Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 29, 2015

Το κράτος εξόφλησε οφειλές προς τους Δήμους

Εικόνα
Την κατανομή ποσού 213.875.000,00 €, στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού, την οποία υπογράφει ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός Εσωτερικών.
Το ποσό αυτό αποτελεί την έβδομη ( Ζ΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 ν.3756/2009 και θα αποδοθεί στους Δήμους με Χρηματικές Εντολές του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηρι…

Σεμινάριο «Διαχείριση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ» από την Abpm

Εικόνα
Η Abpm διοργανώνει το σεμινάριο «Διαχείριση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ» στις 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι η απόκτηση γνώσης και δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους, ώστε να αξιοποιούν τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται να εντοπίζουν τα κατάλληλα προγράμματα, να συγγράφουν ανταγωνιστικές προτάσεις και να διαχειρίζονται τα εγκεκριμένα έργα με ποιότητα και αξιοπιστία, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως σε πιθανό έλεγχο από τους φορείς διαχείρισης, βάσει και του Νόμου 4314/2014 (ΦΕΚ 265/Α/23.12.2014 - Μέρος Ι & ΙΙ) ο οποίος περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).
Τέλος, γίνεται ιδιαίτερη ανάλυση με απλά παραδείγματα των σχετικών αιτήσεων υποβολής και αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην πράξη, καθώς και στις προσφορότερες τεχνικ…

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα

"Ψαλίδι" μέχρι και 50% στις επιδοτήσεις των αγροτών

Εικόνα
«Κουτσουρεμένα» μέχρι και 50% σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογίσει, είδαν τα προσωρινά δικαιώματά τους 720.000 δικαιούχοι αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης.
Μεγάλη «σφαγή» έχει γίνει στους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι στις δενδρώδεις εκτάσεις από τα 52 ευρώ το στρέμμα που περίμεναν, θα λάβουν τελικά 28 ευρώ. Αντίστοιχα, τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των κτηνοτρόφων κυμαίνονται από 14-17 ευρώ το στρέμμα έναντι 25 που ανέμεναν.
Από την άλλη, «ευνοημένοι» φαίνεται να είναι οι παλιοί δικαιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν για τις δενδρώδεις καλλιέργειες 28-30 ευρώ το στρέμμα και για τις αροτραίες 20 ευρώ το στρέμμα.

Νέα ΚΑΠ
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα και πριν ακόμα ξεσπάσουν οι πρώτες αντιδράσεις από τους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016, ανέφερε ότι πρόκειται για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, που σημαίνει επαναπροσδιορισμός όλων των δικαιωμάτων (720 χιλιάδες δηλώσεις) …

Προγράμματα για 200.000 ανέργους εξήγγειλε η Ράνια Αντωνοπούλου

Εικόνα
Προγράμματα για 200.000 θέσεις ανέργων μέσα στο επόμενο οκτάμηνο εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. «Παραλάβαμε την ανεργία στο 26,5% και έχει πάει στο 25,5% αλλά δεν πανηγυρίζουμε, δεν μιλάμε για "σαξές στόρυ», είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Συνεχίζοντας η κ. Αντωνοπούλου, απάντησε στην κριτική που είχε ασκήσει χθες ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Ο κ. Βρούτσης είχε κάνει πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας στο 19,5%, δηλαδή κατά 380.000 θέσεις εργασίας το 2015, υπολογίζοντας ότι θα υπάρχει ανάπτυξη 3,5%», είπε η κ. Αντωνοπούλου και προσέθεσε ότι ανάλογες προβλέψεις για ανάπτυξη 3% είχαν γίνει και για το 2011 και υπήρξε ύφεση. Σε ό,τι αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 56.000 φέτος τον Οκτώβριο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η μείωση αυτή υπάρχει κάθε χρόνο και είναι εποχική, προσθέτοντας ότι απώλεια 66.000 θέσεων εργασίας υπήρχε και τον Οκτώβριο του 2014. «Ο ιδιωτικός τομέας αντιστάθηκε σθεναρά και έχ…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ Β ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 5-12-2015

Εικόνα
11η αγωνιστική Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 5-12-2015
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 5-1
ΓΛΥΦΑ-ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ
ΠΕΛΑΣΓΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΑΝΘΗΛΗΣ 1-2
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓ ΒΡΥΣΗΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 0-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π ΓΙΑΝΙΤΣΟΥΣ-ΚΑΛΥΒΙΑ 0-4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ –ΔΙΒΡΗ 0-0
ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΟΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ 0-2
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ 0-1
ΕΚΚΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ 2-1
Σχετικά με τις διαφημίσεις

Nέο μισθολόγιο: Αυξήσεις έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων

Εικόνα
Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο κύριος Βερναρδάκης διαβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, ότι για το υπόλοιπο προσωπικό δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές τους και εξήγησε ότι το νέο έτος θα «ξεπαγώσει» το βαθμολόγιο και θα επανακαταταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στους νέους βαθμούς που είναι στάσιμοι από το 2010.
Για το νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά έως το τέλος του 2016 και δεν θα έχει σχέση με καμία τιμωρία, απόλυση, διαθεσιμότητα «αλλά είναι μία διαδικασία που κάνει το Δημόσιο, άρα και τον υπάλληλο καλύτερο».
Για την επιλογή προϊσταμένων, είπε ότι θα είναι αξιοκρατική βάσει τεσσάρων κριτηρίων: τυπικά προσόντα, προϋπηρεσία, αξιολόγηση και συνέντευξη.Η συνέντευξη, προσέθεσε, θα γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή η οποία συγκροτείται γι’ αυτό το λόγο, υπό το ΑΣΕΠ…

Πανικός υποψηφίων για εργασία στα νοσοκομεία: Έχουν υποβληθεί πάνω από 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις!

Εικόνα
Στο «κόκκινο» βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα το σύστημα του ΑΣΕΠ από τα εκατομμύρια «χτυπήματα» και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υποψηφίων να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για πρόσληψη σε νοσοκομείο. Η προκήρυξη (5κ/2015) που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες αφορά προσλήψεις 690 ατόμων δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης για θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων αλλά και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων. Έως τώρα σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν υποβλήθεί αιτήσεις από 50.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι στους 1.000 υποψηφίους μόνο 14 άτομα θα επιτύχουν στο διαγωνισμό. Ενδεικτικό της φρενίτιδας ήταν το γεγονός ότι κάποια στιγμή που επανήλθε για λίγο το σύστημα μετρήθηκαν 4.000.000 «χτυπήματα» μέσα σε μία ώρα φανερώνοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων να βρουν μια θέση εργασίας.
Λόγω της προτόγνωρης κατάστασης το ΑΣΕΠ έχει δώσει παράταση

Ημερήσια εκδρομή απο τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Μώλου

Εικόνα

Λαμία: ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο. Στο νοσοκομείο 2 γυναίκες. (φώτο και video)

Εικόνα
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 21:37 Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Το ατύχημα έγινε περίπου στις 8 το βράδυ στην οδό Λαρίσης στα Γαλανέϊκα λίγα μόλις μέτρα από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.Το ασημί Hyundai κινούνταν προς το κέντρο της Λαμίας, όταν μετά τη στροφή η νεαρή οδηγός του, έχασε τον έλεγχο. Το όχημα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που είχε κατεύθυνση προς το νοσοκομείο.
Το Hyundai ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω σε άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο.
Μέσα στο Hyundai επέβαιναν 2 νεαρές γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας χωρίς να είναι σοβαρά τραυματισμένες.
Το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες, ωστόσο λίγα λεπτά πριν είχαν αποβιβαστεί από αυτό μαθητές διπλανού σχολείου που είχαν πάει εκδρομή.


Λαμία: Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο από LAMIASTARGR

Ασφαλιστικό: 'Βαπτίζεται' κανόνας βιωσιμότητας η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Εικόνα
Από το παράθυρο περνά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στο νέο Ασφαλιστικό αφού σύμφωνα με την πρόταση Κατρούγκαλου ονομάζεται... ρήτρα βιωσιμότητας. Σύμφωνα με το σχέδιο ορίζεται ως μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης το ΕΤΕΑ Δεκέμβριος 04 2015 09:57 Με έμφαση στο μοντέλο δημιουργίας της εθνικής και της αναλογικής σύνταξης, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσίασε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), τα βασικά σημεία της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης που προωθεί.
Η πρόταση σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, τονίζει ξεκάθαρα ότι η εθνική σύνταξη θα χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους, με τη συμπλήρωση 15 χρόνων προϋπηρεσίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, σημείο που αποτελεί βασικό πεδίο διαφωνίας όμως, με τους θεσμούς. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε «αναγκαία» τη δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να συντελεστεί, πρόσθεσε όμως ότι δεν θα προκύψει από «νέες οριζόντιες περικοπές, αλλά από εξορθολογισμό του συστήματος». Η…

Και ο πατέρας θα δικαιούται πλέον την άδεια φροντίδας παιδιού – Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Εικόνα
Θετικό βήμα για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους γονείς αποτελεί ο σαφής ορισμός της άδειας φροντίδας παιδιού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4342/2015 που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 9η Νοεμβρίου 2015.
Με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι της άδεια φροντίδας παιδιού, με σκοπό να εξυπηρετείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο και να χορηγείται, εναλλακτικά αλλά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, στους εργαζόμενους γονείς και των δύο φύλων, ως μία μορφή γονικής άδειας με αποδοχές.
Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται σχετικό έλλειμμα της νομοθεσίας προκειμένου η άδεια φροντίδας παιδιού να χορηγείται πλέον και στον εργαζόμενο γονέα στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται, ανεξάρτητα από το φύλο του.
Επιπρόσθετα, ρυθμίζεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, τη…

