Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 21, 2016

Πότε ξεκινάει το voucher 29-64 για 26.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Εικόνα
Στην τελική ευθεία έχει μπει η προώθηση του προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης (voucher), με στόχο έως 26.000 ανέργους – ωφελούμενους, ηλικίας 29-64 ετών. Έως τα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος voucher και το ενδιαφέρον των ανέργων φαίνεται να είναι μεγάλο μετά και τις σημαντικές αλλαγές που προώθησε η αναπληρώτρια αρμόδια Υπουργός κ. Αντωνοπούλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρόγραμμα voucher για ανέργους 29 – 64 ετών, που βρίσκεται στην τελική φάση της προκήρυξής του, άλλαξε εντελώς ο σχεδιασμός του, με αποτέλεσμα, οι άνεργοι που θα επιλεχθούν να λάβουν ποσό που, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, θα ανέλθει στα 5.500 ευρώ, όταν με τον αρχικό σχεδιασμό δεν θα μπορούσαν να λάβουν περισσότερα από 1.600 ευρώ…
Το πρόγραμμα θα παρέχει εκτός από την οικονομική στήριξη προς τους ανέργους και εγγυημένη απασχόληση για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του. Το πρόγραμμα, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα της αναπληρώτριας υπ…

ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΑΝΤΕ και μια ερωτικη ιστορία

Εικόνα
Τα τσιγαρα Σαντέ (όπως λέμε Μάσταγκ ή Χαρλει Νταβινσον) απο αυτον τον μηνα έπαψαν να κυκλοφορουν.
Πρωτοκυκλοφόρησαν το 1931 από την εταιρεία ‪#‎Κωνσταντίνου‬ και στην πρώτη έκδοσή τους η γυναίκα που απεικονιζόταν λέγεται οτι ήταν η ‪#‎Ζωζώ_Νταλμάς‬, διάσημη ηθοποιός, τραγουδίστρια της όπερας και χορεύτρια των αρχών του περασμένου αιώνα. Όμορφη, ατίθαση, τολμηρή κι απρόβλεπτη, ήταν μία γυναίκα που δεν περνούσε απαρατήρητη. Η Ελληνίδα ντίβα είχε κάψει πολλές καρδίες στους καιρούς της… Μία εξ αυτών ήταν του ‪#‎Κεμάλ_Ατατούρκ‬ :
"Η γνωριμία τους αλλά και η σχέση τους κινηματογραφική. Γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί που εκείνη χόρευε και πέρασαν τη νύχτα μαζί. Το επόμενο πρωί ο Κεμάλ ξύπνησε κι έφυγε, αφήνοντας ένα χαρτονόμισμα χιλίων λιρών στο κομοδίνο του. Εκείνη εξέλαβε την κίνηση του ως τρομερή προσβολή και του απάντησε με τον τρόπο της.
Πάνω στο χαρτονόμισμα ήταν τυπωμένο το πρόσωπο του Κεμάλ. Πήρε λοιπόν ένα ψαλίδι και έκοψε προσεχτικά το κομμάτι που ήταν η εικ…

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

REAL NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


TO ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΔιαδραστικός χάρτης των μαχών σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Εικόνα
Μια ολλανδική ερευνητική ομάδα έφτιαξε έναν ηλεκτρονικό διαδραστικό χάρτη στον οποίο απεικονίζονται όλες οι μάχες, σε όλο τον κόσμο, που έγιναν στην καταγεγραμμένη ιστορία! Αξιοποιώντας πολλές πηγές πληροφόρησης, ο χάρτης εμφανίζει τα ακριβή σημεία των μαχών, καθώς και πληροφορίες για αυτές...

Δείτε τον χάρτη εδώ

Ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΕΣΠΑ

Εικόνα
Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016 θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α' δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και σημειώνει ότι "οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους".

Νέα πανευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα αγροτικού εμπορίου από την Warply

Εικόνα
Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα “agroemporium” συνδέει παραγωγούς, συσκευαστές και μεταφορείς με αγοραστές σε όλη την Ευρώπη.
Η Warply δημιούργησε και λανσάρει το agroemporium.com, τη νέα ηλεκτρονική πλατφορμα πωλήσεων και παραγγελιών για τον αγροτικό κόσμο σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο ecommerce site που «συνδέει» διαδικτυακά επαγγελματίες - αγρότες, παραγωγούς, συσκευαστές και μεταφορείς - με εμπόρους λιανικής και αγοραστές. Μέσα από το agroemporium.com οι εμπλεκόμενοι μπορούν να πουλήσουν ή να αγοράσουν αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, ενώ συγχρόνως έχουν διευκολύνσεις και σε όλα τα στάδια της συναλλαγής - συμπεριλαμβανομένων νομικών εγγράφων όπως ηλεκτρονικό συμβόλαιο πώλησης, κα.
Το agroemporium.com λειτουργεί κυρίως μέσω της διαδικασίας της δημοπρασίας για την καλύτερη τιμή διάθεσης των προϊόντων. Ο παραγωγός ανεβάζει μια αρχική τιμή πώλησης που ανάλογα με την ζήτηση αλλάζει (real-time bidding). Ο πελάτης-έμπορος λιανικής αντίστοιχα, μπορεί…

