Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 27, 2014
Εικόνα
Η κλήρωση του ΛΟΤΤΟ
Η κλήρωση του ΛΟΤΤΟ

Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ:
4, 18, 23, 27, 39, 47
Bonus: 42
Εικόνα
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 ΑΣΤΙΚΕΣ - ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΤΑΧΙ - ΠΛΟΙΑ
ΣΤΗΡΙΖOYME ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ(ΑΣΤΙΚΕΣ - ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΤΑΧΙ - ΠΛΟΙΑ)
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΜM ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΔΩ
Εικόνα
Η εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις κλήσεις σας
Η εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις κλήσεις σας
Μια σειρά «υψηλού προφίλ» διαρροών στο πρόσφατο παρελθόν αποκάλυψαν πόσο εύκολο είναι για τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παρακολουθούν οτιδήποτε κάνουμε και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση.
Παρότι οι συσκευές Android είναι σε θέση να κάνουν δωρεάν κρυπτογραφημένες κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα για κάποιο διάστημα, το χαρακτηριστικό αυτό έλλειπε από τις συσκευές της Apple.
Αυτό ίσχυε τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Η εφαρμογή «Signal» είναι η πρώτη iOS εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ασφαλείς κλήσεις μέσω διαδικτύου, χωρίς κωδικούς ασφαλείας, κωδικούς κλήσεων ή μηνιαίες συνδρομές.
Σχεδιάστηκε από την Open WhisperSystems και χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου και τις επαφές του χρήστη.
Ο καλών… καλείται να επιβεβαιώσει τη συσκευή την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, μέσω ενός one-time SMS κωδικού, και στη συνέχεια μπ…
Εικόνα
Στο ΦΕΚ οι χάρτες για τα θαλάσσια οικόπεδα υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μπει «από την κύρια είσοδο» στην παγκόσμια αγορά ερευνών υδρογονανθράκων, θέλει να δώσει η κυβέρνηση στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Προς τούτο σπεύδει να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ τα πρότυπα των συμβάσεων και τους χάρτες με τα  θαλάσσια οικόπεδα που πρόκειται να βγουν σε γύρο παραχωρήσεων, καθώς και τις 3 χερσαίες περιοχές που έχει ζητήσει η ENEL και θα βγουν επίσης σε διαγωνισμό.
Όσον αφορά την πρόοδο του ελληνικού ερευνητικού προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης έστειλε ήδη τους επίσημους χάρτες που απεικονίζουν τα 23 θαλάσσια και χερσαία «οικόπεδα» (τα οποία θα δοθούν μέσα από τους δύο διεθνείς διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων) προς δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. 
Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υπουργικές αποφάσεις. Η πρώτη αφορά στην «επιλογή είδ…
Εικόνα
Μεγάλη απάτη με sms που υπόσχεται… 850.000 λίρες Αγγλίας «Συναγερμός» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με παραπλανητικό μήνυμα που έχει σταλεί μαζικά σε χιλιάδες κινητά -Τι συνιστά η ΕΛ.ΑΣ. στους κατόχους κινητών «Συναγερμός» έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τη μαζική διακίνηση παραπλανητικού sms σε κινητά που υπόσχεται… 850.000 λίρες Αγγλίας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το μήνυμα ενημερώνει παραπλανητικά τους κατόχους κινητών τηλεφώνων ότι ο αποδέκτης έχει κερδίσει το συγκεκριμένο ποσό, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας.
Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, οι οποίοι για να εισπράξουν το υποτιθέμενο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με την προτροπή των επιτηδείων, έπρεπε να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα του Διαδικτύου και να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.
Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει « Your Mobile Number has Won 850.0…
Εικόνα
Μια «γέφυρα» καλοκαιριού για τα ΑΜΕΑ στα Καμένα Βούρλα - Έτοιμη η ειδική μπάρα
Έγινε η αρχή στα Καμένα Βούρλα και πλέον τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να απολαύσουν, όπως όλοι μας, το καλοκαιρινό τους μπάνιο ευκολότερα.
Όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργασίες τελείωσαν κι έτσι εχθές παραδόθηκε η ειδική μπάρα που θα κάνει την προσβαση των ΑΜΕΑ στη θάλασσα, όχι ένα άπιαστο όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα.
Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Παραπληγικών μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους κατά τόπους δήμους δημιούργησε τις ράγες και το καθισματάκι που βλέπετε στις εικόνες ,τα οποία  βοηθούν τα ΑΜΕΑ να κάνουν τα μπάνια τους.
Αποτελείται από ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, κάθισμα κινούμενο με ηλεκτρικό ρεύμα – το οποίο λαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και συλλέγεται σε μπαταρία – και αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.
Μια ενέργεια άκρως απαραίτητη για αυτούς τους συνανθρώπους μας.
Ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ Φθιώτιδας κος Καλαμάτας ε…
Εικόνα
Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ESPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014, 19:27
Εικόνα
Πόση πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ των κάδων απορριμάτων μεταξύ τους?
Συνάντηση είχαν στην αίθουσα συνεδριάσεων των Επιτροπών του Δήμου Λαμιέων με θέμα
«Αριστοποίηση της χωροθέτησης κάδων συλλογής και των δρομολογίων των οχημάτων αποκομιδής των Αστικών στερεών απορριμάτων στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων».
Κατά τη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα του ανάδοχου του έργου (Ε.Μ.Π.), με επικεφαλής τον Καθηγητή Κων/νο Μαγουλά, ο σκοπός, η μεθοδολογία και τα τελικά συμπεράσματα του έργου.
Αναλυτικότερα, αναφορικά με τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν:
aporr2Τα βέλτιστα δρομολόγια αποκομιδής των υφιστάμενων κάδων (απορρίμματα και ανακύκλωση), και
Η επαναχωροθέτηση των κάδων και τα βέλτιστα δρομολόγια αποκομιδής τους (απορρίμματα και ανακύκλωση).
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν τόσο σε μορφή χαρτών όσο και σε μορφή φύλλων οδηγιών δρομολογίου με αναλυτική περιγραφή των προτεινόμενων διαδρομών των οχημάτων αποκομιδής.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων π…
Εικόνα
Κάτω από το "ψυχολογικό" όριο των 600.000 οι "μόνιμοι" του δημοσίου


