Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 21, 2018

ΟΠΑΠ: Ζητά νέους συνεργάτες για πρακτορεία -Δείτε τις περιοχές

Εικόνα
Η ΟΠΑΠ Α.Ε., στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του δικτύου της, αναζητά νέους συνεργάτες σε συγκεκριμένες περιοχές τις οποίες θα μπορείτε να επιλέξετε υποβάλλοντας σχετική ηλεκτρονική Αίτηση. Η Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΟΠΑΠ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του opap.gr..
Δικαιολογητικά έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν μαζί με την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο.
Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 5798888 ή 801 1100260.
Για να δείτε τις διαθέσιμες περιοχές πατήστε ΕΔΩ

Σεπτεμβριο του 2019 οι Δημοτικες εκλογες

Εικόνα
Σε μεταγενέστερο χρόνο φαίνεται ότι μετακινούνται οι αλλαγές στον Καλλικράτη με αιχμή το νέο εκλογικό νόμο όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα κατά την 2,5 ωρών συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, κατά τη  συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο και του μορατόριουμ που έχει ξεκινήσει εδώ μερικούς μήνες με την ΚΕΔΕ και τον Γ. Πατούλη, άφησε να εννοηθεί ότι:
-Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μαζί με τον εκλογικό νόμο θα μετακινηθούν, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε μιλήσει για τους πρώτους μήνες του 2018 αλλά φαίνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει για αργότερα. Λίγο η πολύ κανείς δεν γνωρίζει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό, πολλά θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την προσπάθεια του Μαξίμου να προσεγγίσει αιρετούς και από το χώρο του ΠΑΣ…

Σε “Δήμος Καμένων Βούρλων” μετονομάζεται ο Δήμος Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου ... σύντομα ...

Εικόνα
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, με τον Δήμαρχο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Ιωάννη Συκιώτη, τους αντιδημάρχους, Αθανάσιο Καραμανώλη και Νικόλαο Τριανταφύλλη, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων, Δημήτριο Καραμανώλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το αίτημα για τη μετονομασία του δήμου, σύμφωνα και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ονομάζεται Δήμος Καμένων Βούρλων. Εξετάστηκαν επίσης, τα εργαλεία υποστήριξης του δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών για μια σειρά έργα, στα οποία συγκαταλέγονται παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το θέμα της μετονομασίας θα προωθηθεί σύντομα, ενώ παρότρυνε τη δημοτική Αρχή να υποβάλει σχετικό αίτημα προκειμένου να αξιολογηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του δήμου από το υπουργείο.

epoli.gr

Γιάννης Συλαίος: Ετοιμαζόμαστε για την Agrotica…

Εικόνα
Την Κυριακή στις 11 το πρωί στα πρώην εκκοκκιστήρια της-πρώην-Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Παμφθιωτικού αγροτικού συλλόγου και όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο πρόεδρος του Γιάννης Συλαίος, αρχικά μας ενδιαφέρει η συμμετοχή μας στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια της φετινής agrotica στη Θεσσαλονίκη.“Αυτό άλλωστε αποφασίστηκε και στην προχθεσινή Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας προκειμένου να βρούμε τον προσφορότερο αλλά και αποτελεσματικότερο τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας.Ασφαλώς μία μορφή αγώνα είναι και το κλείσιμο των δρόμων αλλά χρόνια τώρα είδαμε ότι και αυτής της μορφής οι κινητοποιήσεις δεν φέρουν ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα,αντίθετα ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες”.
lamiafm1.gr

Έκοψε την πίτα της η Χορωδία Mώλου

Εικόνα

Εκλογές ΟΤΑ: Σεπτέμβριο 2019 με… σύνθετη αναλογική -Πότε θα γίνουν οι αλλαγές

Εικόνα
Σε μεταγενέστερο χρόνο φαίνεται ότι μετακινούνται οι αλλαγές στον Καλλικράτη με αιχμή το νέο εκλογικό νόμο όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα κατά την 2,5 ωρών συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, κατά τη  συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο και του μορατόριουμ που έχει ξεκινήσει εδώ μερικούς μήνες με την ΚΕΔΕ και τον Γ. Πατούλη, άφησε να εννοηθεί ότι:
-Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μαζί με τον εκλογικό νόμο θα μετακινηθούν, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε μιλήσει για τους πρώτους μήνες του 2018 αλλά φαίνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει για αργότερα. Λίγο η πολύ κανείς δεν γνωρίζει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό, πολλά θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την προσπάθεια του Μαξίμου να προσεγγίσει αιρετούς και από το χώρο του ΠΑ…

