Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 12, 2014
Εικόνα
Λαμία-Ανοίγει πάλι η Φοιτητική Λέσχη 2014-10-18 10:42 Μετά τις πρόσφατες εκλογές το ΤΕΙ Στερεάς φαίνεται πως άρχισε να λειτουργεί...
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ανακοίνωση που εκδόθηκε για το σοβαρό θέμα της σίτισης των σπουδαστών, η οποία είχε διακοπεί το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε χιλιάδες σπουδαστές και τις οικογένειές τους.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Σας γνωρίζουμε ότι από αύριο Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 επαναλειτουργεί η φοιτητική λέσχη στην Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι και η σίτιση των φοιτητών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στις πόλεις αυτές, θα γίνεται πλέον κανονικά.»
Διαβάστε περισσότερα: http://spercheios.webnode.gr/news/%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7/
Εικόνα
Σοκ στη Λοκρίδα. 25χρονος κυνηγός σκότωσε κατά λάθος τον 25χρονο φίλο του

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το κυνήγι για δυο συνομήλικους φίλους από το χωριό Μεγαπλάτανος Αταλάντης στη Λοκρίδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και την ώρα που οι δύο νέοι βρίσκονταν σε δασική περιοχή στο γειτονικό χωριό Γουλέμι, ο 25χρονος Α.Λ πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον επίσης 25χρονο φίλο του Ν.Τ. Το τραγικό γεγονός σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά συνέβη στις 6 σήμερα το απόγευμα. Σοκαρισμένη η Λοκρίδα και ολόκληρη η Φθιώτιδα. Στο πένθος ο Μεγαπλάτανος, αφού και οι δυο νέοι διέμεναν στο ίδιο χωριό και ήταν φίλοι. Την περσινή κυνηγητική σαιζόν η Φθιώτιδα θρήνησε 3 νεκρούς κυνηγούς από παρόμοια συμβάντα.
Εικόνα
Δωρεάν ίντερνετ με 4.000 hotspots σε Δήμους, αναμεσα τους και ο Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου

Στα μέσα του 2015 εκτιμά το υπ. Υποδομών ότι θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες:
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΕΛΕΣΤΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε.Π.Ε.
- COSMOS BUSINESS SYSTEMS, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
- ΖΤΕ ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει το πρωί της Πέμπτη 23 Οκτωβρίου ενώ «μετά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες …
Εικόνα
Ξέρετε πως λειτουργεί το WiFi; (τι να κάνετε για να αυξήσετε την ταχύτητά του)
 Χρησιμοποιούμε καθημερινά το WiFi αλλά πολλοί δεν γνωρίζουμε πως λειτουργεί. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως λειτουργεί το ασύρματο δίκτυο.


Πώς να έχετε πιο γρήγορο WiFi στο σπίτι

Αγοράστε ρούτερ με εκπομπή στα 5MHz Η πιο «κυριλέ» λύση είναι να αγοράσετε αν ρούτερ που εκπέμπει εκτός από τα 2.5GHz και στα 5GHz. Μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τέτοιων ρούτερ είναι λιγότεροι οπότε τα κανάλια εκπομπής είναι ακόμα ανοιχτά. Το αρνητικό με τη συχνότητα 5GHz είναι ότι ενώ είναι τρέχει γρηγορότερα, περνάει δυσκολότερα από εμπόδια όπως οι τοίχοι, άρα πρέπει να είναι πιο κοντά στον χρήστη.
Ελέγξτε τα γύρω δίκτυα Η συνηθέστερη αιτία προβλημάτων με το WiFi είναι τα γύρω δίκτυα π ου εκπέμπουν από κοντινά διαμερίσματα. Βρείτε που εκπέμπουν οι γύρω σας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα σαν το iStubler που θα σας αποκαλύψει όλα τα γύρω δίκτυα αλλά και το κανάλι στο οποίο εκπέμπουν. Το 1, το 6 ή και το 11 είναι οι συνήθε…
Εικόνα
Παράταση συµβάσεων προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (απόφαση) Την παράταση των συμβάσεων προσωπικού του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έως τις 31/12/15 ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Παράλληλα, στο άρθρο 64 του Ν.4277/2014 συμπεριελήφθη η δυνατότητα στους ΟΤΑ να μπορούν από 1ης Σεπτεμβρίου του 2015 να συνάπτουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών του προγράμματος ως πάροχοι των ειδικότερων προγραμμάτων: «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και «Κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα» για δικαιούχους οικονομικά αδύναμους, ανασφάλιστους, ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.
Δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ
Εικόνα
Παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους τα κατοικίδια ζώα σύντομα και στην Ελλάδα!
Τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων παραλιών, μετά από υπόδειξη των Λιμενικών Αρχών της χώρας, στις οποίες θα επιτρέπεται στο εξής η πρόσβαση και η επαφή με το νερό για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (pet friendly areas) προωθεί νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Για την επιλογή των συγκεκριμένων παραλιών θα πρέπει να πληρούνται ορισμένα αυστηρά κριτήρια, όπως μεταξύ άλλων, οι παραλίες αυτές να μην έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» από τις ισχύουσες διατάξεις και να μη συμπεριλαμβάνονται παραλίες που ο λουόμενος καταβάλλει εισιτήριο σε αυτές.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας τονίζεται πως υπήρχε «αναντιστοιχία μεταξύ υφιστάμενης νομοθεσίας και καθημερινής πραγματικότητας» και πως η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελούσε χρόνιο ζητούμενο για πολλούς πολίτες και τουρίστες που συντηρούν κατοικίδια ζώα.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η Ελλάδαενα…
Εικόνα
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη

Την ανάγκη πλήρωσης µίας (1) θέσης Επιστηµονικού Συνεργάτη ∆ηµάρχου
Μώλου-Αγ. Κων/νου ανακοίνωσε ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.
Κ α λ ε ί
τους/τις ενδιαφερόµενους/νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση µε σύντοµο βιογραφικό σηµείωµα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά µε την πλήρωση µίας (1) θέσης Επιστηµονικού συνεργάτη ειδικότητας Π.Ε. Περιβάλλοντος για την παροχή επιστηµονικών γνώσεων σε θέµατα διαχείρισης περιβάλλοντος, βιώσιµης ανάπτυξης και εφαρµογής αναπτυξιακών-περιβαλλοντικών προγραµµάτων στον ∆ήµο. Οι ενδιαφερόµενοι/νες για την θέση Επιστηµονικού συνεργάτη ειδικότητας Π.Ε.
Περιβάλλοντος πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
α) Τα γενικά προσόντα διορισµού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου
µέρους του Ν.3584/2007 (άρθρα 11 έως και 17). ∆ηλαδή:
• Πιστοποιητικό ποινικού µητρώου (ζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία µας)
• Πιστοποιητικό εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόµιµης απαλλαγή…
Εικόνα
Πρόεδρος ΤΕΙ Στερεάς: Η συκοφαντική δυσφήμιση απέτυχε….

Μετά από μια πρωτοφανή και οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε το νεοσύστατο Ανώτατο Τεχνολογικό  Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας επικράτησαν οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Η συκοφαντική δυσφήμιση που δέχτηκε ο Πρύτανης /Πρόεδρος του Ιδρύματος και μάλιστα 15 περίπου μέρες πριν τις εκλογές απέτυχε.
Οι Πρυτάνεις/Πρόεδροι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκλέγονται μόνο από τους καθηγητές των Ιδρυμάτων αυτών. Δεν διορίζονται από κανέναν.
Οι καθηγητές–ακαδημαϊκοί δάσκαλοι αντιλήφθηκαν τι ακριβώς επιχειρήθηκε και αντέδρασαν Σωστά. Χθεςμετά από εκλογές, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες, εκλέχτηκε Πρύτανης/Πρόεδρος, ο 1ος Πρύτανης/Πρόεδρος του νέου ΤΕΙ Στερεάς, ο καθηγητής Ντίνος Αναστασίου.
Το νεοσύστατο ΤΕΙ Στερεάς ,στα σπάργανα ακόμα ,παρόλα τα προβλήματα που “κληρονόμησε”και αντιμετωπίζει θα προχωρήσει και θα μεγαλουργήσειστους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίαςκαι καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σκύψει να…
Εικόνα
Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της 6ης αγωνιστικής το Σάββατο 18-10-2014 στη Φθιώτιδα
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   6η αγωνιστική Σάββατο 18-10-2014  ΩΡΑ: 16:00 Αγώνας:   ΑΡΧΑΝΙ- ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ Διαιτητής:  ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ Βοηθοί:  ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Αγώνας:   ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ- ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ Διαιτητής:   ΜΠΛΟΥΝΑΣ Βοηθοί:   ΣΚΑΡΛΑΣ-ΜΠΕΛΛΗΣ Αγώνας:   ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ Διαιτητής:   ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βοηθοί:  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ-ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ 4ος Διαιτητής:  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αγώνας:   ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ- ΚΗΦΙΣΟΣ Διαιτητής:  ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ Βοηθοί:  ΚΑΛΥΒΑΣ Β -ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Αγώνας:   ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ Διαιτητής:   ΞΑΡΧΑΣ Βοηθοί:  ΚΑΚΛΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ Αγώνας:   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΣΤΥΛΙΔΑ Διαιτητής:   ΤΖΟΒΑΡΑΣ Βοηθοί:  ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ-ΒΛΑΧΟΣ Αγώνας:   ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ Διαιτητής:   ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ Βοηθοί:   ΔΟΣΚΟΡΗΣ –ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Αγώνας:   ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ Διαιτητής:   ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Βοηθοί:  ΚΟΜΗΤΗΣ-ΠΟΥΓΚΑΚΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ   2η αγωνιστική Σάββατο 18-10-2014  ΩΡΑ: 10:30 Αγώνας:   ΕΝΩΣΗ 2010-ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ Δ…
Εικόνα
Έρχονται προκηρύξεις για 50.000 προσλήψεις σε Δήμους & Οργανισμούς – Όλες οι λεπτομέρειες & τα κριτήρια
Ξεκινάει όπως όλα δείχνουν το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας 2014 μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν σε υπουργεία και οργανισμούς και οι 35.000 σε Δήμους και Περιφέρειες.
Έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Στην σχετική προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις απασχόλησης γενικών καθηκόντων και για εργάτες στους τομείς πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελέσει την αφετηρία, για την προκήρυξη και άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων, σε διάφορε…
Εικόνα
Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπης στις 20-10-2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                       Καμένα Βούρλα , 16-10-2014
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                        Αριθμ. Πρωτ.: 17.796
Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Τμήμα Διοικητικών & Οικονομικών           Προς: Τα Μέλη Οικονομικής
              Υπηρεσιών                                                 Επιτροπής Μώλου Αγίου Κων/νου
                                                                                        όπως Πίνακας  Αποδεκτών
Γραφείο :Οικονομικής Επιτροπής
Πληροφορίες: Χονδροδήμου Λουκία
Τηλέφωνο: 2235022300                         
                                                                     Κοιν.:  Μακρυνίτσα Δημήτριο, Αντιδήμαρχο
                                        Παντρά Χρήστο, Αντιδήμαρχο
                            Τριανταφύλλη Νικόλαο, Αντιδήμαρχο