Της Δήμητρας Καδδά

Σε 590.908, κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 600.000 ανέρχονται πλέον οι «μόνιμοι» δημόσιοι υπάλληλοι του «στενού» δημοσίου, έναντι 692.907 υπαλλήλων στο τέλος του 2009, από όταν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις ροές εργασίας στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Ο λόγος για μία «έξοδο» -κυρίως λόγω συνταξιοδότησης- πάνω από 100.000 υπαλλήλων, η οποία συνεχίστηκε και το Μάιο.

Αποχώρησαν σε 1 μήνα 1.522 υπάλληλοι, με την «έξοδο» να συνδέεται με την κινητικότητα αλλά και με συνταξιοδοτήσεις και επικεντρώνεται στα υπουργεία παιδείας και άμυνας. Μεγάλη είναι η αύξηση προσωπικού στα υπουργεία υγείας και εργασίας όμως, επίσης λόγω κινητικότητας και επανατοποθέτησης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τακτικό προσωπικό του δημοσίου τομέα (εκτός ΝΠΙΔ), δηλαδή οι μόνιμοι υπάλληλοι και όσοι έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή εργάζονται με έμμισθη ε…
Εικόνα
Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξαιρεθούν από την καταβολή ΦΠΑ inShare Σήμερα περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις καλούνται σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση, ανάλογα με τον τύπο βιβλίων που τηρούν, να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ news247Αύγουστος 02 2014 12:22 Να εξαιρούνται και να μην καταβάλλουν ΦΠΑ κάθε τρίμηνο, θα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιανουαρίου 2015 420.000 επαγγελματίες, υπό την προϋπόθεση ότι ο τζίρος τους φέτος δεν θα ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.
Σήμερα περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις καλούνται σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση, ανάλογα με τον τύπο βιβλίων που τηρούν, να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Το 42% αυτών έχουν ετήσιο τζίρο έως 10.000 € και συνήθως δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ , με την εκκαθάριση της δήλωσής τους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” , η απαλλαγή από τον ΦΠΑ δεν θα είναι υποχρεωτική. Όσοι θέλουν, μένουν στο σύστημα όσοι θέλουν βγαίνουν, εφόσον τηρούν τις προϋποθέ…
Εικόνα
Φωνές απόγνωσης, από μία ελεύθερη επαγγελματία... Θα τις ακούσει κάποιος; Ή απλά θα περιμένουμε το ξέσπασμα της καταιγίδας; Πριν από μερικές μέρες, λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Τη δημοσιεύουμε για να δείξουμε το μέγεθος της απόγνωσης των πολιτών. Αλλά και για να προβληματιστούμε.
Δείτε τους αριθμούς. Και πείτε εσείς πώς μπορεί να ζήσει αυτή η οικογένεια; Με τί κέφι να συνεχίσει να δουλεύει; Τί όνειρα μπορεί να κάνει το νέο παιδί που σπουδάζει; Και τί θα κερδίσει από τις σπουδές του; Και οι γονείς του σπούδασαν. Και τί πέτυχαν; Έφταιγαν αυτοί; Ή το άθλιο πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες δημιούργησε ένα Κράτος σπάταλο και ανίκανο, που σήμερα δείχνει όλη του τη βαρβαρότητα σπρώχνοντας τους πολίτες του στην ανέχεια και διώχνοντας τα νέα παιδιά στην ξενιτιά;
