Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 30, 2015

Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα – Φυλάκιση και πρόστιμο χωρίς αναστολή

Εικόνα
Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
Πριν από μερικούς μήνες, ο καταδικασθείς εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.
O ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.
Όπως αναφέρει το serraikanea.gr, στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένε…

Ελ Γκρέκο δια χειρός Νίκου Φλώρου – Μεγάλη έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη στη Ρόδο

Εικόνα
Μετά την έκθεση «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», που μεταφέρθηκε από το Μουσείο του Λούβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και θα φιλοξενείται εκεί μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οργανώνει ένα ακόμη μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας.
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, έχοντας πλειάδα τιμητικών διακρίσεων και Εκθέσεων σε Μουσεία ανά τον κόσμο, επιλέγει την Ρόδο για να πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεγάλη Έκθεση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, αφιερωμένη στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο.
Τίτλος της Έκθεσης είναι “Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο). Γλυπτοί πίνακες Νίκου Φλώρου. Ελλάδα” , η οποία ανοίγει τις πύλες της απόψε, 5 Σεπτεμβρίου και έως 5 Οκτωβρίου και οργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Στην συγκεκριμένη Έκθεσή θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, πέντε εντυπωσιακά έργα του γνώριμου και αγαπημέν…

ΟΑΕΔ: 13 νέα προγράμματα για την ανεργία για 75.000 ανέργους – Τι ανακοίνωσε η Καραμεσίνη

Εικόνα
Τα νέα προγράμματα απασχόλησης, που έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ, παρουσίασε η διοικητής του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη. 
Η κυρία Καραμεσίνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, είπε ότι από τα νέα προγράμματα θα ωφεληθούν περισσότεροι από 80.000 άνεργοι. Ανακοίνωσε ότι η υλοποίησή τους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παρουσίασε τις δράσεις του ΟΑΕΔ, την περίοδο Μαρτίου – Αυγούστου 2015.
Ειδικότερα, τα νέα προγράμματα είναι:
Ειδικό Πρόγραμμα “Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης”, με αριθμό ωφελουμένων έως 10.000 άτομα και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους άνω των 50 ετών.Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρους ασφαλισμέν…

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε 263 κτηνοτρόφους

Εικόνα
Στην πληρωμή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 196.844 ευρώ προς 263 κτηνοτρόφους από 29 νομούς της χώρας, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων υπέστη ζημιές προχωρά ο ΕΛΓΑ. 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής προς την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να πιστωθούν τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι εν λόγω αποζημιώσεις αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη από το 2012 έως και το 2015 και το μεγαλύτερο μέρος τους κατανέμεται στους νομούς της Κρήτης και της Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιχτοί όλοι οι Δήμοι την Κυριακή – Ποιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν (εγκύκλιος ΥΠΕΣΔΑ)

Εικόνα
Με κατεπείγουσα εκλογική εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενημερώνει τους δήμους ότι ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και τη λήξη της προθεσμίας για την πρόταση υποψηφίων, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, θα πρέπει, για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, να λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες δημοτολογίων των δήμων.
«Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να ενημερωθούν σχετικά οι δημοτικές αρχές της περιφέρειας σας», καταλήγει η εγκύκλιος.
Αναλυτικότερα, το περιεχόμενό της:
«Ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 λήγει η προθεσμία των 9 ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την πρόταση υποψηφίων, (άρθρο 32 παρ. 6 του π.δ.26/2012).
Για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων θα πρέπει να λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες δημοτολογίων των δήμων την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να ενημερωθούν σχετικά οι δημοτικές αρχές τ…

