Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 11, 2014

Πολιτική. Υπάρχει στην Ελλάδα;

Εικόνα
Πολιτική. Υπάρχει στην Ελλάδα;
Η πολιτική είναι η «τέχνη» της εξουσίας του κράτους. Είναι το σύνολο των ενεργειών για τη διατήρηση της κοινωνικής οργάνωσης και της τάξης. Ο όρος εφαρμόζεται τόσο σε κυβερνήσεις κρατών για τον τρόπο διακυβέρνησης και χειρισμού των διαφόρων υποθέσεων, όπως επίσης και σε οργανισμούς, εταιρείες και άλλες οργανώσεις. Η πολιτική είναι συνυφασμένη με την εξουσία και τη δύναμη που πηγάζει από αυτή.
Η πολίτες επιλέγουν το ποιος θα διοικεί το κράτος. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των πόρων του κράτους, την προστασία των πολιτών του, την προώθηση της εκπαίδευσης των πολιτών, την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις, διαπραγματεύεται και συνεργάζεται με άλλες χώρες. Διαχειρίζεται τις πολιτικές συγκρούσεις με ειρηνικό τρόπο και προσπαθεί να εκφράζει τη λαϊκή βούληση.
Η πολιτική προϋποθέτει να ακούγονται όλες οι γνώμες, να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται πολ…

Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο…

Εικόνα
Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο…
Έχει υπολογιστεί ότι οι υποθέσεις για τις οποίες ένας πολίτης έρχεται σε επαφή με την ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση είναι περίπου 1200.

Έχετε σκεφτεί πόσες από αυτές είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Κι όμως, οι Ο.ΤΑ και τα θυγατρικά τους νομικά πρόσωπα είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση του μέγιστου αριθμού αυτών των υποθέσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:
Θέματα προσωπικής κατάστασης (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο, εκλογικά κλπ)
Κατασκευή και συντήρηση έργων τοπικής σημασίας (δρόμοι ,πλατείες, πάρκα, κλπ)
Καθαριότητα των δημοσίων χώρων αλλά και...νοικοκυριών (αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμός )
Άδειες καταστημάτων, είσπραξη τελών, κατάληψη πεζοδρομίων, διαφημιστικές πινακίδες, είσπραξη τελών τουρισμού και ψυχαγωγίας
Οικοδομικές άδειες (πολεοδομίες κλπ)
Σχολικά κτήρια (ανέγερση και συντήρηση)
Συγκοινωνία, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, παρκόμετρα κλπ.Δημιουργία πάρκων, δενδροστοιχιών , προστασία του περιβάλλον…

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων

Εικόνα
Tον ελληνικό χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για την περίοδο 2014- 2020 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι θα καλύπτει το σύνολο της επικράτειας και του πληθυσμού της, διότι η χώρα επωφελείται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι περιφερειακές ενισχύσεις θα πρέπει να είναι προς όφελος των πλέον μειονεκτικών περιφερειών της Ευρώπης και βάσει του νέου χάρτη, επτά περιοχές (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Βόρειο Αιγαίο) οι οποίες έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ χαμηλότερο από το 75% του μέσου όρου της ΕΕ και καλύπτουν το 56,1% του πληθυσμού της Ελλάδας, θα είναι επιλέξιμες για περιφερειακές επενδυτικές ενισχύσεις.

Η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, άλλες τέσσερις περιοχές είχαν ΑΕΠ χαμηλότερο από το 75% του μέσου όρου της ΕΕ. Για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση, οι περιφέρειες Ιόνιων Νήσων, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής θα συνεχίσουν …

