Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 23, 2016

Ποιοι και σε ποιες περιοχές δικαιούνται επίδομα έως 600 ευρώ

Εικόνα
Έως και 600 ευρώ επιδότηση δικαιούνται όσοι καταθέσουν αιτήσεις για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών».

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και
Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).

Δικαιολογ…

Α” ΕΣΚΑΣΕ: ΜΩΛΟΣ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 45-80

Εικόνα
ΜΩΛΟΣ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 45-80 Με το διπλό πέρασε από τον Μώλο σήμερα το μεσημέρι ο Τελεθριακός επικρατώντας με 80-45 και η ομάδα του Ανέστη Δαδίτσιου μετά από 4 αγωνιστικές φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας κάνοντας ονειρεμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α” ΕΣΚΑΣΕ βάζοντας τις βάσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα, μπήκαν από την αρχή σοβαροί και αποφασισμένοι να μην δώσουν διακαιώματα και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας την ευκαιρία στον Ανέστη Δαδίτσιο να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής των παικτών τους δίνοντας την ευκαιρία και σε παίκτες που σε άλλα ματς δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Από την άλλη πλευρά ο Μώλος, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, ήταν ανταγωνιστικός για ένα 10λεπτο και αν είχε ο Σεβαστόπουλος στη διάθεση του και τον τραυματία Παπανικολάου ίσως να τα κατάφερνε καλύτερα.
Ο Τελεθριακός ήταν από την αρχή κυρίαρχος του αγώνα και ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά στο σκορ έφτασε στο τελικό 45-…

Χάρτης Μώλος Φθιώτιδας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ: Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Εικόνα
Ο Παναγιώτης Καστριώτης (1859-1931), ήταν σπουδαίος Έλληνας αρχαιολόγος.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1859 και σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε αρχαιολογία. Όταν γύρισε στην Ελλάδα διορίστηκε έφορος αρχαιοτήτων και αργότερα διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι το 1930, προκειμένου να παρακολουθήσει τις έρευνες των ξένων Αρχαιολογικών Σχολών.

Στη περίοδο αυτή παρακολούθησε τις αρχαιολογικές ανασκαφές της Γαλλικής Σχολής που διενεργούσε στους Δελφούς και την Αμοργό, και της Αμερικανικής και Αγγλικής Σχολής που διενεργούσαν παρόμοιες έρευνες στην Αργολίδα και Μεγαλόπολη, διενεργώντας και ο ίδιος ανασκαφές στη Σπάρτη, στις Θερμοπύλες, στη Θεσσαλία και στην Αθήνα. Πέθανε στην Αθήνα το 1931.

Συγγραφικό έργο
Έγραψε πολλές αρχαιολογικές μελέτες μεταξύ των οποίων

"Οι δήμοι της Αττικής" (Λειψία 1886),
"Το εν Τρίκκη Ασκληπιείον" (1893),
"Οι Δελφοί" (1894),
Παναγιώτης …

ΠΕ Φθιώτιδας: 5ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων

Εικόνα
5ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Π.Ε) ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

1. Στόχοι
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, εκδίδει το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί για τις απαραίτητες μετασυλλεκτικές καλλιεργητικές πρακτικές.
2. Διαπιστώσεις
2.1 Η συγκομιδή των βαμβακοκαλλιεργειών βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις πρωϊμότερες περιοχές έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% της συγκομιδής, ενώ στις οψιμότερες περίπου το 40%.
2.2 Την εποχή αυτή ο πληθυσμός του πράσινου σκουληκιού διαχειμάζει με την μορφή της νύμφης μέσα στο έδαφος σε βάθος 5 έως 10 εκατοστά και κάποιες φορές σε βάθος έως και 20 εκατοστά, ανάλογα με τον τύπο του εδάφους. Ο πληθυσμός του ρόδινου σκουληκιού διαχειμάζει με τη μορφή της ώριμης προνύμφης μέσα στα εναπομείναντα στο χωράφι καρύδια, στα βα…

ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ: Ορεινή πεζοπορία στην Οίτη (Παύλιανη – Πυρά Ηρακλέους – Καταβόθρες)

