Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 18, 2014
Εικόνα
Ευρωεκλογές: Από 22 έως 25 Μαΐου η ανάδειξη των 751 ευρωβουλευτών Αναρτήθηκε: 24.05.2014 Στις 22 – 25 Μαΐου 2014 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 5 χρόνια.
Περίπου 500 εκατομμύρια πολίτες από 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης θα αναδείξουν από τις 22-25 Μαΐου τους 751  ευρωβουλευτές που θα στελεχώσουν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ήδη την Πέμπτη, 22 Μαΐου ψήφισαν Βρετανία και Ολλανδία, την Παρασκευή Ιρλανδία και Τσεχία, το Σάββατο Λετονία και Σλοβακία και την Κυριακή όλες οι υπόλοιπες χώρες. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 400 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες. Τα αποτελέσματα από όλες τις χώρες θα ανακοινωθούν επίσημα αφότου κλείσουν και τα τελευταία εκλογικά τμήματα, αυτά της Ιταλίας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Ο αριθμός των ευρωβουλευτών, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, μειώθηκε στους 751, παρά το γεγονός ότι μετά την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2013, ανήλθε στου…

Α' ΜΕΡΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ 23/05/2014(VIDEO)

Β' ΜΕΡΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ 23/05/2014(VIDEO)

Α' ΜΕΡΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ 23/05/2014(VIDEO)

Η ευθυνη των ψηφοφορων για την επιλογη των πολιτικων

Κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να επιλέξουμε τους αυριανούς άρχοντες του τόπου μας.Διότι η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και θεσμική και ηθική.
Τα μηνύματα από τις τριπλές εκλογές (40 ψηφοδέλτια μόνο για ευρωεκλογές) είναι πάρα πολλά, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που συμμετείχαν όλοι οι Συνδυασμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν ήταν ευδιάκριτοι οι στόχοι και οι κινήσεις πολλών στελεχών, που προσπαθούσαν να μας αποσπάσουν την ψήφο. Ο Λαός μας λέει πως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Οι ηγέτες της κεντρικής πολιτικής σκηνής μπέρδεψαν τα πράγματα με το διακύβευμα και τα διλήμματα, αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα δέοντα γι’ αυτούς.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι προσπαθούν να μας πείσουν με διάφορα τεχνάσματα, συνήθως απευθύνονται στο συναίσθημα και λιγότερο στη λογική για να μας υφαρπάξουν την ψήφο.
Εμείς οι ψηφοφόροι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ρεαλιστές, για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.
Αυτούς τους ανθρώπους που θα επιλέξουμε, θα ε…

ΕΠΣ Φθιώτιδας: Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την Α’ Φθιώτιδας…

Εικόνα
Sterea Sports
Καμία ομάδα από την τωρινή Α κατηγορία της Φθιώτιδας δεν πρόκειται να υποβιβαστεί στην παρακάτω κατηγορία μετά την χθεσινή αποφαση της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Όπως αποφασίστηκε από τη νέα περίοδο η Α1 κατηγορία θα λέγεται Α’, η Α’ κατηγορία θα λέγεται Β’, ενώ η Β’ κατηγορία και η Γ’, θα ενωθούν σε μία και θα λέγεται Γ’ κατηγορία.

Συν τις άλλοις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης προσανατολίζεται στην δημιουργία τριών ομίλων στη νέα Β’ κατηγορία (αντί των 4 που ήταν μέχρι τώρα) ώστε το πρωτάθλημα να διαρκεί περισσότερο και να μην τελειώνει στα τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος πιο νωρίς αναμένεται να υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής για τα νέα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και τους αγώνες του κυπέλλου.

