολιτικός, από τα κόμματα εξουσίας (Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας κ.λ.π.), δεν είπε κάτι παρόμοιο. Ενώ λογικά τα ανωτέρω λόγια θα έπρεπε να ακουστούν κυρίως από την Ελλάδα, που επί 4 χρόνια είναι χρεοκοπημένη και σε βαθιά κρίση, εξ αιτίας της συμπεριφοράς  των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και ιδίως της Γερμανίας, τουναντίον τα ακούσαμε από την Ιταλία.
Πως είναι δυνατόν να δίνουμε όρκους πίστης και  να έχουμε παραδοθεί σε ένα ευρωπαϊκό όραμα, που είναι καθαρά τραπεζιτικό και δεν δίνει καμία σημασία σε κοινές αξίες και ανθρώπινα όνειρα; Πως είναι δυνατόν να θέλουμε μια νομισματική ένωση, όταν οι πλούσιες χώ…

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΩΛΟΥ

Εικόνα
Να αναλάβουν οι Σύλλογοι του Μώλου για την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Δεκάδες βιβλία περιμένουν τους αναγνώστες του Μωλου και της ευρύτερης περιοχής άλλα λόγω έλλειψης προσωπικού  παραμένει κλειστή.
Μήπως η λύση είναι να  αναλάβουν οι Σύλλογοι με την σειρά (αφου δηλώσουν κάποια άτομα στον Δήμο).ώστε ένα απόγευμα την εβδομάδα και για δύο ώρες να μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο?
Άλλη λύση δεν βλέπω να υπάρχει, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί επιτέλους..
Αυτά για την ώρα,εύχομαι σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα!

Στο «σφυρί» οι Θερμοπύλες

Εικόνα
Στο «σφυρί» βγαίνει ένας ακόμη τόπος ιστορικής σημασίας – μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι οι Θερμοπύλες!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε το «πράσινο φως» για να να περάσει σε ιδιωτικά χέρια η περιοχή των ιαματικών πηγών των Θερμοπηλών, μαζί με 785.398 τ.μ. της ευρύτερης περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, μάλιστα, πληροφορούνται από την ιστοσελίδα του Ταμείου για το γενικότερο ιστορικό ενδιαφέρον της περιοχής.  Ανάμεσα στα άλλα, γίνονται αναφορές στον Ήφαιστο και στον Ηρακλή και – φυσικά – στη Μάχη των Θερμοπυλών και στην ιστορική μάχη που έδωσαν οι 300 Σπαρτιάτες και οι 700 Θεσπιείς ενάντια στους Πέρσες.

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.... προειδοποίησε ότι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων.
Σύμφωνα με τον ίδιο φορέα έχουν ήδη ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Με βάση τα προβλεπόμενα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθα…

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μαλεσίνα

Εικόνα
Μάχη με τις φλόγες για αρκετές ώρες έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Μάζι στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.40 το μεσημέρι της Πέμπτης και δεν απείλησε κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 13 άτομα, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε κατά μήκος της Εθνικής Οδού. Οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφθασαν κατά διαστήματα ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου, προκάλεσαν προβλήματα στους πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης. zougla.gr

Η ΛΟΚΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑ

Εικόνα
Konstantinos Alexiou-Πολιτιστικός Σύλλογος Μώλου
Η ΛΟΚΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑ

Η πόλη της αρχαίας Λοκρίδας Νίκαια δεν είναι επαρκώς γνωστή σε όσους ασχολούνται με την ιστορία αυτού το τόπου. Κι όμως η πόλη αυτή σχετίζεται έμμεσα με την Νίκαια της Βυθυνίας, πασίγνωστη πόλη από τις Α΄και Β’ οικουμενικές συνόδους και την ομώνυμη αυτοκρατορία κατά την ύστερη Βυζαντινή περίοδο, κυρίως δε είναι γνωστή ως θέατρο επιχειρήσεων Μακεδόνων και αντιμακεδονικού μετώπου κατά την προσπάθεια των πρώτων για την ενοποίηση του Ελλαδικού χώρου.

Η Λοκρική Νίκαια λοιπόν ήταν πόλη – φρούριο και λιμήν των Επικνημιδίων Λοκρών πολύ κοντά στα στενά των Θερμοπυλών. Οι Επικνημίδιοι Λοκροί ήταν αυτοί που ζούσαν επί του όρους Κνήμις (το βουνό που ορθώνεται κάθετα πάνω από τα Καμμένα Βούρλα) και Υποκνημίδιοι Λοκροί αυτοί που ζούσαν κάτω από αυτό.

