Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 21, 2014
Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2014.

Εικόνα
Η ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα Το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης των Αθηνών
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων από όργανα ανεξάρτητα από την κρατική εξουσία, εισήχθη στη χώρα μας από τη βαυαρική αντιβασιλεία, με το Βασιλικό Διάταγμα της 27ης Δεκεμβρίου του 1833. Η μικρή τότε Ελλάδα διαιρέθηκε σε δήμους, επαρχίες και νομούς. Μέχρι τότε τις τοπικές υποθέσεις διαχειρίζονταν οι δημογεροντίες, τις οποίες είχε αναγνωρίσει η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (1822) και τις κατάργησε για μικρό διάστημα ο Ιωάννης Καποδίστριας (1 Ιανουαρίου 1830).
Οι πρώτες δημοτικές εκλογές διεξάχθηκαν το 1834 στο νομό Αργολιδοκορινθίας, με την εκλογή του δημάρχου να γίνεται με έμμεσο τρόπο. Οι πολίτες (μόνο άνδρες και με εισοδηματικά κριτήρια) ψήφιζαν για την εκλογή δημοτικών συμβούλων και η κυβέρνηση διόριζε ίσο αριθμό δημοτικών συμβούλων. Από τους τρεις πρώτους πλειοψηφήσαντες, η κεντρική διοίκηση επέλεγε έναν, ο οποίος αναλάμβανε καθή…
Εικόνα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές της εξισωτικής προηγούμενων ετών ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές της εξισωτικής προηγούμενων ετών Ξεκίνησαν οι πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης προηγούμενων ετών όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την παραμονή Χριστουγέννων.
Εικόνα
Οι δύο τρόποι προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ακόμη και να χάσουν την πρώτη κατοικία θα βρεθούν από το νέο χρόνο εκατοντάδες πολίτες με «κόκκινα» δάνεια.

 Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται πλέον, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην δοθεί παράταση στη μεταβατική διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών.


Μόνος τρόπος για την προστασία της κύριας κατοικίας είναι η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη για όσους μπορούν να αποδείξουν πραγματική αδυναμία πληρωμής, ενώ όσοι θέλουν να συνεργαστούν με τους πιστωτές τους και να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους ξεκινά η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας από τις τράπεζες.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι τι θα συμβεί με όσους κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία και έχουν οφειλές σε τρίτους, καθώς ο Κώδικας Δεοντολογίας δεν ορίζει αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, οι δυνατότητες που έχουν οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια από το νέο έτος για να προ…
Εικόνα
Κόκκινη κάρτα από την ΕΕ για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα Για ακόμα μία φορά η εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι απογοητευτική αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής για την αξιολόγηση της προόδου του στρατηγικού πλαισίου «Eκπαίδευση και κατάρτιση 2020» η χώρα μας μένει μετεξεταστέα. Βάσει των στόχων που θέτει η ΕΕ για την εκπαίδευση οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι θλιβερές.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως η εικόνα της Ελλάδας στην επιτυχή μετάβαση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, στη μείωση των ποσοστών αποτυχίας των 15χρονων μαθητών σε βασικές δεξιότητες και στην αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση είναι απογοητευτική.

Στην έρευνα που παρουσίασε η Ημερησία γίνονται συστάσεις για:


Τον εκσυγχρονισμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας των μαθητών
Την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς των δύο πρώτων βαθμίδων
Την εξοικ…
Εικόνα
Εικόνα
Λιμενικό: Όλη η προκήρυξη για προσλήψεις Λιμενοφυλάκων
H προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 20/23-12-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου  Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: ΩΙΘ8ΟΠ-69Θ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Στην προκήρυξη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία. Κατάθεση δικαιολογητικών, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο)(κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00), από την 07-01-2015, ημέρα Τετάρτη  μέχρι και την  30-01-2015, ημέρα Παρασκευή στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510).                       …
Εικόνα
Τι αλλάζει στη φορολογία από την Πρωτοχρονιά
Δώδεκα αλλαγές στη φορολογία με σημαντικότερη τη δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο περίπου 400.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι το 2014 είχαν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ επέρχονται με το νέο έτος. Ουσιώδεις είναι και οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, παρ΄ότι τελούν υπό την αίρεση της νέας συμφωνίας με την τρόικα εφ΄ όσον συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μετά τις γιορτές.