Στο μεταξύ την θέση του εκλιπόντα Νικου Παπαγεωργίου στο ΔΣ της Ένωσης καταλαμβάνει πλέον ο Λουκάς Κατσινέλος.
Επομένως η σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Φθιώτιδας διαμορφώνεται ως εξής:
Πρόεδρος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
Α’ αντιπρόεδρος: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Β’ αντιπρόεδρος: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑ…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Εικόνα

Πώς αντιμετωπίζεις 60% ανεργία νέων;

Εργασία και ανεργία, τα καταντήσατε αέναο εκκρεμές. Αν εργάζεσαι, ευχαριστείς τον Θεό για την θέση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αν είσαι άνεργος, αναζητείς εργασία πάλι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το απόλυτο μηδέν. Τόσο ως προς την προσωπικότητα και τις ανάγκες του νέου Έλληνα πολίτη όσο και προς την αντιμετώπιση του από την γενιά που τον εργοδοτεί. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε. Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να ζει ευτυχισμένος. Εργάζεται για να προσφέρει ως προς το αξιοπρεπές ζην. Τι πρότυπα δίνουμε στην νέα γενιά που αναζητά σήμερα εργασία καθώς και στην επόμενη που έρχεται, όταν ο εργοδότης μεταχειρίζεται τον εργαζόμενο νέο με παράλογο εγωισμό και περιφρόνηση; Όταν του δηλώνει απερίφραστα: "Αυτά είναι και αν σ´ αρέσει. Υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι εκεί έξω που περιμένουν..." Πως θα προχωρήσει αυτή η κοινωνία όταν υποτιμούμε τα προσόντα, τις ικανότητες, τα ταλέντα της νέας γενιάς; Από την γενιά του Πολυτεχνείου και έπειτα, αυτό που ήθελαν για μας οι δικοί μας …

Δημοτική Κίνηση Συμμετέχω - Ευχαριστήριο Μήνυμα

Εικόνα
Τα μέλη της κίνησης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ευχαριστούν θερμά όλο τον κόσμο πού πίστεψε και στήριξε το όραμα που εξέφρασε.
Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας μας, με πολιτική ηθική, παλέψαμε με το μίζερο κατεστημένο και τους κομματικούς μηχανισμούς, για να ακουστεί επιτέλους και μια διαφορετική φωνή σε τούτον εδώ το τόπο.

Η ομάδα του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ξεκίνησε έναν αγώνα πάνω σε νέες ιδέες, προοπτική και οράματα για τον τόπο μας. Έναν αυθεντικό και ξεκάθαρο αγώνα για τον άνθρωπο και το δημότη.
Το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ είναι εδώ.
Δίπλα όχι μόνο σε όσους μας τίμησαν με τη ψήφο τους, αλλά σε όλους τους συνδημότες.
Ο αγώνας μας αυτός θα συνεχιστεί με δύναμη και αποφασιστικότητα, μέσω των (2) εδρών μας
στον Δήμο, για ένα καλύτερο μέλλον που θα πρέπει να το μοιραζόμαστε όλοι μας.

Η σελίδα της Διαφάνειας – Δείτε πόσα ξοδεύουν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Εικόνα
Η νέα ιστοσελίδα της «Διαφάνειας Εκλογικών Δαπανών Υποψηφίων και Συνδυασμών για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2014», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών άνοιξε και… εκπέμπει. Στόχος, η πλήρης δημοσιότητα των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων.
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του ν 3870/2010 (Α138) στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενισχύει τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και το σεβασμό των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών στους συνδυασμούς και τους υποψηφίους.
Ειδικότερα:
Συγκροτούνται 7 ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου δαπανών, μία σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση, στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός. Μετέχουν ως μέλη ένας εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ και της ΠΕΔ / ΕΝΠΕ) και η οποία έχει ως αποκλειστικό έργο τον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων και των εκλογικών παραβάσεων. Η επιτροπή επ…

Αποχωρεί από τη ΝΔ . Δεν θα στηρίξει Κ. Μπακογιάννη και το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Θ. Γιαννόπουλος (βίντεο)