Βίντεο ντοκουμέντο: Προσκύνημα στήν παναγία Προυσιώτισσα πρίν 82 χρόνια -Βίντεο

Εικόνα
Μοναδικό ντοκουμέντο το βίντεο του Χρήστου Σακελλάρη μετανάστη στην Αμερική από την Περίστα της Ορεινής Ναυπακτίας. Ο Χρήστος επισκέπτεται την πατρίδα μετά από πολλά χρόνια τι καλοκαίρι του 1933 και με την μηχανή του καταγράφει εικόνες πού πλέον είναι μοναδικές και ιστορικές. Ο γιός του Γιώργος Σακελλάρης διαφύλαξε διέσωσε και επεξεργάστηκε τον θησαυρό και έτσι σήμερα βλέπουμε ζωντανά την ζωή των ανθρώπων του τόπου μας πριν 81 ολόκληρα χρόνια. Στο πέμπτο λεπτό βλέπουμε τα κακοτράχαλα βουνά τη Ναυπακτίας και τις Αιτωλίας πού διέσχιζαν οι προσκυνητές μέχρι την Μονή ,ακόμη τα καραβάνια των προσκυνητών στο μονοπάτι με τα μουλάρια, τους κοιτώνες και τους χορευτές στο υπαίθριο πανηγύρι έξω από το Μοναστήρι. Πραγματικά συγκλονιστικό.
.  http://www.e-nafpaktia.gr

ART-I-ON: Αρχαιρεσίες στον Όμιλο Καλλιτεχνών - Λαμίας Κεντρικής Ελλάδας

Εικόνα
EΓΙΝΑΝ  ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ART-I-ON ΣΤΙΣ 31/8/2015 ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΑΝ˸
ΠΡΟΕΔΡΟΣ˸ ΔΗΜ.  ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΘΑΝ.  ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΒΕΡΕΜΗ
ΤΑΜΙΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΗ˸  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
            ΡΑΦΑΕΛΛΑ  ΚΟΛΤΣΙΔΑ
            ΖΩΗ  ΣΥΨΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ˸ ΗΛΙΑΣ  ΒΑΓΕΝΑΣ
                                 ΑΡΓΥΡΩ  ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ
                                  ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΓΟΥΛΟΔΗΜΟΥ
                                  ΣΠ. ΖΓΑΤΣΟΥΡΗΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
http://artionlamia.blogspot.gr/

Παρουσιάσθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Φθιώτιδα

Εικόνα
Παρουσιάσθηκε  το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Φθιώτιδα…….
 Η παρουσίαση  του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Φθιώτιδα  ,  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του ΕΒΕ , παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής επιτροπής Δημήτρη Κουτσούμπα . 
«Πρόκειται για υποψηφίους   που είναι αγωνιστές της ζωής  , γνωστοί στους αγώνες  των εργαζομένων και του λαού της περιοχής …» τόνισε στην παρουσίαση ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ Λουκάς Ψωρογιάννης.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα είναι :   .

Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γεωπόνος
Βασίλης Αντωνιάδης, γιατρός, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας
Σπύρος Μπούας, συνεργαζόμενος, αρχιτέκτων μηχανικός
Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, μέλος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας
Χρυσούλα Καψάλη, αγρότισσα, μ…

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εγγραφές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Εικόνα
Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκει, ότι οι εγγραφές των υποψηφίων σπουδαστών στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-16, αρχίζουν τη Δευτέρα 7/9/2015.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε  εδώ την εγκύκλιο εισαγωγής σπουδαστών στα ΙΕΚ, εδώ την αίτηση επιλογής και εδώ την αίτηση οριστικής εγγραφής.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Εικόνα
Στα τέλη του τρέχοντος μηνός αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων. Περισσότεροι από 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν 3,2 δισ. ευρώ στην εφορία. Ωστόσο, όσοι δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τον φόρο θα πρέπει να ζητήσουν τη μερική ή πλήρη απαλλαγή τους από την εφορία.
Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να γνωρίζουν: 1. Πότε επιβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ;
Επιβάλλεται στα ακίνητα που κατέχουν οι φορολογούμενοι την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.
2. Ο φόρος επιβαρύνει όλα τα ακίνητα;
Ο φόρος επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κτίσματα (σπίτια, καταστήματα κ.λπ.) ή για εδαφικές επιφάνειες (οικόπεδα, χωράφια, βοσκοτόπια κ.λπ.) εντός ή εκτός σχεδίου. Οσοι έχουν ακίνητα στο εξωτερικό δεν θα επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο στην Ελλάδα.
3. Ποιοι πληρώνουν τον φόρο;
Ο φόρος επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες που έχουν δικαιώματα επί των ακινήτων είτε είναι φυσικά είτε είναι…

