Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 26, 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016, 20:16

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα ονόματα 31 διοικητών σε νοσοκομεία της χώρας

Εικόνα
Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, έγιναν γνωστά τα ονόματα 31 ονόματα νέων διοικητών νοσοκομείων έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους κάτωθι διοικητές:

Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ"
Κωνσταντίνος Παλαιορούτης: Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας από το ΤΕΙ Αθηνών-ΣΕΥΠ και κατέχει δίπλωμα μεταπτυχιακού (MSc) στην "Εφηρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή" από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει επίσης πτυχίο Διοίκησης Μονάδων Υγείας από την Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, δίπλωμα στις Αρχές Διοικητικής Επιστήμης από τη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό (MSc) στην "Διοίκηση της Υγείας" από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει διατελέσει προϊστάμενος σε διοικητικές υπηρεσίες των ΓΝ Νίκαιας- Πειραιώς "Άγιος Παντελεήμων" και Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα". Έχει επίσης εργαστεί επί σειρά ετών ως φυσικοθεραπευτής στον ιδιωτικό το…

Γεωργικές προειδοποιήσεις για το υπαίθριο φασολάκι

Εικόνα
0
inShare ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ (tetranychusurticae) Ο τετράνυχος συνήθως εμφανίζεται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων, στην πάνω επιφάνεια εμφανίζεται η ζημιά σαν μικρές ασπροκιτρινες κηλίδες, στην συνέχεια τα φύλλα κιτρινίζουν και τελικά νεκρώνεται όλο το φυτό. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των τετρανύχων.
  Συστάσεις: Να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση των τετρανύχων μόνον όταν διαπιστωθεί το έντομο στην καλλιέργεια με επιτρεπόμενα  φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

ΘΡΙΠΑΣ (Thrips tabaci, Frankliniella occidentalis) Οι θρίπες προκαλούν ζημιές με το να διαρρηγνύουν και να απομυζούν τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων προκαλώντας εσχαρώσεις (κατσάρωμα φύλλων), καρπών και ανθόροια.
Στο φασολάκι οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων και προκαλούν μείωση της παραγωγής και της ποιότητας του  προϊόντος.
Συστάσεις: Να γίνει καταπολέμηση με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ   Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης τ…

Απόπειρα εκβιασμού διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς. Τι καταγγέλλει ο Κώστας Μπακογιάννης

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μετά τον εκβιασμό που υπέστη για την αδειοδότηση λατομείων της περιοχής.Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, τέσσερις άγνωστοι σταμάτησαν τον διευθυντή της Περιφερειακής Ενότητας σε σημείο της διαδρομής προς το γραφείο του και εκτόξευσαν σοβαρότατες προσωπικές απειλές προκειμένου να αδειοδοτήθουν συγκεκριμένα λατομεία της περιοχής.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης οι οποίοι άμεσα ήρθαν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.
Υπεβλήθη μήνυση κατά αγνώστων και η Αστυνομία διενεργεί έρευνα έχοντας ήδη προβεί σε μια σύλληψη.
Μετά την υποβολή της μήνυσης και την είδηση της πρώτης σύλληψης, ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς αυτούς που διανοήθηκαν να εκβιάσουν δημόσιο λειτουργό είναι σαφές. Τ…

Φθιώτιδα: Φωτιά σε εξέλιξη. Πετούν αεροπλάνα και ελικόπτερo

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στη περιοχή της Λάρυμνας του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα καίει ελαιόδενδρα και θάμνους.Μεγάλη δύναμη της Π.Υ. βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να θέσει υπο έλεγχο τις φλόγες.
Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επισης 2 αεροσκάφη PZL, 2 Canadair, και ένα ελικόπτερο. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσίων στη Στερεά Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πότε λήγει η προθεσμία για τα μηχανογραφικά δελτία; Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Στις 8 Ιουλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψήφιους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί δηλώνει ο Περιφερειακός Διεθυντής Εκπαίδευσης στη Στερεά Χρήστος Δημητρίου που εύχεται σε όλους καλή επιτυχία.