Εικόνα
Δεν θα στηρίξει τον  υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπακογιάννη στο β΄γύρο των Περιφερειακών εκλογών αλλά ούτε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δίνοντας λευκή επιταγή σε υποψήφιους που θα στηρίξουν την ίδια  Μερκελική πολιτική στο Ευρωκοινοβούλιο  δήλωσε ευθαρσώς  ο Θανάσης Γιαννόπουλος σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος μίλησε ακόμη για «σταλινικού τύπου» συμπεριφορές, για απειλές σε βάρος του ίδιου και στελεχών του συνδυασμού ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ, για αποκλεισμό τους από τα  πανελλαδικά  ΜΜΕ αλλά και δυσκολίες  προβολής των θέσεων και των υποψηφίων του συνδυασμού σε τοπικά ΜΜΕ.  Τέλος,  ο Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε την αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος και τα στελέχη της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»  θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο πιστά στις αρχές και αξίες τους. Δείτε το βίντεο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  TOY ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταπο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Εικόνα
Η δημοτική κίνηση Συμμετέχω ανακοινώνει πως κατά τη νέα εκλογική αναμέτρηση για ανάδειξη δημάρχου στις 25/5/2014 δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία από τις δύο δημοτικές παρατάξεις Ανατροπή και Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών. Οι ψηφοφόροι της ως ελεύθεροι πολίτες αποφασίζουν μόνοι τους και κατά συνείδηση τι θα πράξουν. Κατηγορηματικά δηλώνεται πως οποιαδήποτε άλλη φημολογία σχετικά με το θέμα είναι ψευδής και εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Από πρώτη Σεπτέμβρη οι εκπρόσωποι του Συμμετέχω  θα συνεργαστούν με όλα τα εκλεγμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης για το καλό του τόπου μας, πάντα όμως στο πλαίσιο των προγραμματικών αρχών μας και χωρίς να παραβούν όσα διακηρύξαμε για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Πώς ανακυκλώνεται το χαρτί

Εικόνα
Η σωστή ανα­κύ­κλωση του χαρ­τιού απαι­τεί καθαρό χαρτί, γι’ αυτό αν θέλετε να ανα­κυ­κλώ­νετε το χαρτί που χρη­σι­μο­ποιείτε πρέ­πει να το κρα­τάτε καθαρό από τρο­φές, πλα­στικά, μέταλλο και άλλα σκου­πί­δια που δυσκο­λεύ­ουν την ανα­κύ­κλωσή του. Το λερω­μένο χαρτί που δεν μπο­ρεί να ανα­κυ­κλω­θεί πρέ­πει να γίνε­ται κομπόστ, να καί­γε­ται για ενέρ­γεια ή να κατα­λή­γει στη χωμα­τερή. Συνή­θως τα κέντρα ανα­κύ­κλω­σης ζητούν να ταξι­νο­μείτε το χαρτί σας ανά­λογα με την κατη­γο­ρία του. Συγκέ­ντρωση και μεταφορά Πρέ­πει να παρα­δί­δετε το ταξι­νο­μη­μένο χαρτί σας σε κάποιο τοπικό κέντρο ανα­κύ­κλω­σης ή να το ρίχνετε σε ένα κάδο ανα­κύ­κλω­σης. Ενδε­χο­μέ­νως να βρείτε κάποιον που εμπο­ρεύ­ε­ται παλιό χαρτί, ο οποίος θα το παρα­λαμ­βά­νει από το σπίτι ή το γρα­φείο σας. Στο κέντρο ανα­κύ­κλω­σης, το συγκε­ντρω­μένο χαρτί πακε­τά­ρε­ται σε δέματα και μετα­φέ­ρε­ται στον χαρ­τό­μυλο όπου θα ανα­κυ­κλω­θεί σε και­νούρ­γιο χαρτί. Απο­θή­κευση Οι εργά­τες στον χαρ­τό­μυλο ξεφο…

κ.Δένδια τι συμβαίνει στην Ασφάλεια Λαμίας;

Εικόνα
Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδια εδώ και πολύ καιρό ηγετικά ή μη στελέχη  ειτε της αστυνονικής Διεύθυνσης Στερεάς είτε της Ασφάλειας Λαμίας δείχνουν να έχουν μεταβληθεί σε υποκείμενα (!) μέσων ενημέρωσης  με το πρωτοφανές γεγονός να γίνονται ακόμη και συλλήψεις on camera! Στην διάθεση σας μπορούμε να παρουσιάσουμε σωρεία τέτοιοιων περιστατικών τα  οποία κατά καιρούς ,προφορικώς έχουμε μεταφέρει και στον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς. Τέτοια προνομιακή (;) πρακτική που αγγίζει και τα όρια της παράβασης καθήκοντος ή μη και ποινικών ευθυνών, τουλάχιστον θα πρέπει να αποτελέσει αιτία ένορκης διοικητικής εξέτασης διαφορετικά θα είστε πολιτικά συνυπεύθυνος στην πιθανή εξέλιξη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα μιας κατά συρροή ,οποιασδήποτε μορφής μπορεί να υποθέσει κάθε πολίτης, συναλλαγής μεταξύ αστυνομικών υπαλλήλων οποιουδήποτε βαθμού ή ιεραρχικής βαθμίδας και μέσων ενημέρωσης. Το  πρόσφατο  περιστατικό με τη σύλληψη δυο  ατόμων που φέρον…