Στράβων Θ (4.13.428) «..Πρός δε τις θερμοπύλες εστί φρούρια εντός των στενών, Νίκαια μεν επί θάλατταν Λοκρών, Τειχιούς δε και Ηράκλεια υπέρ αυτής»

Το ισχυρό φρούριο της…

Λεφτά υπάρχουν. Κατατέθηκε τροπολογία για αυξήσεις στους μισθούς των δικαστικών

Εικόνα
Την αλλαγή των διατάξεων που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς των δικαστικών λειτουργών, προτείνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων υπουργείων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αυξάνει το βασικό μισθό του ειρηνοδίκη Δ΄Τάξης από 1.369 ευρώ σε 1.488 ευρώ, του πρωτοδίκη από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ, του προέδρου πρωτοδικείου από 2.009 ευρώ σε 2.480 ευρώ, του αεροπαγίτη από 2.525 ευρώ σε 3.307 ευρώ, του αντιπροέδρου από 2.880 ευρώ σε 3.721 ευρώ και του προέδρου του Αρείου Πάγου από 3.023 ευρώ σε 4.134 ευρώ.
Επίσης, αυξάνεται το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης από περίπου 130 ευρώ έως 188 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, ενώ μεταξύ άλλων, η αύξηση των βασικών μισθών θα συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος του χρόνου υπηρεσίας, το οποίο υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60%, επί του βασικού μισθού. Η μέση τιμή αύξησης του επιδόματος θα είναι της τάξης περίπου του 20%. Παράλληλα, θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περ…

68.000 νέες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Εικόνα
Τη διαθεσιμότητα 68.000 θέσεων για παιδικούς σταθμούς την επόμενη σχολική χρονιά προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου χθες στη Βουλή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός είπε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει προκήρυξη για εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 68.000 παιδιών με κριτήρια κοινωνικά, μέσω χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ αλλά και από την ανακατανομή κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το ποσό που υπολογίζεται κυμαίνεται μεταξύ 162-165 εκατ. ευρώ, ενώ προτεραιότητα θα καθοριστεί βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Αυτά είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ο αριθμός των παιδιών, αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία, άνεργους γονείς. Επίσης γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν πρόσθετοι πόροι από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, όπως και επιχορηγήσεις από ιδιώτες, οπότε θα προστεθούν και άλλα παιδιά στον αριθμό των 68.000. Πρόγραμμα
Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλώνον…

Χάρτης της Ελλαδος του 1826 με το Μώλο

Εικόνα
Χάρτης της Ελλαδος του 1826 που έχει τον Μώλο με έντονα στοιχεία και δείχνει πως ήταν σημαντικό κέντρο της περιοχής την εποχή εκείνη πριν δωθούν τα πρώτα σύνορα της του 1931 με την ανεξαρτησία της¨Πατρίδας μας
Ανήκε επίσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Δίπλα διακρίνονται το Ζητούνι(Λαμία)Η Λαμία έχει ακόμη το Σλάβικο όνομά της (Zeitoun) που σημαίνει η πόλη του σίτου, εξαιτίας του σιτοβολώνα της κοιλάδας του Σπερχειού. Ο Μαλιακός λέγεται κόλπος Ζητουνίου(στήν συγκεκριμένη φωτογραφία λέει κόλπος Θερμοπυλών), και ο Βόρειος Ευβοϊκός κανάλι της Αταλάντης (canal de Talanta). 
Τα ιστορικά στοιχεία για Ζητούνι ειναι απο την 
ΒΟΔΟΝΙΤΣΑ Σπουδή στην ιστορία και την λαογραφία της Μενδενίτσας.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Όλη η απόφαση

Εικόνα
Ενεργοποιείται με υπουργική απόφαση ακόμη ένα μέτρο το οποίο χρηματοδοτείται από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
Πρόκειται για την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε άτομα τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η δαπάνη του μέτρου ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ ενώ η απόφαση εξειδικεύει τους όρους που πρέπει να πληροί κάποιος προκειμένου να θεωρήσει βιβλιάριο υγείας μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015.
Η απόφαση αφορά στις ακόλουθες κατηγορίες:
1.      Ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ. ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα
2.      οι ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών  και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Ε.Τ.Α.Α., οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα.
Οι ασφαλισμένοι αυτών των  κατηγοριών, δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, παροχές ασθένεια…

Πανάκριβα ακόμη τα τρόφιμα στην Ελλάδα - Αναλυτικός πίνακας Eurostat

Εικόνα
Της Δήμητρας Καδδά 

Από το 2008 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25% αλλά η ακρίβεια «έπεσε» μόνο κατά 5,5% σε σχέση με τον μέσο όρο πώλησης αγαθών και υπηρεσιών ανά την ΕΕ, με το μέσο κόστος ζωής να διαμορφώνεται πλέον στο 89,5%, όπως ανακοίνωσε χθες η Eurostat. Η αναλυτική όμως εικόνα από τους πίνακες που συγκεντρώνει το κοινοτικό στατιστικό όργανο δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο οξύ.

Μάλιστα, επικεντρώνεται -κυρίως- στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς». Στα βασικά είδη διατροφής που συνεχίζουν να πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το 2013 που παρουσιάζουμε, καταγράφουν τιμές ακριβότερες του κοινοτικού μέσου όρου της ΕΕ κατά 32,2% στο γάλα, κατά 11,4% στο ψωμί, κατά 16,7% στο λάδι, κατά 12,3% στο ψάρι, αλλά και κατά 27,4% στιςτηλεπικοινωνίες και κατά 6,7% τα μηχανήματα.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές από το 2008 που ξεκίνησε η ύφεση αντί να πέσουν αυξήθηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις και λόγω της φορολογίας. Στα αλκοολούχα ποτά κατά 21,8% στις τη…