ΕΛΑΣ: Ξεκινα η ώρα του Πολίτη κάθε Δευτέρα

Εικόνα
Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιερώνεται σε μόνιμη βάση, από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων», που εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και δύο μήνες, με πρωτοβουλία του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Η «Ώρα του Πολίτη» θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, κατά τις ώρες 18.00-20.00, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους, θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα και να εκθέτονται προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά (από 20 Απριλίου …

Ανοιχτές οι εφορίες την Κυριακή

Εικόνα
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2015, οι παρακάτω Δ.Ο.Υ. θα παραμείνουν ανοιχτές, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων βουλευτών.
Συγκεκριμένα, για την περιοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Δυτικού, Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου Τομέα Αθηνών, η Δ.Ο.Υ. ΙΓ΄ Αθηνών.
Για την περιοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, η Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πειραιά.
Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, η Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης.
Για τις περιοχές των λοιπών νομών της Ελλάδος, η Δ.Ο.Υ. που εδρεύει στην πρωτεύουσα κάθε νομού και στις περιπτώσεις που λειτουργούν περισσότερες από μια Δ.Ο.Υ. στην πρωτεύουσα, η Α΄Δ.Ο.Υ.
Ειδικά. η Δ.Ο.Υ. ΙΓ΄ Αθηνών θα παραμείνει ανοιχτή, για τον ίδιο λόγο και το Σάββατο 05.09.2015.
Επίσης, για την εξυπηρέτηση των κομμάτων στην υποβολή των προτάσεών τους για τους υποψήφιους βουλευτές επικρατείας, η Δ.Ο.Υ. ΙΓ΄ Αθηνών θα παραμείνει ανοιχτή και την Τετάρτη 0…

Ακριβαίνει από την 1η Οκτωβρίου το "αγροτικό πετρέλαιο"

Εικόνα
Ακριβότερα θα κοστίζει από την 1η Οκτωβρίου το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες καθώς μειώνεται αισθητά η επιδότηση.


Έτσι, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, από τα 66 λεπτά ανά χίλια λίτρα, θα αυξηθεί στα 200 ευρώ ανά χίλια λίτρα με αντίστοιχη επιβάρυνση στην τιμή με την οποία θα προμηθεύονται οι αγρότες το πετρέλαιο.
Όπως αναφέρει και η σχετική εγκύκλιος που κοινοποίησε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, «αναπροσαρμόζεται από 1/10/2015 ο συντελεστής ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε διακόσια (200) ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ενώ με την παράγραφο 2, καταργείται από 1/10/2016 ο ως άνω οριζόμενος συντελεστής ΕΦΚ και η διαδικασία επιστροφής φόρου για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία».

Δείτε ποιοι παρακολουθούν το ΑΦΜ σας

Εικόνα
Το υπουργείο Οικονομικών και το taxis δίνουν τη δυνατότητας στους φορολογούμενους να μαθαίνουν σε ποιον αντιστοιχεί ένας ΑΦΜ αλλά και να ενημερώνονται για το ποιος ερευνά για τον δικό τους.
Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του Taxis και τις σχετικές πληροφορίες μπορεί κανείς να τις λάβει κάνοντας εγγραφή στη διεύθυνση:https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg
Τα στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση του φορολογικού μητρώου που θα μπορούν να ανακτηθούν από την υπηρεσία είναι:
Α.Φ.Μ.Κωδικός και Περιγραφή ΔΟΥΈνδειξη εάν πρόκειται για Φυσικό ή Μη Φυσικό ΠρόσωποΈνδειξη ένα ο Α.Φ.Μ. είναι ενεργός ή απενεργοποιημένοςΈνδειξη εάν πρόκειται για επιτηδευματία, μη επιτηδευματία ή πρώην επιτηδευματίαΕπωνυμίαΤίτλος επιχείρησηςΠεριγραφή μορφής Μη Φυσικού ΠροσώπουΟδός, αριθμός, Τ.Κ. και περιοχή επιχείρησηςΗμερομηνία έναρξης και ημερομηνία διακοπήςΔραστηριότητες επιχείρησης. Για κάθε δραστηριότητα εμφανίζονται:
α. Κωδικός και περιγραφή δραστηριότητας
β. Είδος δραστηριότητας (κύρια, δευτερεύουσα, λ…