Δείτε το κείμενο της επιστολής:
“Ελεύθερος επαγγελματίας με άνεργο σύζυγο και φοιτητή γιό.
Εισόδημα 14.745,22
Φόρος 6.599,30
Αδυναμία πληρωμής ΟΑΕΕ. Αδυναμία ένταξης σε ρύθμιση. Με τι παρακαλώ θα μπορέσω να πληρώσω και τι θ…
Εικόνα
Νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών από το 2015 Το υπουργείο Εργασίας έχει καταλήξει στην προώθηση νέας μείωσης εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα από 1.1.2015. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, έχουν στη διάθεσή τους μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης, που κάνει λόγο για όφελος προς τις επιχειρήσεις, το οποίο μπορεί να υπερβεί και τα 210 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με δεδομένο ότι η πάγια θέση της τρόικας είναι να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις και να προχωρήσουν σε περισσότερες προσλήψεις, το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται στο να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη οδό.Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι η τρίτη μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών από το 2012 έως σήμερα. Προηγήθηκαν αρχικά η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που εφαρμόστηκε από τον Φεβρουάριο του 2012 και μείωσε…
Εικόνα
Υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης του αβάτου του Αγίου Όρους;


Υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης του αβάτου του Αγίου Όρους; Παρόλο που κάτι τέτοιο αποκλείεται από τον καταστατικό χάρτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ορθόδοξος Τύπος" που κυκλοφορεί σήμερα, κάτι τέτοιο αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην τελευταία συνεδρίασή του στο Πουσαν της Νοτίου Κορέας. Παραλλήλως απεφασίσθη, σύμφώνως πάντα με τον Ο.Τ. η σύντμησις ακολουθιών και κοινές ακολουθίες με ετεροδόξους.
Την σχετική εμπεριστατωμένη ανάλυση κάνει  ο μοναχός Βλάσιος Αγιορείτης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Διαβάτε ολόκληρο το ρεπορτάζ και την ανάλυση υπό του μοναχού Βλασίου Αγιορείτου: Αι αποφάσεις ελήφθησαν κατά την 10ην γενικήν συνέλευσιν του ΠΣΕ εις το Πουσάν της Νοτίου Κορέας. Απεφασίσθησαν διοργανώσεις πορειών προς όλα τα θρησκευτικά κέντρα του πλανήτου κάμνοντες ιδιαιτέραν αναφοράν εις το Άγιον Όρος, εις την Πάτμον και την Ρόδον, ανακήρυξις ιερών βουνών, ελευθερία εις όλας …
Εικόνα
Οδηγούν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους!

Μηχανάκι τετρακάβαλο, άντρας γυναίκα και ανάμεσα αγοράκι κοριτσάκι, ανάποδα στη Μπότσαρη κι ο μπαμπάς οδηγός μιλούσε στο κινητό.

Αγροτικό ανέβαινε την Καρπενησίου, οδηγούσε ηλικιωμένος, είχε μωρό στην αγκαλιά ακουμπισμένο στο τιμόνι και το τάιζε εν κινήσει με το μπιμπερό.

