Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 18, 2015
Εικόνα
Νομός Φθιώτιδας - Οι περιοχές που εντάσσονται στο Δίκτυο NATURA 2000 1 Κοιλάδα και εκβολές Σπερχειού - Μαλιακός
2 Εθνικός Δρυμός Οίτης
3 Φαράγγι Γοργοπόταμου
4 Υγρότοπος και νησιά του κόλπου Αταλάντης
1 ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΕΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ - ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ - Κωδικός GR 2440002
Έκταση 340.000 στρέμματα Περιγραφή:
Η περιοχή βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της κεντρικής Ελλάδας. Τα όρια της βρίσκονται στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού δρυμού της Οίης και γειτνιάζει με τα όρη Τυμφρηστός και Βαρδούσια. Στην περιοχή διακρίνονται τρία τμήματα: ο Μαλιακός κόλπος, οι εκβολές του Σπερχειού ποταμού και οι γύρω περιοχές και η κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού και οι πηγές του. Η περιοχή καταλαμβάνει έκταση 340.000 στρέμματα.

Ο Σπερχειός με μήκος 82 χιλ. πηγάζει…
Εικόνα
Ενεργοποίηση του θεσμού του Διαμεσολαβητή σε κάθε δήμο Αναρτήθηκε: 23.01.2015 Το ζήτημα της ενεργοποίησης του θεσμού της Διαμεσολάβησης σε κάθε δήμο σε συνεργασία με του υπουργείο Δικαιοσύνης συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν. Κανελόπουλο.
Η συζήτηση αφορούσε στο πλαίσιο και τις βάσεις για τη συνεργασία της ΚΕΔΕ με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανάπτυξη του θεσμού της διαμεσολάβησης και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κάθε Δήμο για τη  σχετική ενημέρωση των δημοτών, μέσω ενημερωτικών ημερίδων και άλλων  πρόσφορων μέσων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είδε θετικά τη σχετική δράση και μετά την εκτενή συζήτηση θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις από το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Εικόνα
7 μικρά ποτήρια κρασί την εβδομάδα ωφελούν την καρδιά Νέα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δεν συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί ενδεχομένως να είναι ακόμα και προστατευτική.
Νέα έρευνα υπέδειξε ότι σε μεσήλικες άντρες η κατανάλωση μέχρι 7 μικρά ποτήρια κρασί ή περίπου 3,5 ποτήρια μπύρας την εβδομάδα συνδέεται με 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με άντρες που δεν πίνουν.
Η έρευνα, του Harvard Medical School, ανακάλυψε επίσης ότι η προστατευτική επίδραση ήταν πιο οριακή στις γυναίκες, αλλά μέχρι 7 ποτά την εβδομάδα οδηγούσαν σε 16% μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στη συγκεκριμένη ομάδα σε σχέση με γυναίκες που δεν έπιναν αλκοόλ.
Ο ερευνητής Scott Solomon δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δεν συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και μπορεί ενδεχομένως να είναι ακ…
Εικόνα
Ποιός είναι ο Αθανάσιος Μιχελής Υποψ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Αθανάσιος Μιχελής: Σύντομο Βιογραφικό Ο Θανάσης Μιχελής γεννήθηκε στη Λαμία, όπου διαμένει με τη σύζυγό του Αθηνά Τζιάζα (εκπαιδευτικό), με την οποία έχουν μια κόρη γιατρό.
Είναι Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης). Έκανε σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και είναι συγγραφέας των βιβλίων «Εκπαίδευση και Κοινωνικές Ανισότητες», «Αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών» και πολλών άρθρων. Γνωρίζει Γαλλικά και χρήση Η/Υ
Εργάστηκε στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1978-2011), όπου επί σειρά ετών άσκησε διοικητικά καθήκοντα (1997-2011) ως Διευθυντής Σχολείων και ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Νομού.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ/ΕΛΜΕ Φθιώτιδας (από το 1979 έως το 1988). Πρόε-δρος αυτού επί σειρά ετών. Μέλος του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας (δυο θητείες 1986-88 και 1988-90). Συμμετείχε σε συνέδρια ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ (1979-1990)
Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων…
Εικόνα
Εκοιμήθη ο καταγόμενος από τη Φθιώτιδα Επίσκοπος Βρυξελλών Μάξιμος Ο Επίσκοπος Μάξιμος κατάγεται από τη Στυλίδα, όπου θα γίνει και η εξόδιος ακολουθία. Διαβάστε τι γράφει για τον εκλιπόντα στο site της η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος:
Σήμερα το πρωί αναγγέλθηκε από το Βέλγιο η κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κυρίου Μαξίμου (Μαστίχη).