Εικόνα
30/10/2016 Α. Ορεινή πεζοπορία στην Οίτη (Παύλιανη – Πυρά Ηρακλέους – Καταβόθρες)
Β. Δράση για γονείς με παιδιά στο Πάρκο αναψυχής της Παύλιανης
Κυριακή : Συνάντηση Καμένα Βούρλα στις 08:00π.μ. στην Παύλιανη στις 09:00π.μ.
Ομάδα  ΑΟρεινή πεζοπορία από δασικό δρόμο και μονοπάτι στη θέση Πυρά Ηρακλέους στην συνέχεια από δασικό δρόμο στις Καταβόθρες και επιστροφή κατάβαση από μονοπάτι μέσα σε ρέμα στη Παύλιανη, ακολουθούμε το διαδραστικό  μονοπάτι με τα δεντρόσπιτα, στο Αισθητικό Πάρκο του Υδροβιότοπου Τσιρού.
Μέτρια διαδρομή, ενδείκνυται για πεζοπόρους Β.Δ.2 – Ω.Π.6-7 – Υ.Δ 500
Ομάδα Β. Πεζοπορία από Παύλιανη σε μονόπατη και δασικό δρόμο προς κατασκηνώσεις περιοχής και στην συνέχεια σε κυκλική διαδρομή κατάβαση από μονοπάτι μέσα στο ρέμα της Παύλιανης, ακλουθώντας το διαδραστικό  μονοπάτι με τα δεντρόσπιτα, στο Αισθητικό Πάρκο του Υδροβιότοπου Τσιρού.
 Εύκολη διαδρομή, ενδείκνυται για πεζοπόρους Β.Δ.1 – Ω.Π.2-3 – Υ.Δ.200μ. Μήκος 3χλμ. περίπου
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από …

Για πρώτη φορά εικόνες μέσα από τον τάφο του Χριστού (βίντεο - φωτό)

Εικόνα
Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες οι επιστήμονες -μεταξύ των οποίων και Έλληνες- εκθέτουν την αρχική επιφάνεια του σημείου στο οποίο κατά παράδοση θεωρείται ως ο Τάφος του Ιησού Χριστού. Συντηρητές εργάζονται στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ και θα φέρουν στο φως την πέτρινη πλάκα που λατρευόταν ως το σημείο στον οποίο ακούμπησαν το σώμα του Ιησού Χριστού. Οι ερευνητές έχουν βρει πολύ υλικό κάτω από μια μαρμάρινη πλάκα η οποία έχει τοποθετηθεί το 1555 στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic. «Η παρατεταμένη επιστημονική ανάλυση θα διεξαχθεί, αλλά τελικά βλέπουμε μια περιοχή του αρχικού βράχου, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, είχε τοποθετηθεί το σώμα του Χριστού», δήλωσε ο αρχαιολόγος Fredrik Hiebert. Βρίσκεται στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο τάφος έχει καλυφθεί από μαρμάρινη επένδυση, τουλάχιστον από το 1555 μ.Χ., και , ίσως, και αιώνες πριν. «Το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφ…

Για λουκέτο ετοιμάζεται το ΕΚ Φθιώτιδας μετά το πρόστιμο του 1εκ. ευρώ!- Τι καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ

Εικόνα
Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων (συνέδριο) συγκαλεί η πλειοψηφία της Διοίκησης  του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για την Κυριακή 6/11/2016 με βασικό θέμα συζήτησης τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του.  Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας, στη Λαμία-Πλατεία Διάκου, με θέματα: 1ον: Ενημέρωση για την οικονομική και λειτουργική κατάσταση του Εργατικού Κέντρου Ν. Φθιώτιδας 2ον: Λήψη απόφασης για τη συνέχιση η μη της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Ν. Φθιώτιδας (αρθ.16 παρ.5 Καταστατικού).  Η συνέλευση συγκαλείται εσπευσμένα μετά την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης   που ασκήθηκε σε 3ο Βαθμό για την απόφαση που εκδόθηκε σε 2ο Βαθμό κατά της απόφασης της ΣΔΟΕ που έχει επιβάλλει πρόστιμο  που αγγίζει το 1 εκ. ευρώ στο ΕΚ Φθιώτιδας και δέσμευση των λογαριασμών του στις Τράπεζες Φθιώτιδας για  τη γνωστή υπόθεση των σεμιναρίων  του έτους 2008 -2009. Θυμίζουμε πως μετά από έλεγχο του ΔΟΕ Στερεάς εν…