«Βροχή» αιτημάτων: Ποιοι φορείς ζητούν 8.408 προσλήψεις εν μέσω εκλογών (λίστα)

Εικόνα
Συνεχίζεται η βροχή αιτημάτων στο ΣτΕ για κατ’ εξαίρεση προσλήψεων στην προεκλογική περίοδο. Μέχρι στιγμής τα αιτήματα εχουν φτάσει τις 8.408 θέσεις και αφορούν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, ΔΕΗ, δημους και νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το e-dimosio.gr,  το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 7.030 υπαλλήλων για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπισθούν οι επείγουσες και σοβαρές ανάγκες των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, κ.λπ. και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, ζητεί την πρόσληψη:
α) 40 γιατρών και 190 νοσηλευτών και νοσηλευτριών με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (δύο χρόνια) για την στελέχωση των νοσοκομείων,
β) 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, 70 νοσηλευτών, 10 ψυχολόγων και 10 κοινωνικών λειτουργών για ένα έτος στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτ…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ»,K´ ΣΥΝΟΔΟΣ (2014-2015)

Εικόνα
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εργασίες της Κ´ Συνόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», οι οποίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του προγράμματος έχει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.
Φέτος οι «έφηβοι βουλευτές» θα διαβουλευτούν για το θέμα των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου και θα απευθύνουν ερωτήσεις στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, κ. Ευφροσύνη-Αγγελική Κιάου.

Η «Βουλή των Εφήβων» παραμένει ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, με τις εργασίες της Συνόδου να αποτελούν προσομοίωση του νομοθετικού έργου (συνεδριάσεις των «εφήβων βουλευτών» σε ομάδες διαβούλευσης, σε επιτροπή και σε Ολομέλεια) και του κοινοβουλευτικού ελέγχου (κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων προς τον υπουργό Παιδείας).

Τα δύο τελευ…

Πως θα δείτε online αν έχετε έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου

Εικόνα
Τέθηκε από την 1 Μαΐου 2015 σε λειτουργία η online εφαρμογή, από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, μέσω της οποίας κάθε κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να δει αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του είναι για ισχύ και σε ποια ασφαλιστική εταιρία.
Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται με δύο βήματα.
Αρχικά πληκτρολογείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Πληροφοριών www.hic.gr και σας εμφανίζεται η σχετική ιστοσελίδα ( εικόνα 1)

Στην συνέχεια κλικάρετε στο κίτρινο μπουτόν «Έλεγχος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχήματος» και μεταβαίνετε στη σελίδα για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ( εικόνα 2)

Πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του κατόχου του ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα σας εμφανίσει στοιχεία για την διάρκεια του συμβολαίου και την εταιρία που έχει κάνει την ασφάλιση.
Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας είναι σε ισχύ.

Την Τετάρτη το βράδυ το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Εικόνα
του Παναγιώτη Τζαννετάτου Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα.
Η τηλεμαχία θα αρχίσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Για να βγει τελικά «λευκός καπνός», σχετικά με το διακομματικό ντιμπέιτ, χρειάστηκε να ακυρώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την κεντρική ομιλία τους στη ΔΕΘ και το ΚΚΕ την περιοδεία του στη Βοιωτία.
Το ντιμπέιτ θα αποτελείται συνολικά από τέσσερις θεματικές ενότητες (Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική). Η τέταρτη ενότητα θα είναι ελεύθερη, με τον κάθε δημοσιογράφο να επιλέγει το αντικείμενο της ερώτησης. Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών. Σε ό, τι άφορά τους δημοσιογράφους, ο συντονιστής θα προέρχεται από την ΕΡΤ, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι μέλη της Ένω…

Στη Λαμία την Κυριακή ο Λαφαζάνης

Εικόνα
Διαβαστε τη σχετική ανακοίνωση από τη Λαϊκή Ενότητα Φθιώτιδας
«Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα επισκεφθεί την πόλη μας την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2015.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης καλούμε τα Σωματεία Εργαζομένων, τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και λοιπούς φορείς του νομού μας σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.  
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη ΛΑΡΚΟ, όπου θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργαζομένων και τη Διεύθυνση του Εργοστασίου Λάρυμνας. »

