Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 4, 2014

Πέρασες το ΙΧ σου από ΚΤΕΟ; Αν όχι, πρόσεχε τα...ψιλά γράμματα της ασφαλιστικής

Εικόνα
Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που προβλέπει ότι κανένα αυτοκίνητο δεν θα ασφαλίζεται αν δεν έχει περάσει προηγουμένως ΚΤΕΟ. Ο νόμος 3897 στο άρθρο 41 παράγραφος 7 προβλέπει ότι « Οι ιδιοκτήτες οχημάτων κάθε κατηγορίας προκειμένου να ασφαλίσουν αυτό, υποχρεούνται να έχουν εφοδιαστεί με δελτίο τεχνικού ελέγχου όταν αυτό απαιτείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».
Επίσης στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι το Δελτίο μπορεί να χρησιμοποιείται δύο μήνες μετά τα λήξη του μόνο για τους σκοπούς του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Με αυτή τη διάταξη υποτίθεται ότι θα λυνόταν το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού οχημάτων που δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ . Όμως αντί να συμβεί αυτό σήμερα ο αριθμός των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια έναντι περίπου 6 εκ οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ενώ περισσότερα από 700.000 χιλιάδες είναι και τα ανασφάλιστα οχήματα.
Και αυτό διότι παρά τα περί του αντιθέτου τότε υποστηριζόμενα δεν υπάρχει καμία διά…

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας

Εικόνα
Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας Καλά νέα για όσους απολαμβάνουν το ψαροντούφεκο και την ερασιτεχνική αλιεία. Τι θα ισχύει, βάσει του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας Χωρίς άδεια αλιείας θα μπορούν πλέον οι ερασιτέχνες ψαράδες να ασκούν το χόμπι τους ενώ επίσης δεν θα χρειάζεται κάθε δύο χρόνια να ανανεώνουν την άδεια τους σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ”Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις” που κατατέθηκε την Τετάρτη στην βουλή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dikaiologitika.gr στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η υποχρέωση εφοδιασμού με ερασιτεχνική άδεια αλιείας (ατομικής και σκάφους) για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιεία όπως αναφέρει η αιτιολογική έ…

Για 180.000 δικαιούχους αγρότες το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας

Εικόνα
http://www.agronews.gr Με επιδότηση διανυκτερεύσεων- μετακινήσεων, δωρεάν διήμερες εκδρομές και εξαήμερες διακοπές σε 180.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους που δεν χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές προσφέρει φέτος ο ΟΓΑ, στο πλαίσιο των παροχών του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας.
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 130.000 και στο εκδρομικό πρόγραμμα 50.000, ενώ θα δοθούν εισιτήρια θεάτρων σε 93.000 και δωρεάν δελτία παροχής βιβλίων σε 300.000. Το πρόγραμμα προβλέπει χρηματικά βραβεία σε 300 πολύτεκνες μητέρες, παροχή των τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 1.250 και κάλυψη δαπάνης για συμμετοχή 10.000 νέων αγροτών σε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Αναλυτικά η απόφαση για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Μαρτίου.
Περισσότερα διαβάστε εδω.....

Πρόσκληση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Πετρόπουλου

Εικόνα
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Πετρόπουλος,  ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και σας προσκαλεί αύριο Κυριακή 04-05-2014 στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων για τον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου στις 20:00 στην αίθουσα ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ του Ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ στα Καμένα Βούρλα.

Όλοι έγκυροι οι υποψήφιοι,αποφάσισε το πρωτοδικείο Λαμίας!

Εικόνα
Όλοι έγκυροι οι υποψήφιοι,αποφάσισε το πρωτοδικείο Λαμίας!

Με εξαίρεση τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μωραΐτη Αντώνη του συνδυασμού Απόφαση Ανάγκης που δεν είχε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο παρά μόνο υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και ακυρώθηκε η υποψηφιότητα του, το Πρωτοδικείο Λαμίας ανακήρυξε όλους τους υπόλοιπους και τους συνδυασμούς τους ως υποψηφίους για τις εκλογές τις 18ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 αρκετή συζήτηση έγινε για τον υποψήφιο Δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Κώστα Παταργιά που οι πληροφορίες έφεραν ότι δεν είχε εγκαίρως προσέλθει στο Πρωτοδικείο το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής,το συμβούλιο αποφάνθηκε ότι μπορεί να κατέθεσε τον φάκελο του μετά τα μεσάνυχτα αλλά από μαρτυρίες ο κ.Παταργιάς ή εκπρόσωπος του ήταν εκεί πριν την 12η νυχτερινή.

Όμως η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκπροσώπων του συνδυασμού του συνυποψήφιου του Γιάννη Συκιώτη που μάλιστα ο νομικός του εκπρόσωπος φέρεται να έχει εντολή διερεύνησης της πιθανότητας κ…

Πρόσκληση – Παρουσίαση ψηφοδελτίου Συκιώτη Ιωάννη (updated)

Εικόνα
Την Κυριακή στις 4 Μαΐου 2014 και ώρα 20.00,  στην αίθουσα διαλέξεων του Ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα,  θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων,  του Συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»,  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Συκιώτη.

Πρόσκληση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Παταργιά

Εικόνα
Πρόσκληση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Παταργιά Συνδυασμός «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»  Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΡΓΙΑΣ Δελτίο τύπου
Την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00 (π.μ), στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ‘’ΓΑΛΗΝΗ’’, στα Καμένα Βούρλα,  θα παρουσιάσω τους συνεργάτες μου, υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους  για τις εκλογές της 18ης  Μάη 2014  με το συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Με τιμή Κ. Παταργιάς
Υποψήφιος Δήμαρχος