Μπάσκετ Παίδων:Μώλος -Πρωτέας Λαμίας

Εικόνα
Το Σάββατο 29/10/2016 και ώρα 17:00 θα διεξαχθεί στο γήπεδό μας ο αγώνας μπάσκετ  μεταξύ της ομάδος μας και του Πρωτέα Λαμίας.

Α.Ο Μώλου:Αλλαγή ώρας αγώνα με τον Α.Σ Τελεθριακό

Εικόνα
Η Διοίκησης της Α.Ο Μώλου ενημερώνει τους φίλου της ομάδας, ότι αγώνας του Σαββάτου 29/10/2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μώλου με αντίπαλο τον Α.Σ Τελεθριακό Ιστιαίας θα ξεκινήσει στις 15:00 και όχι στις 18:00 που ήταν προγραμματισμένος.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με το ΑΦΜ και από το τηλέφωνο ο έλεγχος πληρωμής επιδοτήσεων

Εικόνα
Σε λειτουργία τέθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα το νέο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για το σύνολο των θεμάτων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός. Τα τηλέφωνα είναι το 2108802000 από τις 09:00 έως τις 13:00 και το 1540 από τις 09:00 έως τις 18:00.
Η λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης των κλήσεων για την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Δ/νσεις για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας του κοινού με τους εκπροσώπους του και την κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης των αγροτών. Όλες οι κλήσεις καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα με την αναγνώριση των στοιχείων του καλούντα και στη συνέχεια, το αίτημα-ερώτημα είτε απαντάται απ’ ευθείας από το χρήστη, είτε -αν πρόκειται για εξειδικευμένο ερώτημα- προωθείται στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες.

Στόχος, σύμφωνα με τον οργανισμό, είναι η καταγραφή και απάντηση όλων των ερωτημάτων, η ποιοτική και άριστη εξυπηρέτηση του κοινού, ώστε να μη χάνεται καμία κλήση και όλ…

Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας σε Ελληνικό - Ρωσικό Φόρουμ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 διοργανώθηκε Ελληνικό - Ρωσικό Φόρουμ για τη διαπεριφερειακή και διαδημοτική συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso της Αθήνας, με παρόντες βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσώπους υπουργείων, κοινωνικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων των δυο χωρών, αντιπροσωπείες από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν, το Σότσι, το Νοβοσιμπίρσκ κα.
Το Φόρουμ επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών διαπεριφερειακών και διαδημοτικών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιστήμης, της παιδείας και στις προοπτικές για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών σχεδίων. Από την Ρωσική πλευρά τη διοργάνωση ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Αρχή Υποθέσεων της ΚΑΚ, των συμπατριωτών στο εξωτερικό και της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας. Η πρόεδρος του ΔΙΑΜ, κ. Ελένη Ευσταθίου – Σπανού, παρέστη σήμερα …

Επικνημίδιος Λοκρός:Τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Νέστωρα στην Κνημίδα

Εικόνα
Σήμερα 27 Οκτωβρίου ο σύλλογος Επικνημίδιος Λοκρός λειτουργείσαι το εξωκλήσι του αγίου Νέστωρα στην κνημίδα μέσα σε ένα πολύ ωραίο τοπιο στις αρχές του χειμώνα με βροχή και με ομίχλη παρόλα αυτά οι φίλοι του βουνού μας τίμησαν με την παρουσία τους.Να Ευχαριστήσουμε τον πάτερ Κωνσταντίνο και τον ιερό ναό του αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι κοντά μας ,το Κρεοπωλείο Λόρδος που για ακόμα μια φορά μας βοήθησε για να γίνει η γιορτή,και κάποιες οικογένειες που το ονομα τους δεν θέλουν να αναφερθούν.Σας ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί.