Πρόσκληση συνδυασμού «Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών» του Κώστα Παταργιά

Εικόνα
Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ αύριο Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 στις
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του συνδυασμού μας
και ΟΜΙΛΙΕΣ του υποψηφίου Δημάρχου Κων/νου Σπ. Παταργιά

Παρασκευή 23 Μαΐου
8.30 μ.μ. στα Καμ. Βούρλα (Γερ.Βασιλειάδη - ύψος ΑΥΓΕΡΗ)
9.30 μ.μ. στην πλατεία Μώλου

Γιατί ψηφίζω στις ευρωεκλογές

Εικόνα
Πέρασε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών. Οι περισσότεροι ως γνωστόν είναι νικητές. Σε αυτόν τον τόπο όλοι νικούν πάντα, κανείς δεν χάνει ποτέ. Επειδή αυτό όμως ξεφεύγει απο  την κοινή λογική που λέει οτι καποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν ας δούμε λίγο τους κερδισμένους και τους χαμένους. Κερδισμένη σίγουρα είναι η κυβέρνηση γιατί κατάφερε σε όλη την επικράτεια σχεδόν να ψηφίσει πάλι το 62%  των πολιτών, επιτυχία για αυτήν αποτυχία για εμάς. Όμως έχω την εντυπωση οτι και στις παραλίες να ψάχναμε και στις καφετέριες επίσης δεν θα βρίσκαμε τους υπόλοιπους η και αν τους βρίσκαμε θα ήταν έκει με το δίκιο τους.
Ποτέ δεν κάταλαβα γιατί έχουμε δυο γύρους εκλογών ενω οι γύροι θα μπορούσαν να είναι ένας και ο δήμαρχος αφού θα υπάρχει απλη αναλογική να ψηφίζεται απο το δημοτικό συμβούλιο, επίσης γιατί κάποιος  που ζει η δουλεύει σε άλλη πόλη να πρέπει να μετακινηθεί και να ξοδευτεί δυο φορές για να ψηφίσει.Βέβαια θα το κάνουν αν τα πράγματα γίνουν πολύ πολύ άσχημα, αλλά ακόμα …

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Εικόνα

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: η νέα πρόκληση στο επιχειρείν (10/4/2013)

Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη

Τι ειναι η Εταιρικη κοινωνικη ευθυνη
Η Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη εχει πολλους ορισμους. Η Ευρωπαικη Επιτροπη εδωσε τον εξης το 2006.”Μια εννοια συμφωνα με την οποια οι εταιρειες ενσωματωνουν σε εθελοντικη βαση κοινωνικες κ περιβαλλοντικες ανησυχιες στις επιχειρηματικες τους δραστηριοτητες κ στις επαφες τους με αλλα ενδιαφερομενα μερη”.Αν κ σε ευρωπαικο επιπεδο υπαρχει συμφωνια ως προς τον ορισμο της εννοιας,οπως κ ως προς τις δρασεις που συμπεριλαμβανει,ωστοσο η ακριβης φυση κ τα χαρακτηριστικα της διαφοροποιουνται αναλογα με το εθνικο η το πολιτισμικο περιβαλλον στο οποιο αναπτυσσεται. Σε καποιες χωρες η ΕΚΕ εντασσεται σε μια σειρα πολιτικων,ενω σε αλλες οι δρασεις ευαισθητοποιησης ειναι οι μονες που προβλεπουν οι δημοσιες πολιτικες.Σε αυτο το πλαισιο η Ευρωπαικη Επιτροπη συγκεντρωσε τις δημοσιες πολιτικες που αφορουν το συγκεκριμενο θεμα κ οι οποιες εντασσονται σε τρεις βασικες θεματικες ενοτητες: πρωτον,πολιτικες που προωθουν τις δρασεις ΕΚΕ,δευτερον,πολιτικες που προω…