Ι.Ν. Άγιος Γεώργιος Λιχαδονησίων στη νήσο Μανωλιά

Εικόνα
Ι.Ν. Άγιος Γεώργιος Λιχαδονησίων στη νήσο Μανωλιά

πανέμορφο ταπεινό εκκλησάκι

κτισμένο πάνω στη θέση παλαιού Ναού

Λιχαδονήσια 10΄λεπτά από το λιμάνι των Καμένων Βούρλων ! kamena vourla today

Πρεμιέρα Κυπέλλου στη Φθιώτιδα.Τα ζευγάρια της α΄φάσης

Εικόνα
inShare  Α΄ Φάση Κυπέλλου Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας Σάββατο  5-9-2015 ΩΡΑ: 16.30 Αγώνας:  ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΗΠ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
Διαιτητής:       ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
Βοηθοί:   ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  Γ - ΖΙΩΓΑΣ
Αγώνας:   ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Διαιτητής:           ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ
Βοηθοί:   ΖΑΦΕΙΡΗΣ - ΣΙΑΠΠΑΣ
Αγώνας:  ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ 92
Διαιτητής:       ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί:  ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ –ΚΑΚΛΗ ΙΦ
Αγώνας:   ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ –ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ ΓΗΠ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ
Διαιτητής:       ΤΣΙΑΒΟΣ
Βοηθοί:   ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ –ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ Β
Αγώνας:   ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ –ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής:        ΣΤΑΥΡΟΥ 
Βοηθοί:  ΒΑΦΕΙΑΔΗ- ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ
Αγώνας: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Διαιτητής:       ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί:  ΜΠΕΛΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αγώνας:  ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ-ΣΤΥΛΙΔΑ
Διαιτητής:       ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βοηθοί:   ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ -ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ
Αγώνας:    ΡΑΧΕΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΘΥΚΟΙΛΟΥ
Διαιτητής:           ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Βοηθοί:   ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
Αγώνας:   ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ…

Ψαρεύουν με δυναμίτη στα Καμ. Βούρλα;

Εικόνα
inShare1 Απόψε 4.9.2015, 01:40 περίπου (ξημερώματα) ένα καίκι ευρισκόμενο στη θάλασσα των Καμμένων Βούρλων, έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο Σίσσυ, ψαρεύει ρίχνοντας στη θάλλασα αντικείμενα που αμέσως προκαλούσαν απανωτούς θορύβους σαν εκρήξεις που σήκωναν νερό. 
Προφανώς ψαρεύουν με δυναμίτη και μάλιστα λίγα μετρά από πολυπληθή οικισμό !! Επειδή προφανώς θα το κάνουν συχνά αυτό, παρακαλώ για τις ενέργειές σας. ένας παραθεριστής.
ΠΗΓΗ:kamena-voyrla-news

Λαμία: Συνάντηση εθελοντών για την οργάνωση της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας

Εικόνα
Θοδωρής Μαγκλάρας  mylamia.gr Συνάντηση για την οργάνωση της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που φέτος θα καταλήξει στις Θερμοπύλες στις 25 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, επί της οδού Λεωνίδου 11 (2ο όροφο).
Η Αιμοδοτική Φλόγα, η Φλόγα της Αγάπης, στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, πραγματοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκίνησε από την Κοζάνη, θα διασχίσει όλη τη χώρα και θα καταλήξει στη Λαμία, και συγκεκριμένα στις Θερμοπύλες, στις 25 Σεπτεμβρίου. Η λήξη της Λαμπαδηδρομίας θα σημάνει την έναρξη των εργασιών της 28ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Ο Δήμος Λαμιέων καλεί συλλόγους, σωματεία και φ…