Τα πάρκα κομποστοποίησης

Εικόνα
Τα πάρκα κομποστοποίησης είναι μια βιώσιμη μέθοδος διαχείρισης οργανικών αποβλήτων αστικής ή γεωργικής προέλευσης που λειτουργεί αποκεντρωμένα και απευθύνεται σε μικρές κοινότητες, γειτονιές πόλεων, αγροκτήματα,ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.Η μέθοδος επεξεργάζεται τα απόβλητα σε δύο φάσεις, την αρχική που είναι η προκομποστοποίηση σε ειδικό πλαστικό κάδο(120-240 lt) με χρήση ενεργών μικρο-οργανισμών που έχει σύστημα απορροής και συλλογής υγρών και την τελική φάση που είναι ξύλινος και μεταλλικός κάδος 3 κυβικών μέτρων με δύο διαμερίσματα επεξεργασίας, με χρήση γεωσκωλήκων.
Μπορεί να διαχειριστεί τόσο φυτικά όσο και ζωικά απόβλητα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Δεν παράγει καθόλου μεθάνιο, είναι εντελώς κλειστό σύστημα και δεν διαχέει κανένα είδους απόβλητο στο περιβάλλον .
Έχει ελάχιστη έως μηδενική κατανάλωση ενέργειας και επειδή είναι περιφερειακά αποκεντρωμένο δεν καταναλώνει καύσιμα για μεταφορές όταν εφαρμόζεται σε αστικές ή αγροτικές περιοχές.
Η εφαρμογή της …

Αλλαγή σκηνικού στην καταβολή ενοικίων – Μόνο μέσω τραπέζης ποσά άνω των 100 ευρώ

Εικόνα
Τρόπους για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο εισόδημα από ενοίκια αναζητά το υπουργείο Οικονομικών και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σοβαρά η καταβολή των ενοικίων να γίνεται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας. Με στόχο την αποφυγή φοροδιαφυγής για εισοδήματα από την ακίνητη περιουσία, πλέον αλλάζουν τα πάντα στον προσωπικό τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα συμφωνούσαν ενοικιαστής και ιδιοκτήτης για την καταβολή των ενοικίων. Με δεδομένη την κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης εισοδήματος από μισθώματα που δεν έχουν εισπραχθεί από τους ιδιοκτήτες τους, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν λύσεις προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις η απόκρυψη εισοδήματος.
Πρακτικά, κάθε ενοικιαστής θα υποχρεώνεται, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει είναι μεγαλύτερο από 100 ή 150 ευρώ, να το εξοφλεί με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη ή με επιταγή. Εφόσον δεν το κάνει δεν θα θεωρείται ότι το ενοίκιο έχει εξοφληθεί ενώ θα αποτελεί και φορολογική παράβαση τόσο για τον ενοικιαστή όσο …

Έως τις 26 Μαίου η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας 2013

Εικόνα
Παρουσία επισήμων και χιλιάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ τα εγκαίνια της 47ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου. Παρά την οικονομική κρίση, η συμμετοχή των εκθετών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας η συμμετοχή των εκθετών που έφτασαν περίπου τους 250 ξεπέρασε κάθε προσδοκία σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με πέρσι ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως η ψυχολογία των επιχειρηματιών έχει βελτιωθεί και ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης αποφέρει τα πρώτα αποτελέσματα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε την έκθεση ως μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο.Παράλληλα ο κ. Περγαντάς συνεχάρει τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντελεστές της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας «για τη συστηματι…
Εικόνα
Δωρεάν διακοπές για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους -Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

«Επιταγές» για δωρεάν διακοπές ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, για τους οποίους θα καλύψει τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα για έως και πέντε διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο Γιάννης Βρούτσης, το πρόγραμμα Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα «τρέξει» από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015 θα κοστίσει 10 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος», θα καλύπτεται η διαμονή των δικαιούχων για 1-5 διανυκτερεύσεις. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση θα είναι ανάλογη με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Στην οικονομική αξία περιλαμβάνεται το ποσό της επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελούμενων μελών του.
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ η δημόσια πρόσκληση, μέσω της οποίας θα …

Τα προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ ξεκινούν τον Ιούνιο – Αν είστε άνεργος διαβάστε το οπωσδήποτε

Εικόνα
Ξεκινούν τέσσερα νέα προγράμματα για άνεργους τον Ιούνιο… Συγκεκριμένα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι:


1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων από 25 έως 66 ετών. Συνολικά θα ωφεληθούν 12.000 άτομα, με το ποσό της μηνιαίας επιδότησης από τον ΟΑΕΔ να είναι 450 ευρώ (το υπόλοιπο ποσό το καλύπτει η επιχείρηση).

2. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Αφορά 1.000 άτομα και το μηνιαίο ποσό θα φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

3. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Θα καλυφθούν 12.500 άτομα, ενώ το ποσό της ημερήσιας επιχορήγησης δεν είναι σταθερό.