Ώρα..μηδέν για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στην Λαμία;;;;

Εικόνα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στις 6/11/2016 με βασικά θέματα συζήτησης στην ουσία, το μέλλον του.
Μετά τις εξελίξεις σχετικά με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ με τα πρόστιμα για διάφορα προγράμματα να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, πλέον διακυβεύεται η τύχη του..Το δεύτερο θέμα είναι η συνέχιση ή μη της λειτουργίας του
Η ανακοίνωση:
Με απόφαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας προγραμματίστηκε Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων (αρθ.16 παρ. 5 Καταστατικού) για την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 09:30.
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, στη Πλατεία Διάκου Λαμίας, με βασικά θέματα:
1ον: Ενημέρωση για την οικονομική και λειτουργική κατάσταση του Εργατικού Κέντρου
Ν. Φθιώτιδας
2ον: Λήψη απόφασης για τη συνέχιση η μη της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Ν.
Φθιώτιδας (αρθ.16 παρ. 5 Καταστατικού).

Καμένα Βούρλα: Ζευγάρι εξαπατά ηλικιωμένους – Έχει και συσκευή μπλοκαρίσματος για τα τηλέφωνα!

Εικόνα
Leave a comment
Και στα Καμένα Βούρλα μετά την Δυτική Φθιώτιδα, περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένων!
Επιδημία πλέον με τέτοια περιστατικά στην Φθιώτιδα και απαιτείται  μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει κάτοικος των Καμένων Βούρλων,  στην περιοχή κυκλοφορεί ζευγάρι, μια γυναίκα νεαρής ηλικίας καλοντυμένη και ένας άντρας περίπου στα 30-35 χρόνων, που οδηγούν ένα Ι.Χ αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Γκρι χρώματος και εξαπατούν ηλικιωμένους.
Ο άντρας παραμένει στο αυτοκίνητο προφανώς για να επιβλέπει και να παρακολουθεί την εξέλιξη της συνάντησης, ενώ η γυναίκα προφασιζόμενη  ότι συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης χρειάζεται χρήματα, εξαπατά το θύμα.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, γιός των θυμάτων στα Καμένα Βούρλα, οι δράστες έχουν και ηλεκτρονική συσκευή, την κρατά η γυναίκα, που  μπλοκάρει το τηλέφωνο  προκειμένου να μην μπορεί να επικοινωνήσει το θύμα με το συγγενικό του πρόσωπο για επιβεβαίωση των όσων του λένε….
Πρέπει να κινητοποιηθούν και να δράσουν άμεσα …

Νέα έργα στη Φθιώτιδα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Εικόνα
«Νέα έργα στη Φθιώτιδα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού»
Εν μέσω της μεγάλης προσπάθειας της χώρας να αντιπαρέλθει τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τήρησε τις δεσμεύσεις, που είχε δώσει προς τους φορείς και τους πολίτες της Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο νομό, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός είχε αναφερθεί στη χρηματοδότηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, η υλοποίηση του οποίου εξελίσσεται ομαλά.
Έτσι, το Υπουργείο έχει ήδη πιστώσει 384.000€ για το 2016 με σκοπό την ολοκλήρωση της γ’ φάσης ανέγερσης νέου σταδίου στη Λαμία στη θέση Καμαρίτσα. Επίσης, τρία νέα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πρόκειται για την αποπεράτωση γηπέδου ποδοσφαίρου στη Γιαννιτσού του Δήμου Μακρακώμης συνολικού προϋπολογισμού 30.250€, τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου της Αταλάντης του Δήμου Λοκρών με ύψος προϋπολογισμού στα 297.600€ και …