Πως κατανέμονται 213 εκατ. ευρώ ανά δήμο (έγγραφο)

Εικόνα
Την κατανομή ποσού 213.875.000,00 €, στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού, την οποία υπογράφει ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός Εσωτερικών.
Το ποσό αυτό αποτελεί την έβδομη ( Ζ΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 ν.3756/2009 και θα αποδοθεί στους Δήμους με Χρηματικές Εντολές του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστ…

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2015-Οι γιορτές και εθνικές αργίες του 2016

Εικόνα
Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από αυτές είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές Ενημερωθείτε από τον παρακάτω πίνακα για τις υπόλοιπες δημόσιες αργίες του έτους 2015 και τις αργίες του 2016.

Τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων στις  23 Δεκεμβρίου 2015 και θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου 2016

Read more: http://my-mosxato.blogspot.com/2015/02/2015_24.html#ixzz3tMZTNP3x

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 5 & 6-12-2015 ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ

Εικόνα
https://edepsf.wordpress.com/
14η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 5-12-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ
Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ
Βοηθοί: ΚΑΚΛΗ ΙΦ- ΜΠΕΛΛΗΣ
Αγώνας: ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ
Διαιτητής: ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ-ΣΚΑΡΛΑΣ
Αγώνας: ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΚΗΦΙΣΟΣ
Διαιτητής: ΣΩΣΩΝΗΣ
Βοηθοί: ΚΟΜΗΤΗΣ -ΒΛΑΧΟΣ
Αγώνας: ΕΝΩΣΗ 2010-ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ
Διαιτητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: ΤΣΙΛΙΚΑ Β-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αγώνας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ ΓΗΠ ΡΟΔΙΤΣΑΣ
Διαιτητής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βοηθοί: ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ- ΣΚΟΥΡΑΣ
Αγώνας: ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Κ
Αγώνας: ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Διαιτητής: ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
Βοηθοί: ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Αγώνας: ΡΑΧΕΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής: ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ-ΚΑΛΥΒΑΣ Β
Αγώνας: ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΣΤΥΛΙΔΑ
Διαιτητής: ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
Βοηθοί: ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ-ΖΑΦΕΙΡΗΣ
11η αγωνιστική Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 5-12-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
Διαιτητής: ΚΟΝΤΟΣ
Βοηθοί: ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ-ΖΙΩΓΑΣ
Αγώνας: ΓΛΥΦΑ-Μ…

Για ποια χρέη θα γίνονται κατασχέσεις

Εικόνα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία δεν έχουν ρυθμίσει προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τη λήξη αναστολής διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχε γίνει λόγω capital controls, από την 1η Δεκεμβρίου 2015 λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία, τα οποία δεν έχουν μπει σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή για τα οποία δεν υπάρχει αναστολή που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή.Mε τροπολογία του ΥΠΟΙΚ δόθηκε δίμηνη παράταση, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου στις κατασχέσεις και τις δεσμεύσεις που θα ξεκινούσαν κανονικά την 1η ΔεκεμβρίουΈτσι, όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στη Φορολογική Διοίκηση ή έχουν απολέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε έως και 24 δόσεις κατά περίπτωση.

Επιπροσθέτως, προκειμένου να …

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (4-6/12)- ΜΩΛΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Ζάχος-Σαμαράς)

Εικόνα
Έγιναν γνωστοί πριν από λίγο, οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ για το επόμενο τριήμερο.
Στο πρόγραμμα δεσπόζει ασφαλώς το πρωτάθλημα της Α” Κατηγορίας, αν και το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο, με πολλούς αγώνες στα πρωταθλήματα Β” ανδρών (α’&β” όμιλοι), εφήβων, παίδων κλπ.
Αναλυτικά, οι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Β” ΕΣΚΑΣΕ (Α” ΟΜΙΛΟΣ)
19:30 Κλειστό Κύμης Α.Ε.ΚΥΜΗΣ-ΑΣΤ.ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Τσάλλας-Βαρσαμάς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Α’ΕΣΚΑΣΕ
14:45 Κλειστό Ιτέας ΙΤΕΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ (Κοτσιμπός-Γερονικολός)
15:00 Κλειστό Αιδηψού ΣΥΛΛΑΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ (Σπυρόπουλος-Χατζής)
17:00 Κλειστό Μαλεσίνας ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΜΑΚΑΡΟΣ (Κάλφα-Ζάχος)
18:00 Κλιεστό Κανήθου ΛΗΛΑΝΤΙΟ-ΛΟΚΡΟΣ (Ντάνος-Μαμασούκα)
18:00 Κλειστό Αυλίδας ΑΥΛΙΔΑ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ (Τσάλας-Βαρσαμάς)
18:00 Κλειστό Αρτάκης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ (Χαϊνά-Μασλατζίδης Ιωάννης)
Β” ΕΣΚΑΣΕ (Α” ΟΜΙΛΟΣ)
16:00 Κλειστό Σχηματαρίου ΟΙΝΟΦΥΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Χριστοδούλου-Τσάμης)
20:00 Κλειστό Αρτάκης ΓΑΣ Ν.ΑΡΤΑ…