Ο Θεοφιλέστατος γεννήθηκε στην Στυλίδα την 30η Σεπτεμβρίου του 1935. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Στυλίδος. Σπούδασε τρία έτη στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή της Χαλκής, αποφοιτήσας το έτος 1958. Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής, το έτος 1958. Από του Δεκεμβρίου 1958, υπηρέτησε ως ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροττερνταμ Ολλανδίας μέχρι της εκλογής του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλ…
Εικόνα
Προσλαμβάνονται 819 αναπληρωτές για την κάλυψη κενών στα σχολεία
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου προσλαμβάνονται 819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί… γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής για την κάλυψη κενών στα σχολεία.
Ειδικότερα για την ειδική αγωγή προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 46 εκπαιδευτικοί για το Πρόγραμμα εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης 67 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας και 378 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εξειδικευμένη υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 150 εκπαιδευτικοί και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 70 εκπαιδευτικοί με πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, 37 ειδικότητες από πιστώσεις ΕΣΠΑ και 71 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 και ΠΕ 60.
Σημειώνεται ότι για την πρόσληψη 500 τουλάχιστον εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, για…
Εικόνα
Ατελείωτη η «ουρά» για το εφάπαξ -Πάνω από 52.000 ασφαλισμένοι στην αναμονή

Ρεκόρ σημειώνει πλέον η λίστα αναμονής για το εφάπαξ, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ταμείων πρόνοιας, 52.293 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από το δημόσιο, το ΙΚΑ, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, είναι σε αναμονή για το βοήθημα.

Από αυτούς, οι 40.700 περιμένουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία εγκρίθηκα υπερωρίες, για να διεκπεραιωθούν οι 40.700 αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ακόμη, οι 8.843 δικαιούχοι προέρχονται από τους τομείς πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα και 2.750 ασφαλισμένοι περιμένουν εφάπαξ από το ταμείο πρόνοιας των ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Από τους δικαιούχους, το 92% έχει συνταξιοδοτηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013, κάτι που σημαίνει ότι το εφάπαξ που θα λάβουν θα είναι ανάλογο που με το πλήθος των αιτήσεων που θα μπορεί να πληρώνει το κάθε Ταμείο. Η καταβολή θα ξε…
Εικόνα
Άνοιξε η εφαρμογή καταχώρησης πιστοποιημένων εκτάσεων και παραδόσεων ελιάς Άρθρο 6824.01.2015 | 09:40 Άνοιξε τη Παρασκευή 23/01/2015, για τους Φορείς Πιστοποίησης, Ελαιουργεία, Μονάδες Μεταποίησης Ελαιοκάρπου και Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Τετάρτη 25/02/2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 68 του ΚΑΝ (ΕΚ) 73/2009 για την χορήγηση της ειδικής στήριξης σκληρού σίτου και ελαιολάδου, η εφαρμογή καταχώρησης (http://elgo.opekepe.gr) των πιστοποιημένων παραγωγών σκληρού σίτου και των πιστοποιημένων παραγωγών ελαιοκομικών προϊόντων και παραγωγών που παρέδωσαν ελαιόκαρπο ΠΟΠ ή ΠΓΕ σε Πιστοποιημένα Ελαιοτριβεία και Μονάδες Μεταποίησης, για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 (ΕΑΕ 2014).

πηγή paseges.gr stilidatoday.gr
Εικόνα
Θεσμοθετήθηκε η μετατροπή ΙΧ με πετρέλαιο, σε φυσικό αέριο
Oι όροι και οι προϋποθέσεις μετατροπής αυτοκινήτων με πετρέλαιο, σε φυσικό αέριο καθορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύση το πετρέλαιο και κυρίως σε βαρέα οχήματα φορτηγά και λεωφορεία.
