Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 28, 2014
Εικόνα
Ανατροπή στα ΕΛΤΑ: Τα Ταχυδρομεία γίνονται... τράπεζες, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ Αλλάζει η... λειτουργία του ταχυδρομείου στη χώρα μας, που μετατρέπεται σε «τράπεζα» ή ακόμα και σε... φαρμακείο ή μαγαζί της γειτονιάς! Στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που αναπτύσσουν, θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους στον χώρο επιλογής του πελάτη. Η νέα υπηρεσία με την επωνυμία ''παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον'', ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία τη Δευτέρα από τον Κορωπί όπου αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους. Ο ταχυδρόμος που θα φτάνει για να παραδώσει τα γράμματα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που θα γίνεται σε νέο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ θα παραλαμβάνει τη συνταγή φαρμάκων, θα την εκτελεί στο κοντινότερο φαρμακείο και θα την παραδίδει στο σημείο που θα του υποδεικνύεται. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι θα είναι μόλις 3 ευρώ. Ανατροπή στα ΕΛΤΑ: Τα Ταχυδρομεία γίνονται... τράπεζες, φαρ…
Εικόνα
Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στα Μοναστήρια του Λουτρακίου διοργανώνει στις 12/10/2014 ο Σύλλογος Γυναικών Μώλου
Η προσκυνηματική εκδρομή ξεκινάει με αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Λουτράκι,όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου.Είναι ένα γυναικείο μονασήρι όπου είναι αφιερωμένο στον Οσιο Πατάπιο και βρίσκεται στα Γεράνεια Ορη σε ύψος 650μέτρων,κοντά στην πόλη του Λουτρακίου.Εκεί υπάρχει και η λάρνακα με το Ιερό Λείψανο του Οσίου.Συνεχίζουμε προς την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωαννη με την φαντασμαγωρική θεα .Mια βόλτα στο Λουτράκι και επιστροφή στον Μώλο.
Τιμή εισιτηρίου 17ευρώ
Εικόνα
Πώς επιστρέφονται οι πινακίδες των ανασφαλίστων οχημάτων Τέλος στην ομηρία πολυάριθμων επαγγελματιών αυτοκινητιστών μπαίνει με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πλέον, όσοι εντοπίζονται με ανασφάλιστο όχημα, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, καταβάλλοντας πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει την επιβολή χρηματικού προστίμου στον κύριο ή κάτοχο του οχήματος και στον οδηγό αυτού, υπέρ του (κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976) Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ας σημειωθεί ότι εάν οι ενδιαφερόμενοι δεν καταβάλουν το προβλεπόμενο πρόστιμο, τότε η άδεια ικανότητας οδηγού, η άδεια κυκλοφορίας όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας παραμένουν «δεσμευμένες» για έξι μήνες ή για δύο χρόνια σε περίπ…
Εικόνα
Ελιξίριο μακροζωίας οι ξηροί καρποί
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια χούφτα ξηρούς καρπούς κάθε μέρα, ζούνε περισσότερο από εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από ανάλυση δεδομένων σε 120.000 ανθρώπους. Η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συσχετισθεί με μείωση της χοληστερόλης, της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.
Γενικότερα, από τις μελέτες αναφοράς φάνηκε ότι όσο περισσοτέρους ξηρούς καρπούς κατανάλωναν τα άτομα που συμμετείχαν, τόσο μικρότερες πιθανότητες είχαν να πεθάνουν κατά την διάρκεια των 30 ετών που διήρκεσαν οι έρευνες.
Στα αποτελέσματα φάνηκαν επίσης και τα ποσοστά μείωσης της πιθανότητας αυτής. Όσοι κατανάλωναν μια χούφτα την εβδομάδα ξηρούς καρπούς είχαν 11% μείωση του κινδύνου, 2-4 χούφτες μείωση 13%, 5-6 την εβδομάδα είχαν μείωση 15% και περισσότερο από μία χούφτα την ημέρα είχαν 20% μείωση.