ΟΛΜΕ: Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου λόγω προβλημάτων

Εικόνα
Υπό τον κίνδυνο να παραμείνουν κλειστά βρίσκονται πολλά σχολεία της χώρας, κατά την επίσημη ημέρα έναρξη της σχολικής χρονιάς (11 Σεπτεμβρίου).
«Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου», ανέφερε χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. «Βρισκόμαστε μία μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων και τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι εκρηκτικά και απαιτούν άμεσες λύσεις», πρόσθεσε η ΟΛΜΕ.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι τοποθετήσεις των δύο ομοσπονδιών καταδεικνύουν το μέγεθος των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς που καλείται να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα, χθες η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, είχε μπαράζ συναντήσεων με τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για το θέμα των ελλείψεων στα σχολεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι δύο ομοσπονδίες κάνουν λόγο για 21.000 καταγεγραμμένα κενά έως την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να υπολογίζονται οι κενές θέσεις π…

Αυτό είναι το απίθανο μαθηματικό κόλπο για να κερδίσετε το Τζόκερ!

Εικόνα
Μην κουράζετε το μυαλό σας με περιττές σκέψεις και υπολογισμούς. Το μυστικό για να κερδίσετε το Τζόκερ κρύβεται στην απόλυτη τυχαιότητα των αριθμών (Ο.Κ., υπό την προϋπόθεση ότι η κλήρωση είναι αδιάβλητη – όσο γι’ αυτό, όμως είμαστε σίγουροι, ε;)… Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική μαθηματική φόρμουλα για να κερδίσουμε στα τυχερά παίγνια (αυτού, τουλάχιστον, του είδους). Αυτό μας λέει ο μαθηματικός Marcus du Sautoy στον ιστοτόπο Eureka
Υπάρχει όμως μια οδηγία, βάσει του νόμου των πιθανοτήτων. Η ασυμμετρία!
Ο μαθηματικός μας πληροφορεί ότι την μοναδική φορά που βρέθηκαν 133 νικητές στο βρετανικό τζόκερ ήταν όταν τα νικηφόρα νούμερα ήταν τα 7, 17, 23, 32, 38, 42, 48 – όταν ήταν δλδ ισοκατανεμημένα στο φάσμα των 48 συνολικά αριθμών.
Οι περισσότεροι παίκτες του ΛΟΤΤΟ – Τζόκερ κ.λπ. τείνουν να διαλέγουν τα τυχερά (που δεν αποδεικνύονται και τόσο τυχερά τελικά) με βάση αυτή την συμμετρική κατανομή.
Το μυστικό ίσως κρύβεται στην εντελώς αντίθετη προσέγγιση.
Κι όμως, η τυχαιότητα συγκ…

Η Σχολή της Μονής Αγάθωνος και η συμβολή του Μαυρίλου σε αυτήν !

Εικόνα
Στο Μοναστήρι αυτό λειτούργησε στα χρόνια της σκλαβιάς και η περίφημη Σχολή Αγάθωνος. Σε αυτή δίδαξαν επιφανείς λόγιοι και μορφωμένοι μοναχοί σε πολλούς μοναχούς, ιερείς, αλλά και κατοίκους της περιοχής. Ο ιστορικός ερευνητής Τρύφων Ε. Ευαγγελίδης γράφει: «Εν τοις άνωθεν αυτοίς -Υπάτης- επί της Οίτης προς Β∆ ιδρύθη κατά τον 16ον αιώνα η Μονή Αγάθωνος εν θέσει λίαν περιόπτω, καταφύτω και καταρρύτω, εν αυτή συνεστήθη Σχολή, εν η εδίδασκον λόγιοι μοναχοί διδάσκοντες ου μόνον τους αγραμμάτους δοκίμους, αλλά και τους παίδας των πέριξ χωρίων.».
Η Σχολή, μετά το σεισμό που κατέστρεψε το Μοναστήρι, μεταφέρθηκε στην Υπάτη στις πρώτες δεκαετίες του 18ου αιώνα. Η λειτουργία της τέθηκε υπό την εποπτεία του Χατζηχρήστου Αναγνώστου- Οικονόμου από το χωριό Μαυρίλο Φθιώτιδας.
Στα χρόνια του γιού του, ∆ημάκη, η Σχολή γνώρισε μεγάλη ακμή. Εκεί προσκλήθηκε και δίδαξε και ο Ζαχαρίας Αινιάν, γνωστός λόγιος και ιερέας από το Μαυρίλο Φθιώτιδας και πατέρας του Γεωργίου και του ∆ημητρίου, μεγάλων πνευματικών …

Μία βόλτα στο Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας

Εικόνα
Το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας ανήκει στο γραφείο Μουσείων της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Λαμιέων και ιδρύθηκε το 1984.