«Με τη ρύθμιση αυτήν εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους των επιχειρήσεων, αλλά και τη χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Εικόνα
Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές στη Φθιώτιδα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ Κατσικονούρης Δημήτρης Κοτρωνιάς Γεώργιος Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Μακρή-Θεοδώρου Ελένη Μπρεκουλάκης Ιωάννης Μπριάννης Δημήτριος Σταϊκούρας Χρήστος Αντωνιάδης Βασίλειος Καψάλη Χρυσούλα Μπασδέκης Κωνσταντίνος Μπαφούτσου Ανδριάνα Μπούας Σπυρίδων Οικονόμου Γεώργιος Πολίτης Παναγιώτης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Βέττας Δημήτριος Καραναστάσης Απόστολος Κούτσικος Ιωάννης Κυριακάκης Βασίλειος Λέβα Βασιλική Μιχαήλ – Αντωνίου Μαρία Μιχελής Αθανάσιος Αγαπίου Νικόλαος Γιαννόπουλος Αθανάσιος Δεληκούρα Χαρούλα Μιχαλίτσης Κωνσταντίνος Τσάπη Ελισάβετ Χειμάρας Θεόδωρος Χριστόπουλος Γεώργιος ΠΑΣΟΚ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΑΡ Αντωνίου Φώτιος Γουλοπούλου Ειρήνη Καλαϊτζής Γιάννης Καρμαλη Δέσποινα Μπουργανος Ηλίας Σερέτης Φώτιος Σωτηροπούλου-Τλούπα Γεωργία Ζώμας Βασίλης Λεκάκη Ελένη Πολυμέρου Όλγα Προβόπουλος Ηλίας Σταύρου Ιωάννης Τασούλας Θωμάς ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γιαταγάνας Χρήστος Γιώτας Θέμης Καρλερή Μαρτίν Παπαγεωργίου Σταυρούλα Παπαχρήστου Άρης Τσέλιος Ηλίας Χουλιάρα Κωνσταντίνα Στέλιος Βουτσαράς Βασ…
Εικόνα
Ο “οδικός χάρτης” των εκλογών- Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
Σε 9.808.760 ανέρχονται οι εκλογείς, την ψήφο των οποίων θα διεκδικήσουν την Κυριακή τα 18 κόμματα και οι 4 συνασπισμοί. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί συνολικά σε 56 εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες κατανέμονται 288 έδρες (και 12 έδρες από βουλευτές Επικρατείας) με μεγαλύτερη τη Β΄Αθηνών με 1.426.759 ψηφοφόρους  και μικρότερη τη Λευκάδα με 29,152.
Οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες, οι οποίες θα στηθούν σε 19,733 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 574 είναι τμήματα ετεροδημοτών.
Η ψήφος είναι υποχρεωτική και μπορεί να γίνει με την αστυνομική μας ταυτότητα ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Πόσους σταυρούς βάζουμε Για την κατανομή των εδρών, υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται κατά 3 στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), αυξάνονται κατά 2 στη Β’ Αθηνών (από 42 σε 4…
Εικόνα
«Πράσινο φως» για 2.136 προσλήψεις σε ΔΕΗ, δήμους και σχολεία
Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ, 2.136 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά την προεκλογική περίοδο. Από αυτές, οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους. Παράλληλα, εγκρίθηκαν μία απόσπαση και έξι μετακινήσεις προσωπικού.
Όπως είναι γνωστό, κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, οι διορισμοί, οι αποσπάσεις, κ.λπ. στον δημόσιο τομέα. Όμως, το ίδιο διάστημα επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές μόνο για έκτακτες και άλλες ανάγκες. Γι’ αυτές τις κατ’ εξαίρεση προσλήψεις πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δ…
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ιαματικό με τη "βούλα" το "Νερό Υπάτης" Γράφτηκε από τον/την Κυριάκος Καραγιάννης
-Ιδανικό για μυοσκελετικούς πόνους, για το κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις- Με απόφασή της υπουργού τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, αναγνωρίζεται ο φυσικός πόρος «Νερό Υπάτης» ως ιαματικό, απόφαση που δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 50 ΦΕΚ της 15ης Ιανουαρίου 2015. Η υπουργός ουσιαστικά αποδέχτηκε τις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων και την πρόταση τςη Διεύθυνσης Τουριστικών Επενδύσεων του ΕΟΤ για την αναγνώριση ως ιαματικού του φυσικού πόρου «Νερό Υπάτης» που βρίσκεται στην Υπάτη του Δήμου Λαμιέων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ η λουτροθεραπεία στο νερό της Υπάτης ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού, νευρικού, κυκλοφορικού συστήματος, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις. Αντίστοιχα αντενδείκνυται σε ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και κακοήθη νοσήματα. Η ανάλυσή του φυσικού πόρου «Νερό Υπ…
Εικόνα
Πρόσκληση ενημερωτικής συνάντησης για συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση, εν όψει της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, για την  ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  οι εκπρόσωποι του τύπου  θα ενημερωθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη καθώς και από  υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Φθιώτιδας, σχετικά με τη διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των προαναφερομένων εκλογών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.30π.μ. στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας(Πλ.ελευθερίας 13, Ισόγειο).