Συμβουλές στους γονείς για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά

Εικόνα
Καθώς η τεχνολογία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητα, πολλοί γονείς καλούνται, ανάμεσα στο πλήθος των καθηκόντων τους, να εντάξουν και την σωστή προετοιμασία των παιδιών τους ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο. Ωστόσο, πολλοί ενήλικες, παρόλο που διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συσκευές, παραδέχονται ότι η κατανόηση τους για τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι στα επίπεδα που θα ήθελαν – για παράδειγμα, το 20% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχεται απουσία βασικών online δεξιοτήτων.
Το γεγονός αυτό ανησυχεί πολλούς γονείς, καθώς τα παιδιά τους μυούνται στην τεχνολογία και το διαδίκτυο ολοένα και από μικρότερη ηλικία, οπότε οι ίδιοι δεν αισθάνονται σίγουροι για το πώς μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα αυτή τη νέα πραγματικότητα. Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της ESET (Enjoy Safer Technology), ενώ η πλειοψηφία (88%) των γονιών ανησυχεί για τους διαδικτυακούς τόπους όπου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση τα παιδιά τους, ελάχιστοι γονείς λα…

Αναρτήθηκαν επιτέλους,τα δικαιώματα για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Εικόνα
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν απί λίγα λεπτά ανάρτησε τους πίνακες με τα δικαιώματα για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2015 κα οι δικαιούχοι της ΟΣΔΕ μπορούν να δουν τα ποσό που θα λάβουν μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού
Ατομική Πράξη Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής ΕνίσχυσηςΕνημερωτικό σημείωμα σχετικά με την Ατομική Πράξη Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, για προβολήπατήστε εδώ
Για άμεση χρήση της εφαρμογής «Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης» ώστε να δείτε την Ατομική Πράξη Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης,πατήστε εδώΕγχειρίδιο προβολής και εκτύπωσης της Ατομικής Πράξης Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, για προβολήπατήστε εδώ
Για αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στην παραπάνω εφαρμογή σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας,πατήστε εδώ        Επισημαίνεται ότι:Οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης το 2015 μέσω τηςonline διαδικασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμο…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι αγρότες πληρώνονται την Παρασκευή

Εικόνα
Την Παρασκευή ξεκινά η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης χωρίς καθυστέρηση, παρότι είναι η πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ, όπως είπε προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε διευκρινίσεις που έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προσωρινά δικαιώματα του 2015 γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν θα εισπράξουν ενισχύσεις αγρότες στους οποίους δεν εκδίδεται στην παρούσα φάση τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων, αν με βάση τη δήλωση των προσωπικών τους στοιχείων στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ 2015) δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση με τα δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών ή επειδή κρίνονται για το έτος 2015 ως μη ενεργοί.

Πάντως προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος αναθεώρησης σε όσους ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες. Επίσης δεν αναμένεται να πληρωθούν άμεσα όσοι υπέβαλαν αίτημα μεταβολών το 2015, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη δεν θα εισπράξουν ενισχύσεις όσοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μετ…

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης

Εικόνα
Νέες ρυθμίσεις για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης και την ηλεκτρονική υποβολή της. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν έκδοσης του ΦΕΚ Β' 2579 στις 30 Νοεμβρίου 2015, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων-οικονομικών συμφώνησαν ότι όσον αφορά το Άρθρο 1 περί διαδικασίας υποβολής δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης, αυτός που υποχρεούται να δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να το κάνει ηλεκτρονικά μέσω των υπηρεσιών του TAXISnet.

Προκειμένου να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων, ο υποβάλλων θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς κωδικούς που έχει αιτηθεί και του παρέχουν πρόσβαση στο σύστημα TAXISnet.
Δήλωση στοιχείων υπόχρεου και οικογένειας

Ως προς το περιεχόμενο της δήλωσης, ο φορολογούμενος οφείλει να συμπεριλάβει τόσο τα δικά του περιουσιακά στοιχεία όσο και της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του. Αν δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, ο υπόχρεος πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια μεταβολή στη δήλωσή του.…