4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων. Πρόκειται για τα «τοπικά σχέδια για την απασχόλησης» και «τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες». Η ημερήσια επιδότηση είναι 18…

Παράσταση Παιδικού Τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

Εικόνα
Αναρτήθηκε: 17.05.2014 Με την παράσταση «Στην χώρα των παραμυθιών…μια φορά κι έναν καιρό», σήμερα Σάββατο 17 Μαΐου, στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, μαθητές του Παιδικού Τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της  δουλειάς τους. Η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση θα ζωντανέψει στη σκηνή παραμύθια έτσι όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν και μπορούν με φαντασία, ρυθμό, μουσική και  θα παρουσιαστεί  και το έργο «Ο λύκος ξαναγύρισε» του Geoffroy de Rennart  σε δραματοποίηση Εύης Φώτου, χορογραφίες Μαρίας Παλιούρα και φωτισμούς Αλέξη Τριανταφύλλου.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης  στο πλαίσιο του Θεατρικού Εργαστηρίου του δημιούργησε φέτος για πρώτη χρονιά και Παιδικό Τμήμα για τα παιδιά των Δημοτικών  Σχολείων.
Στο Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσω μιας σειράς δράσεων-ασκήσεων ειδικά μελετημένες για αυτά να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να εκφραστούν και…

Προσδιορίστηκε η εκλογική αποζημίωση και για τα σώματα ασφαλείας

Εικόνα
Αναρτήθηκε: 16.05.2014 Με απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών προσδιορίζεται και το ποσό που θα λάβουν ως ειδική εκλογική αποζημίωση οι Υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014.
Συγκεκριμένα με την ΚΥΑ που υπεγράφη εγκρίνεται η καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης κατά το χρονικό διάστημα από 22.4.2014 έως και 25.5.2014 για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας. Το σχετικό επίδομα θα καταβληθεί σε 67.500 υπαλλήλους συνολικά, που υπηρετούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.  Η ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους δικαιούχους θα ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργ…

ΕΕ: Οι ημερομηνίες «κατανάλωση κατά προτίμηση έως» οδηγούν σε σπατάλη

Εικόνα
Σε παγκόσμιο επίπεδο, έως και τα μισά από τα παραγόμενα τρόφιμα καταλήγει σε χωματερές  

Αθήνα Οι ημερομηνίες «κατανάλωση κατά προτίμηση έως», οι οποίες αφορούν τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται εύκολα, είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε απαράδεκτη σπατάλη τροφίμων και χρημάτων και θα πρέπει να καταργηθούν για ορισμένα προϊόντα, υποστηρίζουν χώρες-μέλη της ΕΕ σε έγγραφο που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας.

Η σπατάλη τροφίμων έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα στις Δυτικές χώρες λόγω των περιβαλλοντικών αλλά και ανθρωπιστικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, το ένα τρίτο των παραγόμενων τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια, αφαιρώντας από την παγκόσμια οικονομία 570 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τη σοκαριστική σπατάλη επιβεβαιώνει μελέτη του βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με την οποία το 30 με 50 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής τροφίμων καταλήγει στη χωματερή.

Και σύμφ…

Ελβετικό θαύμα στην Ανάβρα Μαγνησίας

Εικόνα
 Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. 

Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.
Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.
Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνε…

Μία εμπνευσμένη ομιλία από τον Δημήτρη Τσουκαλά, δήμαρχο του ορεινού χωριού της Ανάβρας

Εικόνα
Μία εμπνευσμένη ομιλία από τον Δημήτρη Τσουκαλά, δήμαρχο του ορεινού χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας, που αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που πάνε κόντρα στην διαφθορά και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους. Μία αναδρομή στο λαμπρό παράδειγμα της Ανάβρας και στην ανέλπιστη ανάπτυξή αυτής της απομακρυσμένης κοινότητας που αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική επαρχία και τους πολιτικούς της παράγοντες καθώς και για κάθε πολιτικό.
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-VIDEO
Aπό την Αθηνά Λεβέντη 