Της πήραν 3350 ευρώ και εξαφανίστηκαν.Ξαναχτύπησαν στη Φθιώτιδα οι απατεώνες

Εικόνα
inShare Ένα πράσινο αυτοκίνητο και ένα ζευγάρι που κινείται με αυτό αναζητά από χθες το μεσημέρι η Αστυνομία στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Πρόκειται για απατεώνες που χτύπησαν στη Μ Κάψη και πήραν από ανυποψίαστη γυναίκα όλες τις οικονομίες της.
Αρχικά το ζευγάρι πλησίασε την 74χρονη και η ξανθιά γυναίκα της συστήθηκε σαν φίλη της κόρης της η οποία την έστειλε να της δώσει 350 ευρώ που όφειλε στην Εφορία. Η ηλικιωμένη δεν υποψιάστηκε τίποτα ο φιλικός τρόπος προσέγγισης των απατεώνων την έπεισε και έτρεξε στο σπίτι να δώσει τα χρήματα. Η γυναίκα που την ακολούθησε είδε πως υπήρχαν και άλλα χρήματα στο πορτοφόλι, συνεννοήθηκαν με το βλέμμα με τον συνοδό της και ενώ εκείνος απασχολούσε την 74χρονη , η ίδια βρήκε την ευκαιρία και πήρε άλλα 3000 που βρήκε.Αφού ολοκλήρωσαν την πράξη τους έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όταν η 74χρονη κατ΄λαβε τί είχε γίνει ήταν αργά. Ενημέρωσε την Αστυνομία και τους έδωσε όλα τα χαρακτηριστικά που πρόλαβε να συγκρατήσει. Πράσινο αυτοκίνητο,…

Οι μαθητές Λυκείου διδάσκονται πλέον το «project» - Κριτήριο ο βαθμός για να περάσουν την τάξη

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας (project) της Α΄ και Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2016-2017.  Οι Ερευνητικές Εργασίες (Ερ. Ερ.) αποτελούν διακριτή ενότητα του Προγράμματος Σπουδών. Για τη συμμετοχή των ειδικοτήτων στην εποπτεία και καθοδήγηση των ερευνητικών θεμάτων, με θέμα: «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου». Για τους/τις εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά, προς συμπλήρωση ωραρίου, την εποπτεία και καθοδήγηση Ερευνητικών Εργασιών χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή/και επιμόρφωση στις ερευνητικές εργασίες, οι Διευθυντές/ντριες των Λυκείων σε συνεργασία με τον/τη Σχολικό/ή Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης οργανώνουν ενδοσχολικές επιμορφώσεις με τη συμμετοχή πιστοποιημένων από τον ΟΕΠΕΚ επιμορφωτών/τριών ή άλλων έμπειρων εκπαιδευτικών.
Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες των Λυκείων σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς της Πληροφορικής και την καθοδήγηση των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορ…

Διαγωνισμός για τα καύσιμα της Αστυνομίας Φθιώτιδας

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ Πρόσκληση σε φυσικά ή νοµικά πρόσωπα, τις ενώσεις προµηθευτών, τους συνεταιρισµούς και τις κοινοπραξίες προµηθευτών, να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την προµήθεια αμόλυβδης βενζίνης και πετρέλαιο κίνησης, απευθύνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας για το μήνα Νοέμβριο, προϋπολογισθείσας δαπάνης οχτώ χιλιάδων ευρώ (8.000,00€ με ΦΠΑ). Οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν το αργότερο µέχρι την ∆ευτέρα 31 – 10– 2016 και ώρα 11:00΄ στο Γραφείο ∆ιαχείρισης της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Φθιώτιδας (Λεωφ. Αθηνών 188 - 2ος όροφος – 35100 – Λαµία). Στις 12.00 της ίδιας ημέρας θα γίνει αποσφράγιση των προσφορών από την Τριμελή Επιτροπή της Υπηρεσίας που έχει οριστεί. Για πληροφορίες που αφορούν τους όρους της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται Γραφείο ∆ιαχείρισης της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Φθιώτιδας, τηλ.: 22310 – 56 832. Κατεβάστε ή διαβάστε ολόκληρη την πρόσκληση εδώ.

ΟΓΑ: Αιτήσεις για «Επίδομα» 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες

Εικόνα
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής...
Εστίας του ΟΓΑ Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 1.11.2016 και θα διαρκέσει μέχρι και την 18.11.2016.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης ή σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι …