Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 10, 2016

Ακίνητα: Καμία ενοικίαση ή πώληση χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό

Εικόνα
Νέο τοπίο διαμορφώνεται στις πωλήσεις και τις εκμισθώσεις ακινήτων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίσματα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν. Υποχρεωτικό είναι από τις αρχές του έτους το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για πωλήσεις - ενοικιάσεις κατοικιών.
Σύμφωνα με το Εθνος, το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) θα πρέπει μάλιστα να αναγράφεται στις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρίσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου, ενώ θα πρέπει να επισυνάπτεται και στις συμβολαιογραφικές πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων. Επομένως δεν θα πραγματοποιείται καμία πώληση ή μίσθωση ακινήτου εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό, το κόστος του οποίου ξεκινά από τα 150 ευρώ για τα διαμερίσματα και φθάνει τα 200 ευρώ για μονοκατοικίες. Μάλιστα τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 10.000 ευρώ για όσους αρνούνται να συμμορφωθ…

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στην Α΄ Κατηγορία της Φθιώτιδας - ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ- ΜΑΛΕΣΙΝΑ 0-1

Εικόνα
.  http://polydrososparnassou.blogspot.gr Μετά την 18η αγωνιστική στην Α΄κατηγορία Φθιώτιδας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία....

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑ 0-1 ΑΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ 1-1 ΚΗΦΙΣΣΟΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1-1 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ 0-3 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Αρχίσαμε! Κλείνουν τα σύνορα με Βουλγαρία οι αγρότες. Βίντεο

Εικόνα
Οι Σερραίοι αγρότες στις 12 το μεσημέρι κατευθύνονται από τις πλατείες των χωριών για τον Προμαχώνα αποφασισμένοι να κλείσουν τα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα. Στην διασταύρωση Σιδηροκάστρου όμως διαπιστώνουν πως ο δρόμος είναι κλειστός από ισχυρή αστυνομική δύναμη και επικρατεί αμηχανία. Η πρόσβαση για τα σύνορα είναι κλειστή για τα τρακτέρ με 4 λεωφορεία ενώ στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες, άντρες της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ, Η συμμετοχή είναι μεγάλη μιας και στην διασταύρωση είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ.
Ο δρόμος είναι κλειστός και ανοίγει κατά διαστήματα από και προς την Θεσσαλονίκη. Η αγροτική δύναμη είναι μεγάλη και αποτυπώνεται και από τις εικόνες από drone του εικονολήπτη Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Ετοιμάζεται φορέας για την δημιουργία αεροδρομίου στην Κεντρική Ελλάδα . Στο ΕΒΕ Φθιώτιδας η πρώτη συνάντηση

Εικόνα
Κατηγορία: Τοπικά Νέα Την ανάγκη να αποκτήσει η κεντρική Ελλάδα ένα δικό της αεροδρόμιο τονίζει το επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το επιμελητήριο της Μαγνησίας τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στην σύσταση φορέα για τη προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και ανάπτυξη πτήσεων προς το αεροδρόμιο Κ.Α.Ν.Α και ανάδειξη αυτού ως αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος . Πρόκειται για τον κρατικό αερολιμένα Νέας Αγχιάλου και στόχος είναι η περιοχή να αποκτήσει το δικό της αεροδρόμιο, ώστε να ενισχύσει το τουριστικό της προφίλ και να στοχεύσει σε περισσότερο εξωστρεφείς δράσεις, με στόχο να ενδυναμωθεί κυρίως η τοπική οικονομία. Γι αυτό το λόγο τα δύο επιμελητήρια καλούν όλα τα επιμελητήρια της Στερεάς και της Θεσσαλίας αλλά και τους ξενοδόχους και τα τουριστικά γραφεία την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου σε μία κοινή συνάντηση για την ανταλλαγή απόψεων και δράσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Δημιουργία φορέα Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών & Ανάπτυξης πτήσεων προς το αεροδρόμιο Κ.…

Λαμία: Ξεκινούν έλεγχοι για το κάπνισμα με εντολή Εισαγγελέα

Εικόνα
Αυστηρή εντολή από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Νικήτα Θεολογίτη, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για εντατικούς ελέγχους σχετικά με το κάπνισμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του Εισαγγελέα είναι πολλές, όμως λόγω των γιορτών υπήρξε κάποια ανοχή, για να μην "διαταραχθεί" το κλίμα στην αγορά. Τώρα όμως οι εντολές είναι αυστηρές.
Στο «στόχαστρο» καπνιστές, τασάκια, ταμπέλες, σήμανση και βιβλία αναφοράς των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη σχετική σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τα οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 15 τ.μ., στην εύρεση σταχτοδοχείων κατά τον έλεγχο του χώρου, στην ύπαρξη βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού.
Οι έλεγχοι θα γίνουν σε κάθε χώρο που σχετίζεται με την δημόσια υγεία, όπως είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, μπαρ, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, κλπ), οι …

ΠΡΟΒΟμάστορες - Κοπή πίτας 2016

Εικόνα
Οι ΠΡΟΒΟμάστορες κόβουν τη πίτα του 2016 στο εστιατόρειο Il Camino, στη κεντρική πλατεία, του Αγίου Κων/νου, το Σάββατο 16/1/2015, στις 7:00μ.μ. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, να συνεβρεθούμε και να διασκεδάσουμε με ζωντανή ελληνίκη μουσική, από την ορχήστρα ΠΡΟΒΟμάστορες. Η γενική είσοδος είναι 12 € που περιλαμβάνει γεύμα και ένα κιλό κρασί ανά τέσσερα άτομα.

Ολόκληρη η αναλογιστική μελέτη για τις συντάξεις – Πώς αποκωδικοποιούνται οι συνέπειες στις αποδοχές με το νέο Ασφαλιστικό (πίνακας)

Εικόνα
Αντίθετα, με το σχέδιο της κυβέρνησης η βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή οι συντάξιμες αποδοχές, δίνουν μικρότερο ποσό αποδοχών, επί του οποίου στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», η αναλογιστική μελέτη αποκωδικοποιεί τις συνέπειες στις συντάξιμες αποδοχές, που προβλέπει το σχέδιο ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.
Η μελέτη λαμβάνει ως υποδείγματα, ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τις εξής παραδοχές:
α) συνολικά 35 χρόνια ασφάλισης στα οποία περιλαμβάνονται και τα έτη πριν από το 2010, αλλά και τα έτη ασφάλισης μετά την 1-1-2011 όταν άρχισε να ισχύει ο ν.3863/10 των Λοβέρδου-Κουτρουμάνη,
β) διαφορετικά μισθολογικά κλιμάκια έναρξης του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων-εργαζομένων, με μικτούς μισθούς των 800 ευρώ, των 1.000 ευρώ, των 1.400 ευρώ και των 3.000 ευρώ
Από την αναλογιστική μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Prudential Solutions Ltd προκύπτει το εξής βασικό συμπέρασμα για τους συντελεστέ…

Η ΔΕΗ επιστρέφει χρήματα στους συνεπείς καταναλωτές – Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή

Εικόνα
Η ΔΕΗ επιβραβεύει τους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του έτους 2015, επιστρέφοντας τους το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.
Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ;
Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγιο Γ1 και Γ1Ν που έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τους το 2015, θα λάβουν επιστροφή ποσού διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.
Εξαιρούνται οι οικιακοί πελάτες που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (όπως πελάτες ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Πολυτεκνικό Τιμολόγιο ΓΤ, πρόγραμμα Ακραίας Φτώχειας.
Απαιτούμενες ενέργειες για ένταξη στο πρόγραμμα επιβράβευσης Οικιακών Πελατών.
Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια. Εφόσον έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί του 2015, αυτόματα σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2016 θα επιστρέφεται/πιστώνεται το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης.
Τ…

Ποιοι είναι οι νέοι μισθοί των αιρετών της Αυτοδιοίκησης (πίνακας)