300 κάτοικοι στοιβαγμένοι μαζί με χιλιάδες ζώα. Απουσία ύδρευσης. Χωματόδρομοι παντού. Σχολείο ούτε για δείγμα. Πώς το παραμελημένο, απομακρυσμένο χωριό της Ανάβρας Μαγνησίας έγινε όχι μόνο μια πλήρως λειτουργική κοινότητα, με μηδενική ανεργία, αλλά και το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της επαρχίας;

 Ο δήμαρχος του χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας, Δημήτρης Τσουκαλάς, εφάρμοσε στην πράξη το μοντέλο ανάπτυξης έτσι όπως θα έπρεπε να είναι: δηλαδή μοντέλο προσφοράς κ…

Kαι εξώδικα στην Singular Logic για το λευκό – Τέσσερις υποψήφιοι έκαναν την αρχή

Εικόνα
Την αποκάλυψη για τέσσερις υποψηφίους, χωρίς πάντως να αναφερθούν σε ονόματα, που απέστειλαν εξώδικο στην εταιρεία Singular Logic 0 ζητώντας δίπλα στο συνδυασμό τους να μπει το λευκό χρώμα έκαναν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Καριώτογλου και ο διευθυντής έργου εκλογών Ανδρέας Δρυμιώτης. Παράλληλα, όπως είπαν ορισμένα κόμματα έχουν αποστείλει λίστα με υποψηφίους που υποστηρίζουν αλλά η εταιρεία  κάνει… διασταυρώσεις θέτοντας σχετικό ερώτημα και στους υποψηφίους και στα κόμματα, προκειμένου να καταλήξει στο χρώμα που θα βάλει δίπλα σε κάθε συνδυασμό και να αποφύγει τις διαμαρτυρίες.

Σημαντικές Αλλαγές για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις από το 2014

Εικόνα
Σημαντικές Αλλαγές για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις από το 2014 ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ Μέχρι τις 15 Μαΐου του 2014 όλοι οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις ενίσχυσης, εάν θέλουν να λαμβάνουν την ετήσια βασική επιδότηση που θα υπολογίζεται με βάση το πόσα και ποια στρέμματα δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ο κάθε αγρότης κάθε φορά. Επιλέξιμες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης θα είναι εκείνες οι εκτάσεις των εκμεταλλεύσεων, στις οποίες ασκείται αγροτική δραστηριότητα.Όχι δηλαδή χέρσα χωράφια. Στις περιπτώσεις που σε μία έκταση δεν ασκείται αγροτική δραστηριότητα για συγκεκριμένους λόγους, όπως π.χ. δάσωση ή αγρανάπαυση, επιλέξιμες είναι όσες εκτάσεις αντιστοιχούσαν σε ενεργοποιημένα δικαιώματα το έτος 2008. Αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η διαδικασία του «τσεκ» της ενιαίας ενίσχυσης που καταβαλλόταν ανεξάρτητα από το αν παρήγαγε ή όχι ο παραγωγός. Μάλιστα, για τους παραγωγούς των εκτατικών καλλιεργειών (βαμβάκι, δημητριακά) τίθεται ως προϋπόθεση για την καταβολή της ενίσχυ…

Και πάλι Φέρρυ Μπότ Αγ.Κωνσταντίνο - Αγ Γεώργιο!

Και πάλι Φέρρυ Μπότ Αγ.Κωνσταντίνο - Αγ Γεώργιο!
Μετά από πρωτοβουλία του πρώην Λιμενάρχη Αιδηψού κ. Πετράκη Νικολάου Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με το Μέτωπο Αναγέννησης και την αμέριστη στήριξη της Υποψηφίας Δημάρχου Παπανδρέου Ουρανίας επετεύχθει συμφωνία με τον πλοιοκτήτη κ. Ιωαννίδη Άρη να δρομολογηθεί το “ ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ ” στην πορθμειακή γραμμή Αγίου Γεωργίου – Αγίου Κωνσταντίνου με έναρξη δρομολογίων στις 15 Ιουνίου του 2014.
Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Λιχάδος
Πετροπούλου – Καζελίδου Αικατερίνη

lamiafm1

Χωράφια σε ανέργους και νέους!!!!Ψάξτε το!

Εικόνα
Χωράφια σε ανέργους και νέους!!!!Ψάξτε το!
http://www.opekepe.gr
Όπως κάθε Πέμπτη, στο διαδικτυακό σύστημα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης αναρτήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά αγροτεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και νέα αγροτεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, αναρτώνται 6 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έκτασης 55 στρεμμάτων και 14 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έκτασης 136 στεμμάτων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 22/2/2012.