Εκθέτει λαογραφικό υλικό μεγάλης σπουδαιότητας που βοηθά τον επισκέπτη να αναπλάσει την εικόνα της παραγωγής των αγαθών και της καθημερινής ζωής, στην προβιομηχανική κοινωνία.
Περισσότερα mylamia.com/

Νεα και Μεταγραφικά αποκτήματα Του ΑΡΗ Αγίου Κωνσταντίνου για την Σεζόν 2015-16!!!

Εικόνα
Η Ποδοσφαιρική αυλαία ανοίγει το προσεχές Σαββατοκυριακο με τους αγώνες κυπέλλου, με τον ΑΡΗ να αγωνίζεται εκτός έδρας με την ομάδα της ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 4.30 Το Σάββατο στο γήπεδο του Μέγα Πλάτανου.
  Να πούμε οτι Προπονητής της ομάδας μας  συνεχίζει ο Κωστας Ζαχαροπουλος και στην ομάδα παραμείνανε απο το περσινό ροστερ οι: ΝΑΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ,ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΙΖΟΣ,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΦ ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΘΥΜΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΨΑΘΑΣ,ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ,ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΔΡΙΩΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΣΙΚΙΜΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ(ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ).  Απο την ομάδα νέων ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα οι ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΓΓΑΝΗΣ-ΜΑΚΗΣ ΑΣΤΡΙΔΑΚΗΣ Παρελθον για τον ΑΡΗ με την διοίκηση να τους εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριεας τους είναι οι: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΜΗΧΑΗΛ,ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΑΣ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΙΩΤΗΣ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΪΟΣ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1)ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ 34ΕΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 2)ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓ…

Πώς ψηφίζουμε σε αυτές τις εκλογές – Τι θα συμβεί αν κάποιος βάλει σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο στη «λίστα»

Εικόνα
Εγκύκλιο με τις οδηγίες προς τους εκλογείς εν όψει της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτήν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ισχύοντα για τους σταυρούς προτίμησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε αυτές τις εκλογές, δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων, δεδομένου ότι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στον συνδυασμό του κόμματος («λίστα»). Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.
aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣΔΑ: 117 εκατ. ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες – Πώς κατανέμονται

Εικόνα
Ποσά συνολικού ύψους που ξεπερνά τα 117 εκατ. ευρώ (πιο αναλυτικά 117.108.303,05 ευρώ) κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με δύο αποφάσεις του, στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.
Συγκεκριμένα, στις Περιφέρειες, με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού, Αντώνη Μανιτάκη, κατανέμονται 5.890.446,44 ευρώ αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για τον μήνα Αύγουστο έτους 2015.
Όσον αφορά τους Δήμους, κατανέμονται 111.217.856,61 ευρώ στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο έτους 2015.
Και οι δυο κατανομές γίνονται από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που τηρε…

Ερχονται οι αστυνομικοί με ποδήλατα

Εικόνα
Οι αστυνομικοί με τις... βερμούδες αλά «Μαϊάμι» και τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα κάνουν εγκαίνια λειτουργίας στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.
Δύο από αυτούς θα γίνουν ο πόλος έλξης φορώντας τη νέα καλοκαιρινή στολή (υπάρχει και χειμερινή), που θα αποτελείται από κοντομάνικο μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., βερμούδα μέχρι το γόνατο, όλα χρώματος μπλε, και τον εξοπλισμό προστασίας όπως κράνος, γάντια και τον ατομικό οπλισμό χωρίς όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Σύμφωνα με τον Ελέυθερο Τύπο η καινοτομία, που έχει τεθεί σε εφαρμογή άλλες τρεις φορές στο παρελθόν (2002-2009-2012) αλλά δεν μακροημέρευσε, ήταν ανάμεσα στις εκκρεμότητες των εξαγγελιών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, την οποία είχε αναλάβει προς υλοποίηση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στη…

Αυτές είναι οι επτά αλλαγές στα capital controls

Εικόνα
Επτά νέες αλλαγές που... επιφέρουν περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας.  Προσέθεσε μάλιστα ότι «έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας».
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών αφού εκτίμησε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από σύσκεψη που είχε την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι τα capital controls χαλαρώνουν στα εξής σημεία:

Σε περίπτωση που δεν εξαντλούνται τα ημερήσια όρια ρευστότητας των τραπεζών, τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν σε εβδομαδιαία βάση.