Συνεδριαζει το Δημοτικο Συμβουλιο Μωλου - Αγιου Κωνσταντινου

Εικόνα
Με σημαντικότερο θέμα τον προγραµµατισµό προσλήψεων προσωπικού για το έτος 2018 για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα διάρκειας έως 8 µηνών συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου.      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ                                 Καµένα Βούρλα , 12-1-2018 ∆ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                     Αριθµ. Πρωτ.: 320 ∆/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τµήµα ∆ιοικητικών & Οικονοµικών                        Προς: Τα Μέλη Οικονοµικής               Υπηρεσιών                                                            Επιτροπής Μώλου Αγίου Κων/νου                                                                                             όπως Πίνακας  Αποδεκτών Γραφείο :Οικονοµικής Επιτροπής Πληροφορίες: Χονδροδήµου Λουκία Τηλέφωνο: 2235022300                                                                                                   Κοιν.:  Κριτσόβα ∆ηµήτριο, Αντιδήµαρχο

Θέµα: Πρόσκλησ…

Συναντηση Π. Σκουρλετη με τον δημαρχο Μωλου - Αγιου Κωνσταντινου για μετονομασια του δημου

Εικόνα
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε  σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, με τον δήμαρχο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, Ιωάννη Συκιώτη, τους αντιδημάρχους, Αθανάσιο Καραμανώλη και  Νικόλαο Τριανταφύλλη, καθώς και τον  Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων, Δημήτριο Καραμανώλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το αίτημα για τη μετονομασία του δήμου, σύμφωνα και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ονομάζεται Δήμος Καμένων Βούρλων. Εξετάστηκαν επίσης, τα εργαλεία υποστήριξης του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών για μια σειρά έργα, στα οποία συγκαταλέγονται παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης.  Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το θέμα της μετονομασίας θα προωθηθεί σύντομα, ενώ παρότρυνε τη δημοτική Αρχή να υποβάλει σχετικό αίτημα προκειμένου να αξιολογηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του δήμου από το υπουργείο.    lamiakos-typos.gr

Π.Ε.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία, 22 Ιανουαρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ., η συνάντηση αντιπροσωπείας της Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου με αντικείμενο τις δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Την αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος, ο Περιφερειάρχης, κ. Μπακογιάννης και οι Δήμαρχοι Λοκρών, κ. Λιόλιος (Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Π.Ε.Δ.), Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννης, Λεβαδέων, κα Πούλου, Θηβαίων, κ. Νικολάου και Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν και Κυβερνητικοί βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού. Ο κ. Γαβρόγλου αρχικά παρουσίασε εν συντομία τις βασικές κατευθύνσεις της μεταρρύθμισης στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λέγοντας μεταξύ άλλων:«Ο σ…

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Άγιου Φαναρίου Μώλου

Εικόνα
Ευχαριστουμε πολυ που μας τιμησαν ο Δημαρχος Δημου Μωλου Αγ. Κων/νου κ. Συκιωτης Ιωαννης ,όπου και μας ενημερωσε οτι θα μας βοηθησει για την ηλεκτροδοτηση του Ι.Ν Αγ. Φανουριου,.
Ευχαριστούμε τον Αντιδημαρχο της Δ.Ε Μωλου κ.Κριτσοβα Δημητριο , την προεδρο του.Συλλογου Γυναικων Μωλου και τα μελη μας που μας στηριζουν ολα αυτα τα χρονια για την ανεφερση του του ΙΝ. Αγ Φανουριου ...
Άγιος Φανούριος Μώλου

Ποιος είναι ο νέος Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα

Εικόνα
Από Θεσσαλονίκη στη Λαμία, ως επικεφαλής της Αστυνομίας στους πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας.
Ο λόγος για τον Υποστράτηγο Μιλτιάδη Πουρσανίδη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος, στη θέση του Νίκου Γεωργακόπουλου που αποστρατεύθηκε.
Ο νέος επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά είναι Θεσσαλονικιός και πατέρας 3 παιδιών. Μέχρι τις χθεσινές κρίσεις υπηρετούσε ως Ταξίαρχος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και μετά την προαγωγή του στον βαθμό του Υποστρατήγου, τοποθετήθηκε ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος.

Σύντομο βιογραφικό του Υποστράτηγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη
Γεννήθηκε στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης το έτος 1966.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1984 και αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών το έτος 1991.
Φοίτησε στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2003.
Παρακολούθησε πολυάριθμα σεμινάρια σε θέματα ναρκωτικών,…

Μώλος Φθιώτιδας: Έπιασαν 67χρονο για αρχαία και όπλα

Εικόνα
Ακόμη δεν έχει γίνει εκτίμηση για την αξία των νομισμάτων και των εικόνων.
Ο λόγος για έναν 67χρονο, ο οποίος είναι υπήκοος Καναδά, αλλά διαμένει στην περιοχή του Μώλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 67χρονος μάλιστα ήταν γνωστός και με τον Γερμανό από την Αρκίτσα που δολοφονήθηκε πρόσφατα όταν είχε πάει για κυνήγι.
Στο πλαίσιο των ερευνών, που συνεχίζονται από την Ασφάλεια Λαμίας, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, έγινε έρευνα και στο σπίτι του 67χρονου Καναδού, χωρίς όμως να προκύψει οποιαδήποτε εμπλοκή του με το έγκλημα της Αρκίτσας.
Ωστόσο οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι του, βρήκαν και κατάσχεσαν:
(2) πολεμικά τυφέκια,(1) εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (tazer),(122) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,(925) καψύλλια αναγόμωσης φυσιγγίων,(6) φορητές εικόνες με αναπαραστάσεις Αγίων,(60) αρχαία νομίσματα (λατινικής περιόδου),(1) ανιχνευτής μετάλλων(10) κροτίδες και (1) σπρέι πιπεριού.lamiareport.gr
Τα αρχαία νομίσματα και οι εικόνες θα σταλούν στην Εφορεία Αρχαι…

Θα πέσουν χιόνια και στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Με αρκετό κρύο θα κυλίσει η εβδομάδα για ολόκληρη τη Φθιώτιδα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.
Μάλιστα από την Τετάρτη το πρωί, θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στο νομό περίπου από τα 250-300 μέτρα και πάνω.
Δείτε το σχετικό χάρτη για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίθετα θα έχουμε λιακάδα με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά ο καιρός στη Φθιώτιδα
Οι ασθενείς βροχές στο νομό θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όποτε και θα σταματήσουν τελείως. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με κρύο που θα γίνει πιο έντονο στα μέσα της, ενώ δε θα λείψουν και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις την Τετάρτη το πρωί, οι οποίες θα φτάσουν αρκετά χαμηλά, όπως σημειώσαμε πιο πάνω (250-300 μέτρα). Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή θα έχουμε λιακάδα και παγετό το πρωί, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές και η θερμοκρ…

Μεγάλο ρέμα των Καμένων Βούρλων.(ΦΩΤΟ)

Εικόνα

Χορός Β' Λυκείου Μώλου

Εικόνα

Αγροτικές κινητοποιήσεις:Πού θα στηθούν μπλόκα στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου θα βγουν στο δρόμο οι αγρότες της Φθιώτιδας όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Ανθήλης το περασμένο Σάββατο.
Ο αγώνας των αγροτών , κτηνοτρόφων , μικρομεσαίων δεν σταματά ποτέ, αφού τα προβλήματα είναι κοινά μας αφορούν όλους και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε,τονίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 από την Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτρόφων Φθιώτιδας ο Βαγγέλης Τσολίσιος.Το πρόγραμμα των επόμενων κινήσεων όπως αποφασίστηκε προβλέπει:
Στήσιμο μπλόκων στο Δομοκό και στην Ανθήλη την Δευτέρα στις 29 Γενάρη.
Συλλαλητήριο στις 31 Γενάρη έξω από την έδρα της αντιπεριφέρειας Στ. Ελλαδας στην Λαμία.
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA. ραγκούλης

Επισκεφτήκαμε την Έκθεση Ζωγραφικής«Φως και Σκιά»στη Λαμία(φωτο)

Εικόνα
Με μεγάλη συμμετοχή ,από φιλότεχνους και όχι μόνο,πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής 7 Λαμιωτών καλλιτεχνών, στο καφέ "studio project photography" του Κώστα Χούπα,Έσλιν 51 στη Λαμία που έχει ως θέμα 'Φως και Σκιά".Στα εγκαίνια κόπηκε και η βασιλόπιτα ενώ οι πίνακες,που άρεσαν στον κόσμο,θα εκτιθενται στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι και τις 27 του μηνός....
Spiros Zgantzouris
.


Παρουσία του Θανάση Φροντιστή και του Δημήτρη Φαφούτη η κοπή πίτας στον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων(φωτο)

Εικόνα

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Εικόνα
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου; Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 για όλα τα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΚΕΑΝ, Δημόσιο και ΕΤΕΑΕΠ).
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018.
Τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 ενώ οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018.

Συντάξεις: Γιατί είναι τυχεροί όσοι έχουν έστω ένα ένσημο πριν το 1993

Εικόνα
Πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που έχουν έστω και ένα ένσημο πριν από το 1993, παίρνουν σύνταξη πλήρη ή μειωμένη, από 60 ετών, μετά τα νέα όρια ηλικίας που ισχύουν από τον Αύγουστο του 2015.
Το «κλειδί» για την έξοδο είναι να συμπληρώσουν με εργασία, ανεργία ή εξαγορές χρόνου ασφάλισης, ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών μέχρι το 2012. Τα ένσημα ως το 2012 τους κατοχυρώνουν με όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 56,5 για τις μητέρες ή τα 59,5 και 60,2 ετών για όσους έχουν έως το 2012, με αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, τις 10.500 ημέρες εργασίας.
Αν όμως ο απαιτούμενος αριθμός ημερών δεν συμπληρώνεται έως το 2012, αλλά από 1/1/2013, τότε χάνεται η κατοχύρωση και το όριο ηλικίας πηγαίνει αυτόματα στα 62 για μειωμένη και στα 67 για πλήρη ή στα 62 με πλήρη αλλά με 12.000 ημέρες εργασίας. Η «παγίδα» αυτή αποφεύγεται μόνο με αναγνώριση χρόνου.