Θέμα: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης


Παρακαλείσθε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου    2014 και ώρα 12.30 μ.μ., όπως προσέλθετε στο …
Εικόνα
Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                             Καμένα Βούρλα, 16-10-2014
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                            Αριθμ. Πρωτ. : 17.797
                                             Αριθμ. Πρακτικού : 16
Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου             
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: kvourla@hol.gr


Προς: -Δήμαρχο Μώλου Αγίου Κων/νου
-Δημοτικούς Συμβούλους
           -Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων
           -Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων
           -Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων

                                                                  Κοιν: Πρακτικογράφο Δημοτικού    ΣυμβουλίουΘΕΜΑ: «Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»
     (Άρθρο 67 Ν.3852/10)


Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δη…
Εικόνα
Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 2 με θέμα την έγκριση προσχεδίου προυπολογισμού οικονομικού έτους 2015.


Παρακαλείσθε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου    2014 και ώρα 13.00 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής),  για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

                                   ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση προσχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, οικονομικού έτους 2015

     Ο Πρόεδρος
Εικόνα
Στις 8 Νοέμβρη οι εξετάσεις Γλωσσομάθειας στη Στερεά
Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι στις 8 Νοεμβρίου 2014 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής για το επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση.
Τα εξεταστικά κέντρα ΚΠΓ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι τα εξής, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Εικόνα
Διεθνής Διαφάνεια: «Πρωταθλητές» στη διαφθορά ΟΤΑ, Υγεία και Δημόσιο
Περισσότερες από 600 αναφορές πολιτών για περιστατικά διαφθοράς υποδέχτηκε και εξυπηρέτησε η υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε) στον ένα χρόνο λειτουργίας της.
Με βάση τις καταγγελίες που έγιναν, «πρωταθλητές» της διαφθοράς αναδεικνύονται οι τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας και του Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 46% των ανθρώπων που ζήτησαν και έλαβαν βοήθεια από τη «Διαφάνεια Τώρα!» είχαν πέσει οι ίδιοι θύματα διαφθοράς στην καθημερινή ζωή τους.
«Όταν πριν από ένα χρόνο ξεκινούσαμε τη δράση αυτή πιστεύαμε ότι οι πολίτες δεν θα έμεναν απαθείς μπροστά στη διαφθορά αν κάποιος τους προσέφερε έναν απλό και αξιόπιστο μηχανισμό για να την καταγγείλουν», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΔ-Ε, κ. Κώστας Μπακούρης. «Ένα χρόνο μετά, επιβεβαιωνόμαστε. Το γεγονός ότι περισσότεροι από 600 άνθρωποι απευθύνθηκαν σε εμάς για βοήθεια, ενημέρωση και καθοδήγηση μάς αποδεικνύει στην π…
Εικόνα
Έρχεται το “χαράτσι¨ για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες - Πόσο θα πληρώσετε - Όλες οι λεπτομέρειες για τα τέλη κυκλοφορίας


- Από 1η Νοεμβρίου οι ιδοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας
- Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πριν πληρώσουν θα πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα του taxisnet και να εκτυπώσουν το σχετικό έντυπο
- Τα κυβικά και οι εκπομπές ρύπων είναι τα κριτήρια, με βάσει τα οποία υπολογίζετε πόσο θα πληρώσετε
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ

Σε 15 μέρες έρχεται νέο χαράτσι ως 1.320 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα αρχίσουν από την 1η Νοεμβρίου να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία παραμένουν εξίσου αλμυρά με πέρυσι.