Για την επιτάχυνση των διοικητικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκε διαχωρισμός των υποβεβλημένων αιτήσεων που αφορούσαν συνδυασμό αγροτεμαχίων γεωργικής και κτηνοτροφικής χρήσης. Από εδώ και στο εξής, το σύστημα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης γεωργικής και κτηνοτροφικής γης θα επιτρέπει αιτήσεις που θα αφορούν είτε μόνο αγροτεμάχια γεωργικής χρήσης, είτε μόνο αγροτεμάχια κτηνοτροφικής χρήσης. Ο…

Δέκα + 1 άγνωστα επιδόματα που δικαιούνται εργαζόμενοι και άνεργοι

Εικόνα
Δέκα + 1 επιδόματα όχι μόνο για ανέργους αλλά και για εργαζόμενους χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Oι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το επίδομα ανεργίας ενώ υπάρχουν πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.
Εδικά για τις μητέρες, πέραν του βασικού μισθού των 586 ευρώ το μήνα που μπορούν να παίρνουν απ τον ΟΑΕΔ με την άδεια μητρότητας για 6 μήνες, υπάρχει και μια συμπληρωματική παροχή που καλύπτει τη διαφορά μισθού και επιδότησης ΙΚΑ λόγω τοκετού.
Τα «άγνωστα» επιδόματα συνέλεξε και παρουσιάζει το money-money με όλες τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά ώστε όσοι τα διεκδικήσουν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πως θα πάρουν.
Δείτε εδώ ότι πρέπει να ξέρετε για το επίδομα παιδιών και εδώ για το επίδομα θέρμανσης
1. Επίδομα ανεργίας (360…

Καταβάλλεται η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου

Εικόνα
Πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα ποσά της Ά δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των περίπου 385.000 δικαιούχων, από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν άμεσα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για το ποσό πληρωμής της Α’ δόσης. Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την εκλογική διαδικασία

Εικόνα
Αναρτήθηκε: 16.05.2014 Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα  9.871.733 πολίτες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στα  22.584 εκλογικά τμήματα τη χώρας.
Ειδικότερα 5.092.262  γυναίκες και 4.779.471 άνδρες θα κληθούν να επιλέξουν στους 325 δήμους της χώρας μεταξύ 1.441 υποψηφίων δημάρχων και στις 13 περιφέρειες μεταξύ των 104 υποψηφίων.
Σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία πρέπει να γνωρίζουμε ότι:  Ψηφίζουν όλοι οι έλληνες  πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Ψηφίζουν  όσοι έχουν γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Να διευκρινιστεί ακόμη ότι  στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές δεν ισχύει ο θεσμός του ετεροδημότη και κατά συνέπεια οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο…

Η ΚΥΑ για το εκλογικό επίδομα – Ποιο είναι το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δημοτικοί υπαλληλοι

Εικόνα
Στα 223 ευρώ, όπως, δηλαδή, είχε γράψει η aftodioikisi.gr, καθορίζεται το εκλογικό επίδομα των 30.900 δημοτικών υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στις εκλογές,  με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Οι υπάλληλοι των περιφερειών λαμβάνουν 2.500 ευρώ, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500 ευρώ και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.) 450 ευρώ. Σημειώνεται ότι όλα τα ποσά είναι ακαθάριστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα υπάρξει έντονη αντίδραση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που κάνει λόγο για «νέο εξευτελισμό των δημοτικών υπαλλήλων που σηκώνουν όλο το βάρος των εργασιών για την προετοιμασία και διεξαγωγή και των εκλογών».

Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ - ΔΟΜΩΝ - ΔΡΑΣΕΩΝ 2014-2019.

Εικόνα

ο υπουργείο Εσωτερικών απαντά στις απορίες των ψηφοφόρων

Εικόνα
Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους.Επισκεφθείτε τη σελίδα «Μάθε πού ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν παρΆ όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτό όπου είμαι δημότης... Βρήκα το όνομά μου σε άλλο εκλογικό διαμέρισμα από αυτό όπου κατοικώ...
Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτισθεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Μαΐου 2014 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 14 Μαρτίου 2014 και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στον δήμο σ…