Ολα τα αιτήματα για εισαγωγές έως και 5.000 ευρώ, τα αναλαμβάνουν οι τράπεζες και δεν ασχολείται η αρμόδια Επιτροπή.

Δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού σε φοιτητές.

Γίνεται εντατικό ξεκαθάρ…

Κλήρωση Τζόκερ: Πεμ. 03/09/2015 Έκτο τζακ-ποτ στο Τζόκερ

Εικόνα
Κλήρωση 1632
Πεμ. 03/09/2015 9, 13, 14, 15, 35
Τζόκερ 3ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ 5+1ΤΖΑΚΠΟΤ 2.700.000 ΕΥΡΩΕπόμενη κλήρωση την Κυριακή στις 22:00

Επιβολή «ΕΝΦΙΑ» εξωτερικού από το 2016

Εικόνα
Την εισαγωγή φορολογικών αντικινήτρων για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και αντικινήτρων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών όπως προκύπτει από συνέντευξη του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Ναυτεμπορική. Ο κ. Αλεξιάδης περιγράφει στην εφημερίδα ένα σχέδιο για την επιβολή ενός διευρυμένου φόρου περιουσίας σε ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό. Το σχέδιο που θα τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο προσεχές διάστημα προβλέπει ότι από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από νέο διευρυμένο φόρο περιουσίας, ο οποίος σχηματικά περιγράφεται ως ΕΝΦΙΑ εξωτερικού. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη στο νέο φόρο θα υπάγονται τα ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες εκτός της χώρας μας, καθώς επίσης και τα κεφάλαια που έχουν φυγαδεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού. Ο φόρος αυτός θα έχει ως στόχο όχι μόνο την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο …

Τραυματισμός εργαζόμενου στα Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ Φθιώτιδας

Εικόνα
Το Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων και ποτών Φθιώτιδας για το εργατικό ατύχημα στα ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ Φθιώτιδας

     Το Κλαδικό Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, στο συνάδελφο που τραυματίστηκε βαριά σε εργατικό ατύχημα, την 1η Σεπτέμβρη 2015 στην εταιρία ΣΕΛΟΝΤΑ Ιχθυοτροφεία ΑΕΓΕ.      Συνάδελφοι των ιχθυοτροφείων, πρέπει να μπει ένα τέλος στη θυσία εργαζομένων, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους των επιχειρηματιών.    Ως πότε το κυνήγι του κέρδους θα αφαιρεί ζωές εργαζομένων; Ως πότε η εργατική τάξη θα θυσιάζει τα παιδιά της, για την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης;      Εδώ και τώρα, συμμετοχή στα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εδώ και τώρα οργανωθείτε στο Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας. Να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος του κινήματος. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απ’ έξω.      Να αντισταθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Να αντισταθούμε και…

Στις 17 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον Α.Ο Μώλου – Το πρόγραμμα των αγώνων

Εικόνα
.

Αtalanti Hills: Σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μεγάλης επένδυσης

Εικόνα
Τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων με 2.990 κλίνες, 3.306 κατοικίες με 5.882 κλίνες, τρία γήπεδα γκολφ, πολιτιστικό χωριό και εμπορικά καταστήματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το επενδυτικό σχέδιο Αtalanti Hills που σκοπεύει να υλοποιήσει σε ιδιόκτητη έκταση 12.351 στρεμμάτων στην Αταλάντη η εταιρεία Λοκρός, όπως γράφει η Καθημερινή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί -ως Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ)- σε μη παραθαλάσσια έκταση της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό που θα φθάσει, κατά την εταιρεία, το 1,5 δισ. ευρώ.
Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου προκειμένου να ενημερωθεί το …