Πότε λήγει η προθεσμία για τα μηχανογραφικά... από LAMIASTARGR

Ιερές Μονές | Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Εικόνα
1Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Ἀγάθωνος
Η προφορική παράδοση αναφέρει πώς τό παλιό Μοναστήρι πού ασκήτευε ο όσιος Αγάθωνας έπαθε καθίζηση καί η εικόνα της Παναγίας εξαφανίσθηκε, γιά νά βρεθει σέ φωτόλουστη σπηλιά καί εκεί, κοντά στή σημερινή του... 2 Μεταμορφώσεως του Σωτῆρος Καμένων Βούρλων
Γνωστό καί μέ τίς παραλλαγές "Μοναστήρι της Καρυάς" της " Αγίας" η " Αγία Σωτήρα" τό όμορφο αυτό Μοναστήρι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από τήν λουτρόπολη των Καμμένων Βούρλων σέ υψόμετρο 310 μ. μέσα σ΄ ένα... 3 Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Δαμάστας
Στίς βορεινές πλαγιές του Καλλίδρομου όρους σέ υψόμετρο 740 μ., 23 χιλιόμετρα μακρυά από τήν Λαμία είναι κτισμένο τό Μοναστήρι της Δαμάστας, μεταβυζαντινό κτίσμα. Τό τοπίο της Μονής είναι απαράμιλλο σέ... 4 Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Δαδίου Ἀμφικλείας
Σέ υψόμετρο 800 μ. καί πάνω από τήν Αμφίκλεια βρίσκεται από τό 1755 τό Μοναστήρι της Παναγίας της Γαυριώτισσας (από τό δένδρο …

Το τρίτο μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων - 427.000 έφυγαν στο εξωτερικό

Εικόνα
Ενα εκατομμύριο επτακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες άτομα είναι ο απολογισμός της μετανάστευσης των Ελλήνων στον 20ό και 21ο αιώνα. Ιστορικά και παραδοσιακά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας. Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον αριθμό των Ελλήνων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης. Παράλληλα, γίνεται σύγκριση με τις προηγούμενες φάσεις μετανάστευσης, αναλύονται οι μακροοικονομικές συνέπειες και προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.  «Η μετανάστευση και η φτώχεια είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο πιο επώδυνες συνέπειες που βιώνει μια κοινωνία σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης», σχολιάζει στην «Κ» η κ. Σοφία Λαζαρέτου, οικονομολόγος της ΤτΕ και συγγραφέας της σχετικής έρευνας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΤτΕ, ο αριθμός των μονίμως εξε…

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» με χρηματοδότηση 25.000 ευρώ

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε αντικατάσταση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται θα ενισχύει παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτηρίων (θερμομόνωση, συστήματα σκίασης, κουφώματα, υαλοπίνακες) καθώς και σε ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία (κεντρικό σύστημα θέρμανσης, ατομικά συστήματα θέρμανσης, αντλίες θερμότητας, συστήματα αυτοματισμών, φωτοβολταϊκά συστήματα (για αυτοκατανάλωση) και ηλιοθερμικά συστήματα).

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους θα είναι το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα με κλιμακούμενο ποσοστό επιχορήγησης (καταργείται το κριτήριο της τιμής ζώνης) και αύξηση επιχορήγησης ανά προστατευόμενο μέλος, ενώ ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός αυξάνεται στα 25.000 ευρώ από 15.000 ευρώ.

O ΟΔΔΥ ”χαρίζει” αυτοκίνητα από 300 ευρώ!

Εικόνα
Στις 7 Ιουλίου ο ΟΔΔΥ θα πραγματοποιήσει μία νέα δημοπρασία αυτοκινήτων τα οποία βρίσκονται στα Κατασχεμένα, κρατικά και αυτοκίνητα στα αζήτητα δημοπρατεί ο ΟΔΔΥ… αζήτητα των τελωνείων, κρατικά αυτοκίνητα και ορισμένα που αποσύρονται από την κυκλοφορία.
Η προφορική πλειοδοτική δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. στην αποθήκη  Δ’ Του ΟΛΘ στο λιμένα Θεσσαλονίκης.
Οι τιμές των αυτοκινήτων όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα ξεκινούν από 300 ευρώ!

Περισσότερες πληροφορίες και αυτοκίνητα ΕΔΩ
O ΟΔΔΥ ”χαρίζει” αυτοκίνητα από 300 ευρώ!

ΣτΕ: Αντισυνταγματική και αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις η αποχή των δικηγόρων

Εικόνα
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Αντισυνταγματική, παράνομη, αλλά και αντίθετη σε  διεθνείς συμβάσεις,  έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την αποχή των δικηγόρων που ξεκίνησε από 12 Ιανουαρίου 2016 και συνεχίζει εν μέρει έως σήμερα.