Εικόνα
Τους νέους μισθούς των αιρετών της αυτοδιοίκησης καθορίζει με την εγκύκλιο του ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Οι νέοι μισθοί οι οποίοι αποσυνδέονται από αυτούς των γενικών γραμματέων των υπουργείων, βασίζονται στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΔΟΧΕΣ μέχρι τον καθορισμό με νέα κ.υ.α.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 4.275,00
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 3.206,25
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤΟΊΚΩΝ 4.275,00
ΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 3.420,00
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 2.565,00
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤΟΊΚΩΝ 2.137,50
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 1.710,00
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 1.282,50

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ μέχρι τον καθορισμό με νέα κ.υ.α.
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1.125,00
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 900,00
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 720,00
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 540,00

Να σημειωθεί ότι μέχρι 31.12.15, η αντιμισθία των περιφερειαρχών και των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό…

Ξεκίνησε η νέα προγραμματική περίοδος για το το ΕΣΠΑ 2014-2020 στη Στερεά Ελλάδα

Εικόνα
Με έξι προσκλήσεις, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, ξεκίνησε η νέα προγραμματική περίοδος για το ΕΣΠΑ2014-2020 στη Στερεά Ελλάδα.
Οι πέντε προσκλήσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ και από αυτές οι δύο αφορούν δρόμους, κυρίως περιφερειακούς που συνδέονται με τα διευρωπαϊκά δίκτυα και οι άλλες τρεις αφορούν τον πολιτισμό σε συνδυασμό και με τον τουρισμό για δράσεις ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων. Η τελευταία πρόσκληση αφορά δράσεις που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε αστικές και περιαστικές περιοχές.
Στις συγκεκριμένες προσκλήσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση τα υπουργεία που έχουν αρμοδιότητα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και 25 δήμοι από όλη τη Στερεά.
Σημειώνεται, ότι στο πακέτο των έργων που έχουν σχέση με δρόμους αναμένεται να ενταχθούν έργα τα οποία έρχονται από τα προηγούμενα προγράμματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν.
Το ΕΣΠΑ2014-2020 για τη Στερεά Ελλάδα είναι το μικρότερο περιφερειακό πρόγρ…

Στο νοσοκομείο Λαμίας 50χρονος από επίθεση σκύλων στο ΔΑΚ Λαμίας!

Εικόνα
Από -
Ένα ακόμη περιστατικό με επίθεση αδέσποτου είχαμε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας. Δύο αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 50χρονο πολίτη που βάδιζε έξω από το Στάδιο προξενώντας του τραύματα που τον οδήγησαν μέχρι το νοσοκομείο. Άμεσα στο σημείο έφθασε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία με το θύμα να είναι έτοιμο να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Καλό θα ήταν λοιπόν οι υπεύθυνοι να λάβουν πιο εντατικά μέτρα για τα αδέσποτα τα οποία φυσικά είναι ανεμβολίαστα και μπορούν να προκαλέσουν αρκετά δεινά σε μικρούς η μεγάλους ειδικά σε έναν πολυσύχναστο χώρο όπως αυτόν του ΔΑΚ Λαμίας.
Το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές οι καταγγελίες πολιτών, που ζητούν από τον Δήμο να περισυλλέξει τα αδέσποτα και να τα μεταφέρει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Αγία Άννη. Μέχρι τότε κάντε την προσευχή σας…

Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου στη Φθιώτιδα

Εικόνα
18η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Φθιώτιδας Σάββατο16-1-2016 ΩΡΑ: 15.00 Αγώνας:ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ Διαιτητής:ΣΤΑΜΑΤΗΣ Βοηθοί:ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ - ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ Αγώνας:ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ Διαιτητής:ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ Βοηθοί:ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ- ΚΑΛΥΒΑΣ Β Αγώνας:ΚΗΦΙΣΟΣ –ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διαιτητής:ΤΣΙΑΒΟΣ Βοηθοί:ΚΟΜΗΤΗΣ-ΒΕΝΕΤΗΣ Αγώνας:ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ ΓΗΠ ΑΓ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Διαιτητής:ΞΑΡΧΑΣ Βοηθοί:ΣΚΑΡΛΑΣ-ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Αγώνας:ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