fonografos.net
Εικόνα
Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα κατοικίδια23.01.2015 | 19:20 Ψηφίστηκε τη Δευτέρα το ν/σ που φέρνει αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια αλλά και μεγαλύτερα πρόστιμα για τους παραβάτες.   Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο οι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής: Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου να ενημερώνει τον κτηνίατρό του για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων. Η σήμανση (τσιπ) γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους. Όποιος πουλάει ζώα, ακόμη και ένα θηλυκό ζώο αναπαραγωγής, ακόμη κι αν είναι ερασιτέχνης εκτροφέας σκύλων ή γατών θα πρέπει να βγάλει άδεια εκτροφέα. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα πρόστιμα: Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ. Παράλειψη προσκόμισης στ…
Εικόνα
ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ Το καταφύγιο που βρίσκεται στην Λίμνη της Νευρόπολης, στο ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ, ιδιοκτησίας της ΕΟΣΛ( Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας) και του ΟΦΥΛ(όμιλος φυσιολατρών Λαμίας), δυναμικότητας 35 ατόμων, αφού παρέμεινε κλειστό λόγω ζημιών επί 5ετία, μετά από εκτεταμένες εργασίες που πραγματοποίησε ο ΕΟΣ Λαμίας, λειτουργεί ξανά από τον Νοέμβριο 1999.

Την συνδιαχείρησή του έχουν: ο ΟΦΥ Λαμίας και ο ΕΟΣ Λαμίας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα : 22310/23170 (κ. Μπιλάλη) & 22310/26786 (ΕΟΣ Λαμίας). kallidromo-kallidromon.blogspot.g
Εικόνα
ΕΠΕΙΓΟΝ! Δεν έχεις να πληρώσεις τη ΔΕΗ; Nα τι πρέπει να κάνεις... (Ισχύει για την Περιφέρεια Αττικής αλλά γιατί να μην γίνει και στην Περιφέρεια Στερεάς;)
Δεν έχεις χρήματα για να πληρώσεις την ΔΕΗ; Ορίστε τι πρέπει να κάνεις...

Κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και προχωράει στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», αναλαμβάνοντας τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο – στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Αττική…
Εικόνα
Παραχώρηση του Δασικού Εργοστασίου Ξυλείας Φουρνάς στο Δήμο Καρπενησίου Για 25 έτη παραχωρείται στο Δήμο Καρπενησίου το Δασικό Εργοστάσιο Ξυλείας στην περιοχή Φουρνά, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.Ταγαρά Νικόλαο, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Καρπενησίου κ.Νικόλαου Σουλιώτη και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κώστα Μπακογιάννη.
Σκοπός της παραχώρησης είναι η λειτουργία του ακινήτου που θα αξιοποιεί και την προσφορά της τοπικής πρώτης ύλης συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των κατοίκων της περιοχής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη εκ των οποίων για τα 15 πρώτα η παραχώρηση προβλέπεται να είναι δωρεάν και για τα υπόλοιπα 10 θα καθοριστεί εύλογο αντάλλαγμα από πιστοποιημένο εκτιμητή του μητρώου του Υπουργείου Οικονομικών. Με όρο υλοποίησης του σκοπού εντός 3 ετών ο Δήμος Καρπενησίου θα προχωρήσει σε άμεση αξιοποίηση του ακινήτου.