Εικόνα
Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια από το 2015 – Έρχεται το Περιουσιολόγιο
Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης από την Πρωτοχρονιά του νέου έτους, καθώς το νέο σύστημα που θα τα αντικαταστήσει το λεγόμενο περιουσιολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο.
Ανώτερος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι οι υποδομές και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι πλέον επαρκή και, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, τα τεκμήρια θα μπουν από το νέο έτος στο… συρτάρι.
Μπορεί, όμως, να μπουν στο συρτάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων. Με βάση το σημερινό σύστημα των τεκμηρίων η εφορία υπολογίζει μία αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για στοιχεία διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως είναι το ΙΧ του, η επιφάνεια της κατοικίας του, το αν διαθέτει πισίνα κα.
Επίσης, στο τεκμαρτό εισόδημα προστίθενται και πραγματικές δαπάνες, όπως είναι αυτές για ιδιωτικ…
Εικόνα
Κατάταξη ωρομίσθιων εκπαιδευτών για τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωρομίσθιων εκπαιδευτών για τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής. Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές για τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής μπορούν να βλέπουν την κατάταξή τους με βάση μοριοδότησή τους στα ΙΕΚ που υπέβαλαν το φάκελό των δικαιολογητικών τους η σε οποιοδήποτε από τα ΙΕΚ που επελεξαν στην ηλεκτρονική αίτησή τους.  Πηγή: ΕΣΠΑ-Εργασία via inedivim.gr
Εικόνα
«Κούρεμα» έως 50% σε «κόκκινα δάνεια» – Ποιους αφορά το σχέδιο για διαγραφή τόκων, κεφαλαίου και προστίμων
Λύση – ανάσα στα «κόκκινα» δάνεια που βαρύνουν μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες δίνει ρύθμιση που προβλέπει διαγραφή τόκων και κεφαλαίου, ενώ συμπαρασύρει και τις εκκρεμότητες απέναντι στην εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Το νομοσχέδιο, που έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Τρόικα και οριστικοποιείται αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αφορά μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, με τζίρο έως 900.000 ευρώ, που έχουν καθυστερημένες οφειλές προς τις τράπεζες τουλάχιστον για έξι μήνες και μέχρι 500.000 ευρώ.
Αυτοί μπορούν έως τις 30 Ιουνίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς για ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες, με διαγραφή τόκων αλλά και κεφαλαίου. Η συμφωνία με τις τράπεζες συμπαρασύρει σε διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων που έχει ο οφειλέτης προς τ…
Εικόνα
Δηλώστε και σώστε τον τραπεζικό λογαριασμό σας
 Oι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους ο οποίος θα είναι ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων.
Στην περίπτωση, όμως, που υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του φορολογούμενου τότε αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net.
Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να μπει στο ΤΑΧΙSnet χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και μετά να δηλώσει το IBAN του λογαριασμού που επιθυμεί να τύχει της προστασίας που παρέχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη
Εικόνα
Τελευταία προειδοποίηση Κουτρουμάνου για τις δηλώσεις κατά των διαιτητώνΤην Τετάρτη 8/10/2014 (16.00) η 4η αγωνιστική για την Α'κατηγορία Φθιώτιδας
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΜΩΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΞΑΡΧΑΣ (ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΩΝ.)
Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρουμάνος ξεκαθάρισε ότι απαγορεύονται οι δημόσιες δηλώσεις από παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές σε βάρος των διαιτητών.
Όπως τόνισε ο κ. Κουτρουμάνος οι παράγοντες των σωματείων που νιώθουν ότι αδικήθηκαν μπορούν να παραστούν κάθε Δευτέρα στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών και να εκθέσουν τις απόψεις τους, όπως και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης.
Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκαν τα πρόσφατα περιστατικά που συνέβησαν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με τους προπονητές του Ευρυτανικού Λαμίας Τάκη Μπατζελή και του Παγκρατιακού Κώστα Τσαπραζλή οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά διαιτητών μετά από παιχνίδια των ομάδων τους.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δύο σω…
Εικόνα
Αικ. Σαββαΐδου: Χωρίς τέλος επιτηδεύματος τα μπλοκάκια με μηδενικά έσοδα «Τέλος» στο τέλος επιτηδεύματος για τους υπόχρεους με μπλοκάκια που εμφανίζουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα ετοιμάζεται να βάλει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εκπονείται από την κυβέρνηση για άρση των αδικιών και ελάφρυνση των φορολογουμένων, η κα Σαββαΐδου θα εισηγηθεί την κατάργηση του εν λόγω τέλους για όσους στη διάρκεια του έτους δεν είχαν καθόλου εμπορική δραστηριότητα ή διατήρησαν ανενεργά μπλοκάκια.
Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, το τέλος επιτηδεύματος είναι στα 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι για χιλιάδες υπόχρεους η κατάργησή του θα είναι μια σημαντική «τονωτική ένεση» στα έσοδά τους.
Ειδικά πάντως για την ενίσχυση των εσόδων, στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, που θα επιφορτιστεί…
Εικόνα
ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών απο το ΣΔΟΕ 2014-10-03 15:46 Στον «αέρα» βρίσκονται όσες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων κ.λπ. έγιναν με πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων οικονομικών εγκλημάτων και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης, βάσει του άρθρου 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004.
Επικυρώνοντας την προ έτους απόφαση του Δ΄ Τμήματος, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον επίμαχο νόμο με το σκεπτικό ότι είναι αόριστος. 

Το ΣτΕ έκαναν δεκτή την αίτηση του επιχειρηματία και ακύρωσε την πράξη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη «στερείται νομίμου ερείσματος γιατί εκδόθηκε βάση του άρθρου 30 παρ. 5 του Ν. 3296/2004 που κρίθηκε αντίθετο στα άρθρα 5,17 και 25 του Συντάγματος και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ». 
Η Ολομέλεια έκανε δεκτή σχετική παραπεμπτική απόφαση του Δ Τμήματος και έκρινε ότι η δέσμευση αποσκοπεί μεν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος για να διατηρούνται τα περιουσιακά στ…
Εικόνα
32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών στα Καμένα Βούρλα 4-6/10/2014

Σε εφαλτήριο για την οργανωτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση του αρτοποιητικού κλάδου φιλοδοξεί να αναδείξει το προσεχές συνέδριο της ΟΑΕ στα Καμένα Βούρλα η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου, οι 145 αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το μέλλον των φούρνων της γειτονιάς στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
«Στόχος μας είναι το 32ο Συνέδριο της ΟΑΕ να αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία ενός ενιαίου και αδιαίρετου μετώπου ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον ιστορικό ρόλο και την κοινωνική αποστολή των βιοτεχνικών αρτοποιείων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΕ, Μιχάλης Μούσιος.
πηγη-fonografos.net
Εικόνα
κατασχέσεις: Τι μπορεί να σάς πάρει η Εφορία
Ποια είναι τα δικαιώματά σας 03 Οκτ 2014 - 08:45 Την δυνατότητα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και οικονομικών απαιτήσεων των φορολογουμένων που δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τα χρέη τους προς το Δημόσιο και δεν τα έχουν ρυθμίσει σε δόσεις έχει η Φορολογική Διοίκηση της χώρας. Tο δικαίωμά της αυτό όμως υπόκειται σε περιορισμούς και όρια. Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων δίνει το δικαίωμα στο κράτος να κατάσχει και να διενεργήσει πλειστηριασμό ακόμη και στην πρώτη κατοικία ενός φορολογούμενου εφόσον αυτός οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ! Αν όμως ο οφειλέτης προλάβει πριν τον πλειστηριασμό να ρυθμίσει το χρέος του σε δόσεις, τότε γλιτώνει την απώλεια του σπιτιού του, αλλά δεν παύει να ζει υπό την απειλή μιας νέας κατάσχεσης εφόσον κάποια στιγμή δεν καταφέρει να πληρώσει εγκαίρως μία ή περισσότερες δόσεις της οφειλής του. Επιπλέον, κάε φορολογούμενος που χρωστά ληξιπρόθεσμη οφειλή…
Εικόνα
Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Κεντρική Ελλάδα το διήμερο

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια
Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εικόνα
Χαμός με τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σάπιο που κατηγορείται ότι έδειρε γυναίκα τροχονόμο: Η γκόμενα, οι γκέι και οι κόντρες των παπάδων

Τη δική του απάντηση δίνει ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε και άφησε λιπόθυμη μια γυναίκα τροχονόμο όταν εκείνη του έκανε έλεγχο επειδή έτρεχε με το αυτοκίνητό του.
Οπως μετέδιδε νωρίτερα το romfea.gr, ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος σταμάτησε σε έλεγχο από κλιμάκιο της τροχαίας γιατί οδηγούσε με ταχύτητα πάνω από το επιτρεπτό όριο. Οταν η γυναίκα αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία του, εκείνος άρχιζε να φωνάζει και εξαγριωμένος κλότσησε και χαστούκισε την αστυνομικό.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις της και ο κληρικός τράπηκε σε φυγή τη στιγμή που οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο κληρικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναζητείται ακόμα από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της αυτόφ…
Εικόνα
Ηλεκτρονικά η έκδοση οικοδομικής άδειας απο την αρχή του 2015

Με το πρόγραμμα αυτό, το ΤΕΕ προσδοκεί να δώσει ψηφιακό αποτύπωμα σε όλα τα κτίρια της χώρας δημιουργώντας ένα αρχείο για την ταυτότητα του κάθε κτιρίου με στοιχεία  για το πώς παρήχθησαν τα σχέδια, ποιοι έχουν περάσει από αυτό, ποιος το έχει εγκρίνει ή απορρίψει, και τυχόν τροποποιήσεις, έτσι ώστε να μπει ένα φρένο στην αυθαιρεσία και να απλοποιηθεί ταυτόχρονα η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών. Επίσης επιτυγχάνεται θεαματική μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία στον συγκεκριμένο τομέα προκαλούσε απίθανες καθυστερήσεις στη νόμιμη οικοδόμηση και, δίχως υπερβολή, σε σημαντικό βαθμό γινόταν η αφορμή της «γέννησης» της αυθαίρετης δόμησης. Όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, θα υποβάλλονται και θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο στάδια. Δυνατότητα παρακολούθησης της διαδικασίας έκδοσης της οικοδομικής άδειας, με ειδικό κωδικό πρόσβασης θα έχουν μέσω το…
Εικόνα
Η απάντηση του Αρχιμανδρίτη Ιγν. Σάπιου για το επεισόδιο στην εθνική οδό
Αποκαλυπτικός ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος εξηγεί στα Αναλυτικά Γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας και τη Λένα Παρασκευά τι συνέβη στο περιστατικό με την τροχονόμο στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Κάστρου.
Παραδέχεται πως κινούνταν με το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα, και η αστυνομικός τον σταμάτησε στο μπλόκο. Μέσα στο όχημα επέβαιναν δύο ακόμη άτομα. Μία γυναίκα και ένας άνδρας
Ο ίδιος της έδωσε τα χαρτιά του ευγενικά και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο την ρώτησε με πόσο έτρεχε. Με 157 χιλιόμετρα του απάντησε εκείνη και ο Αρχιμανδρίτης της είπε πως δεν το κατάλαβε καν.
Τόσο σύμφωνα με τον Ιγνάτιο Σάπιο η αστυνομικός του απάντησε:Βέβαια, με τέτοια γκόμενα που έχεις δίπλα σου τι περιμένεις.
Έκπληκτος ο Αρχιμανδρίτης της ζήτησε το λόγο: “Σας παρακαλώ σας έδωσα τέτοια εντύπωση;” είπε στην ανθυπαστυνόμο που του απάντησε αμέσως “Ε βέβαια γιατί οι περισσότεροι από εσάς είστε γκέι.”
Τότε …

Διάκριση για την Φάσσα Αναστασία, μαθήτρια απο τον Μώλο, στην «Μαθητική Ολυμπιάδα Ευεργεσίας 2014»

Εικόνα
Η ανακοίνωση του Συλλόγου του σχολείου της
Ο Σύλλογος διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μώλου συγχαίρουν τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης το σχολικό έτος 2013-2014 Φάσσα Αναστασία για την έκθεσή της, η οποία αξιολογήθηκε στις τρείς καλύτερες πανελλαδικά, στο πλαίσιο της «Μαθητικής Ολυμπιάδας Ευεργεσίας 2014», που διοργάνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών τιμώντας τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής και της Φιλομούσου Εταιρείας (1814-2014).
Ευχόμαστε ολόψυχα στη μαθήτριά μας να ευοδωθούν όλα τα όνειρά της.

Η  Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών ανακοίνωσε το πρόγραμμα των βραβεύσεων της μαθητικής Ολυμπιάδας ευεργεσίας 12.00 -12.10 καλωσόρισμα Ανάστος Δημητρόπουλος,Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών 12.10-13.00 Χαιρετισμοί 13.00 -13.45 Κωνσταντίνα Παλαμιώτου,Δρ. Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων. ”Η αναγκαιότης εισαγωγής της Ελληνικής Ευεργεσίας στα προγράμματα σπουδών ΑΠΕ,καθώς και στα σχολικά βιβλία” Κατερίνα Κουτουξιάδου , Δρ …
Εικόνα
Επίδομα θέρμανσης: Δικαιούχοι και ποσό προκαταβολής
Από 52,50 έως 1.050 θα κυμανθεί η επιδότηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, πιο γνωστή ως επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν κατά τη νέα χειμερινή περίοδο (από 15-10-2014 έως 30-4-2015) εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια. Οι δικαιούχοι του επιδόματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "money-money" θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης παροχής. Θα έχουν δηλαδή το δικαίωμα να λάβουν το 1/4 του συνολικού ποσού επιδόματος που δικαιούνται πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για τη θέρμανσής τους. Η προκαταβολή που θα χορηγηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο ισοδυναμεί με το 25% του συνολικού επιδόματος που δικαιούται με βάση τη γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία: 1) Δικαιούχοι του επιδόματος…
Εικόνα
Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων: Τέλη χαρτοσήμου στις αμοιβές των αιρετών της αυτοδιοίκησης
H γ.γ. δημοσίων εσόδων Αικατερίνη Σαββαίδου, με αφορμή ερωτήματα για τα τέλη χαρτοσήμου επί των αμοιβών που  χορηγούνται στα πρόσωπα που εκλέγονται στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης διευκρινίζει τα εξής:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 15ε του Κώδικα Τελών Χαρτοσήμου υπόκεινται σε τέλη χαρτοσήμου 1% (πλέον 20% εισφοράς υπέρ ΟΓΑ επ’ αυτού) οι αμοιβές που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους Δήμους, τις Κοινότητες, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα κοινωφελή εθνωφελή, νοσηλευτικά, θρησκευτικά, φιλανθρωπικά, εκπαιδευτικά, κ.λ.π. ιδρύματα ή σωματεία ή επιτροπές, τις ανώνυμες εταιρείες, τους συνεταιρισμούς, τα σωματεία, τους συλλόγους, κ.λ.π., προς οποιονδήποτε, για υπερωριακή εργασία, συμμετοχή σε συμβούλια, επιτροπές, διοικήσεις ή διευθύνσεις εταιρειών κ.λ.π., έστω κι αν παρέχονται με τη μορφή ποσοστών ή εξόδων κίνησης.Οι ανωτέρω διατάξεις εξακολουθούν να…
Εικόνα
Συμφέρει τελικά η απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ; Σε κάθε περίπτωση πριν αποφασίσει κάποιος επιχειρηματίας την έξοδό του από το κανονικό καθεστώς θα πρέπει να συμβουλευτεί το λογιστή του κατά πόσο όντως τον συμφέρει η κίνηση αυτή. 02 Οκτ 2014 - 09:19 Πολλή κουβέντα έγινε μεσούντος του θέρους σχετικά με το θέμα της απαλλαγής από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με χαμηλό τζίρο. Η κουβέντα εξελίχθηκε ενόψει της εξαγγελθείσας σχετικής ρύθμισης, η οποία τελικά περιλήφθηκε στο άρθρο 251 του Ν 4281/2014, το οποίο τροποποίησε σχετικά το άρθρο 39 του Κώδικα ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις οι υποκείμενοι στο φόρο των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν υπερέβησαν τα 10.000 ευρώ, μπορούν από την έναρξη της νέας διαχειριστικής περιόδου να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., εντός 10 ημερών και να υπαχθούν στο απαλλασσόμενο από τον ΦΠΑ καθεστώς. Μάλιστα η σχετική δήλωση δεν μπορεί να ανακληθεί πριν την π…