Υπάρχουν δύο τρόποι που υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας. Ο ένας είναι ο κλασσικός με βάση τα κυβικά του κινητήρα και ισχύει για τα αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν ως τις 31 Οκτωβρίου του 2010 και ο δεύτερος εφαρμόζεται στα οχήματα που αγοράστηκαν μετά την 1 Νοεμβρίου 2010 και ο …
Εικόνα
Αποφάσεις 1ης συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                                                             Συνεδρίαση της  14-10-2014, ημέρα  Τρίτη
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                                                                                                     και ώρα 13.00 μ.μ.                                                                                                                  Πρόσκληση: 17.326/8-10-2014

                                                                       ΠΙΝΑΚΑΣ
Των θεμάτων  ημερήσιας διάταξης  της από 14-10-2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής
Μώλου Αγίου Κων/νου και των αποφάσεων  που λήφθηκαν

α/α
Περίληψη θεμάτων  ημερήσιας διάταξης
Αριθμός Απόφασης που λήφθηκε
Περίληψη απόφ…
Εικόνα
ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΖΩΗΣ                                                                
 ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                                                               Συνεδρίαση 14-10-2014 ημέρα Τρίτη
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                                                                                                     και ώρα 12.00 μ.
                                               Πρόσκληση: 17.529/10-10-2014
ΠΙΝΑΚΑΣ

Των θεμάτων  ημερήσιας διάταξης  της από 14-10-2014 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Μώλου Αγίου Κων/νου και των αποφάσεων  που λήφθηκαν

α/α
Περίληψη θεμάτων  ημερήσιας διάταξης
Αριθμός Απόφασης που λήφθηκε
Περίληψη απόφασης που λήφθηκε

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1  Εκλογή Αντιπροέδρου Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
14/46/2014
Ομόφωνα εκλέχτηκε  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας …
Εικόνα
Προσλήψεις 1.090 συμβασιούχων στους δήμους- Αναλυτικά όλες οι ειδικότητες (ΚΥΑ)
Τον δρόμο για την πρόσληψη 1.090 συμβασιούχων σε δήμους όλης της χώρας ανοίγει υπουργική απόφαση. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορούν σε διδασκαλία μουσικής, χορού, εικαστικών τεχνών και θεάτρου.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και Γιώργος Ντόλιος αντίστοιχα, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η σύναψη 101 συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και 989 συμβάσεων μίσθωσης έργου.
Οι προσλήψεις θα γίνουν για τη στελέχωση των ΟΤΑ α” βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, για έως 8-9 μήνες για τα ωδεία ή έως ένα έτος για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Δείτε αναλυτικά την υπουργική απόφαση με όλες τις ειδικότητες που ζητούνται εδώ
Εικόνα
Μέσω του Taxis τα τέλη κυκλοφορίας- Πού θα κυμανθούν
Μέσω της ιστοσελίδας του taxisnet θα μπορούν από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να εκτυπώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.
Σε ότι αφορά το κόστος των ετήσιων τελών, δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή σε σχέση με το 2014, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε γίνει λόγος για την εφαρμογή νέου συστήματος υπολογισμού με βάση την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος του ΙΧ.
Να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2010 υπολογίζονται βάσει του κυβισμού του κινητήρα του αυτοκινήτου.
Εικόνα
Ο Κώστας Αγοραστός νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ
Με ευρεία πλειοψηφία (15 ψήφους υπέρ), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών.
Ο κ. Αγοραστός, όπως φαίνεται, ψηφίστηκε όχι μόνο από τους 10 «γαλάζιους» του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ αλλά και από τους τέσσερις του Πέτρου Τατούλη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πήρε και την ψήφο του Γιάννη Σγουρού, τον οποίο πρότεινε για α΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης (εξελέγη με ψήφους 14 υπέρ, 9 λευκά και 2 αποχές-ο Π. Τατούλης και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποίοι διαφώνησαν με τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή).
Στην θέση του Β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του Απόστολου Τζιτζικώστα Γιάννης Γιώργος (15 υπέρ, 8 λευκά και 2 αποχές), στη θέση του γενικού γραμματέα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με 12 έναντι 11 ψήφων του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και στη…