Οι αλλαγές αφορούν στα εξής: Εισφορά αλληλεγγύης Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση  της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα για όσους έχουν μισθούς και συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ από 39 ως και 1.200 ευρώ. Για τη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων το μηνιαίο κέρδος θα κυμανθεί κοντά στα 60 ευρώ. Προσδιορισμός εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους Επιπλέον, καταρ…
Εικόνα
Νόμος Κατσέλη: «Κούρεμα» 95% σε χρέος δανειολήπτη Στην απόφαση διαγραφής χρέους δανειολήπτη προχώρησε το Ειρηνοδικείο της Πρέβεζας «κουρεύοντας» τις οφειλές του κατά 95%.

Επρόκειτο για χρέος το οποίο ανέρχονταν στις 51.000 ευρώ εκ των οποίων το Ειρηνοδικείο διέγραψε οριστικά ποσό ύψους 48.900 ευρώ. Μάλιστα, το υπόλοιπο ποσό (2.600) θα αποπληρωθεί σε 52 άτοκες δόσεις των 50€.

Ο δανειολήπτης είχε προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση ένταξής του στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Το αρμόδιο δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση του άνεργου οφειλέτη και έκρινε πως λόγω ολοκληρωτικής οικονομικής αδυναμίας δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει το ποσό των 51.500 ευρώ.

(Πηγή: enikonomia)
Εικόνα
Ποιότητα του θαλασσίου Περιβάλλοντος στο Μαλιακό κόλπο. Μ. Δασενάκης-Α. Νικολαϊδου– Σ. Πούλος Εισήγηση στην εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στη Λαμία με θέμα
«Βόρειος Ευβοϊκός – Μαλιακός: Απειλές και Προοπτικές» (Παρασκευή 19 Απριλίου)Μ.Δασενάκης , Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος Α.Νικολαίδου , Καθηγήτρια Θαλάσσιας Βιολογίας Σ.Πούλος , Αναπλ. Καθηγητής , Γεωλογικής Ωκεανογραφίας ΓΕΝΙΚΗ  ΕΙΚΟΝΑ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο Μαλιακός είναι ένας ημίκλειστος κόλπος που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της κεντρικής Ελλάδας και συνδέεται με το Αιγαίο πέλαγος και το Β. Ευβοϊκό κόλπο μέσω δύο μικρών διαύλων.  Ο Μαλιακός κόλπος έχει επίμηκες σχήμα με άξονα Ανατολή – Δύση και διαχωρίζεται από τα φυσικά αμμώδη ακρωτήρια Χιλιομίλι (στο νότιο τμήμα) και Καραβοφάναρο (στο βόρειο τμήμα) σε δύο υποπεριοχές: ·Τον δυτικό Μαλιακό κόλπο, που αναφέρεται και ως εσωτερικός Μαλιακός κόλπος και περιλαμβάνει τις περιοχές εκβολές του Σπερχειού, Στυλίδα, Ακρ. Χιλιομίλι, Καραβοφάναρο. ·Τον ανατολικό Μαλιακό…
Εικόνα
ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
http://ornithologiki.gr/page_iba.php?aID=103


Online petition - Μαλιακός sos! όχι άλλη ρύπανση! Περιγραφή:Ο Μαλιακός κόλπος καλύπτει 9.000 ha. Είναι ένας μικρός κλειστός κόλπος που συνδέεται με το Αιγαίο πέλαγος και τον Β Ευβοϊκό κόλπο, στο ανατολικό άκρο του, μέσω δύο μικρών διαύλων. Στο εξωτερικό ανατολικό τμήμα του, το μέσο βάθος είναι 30 m, ενώ στο εσωτερικό δυτικό του τμήμα δεν ξεπερνά τα 25 m. Ο πυθμένας του καλύπτεται ως επί το πλείστον από μαλακό ίζημα. Ο Σπερχειός συναντά την θάλασσα στο ΝΔ άκρο του κόλπου. Το εσώτερο τμήμα του κόλπου, κοντά στο στόμιο του ποταμού, είναι το πιο ρηχό. Η αλιευτική δραστηριότητα στον κόλπο ασκείται από 322 επίσημα καταχωρημένα σκάφη (7-150 ΗΡ, 4-12 m μήκος), που ανήκουν σε 700 αλιείς. Η παραγωγή ψαριών και δίθυρων μαλακίων είναι υψηλή. Για το εσωτερικό τμήμα υπάρχουν αλιευτικοί περιορισμοί (περίπου η μισή από τη συνολική έκταση του κόλπου). Ο πυρήνας των εκβολών καλύπτει 319,5 ha, ενώ η ευρύτερη περιοχή ανέρχεται σ…
Εικόνα
Στατιστικά επισκεψιμότητας.για τους 8 μήνες λειτουργίας του blog. Απο τα στατιστικά του blog στο google analytics,παρατήρησα οτι συμπληρώνουμε αισίως τις 35000 επισκέψεις απο το πρώτο άρθρο στα τέλη Απριλίου 2014 έως σήμερα.
Η εβδομαδιαία απεικόνιση επισκεψιμότητας απο την google για το blog..
Απο κάτω βλέπουμε την μηνιαία απεικόνιση επισκεψιμότητας  που κάποιες μέρες έφτασαν τις 300 επισκέψεις(283 και 278 αντίστοιχα)

Προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ενημερωσή σας για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ,άλλα και σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας,όπως θέματα παιδείας ,εργασιακά θέματα προσλήψεων και διορισμών κλπ
Υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι και όλοι μαζί να καταφέρουμε  καλύτερα αποτελέσματα για το χωριό μας.Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη για όλους.
Απο την ομάδα του blog
Εικόνα
Λευκή πρωτοχρονιά περιμένουν οι μετεωρολόγοι
- Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων -Πιο γρήγορα φαίνεται ότι θα μας επισκεφθεί ο χιονιάς από την Κυριακή που ήταν και η αρχική πρόβλεψη την περασμένη Τετάρτη (Χωρίς προβλήματα η έξοδος για τα Χριστούγεννα). Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα, θα φέρει ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, από το Σάββατο κατά τις πρωινές ώρες. Αντίθετα την Κυριακή οι προσωρινοί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επιτρέψουν βροχές και τα χιόνια θα υποχωρήσουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Το σκηνικό όμως μετατρέπεται σύμφωνα με το ψυχρό μέτωπο που θα μας επισκεφτεί από τα Βαλκάνια, μέχρι την Τρίτη όταν και η θερμοκρασία θα περιοριστεί σε μονό αριθμό ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ οι μετεωρολόγοι αφήνουν ελπίδες ότι θα έχουμε λευκή πρωτοχρονιά σε αρκετές περιοχές, ακόμη και στη Φθιώτιδα. Στη γενική πρόβλεψη για σήμερα Παρασκευή δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων προβλέπονται ασθ…
Εικόνα
Έντυπωσιακά γκράφιτι στο Μώλο(φωτο) Γκράφιτι και συνθήματα που μας λένε πολλά για την ανάγκη των νέων ανθρώπων να ντύσουν με χρώμα την καθημερινότητα και να δώσουν διέξοδο στις ανησυχίες τους.
Διαλέξαμε μερικές εικόνες απο την διαδρομή προς την παραλία και σας τις παρουσιάζουμεΤηλεοπτικό σποτ Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Ασφαλής Πλοήγηση - Ημερί...

Εικόνα
Εικόνα
Τους Ενεργειακούς υπεύθυνους πρέπει να καταγράψουν και να αποστείλουν στο ΥΠΕΚΑ οι δήμοι έως το τέλος του χρόνου (Απόφαση) Δημοσιεύθηκε από την ΚΕΔΕ έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον ορισμό Ενεργειακών Υπεύθυνων στα κτίρια του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως ορίζει η ΚΥΑ Δ6/B/14826/2008.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Ενεργειακός Υπεύθυνος της εκάστοτε υπηρεσίας των ΟΤΑ θα λαμβάνει πράσινο μπόνους για τις ενεργειακές επιδόσεις των κτιρίων που θα είναι υπεύθυνοι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΚΑ οι δήμοι της χώρας πρέπει να δηλώσουν τους Ενεργειακούς υπεύθυνους των κτιρίων τους.

Όπως αναφέρει το έγγραφο:
«προτεραιότητα στο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούνται είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Πρόκειται για έναν τομέα με έντονη αναπτυξιακή διάσταση που συνδυάζει αρμονικά την προσπάθεια ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας με την προστασία του περιβάλλοντος. Εντός των σημαντικών ωφελειών που προσφέρει …
Εικόνα
Δελτίο τύπου 25/12/2014


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Με όνομα και επίθετο και με γνωστές τις διευθύνσεις όλων μας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαβεβαιώνουμε ότι τη Δευτέρα και οι 12 βουλευτές μας, θα δώσουν τέλος σ’ αυτή τη συγκυβέρνηση της δυστυχίας και της αβεβαιότητας της κάθε ελληνικής οικογένειας».