Σε μία από τις πιο δύσκολες εποχές για τη …
Εικόνα
Διευρύνεται το ωράριο για έκδοση ταυτότητας στα Αστυνομικά Τμήματα   Διευρύνεται το ωράριο για έκδοση ταυτότητας στα Αστυνομικά Τμήματα Επεκτείνεται εκτάκτως, λόγω των εκλογών, το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν το Σάββατο (24 Ιανουαρίου) από 08.00 έως 18.00 και την Κυριακή (25 Ιανουαρίου) από 07.00 έως 19.00. Στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. x
Εικόνα
ανοικτοί δήμοι, ΚΕΠ και αστυνομικά τμήματα όλο το Σαββατοκύριακο
Κανονικά θα λειτουργήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι Δήμοι, τα ΚΕΠ και τα γραφεία των αστυνομικών τμημάτων που εκδίδουν ταυτότητες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών: «Ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και µε σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Ιανουαρίου 2015 αντίστοιχα. Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες αυτές ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία. Επίσης τις ίδιες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εκδίδουν δελτία ταυτότητας».
Εικόνα
Πώς θα ρυθμίζονται τα χρέη στην εφορία μετά τις εκλογές;  Άλλο ένα… σοκ επιφύλασσαν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο, προστέθηκαν «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι έχουν φορτωθεί επιπλέον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Το δε συνολικό χρέος φτάνει περίπου στα 14 δις. ευρώ από τις αρχές του χρόνου ή στα 74 δις. ευρώ από… καταβολής κράτους. Το ερώτημα είναι: τι θα γίνει με τα χρέη μετά την κάλπη;
Το δεδομένο είναι ότι όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, θα υπάρξουν εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία, κουβαλάει ένα «βαρίδι»: τις αντιρρήσεις της τρόικας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά και τα στοιχεία για τις μέχρι τώρα επιδόσεις που δείχνουν την περιορισμένη συμμετοχή. Επομένως, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία –κάτι που σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους- θα μπουν στο τραπέζι και οι…
Εικόνα
Ο Τέρενς Κουίκ στη Λαμία, οι ΑΝΕΛ θα είναι μέσα στη βουλή, ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων
Στη πόλη της Λαμίας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ  ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος, για τις εκλογές της 25ης Γενάρη αλλά και   τους υποψηφίους βουλευτές των ΑΝΕΛ στην Φθιώτιδα.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Κουίκ εξέφρασε τη βεβαιότητά του  ότι τη Κυριακή  ο πολιτικός βίος της παρέας των πολιτικών του μνημονίου τελειώνει και οι ΑΝΕΛ θα είναι μέσα στη βουλή  ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων, παρά τον  λυσσαλέο πόλεμο που δέχτηκαν από τα κόμματα του μνημονίου αλλά και τα κατεστημένα ΜΜΕ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσε  ως πρωθυπουργός τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά για τη στρατηγική  κινδυνολογίας που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρε…
Εικόνα
ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης -Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για νέα διάθεση προϊόντων
Ξεκινούν οι παραγγελίεςτης 17ης διάθεσης,με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.
Επισημαίνουμε ξανά ότι τα προϊόντα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελίες και βάσει αυτών θα υπάρχουν υπολογισμένες οι ποσότητές τους την ημέρα της παραλαβής τους.
Ανανεώνουμε και το κάλεσμα για εθελοντές, οι ανάγκες μεγαλώνουν: σας καλούμε να συμμετέχετε.
Προέλευση & Τιμές Προϊόντων:
- Τυρί Λαμίας, Φέτα με 6,00 €/κιλό και Γίδινο με 6,20 €/κιλό των Γαλακτοτυροκομικών Ζήσιμου, σε συσκευασίες των 2,50 κιλών περίπου (με αναγραφόμενο ακριβές βάρος) μέσα σε άλμη
- Ρύζι Ανθήλης, παραγωγός Βλάχος Νικόλαος: Νυχάκι και Καστανόμε 2,70 €/3κιλο (0,90 €/κιλό), Καρολίνα και Κίτρινο Μπόνετ με 3 €/3κιλο (1,00 €/κιλό), Μπασμάτιμε 5 €/2,50κιλο (2,00 €/κιλό)
- Εσπεριδοειδή Αργολίδας, παραγωγός ΔήμαςΠέτρος: Πορτοκάλια Ναβαλίνες και Μέρλιν σε ξεχωριστές συσκευασίες με 2,00 €/5κιλο (0,40 €/κιλό) και Λεμόνιαμε 2,00 €/3κιλο (0,67 €/κιλό)