Η Ολομέλεια του έκρινε ότι οι επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές που αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους έχουν λάβει τον χαρακτήρα αποχής διαρκείας, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συβάσεις.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι αποφάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων που κηρύσσουν αποχή των μελών τους από την άσκηση του έργου τους δεν αντίκεινται μεν, καταρχήν,  σε συνταγματικές ή άλλες διατάξεις, υπόκεινται όμως σε περιορισμούς που επιβάλλουν το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει το δικαίωμα καθενός για δικαστική προστασία, το άρθρο 6 της Συνθήκης της Ρώμης, το οποίο καθιερώνει το δικαίωμα για δίκαιη δίκη, η οποία εξυπονοεί το δικαίωμα των διαδίκων να υπ…

Άνοιξαν οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας

Εικόνα
Άνοιξαν την Παρασκευή 1η Ιουλίου και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα εντελώς δωρεάν             Από νωρίς το πρωί ο Υπέυθυνος Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου μαζί με τα στελέχη υποδέχθηκαν με πολύ χαρά τα παιδιά. 110 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού κατέκλυσαν τους ανακαινισμένους χώρους των κατασκηνώσεων και τους γέμισαν  με τις χαρούμενες φωνές τους.             Η φετινή περίοδος έχει κεντρικό θέμα «Η Εκκλησία πηγή αγιασμού και πολιτισμού» και θα αναπτυχθούν στα παιδιά ανάλογα θέματα από θεολόγους κληρικούς και λαικούς.              Αρχηγός της πρώτης περιόδου είναι ο κ Δημήτριος Σαμαντάς. Υπεύθυνοι των ομάδων είναι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως.             Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε 3 περιόδους: από 1η έως 10 Ιουλίου αγόρια από 3ης έως 6ης δημοτικού, από 11 έως …

Προσοχή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Εικόνα
Από σήμερα γίνεται αυστηρότερη η ρύθμιση, έτσι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή από τους οφειλέτες για να μην τη χάσουν.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν υπαχθεί στη «μεγάλη» ρύθμιση και έχουν νέες οφειλές θα πρέπει, για να μην τεθούν αυτόματα εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων:
είτε να εξοφλούν εφάπαξ και μέσα σε διάστημα 15 ημερών τις νέες οφειλές τους από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες
είτε να τις ρυθμίσουν σε 12, ή σε ορισμένες περιπτώσεις και 24, μηνιαίες δόσεις.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος φορολογούμενος λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβάλει ή να ρυθμίσει την πρώτη δόση μέχρι τέλος Ιουλίου, καθώς εάν δεν το πράξει και περάσουν 15 ημέρες τότε θα χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων στις 16 Αυγούστου.
Εάν βεβαίως οι οφειλέτες εξοφλήσουν είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις τα νέα χρέη τους, δεν χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όμως, στη δεύτερη περίπτωση των δόσεων, …

Σε καθεστως προσωρινης προστασιας η Mamidoil - Jetoil

Εικόνα
Μετά το Μαρινόπουλο, νέο «πονοκέφαλο» προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο άλλη μια κορυφαία ελληνική εταιρεία.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η εταιρεία «Mamidoil», συμφερόντων της οικογενείας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2016.
Μάλιστα, ήδη την 10η Ιουνίου συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής της εταιρείας για την λήψη μέτρων προσωρινής προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι και τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, το οποίο και τελικά έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι υπό τη σκεπή της Mamidoil - Jetoil λειτουργούν περίπου 600 πρατήρια υγρών καύσιμων, ενώ ο όμιλος έχει ιστορία 40 ετών στην ελληνική και βαλκανική αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 340 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην αίτηση της η εταιρία επικαλείται το έκτακτο και απρόσμενο γεγονός της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η οποί…

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία

Εικόνα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε στην 12η συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης: -       Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου, -       Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη. METABOΛΗ ΕΔΡΑΣ Θέμα 1ο Μεταβολή του τόπου διεξαγωγής της 13ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση, βάσει του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι την 25η Ιουλίου 2016 ή οποτεδήποτε αυτή ήθελε οριστεί, από τη Λαμία στα Άγραφα Ευρυτανίας. Εισηγήτρια Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Δ. ΠαπαναστασίουΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Θέμα 2ο Εκλογή μελών στην Περιφερειακή Επιτ…