Η αστυνομία δε το πίστευε όταν τους τα είπα στο τηλέφωνο μέχρι που τα είδε.

Αναγνώστης πηγή -lamiareport.gr
Εικόνα
Με το e-call το αυτοκίνητο ίσως σώσει τη ζωή του οδηγού του Μετά τη σύγκρουση, το τηλεφώνημα Ικανά να καλέσουν μόνα τους για βοήθεια σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος θα πρέπει να είναι από το 2015 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, σύμφωνα με ψήφισμα του ΕΚ που ψηφίζει την Τρίτη 11 , Φεβρουαρίου επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς.

Μπορεί ένα αυτοκίνητο να φωνάξει "βοήθεια"; Μπορεί…

Μόλις οι αισθητήρες του, οι ίδιοι που ενεργοποιούν τους αερόσακους, του "πουν" ότι έγινε σοβαρό ατύχημα το αυτοκίνητο καλεί αυτομάτως τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στέλνοντας στοιχεία για την ακριβή τόπο και χρόνο της σύγκρουσης, τα δε στοιχεία αυτά μεταβιβάζονται αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες που ενεργοποιούνται στέλνοντας επιτόπου ασθενοφόρα, πυροσβεστική κλπ.

Το σύστημα, σημειώνεται, μπορεί να ενεργοποιηθεί και από τον οδηγό με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Τέτοια συστήματα είναι ήδη διαθέσιμα από ορισμένους κατασκευαστ…
Εικόνα
Η Ελλάδα, το δίκαιο της θάλασσας κι η επέκταση των χωρικών υδάτων από έξι σε δώδεκα ναυτικά μίλια . Γράφει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης 30 Ιουλίου 1994 Η Ελλάδα υπογράφει μαζί με άλλες χώρες τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, η οποία της δίνει το δικαίωμα για μονομερή επέκταση των χωρικών της υδάτων από έξι σε δώδεκα ναυτικά μίλια. Λίγους μήνες μετά (16 Νοεμβρίου του 1994), η Τουρκία θα ανακοινώσει ότι θεωρεί αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

1.Το Νέο Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ

Το 1982 δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στο Δίκαιο της Θάλασσας με τη Σύμβαση του ΟΗΕ στο Montego Bay της Τζαμάικα όπου οριοθετήθηκαν εκ νέου οι έννοιες: αιγιαλίτιδα ζώνη ή χωρικά ύδατα, η συνορεύουσα ή παρακείμενη ζώνη και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Η νέα Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNLOSC) τέθηκε σε εφαρμογή στις 16 Νοεμβρίου 1994, αντικαθιστώντας τέσσερις παλαιότερες Συμβάσεις. Η νέα Σύμβαση ψηφίστηκε στη Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου 1982 απ…
Εικόνα
Ξαφνικά οι τράπεζες άρχισαν να διαφημίζουν και να δίνουν πιστωτικές κάρτες για πληρωμή του φόρου με πολλές άτοκες δόσεις, τη ίδια στιγμή που δεν δίνουν ούτε ευρώ για δάνεια.
Και για ποιο λόγο άραγε δεν μας διευκολύνει το ίδιο το κράτος απευθείας
με άτοκες δόσεις και μας αναγκάζει να πάμε στις τράπεζες; Προφανώς, γιατί θέλει θα εμφανίζει εισπρακτικό success story προς τους δανειστές. Έτσι όμως, οι πολίτες θα γίνονται αιχμάλωτοι των ιδιωτικών τραπεζών, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Νομίζουμε πως είναι προτιμότερο να έχουμε να κάνουμε με το κράτος και να το πολεμάμε στα δικαστήρια και όχι με τις τράπεζες, που δεν παλεύονται με τίποτα.

Και στο κάτω κάτω, θέλουμε ένα απάνθρωπο κράτος (αν έχει τα κότσια) να έρθει να μας πάρει τα σπίτια και όχι η απρόσωπη κερδοσκοπική ιδιωτική τράπεζα, ενώ το απόλυτα υπεύθυνο κράτος να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο...
Εικόνα
Συναγερμός και στην Ελλάδα για τον θανατηφόρο ιό Έμπολα - Στο πόδι οι υγειονομικές αρχές - Πώς μεταδίδεται


- Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ενημερώσει από τον Απρίλιο για τον χειρισμό ύποπτων περιστατικών
- Ο κίνδυνος από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα είναι χαμηλός για την Ελλάδα
- Ο ιός Ebola μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών
- Ο ιός προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η επανεμφάνιση του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική με συνέπεια να έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Πραγματοποιήθηκε διεπιστημονική συνάντηση για την εκτίμηση του κινδύνου για τη χώρα μας από την επιδημία Αιμορραγικού Πυρετού Ebola που εξελίσσεται από το Φεβρουάριο 2014 στη Δυτική Αφρική.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., από τον Απρίλιο 2014 μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την επιδημία το κέντρο έχει ενημερώσει τόσο τους χώρους παροχής υπηρεσι…
Εικόνα
Άμεσα 1.140 προσλήψεις μονίμων στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ
Στην τελική ευθεία για την αποστολή τους από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται οι προκηρύξεις 1.140 θέσεων μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ και στον «Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Μετά και την ψήφιση του νέου Νόμου 4273 για τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας («μικρή ΔΕΗ»), η «μεγάλη» ΔΕΗ επείγεται για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.
Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά ειδικούς επιστήμονες με μεταπτυχιακά και η δεύτερη πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και κυρίως τεχνίτες σε ορυχεία, ατμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και στο δίκτυο διανομής.
Έως το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία θα κορυφωθεί τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης:
Εικόνα
Ποιοι δεν θα πληρώνουν ΦΠΑ Ένας Δανός υδραυλικός ο οποίος μάλλον δεν έκανε χρυσές δουλειές πέρυσι ή κατάφερε να κλέψει την εφορία της χώρας του, χωρίς να τον τσιμπήσουν και δήλωσε ακαθάριστα έσοδα έως 50.000 δανέζικες κορόνες ή 6.698 ευρώ, έχει την δυνατότητα να μην χρεώνει ΦΠΑ για τις υπηρεσίες του και να μην μπλέκει καθόλου με το σύστημα του φόρου προστιθέμενης αξίας.
Δεν χρεώνει ΦΠΑ, αλλά δεν έχει και το δικαίωμα να εκπίπτει ΦΠΑ. Κοινώς, δεν μπλέκει καθόλου με το σύστημα του ΦΠΑ, γλιτώνοντας σίγουρα χρόνο και ενδεχομένως χρήμα.
Αν ο υδραυλικός εργάζεται στην Ιταλία, μπορεί να γλιτώσει από την ταλαιπωρία του ΦΠΑ ακόμη και αν τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά του προσεγγίζουν τις 30.000 ευρώ. Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, τα όρια για την απαλλαγή από το σύστημα ΦΠΑ είναι διαφορετικά.
Στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, 420.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και αμειβόμενοι με μπλοκάκια, οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται από την υποχρέωση υποβ…
Εικόνα
Πώς θα βρείτε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet Από σήμερα διαθέσιμα στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων
την προσωπική σελίδα των φορολογουμένων στο Taxisnet είναι από το απόγευμα τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπούν στο σύστημα με τους κωδικούς τους. Στη συνέχεια πηγαίνουν στο πεδίο «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην κατηγορία «στοιχεία χρεών εκτός ρύθμισης».
Εκεί θα μπορούν να δουν το συνολικό ποσό οφειλής του ΕΝΦΙΑ, την ανάλυση των πέντε δόσεων και να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής που είναι απαραίτητη για την πληρωμή των δόσεων.
Η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης λήγει στις 29 Αυγούστου.
Εικόνα
Υπ. Παιδείας: Μπόνους σε εκπαιδευτικούς που θα υπηρετήσουν σε απομακρυσμένα σχολεία Για την κάλυψη οργανικών θέσεων σε απομακρυσμένα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας εισάγει νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, και αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, από το σχολικό έτος 2014- 2015.
Εξαιτίας της δυσχέρειας στελέχωσης σχολείων που λειτουργούν σε δυσπρόσιτα μέρη των ορεινών όγκων και της νησιωτικής Ελλάδας, και της απροθυμίας εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν σε αυτά, νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» προβλέπει ότι οι υπηρεσίες των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα υπολογίζονται διπλά. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου.
Με τη διάταξη του νομοσχεδίου, από το σχολικό έτος 2014- 2015 ο χρόνος πρ…
Εικόνα
Ποιες ασφαλιστικές καλύψεις υγείας αγοράζουν οι Έλληνες Aug 1st, 2014 · 0 Comment Η ελληνική κοινωνία φαίνεται να τοποθετεί ψηλά στην πυραμίδα των αναγκών της την ασφάλιση της υγείας, και κυρίως της νοσοκομειακής της κάλυψης.
Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος από συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που αφορούσαν στην ασφαλιστική δραστηριότητα των εταιριών – μελών της στις «βασικές» καλύψεις υγείας, τις νοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές.
Όπως προκύπτει από την μελετή της γραμμή εργασιών Ατομικών, αλλά και Ομαδικών Ασφαλίσεων Υγείας για τη Χρήση 2012 φάνηκε τάση αύξησης των ατομικών συμβολαίων υγείας και προσπάθειας διατήρησής τους από τους ήδη ασφαλισμένους (με έμφαση στην αναζήτηση χαμηλών ασφαλίστρων) παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς:
• οι ενεργοί ασφαλισμένοι του κλάδου Υγείας το 2012 ήταν πάνω από 1.000.000.
• σε σχέση με το 2011, ο αριθμός των ατομικών συμβολαίων παρουσίασε αύξηση 9% ενώ τα εγγεγραμμένα ασφάλισ…
Εικόνα
Κυνηγετικός Οδηγός: ερωτήσεις για υποψηφιους κυνηγούς Σε προηγούμενη ανάρτησή μας [ΕΔΩ] είχαμε παρουσιάσει συνοπτικά το ενημερωτικό εγχειρίδιο «Κυνηγετικός Οδηγός» που εκπόνησε η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ με σκοπό, εκτός των άλλων, να βοηθήσει τους νέους κυνηγούς να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία εξετάσεις για την απόκτηση άδειας Θήρας. Ο Κυνηγετικός Οδηγός για πρακτικούς λόγους χωρίζεται σε 7 κεφάλαια. Σήμερα, παρουσιάζουμε αναλυτικά το κεφάλαιο Ζ΄ «Διάφορες ερωτήσεις» όπου περιλαμβάνει 100 ερωτήσεις από το νέο ερωτηματολόγιο εξετάσεων των υποψηφίων κυνηγών. Σε κάθε ερώτηση αντιστοιχούν περισσότερες από μία επιλογές, εκ των οποίων, η σωστή εμφανίζεται με διαφορετικό χρώμα. Να υπενθυμίσουμε ότι το ερωτηματολόγιο εξετάσεων νέων κυνηγών αποτελείται από 10 φύλλα, σε κάθε ένα εκ των οποίων έχουν συμπεριληφθεί είκοσι (20) ερωτήσεις και οι υποψήφιοι κυνηγοί, υποχρεούνται να απαντήσουν στις 20 ερωτήσεις που περιέχονται στο έν…
Εικόνα
Καταργείται το άβατο στο Άγιο Όρος
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην τελευταία συνεδρίασή του στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας, αποφάσισε την κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους! Την είδηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», που αναφέρει ότι αποφασίσθηκαν επίσης «διοργανώσεις πορειών προς όλα τα θρησκευτικά κέντρα του πλανήτου, ιδιαιτέραν αναφοράν εις το Άγιον Όρος, εις την Πάτμον και την Ρόδον, ανακήρυξις ιερών βουνών, ελευθερία εις όλας τας χώρας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ανέγερσις ναών, διοργάνωσις ειδικών χώρων εις τας Ι. Μονάς διά την πραγματοποίησιν Συνεδρίων, κατάργησις της Ι. Παραδόσεως». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπεγράφησαν 16 Συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών» και 16 άλλες, μετά των άλλων θρησκειών. Τρεις από τις Συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών» αφορούν και το Άγιον Όρος: 7η Συμφωνία:
Αλλαγή διαρρυθμίσεως εις Ιεράς Μονάς και διοργάνωση Συνεδρίων εντός αυτών όπως ήδη γίνεται διά ποίηση (εκφώνηση ποιημάτων) και εορτάς…