Περιφορά εικόνας Αγίου Παντελεήμονος (photos+video)

Εικόνα
Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η περιφορά της εικόνας και των οστών του Αγίου Πανταλεήμονος,πολυούχου των Καμένων Βούρλων. Το Σάββατο 17 του Μάη τελέστηκε εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία της όμορφης λουτρόπολης και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα,στην παραλιακή των Καμμένων Βούρλων,παρουσία πλήθους κόσμου,του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα ,των Βουλευτών της ΝΔ Ελένης Μακρή-Θεοδώρου και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου,Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων αλλά και υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια ακολούθησε προσκύνημα της εικόνας αλλά και των ιερών λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονα.Μετά το πέρας της εκκλησίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν τα υπέροχα χειροποίητα εδέσματα που ετοίμασε με μεράκι ο σύλλογος γυναικών Καμένων Βούρλων στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από νέους του ομίλου παρά…

Κλέαρχος Περγαντάς: Στις 25 Μαϊου, αποδοκιμάστε την κυβερνητική πολιτική

Σε μία σαφή, κατευθυντήρια για τους ψηφοφόρους, δήλωση για τις εκλογές της 25ης Μαϊου, προέβη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τρεις μέρες πριν την προσφυγή στην κάλπη:
Οι εκλογές της 25ης Μαΐου είναι εκλογές αλλαγής και αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής που διέλυσε την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς.
Αλλαγή που θα επέλθει με την ενίσχυση προοδευτικών ψηφοδελτίων και θα δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις .
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο θεσμός του ευρωκοινοβουλίου και πως λειτουργεί

Οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ως λύση στην Ανεργία

Εικόνα
Η εφαρμογή του προγράμματος ΤΟΠΣΑ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΑΚΟΙΣΔΑ
γράφει ο Βασίλης Τακτικός 
Η παρατεταμένη κρίση του κράτους πρόνοιας και η αδυναμία της αγοράς να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας επέτρεψε την επάνοδο της χρησιμότητας των συνεταιρισμών, όπως λειτουργούσαν σε προγενέστερους χρόνους, στα πλαίσια μιας νέας μορφής κοινωνικής οικονομίας, της αλληλέγγυας οικονομίας. Το βασικό εργαλείο πραγμάτωσης των σκοπών της κοινωνικής οικονομίας, δηλαδή της υπέρβασης των αντινομιών του κράτους και της αγοράς και της οικονομικής επανένταξης των κοινωνικά αδυνάτων, είναι οι κοινωνικές επιχειρήσεις. Οι Κοιν.Σ.Επ. ως θεσμικό εργαλείο, βάσει του νόμου 4019/11, δημιουργούν συμπληρωματικά εναλλακτικό εισόδημα και ευκαιρίες απασχόλησης. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι το μειωμένο κόστος συναλλαγών, κάτι που επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση ανενεργών-κατακερματισμένων υλικών και ανθρώπινων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατικών οργανισμών και ιδρυμάτων. Οι Κοιν.Σ.Επ. κατ’ αυτ…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Άρθρο των Jan OLSSON και Ιωάννη ΝΑΣΙΟΥΛΑ
Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Jan Olson είναι Πρόεδρος του REVES (European Network of Cities and Regions for Social Economy)
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας
Είναι η επιχειρηματικότητα των πολλών και οι συλλογικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν τα οικονομικά και τις ζωές μας. Σε καιρό βαθιάς κρίσης, η εργασία στο δημόσιο δε μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής και τα επιδόματα ανεργίας δεν αρκούν: κάποιοι τα βλέπουν ως μια απλή ανακούφιση, όμως πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας; Για να δούμε φώς ξανά, χρειαζόμαστε αυτοαπασχόληση, επιχειρήσεις στο τοπικό επίπεδο, από ανθρώπους που τολμούν και με ιδέες που λειτουργούν. Στην Ελλάδα, η πρώτη ύλη υπάρχει. Όμως, πρέπει να ξαναδούμε τις αξίες της Κοινωνικής Οικονομίας με μεγαλύτερη σοβαρότητα.
Πιστεύουμε πως η Κοινωνική Οικονομία αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη. Είναι μια ιδέα που η Ευρώπη έχει ήδη αγκαλιά…