Nτέρμοτ Μόραν Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Σπουδών "Ελλάδα και Ιρλανδία εκβιάστηκαν να υποταχθούν"

Εικόνα
Συνέντευξη στην Ελένη Βασιλική Μπαμπαλιούτα για το περιοδικό Επίκαιρα
Ποινική δίωξη σε εν ενεργεία δήμαρχο για τα οικονομικά καποδιστριακού Δήμου (έγγραφο+φωτο) – Ποιο το ιστορικό της υπόθεσης

Εικόνα
Σοβαρότατη εξέλιξη σημειώνεται στο ζήτημα του ελέγχου που ενεργήθηκε στα οικονομικά του πρώην Δήμου Αλυζίας, ως συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης αναφορικά με τα δημοτικά τέλη που πλήρωσαν εκατοντάδες πολίτες του τότε Καποδιστριακού Δήμου και τα οποία δεν αποδόθηκαν ποτέ στα Ταμεία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, που βασίστηκε σε διαχειριστικό έλεγχο Οικονομικών Επιθεωρητών και το σχετικό πόρισμα, η Εισαγγελική Αρχή Λευκάδας ζήτησε να κινηθεί η ποινική διαδικασία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος διαφόρων ατόμων, μεταξύ αυτών του πρώην Δημάρχου Αλυζίας και νυν Ξηρομέρου Ερωτόκριτου Γαλούνη.
Η δημόσια διάσταση της υπόθεσης χρονολογείται στις αρχές του 2011, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε η πρώτη Καλλικρατική δημοτική αρχή Ξηρομέρου του Πυθαγόρα Σαμαρά, μετά από καταγγελίες δεκάδων πολιτών της Δ.Ε. Αλυζίας που υποστήριξαν ότι ελάμβαναν ειδοποιήσεις για οφειλόμενα ποσά από δημοτικά τέλη προηγούμενων ετών που ήδη…

Τρείς συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων αξίας 1.000.000 ευρώ στην περιοχή Μελιταίας Δομοκού!

Εικόνα
Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας
Η χρηματική αξία των κατασχεθέντων εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ Συνελήφθησαν, σ τις 24-2-2016 σε περιοχές του νομού Φθιώτιδας , από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 41, 50 και 63 ετών για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και οπλοκατοχή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση υπόθεσης για παράνομες ανασκαφές εντός αρχαιολογικού χώρου με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων στην περιοχή Μελιταίας Φθιώτιδας, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το 2013 προέβαιναν συστηματικά σε αγορές αρχαιοτήτων καθώς και σε …

Αυτοκίνητο τράκαρε με άλογο στη Μακρακώμη!

Εικόνα
lamiareport.gr Σκοτώθηκε το άτυχο ζώο, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, άλλα το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρές υλικές ζημιές....
Το όχι και τόσο συνηθισμένο τροχαίο έγινε στις 5:00΄ το απόγευμα στο 30χλμ της εθνικής οδού Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη.
Ο οδηγός κινούταν με κατεύθυνση από Καρπενήσι προς Λαμία. Έξω από τη Μακρακώμη του πετάχτηκε το άλογο στο δρόμο.
Δεν είχε και πολλά περιθώρια αντίδρασης με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ζώο, το οποίο σκοτώθηκε.
Ο οδηγός ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρές υλικές ζημίες.
Ο ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη από το Α.Τ. Μακρακώμης και αφού σχηματίσθηκε δικογραφία, αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Τι αλλάζει τις επόμενες ημέρες στα ληξιαρχεία των Δήμων – Οδηγίες του ΥΠΕΣΔΑ (έγγραφο)

Εικόνα
Η Ανάδοχος Εταιρεία ΒΥΤΕ, πρόκειται να ξεκινήσει εντός των εποµένων ηµερών την αποστολή εξοπλισµού που αφορά τη δράση  «Μηχανογράφηση Ληξιαρχείων» του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο». Ο εν λόγω εξοπλισµός θα παραδοθεί και εγκατασταθεί εντός του Μαρτίου 2016. Η σχετική λίστα των Ληξιαρχείων που θα λάβουν εξοπλισµό στην τρέχουσα Φάση (Φάση 1) είναι αναρτηµένη στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου ενώ στο παρακάτω έγγραφο παρέχονται σχετικές οδηγίες.
ΕΓΓΡΑΦΟ
aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Αυτές είναι οι νέες κρατήσεις για το ΜΤΠΥ – Παραδείγματα υπολογισμού (έγγραφο & πίνακας)

Εικόνα
Tον νέο επεξηγηµατικό πίνακα, µε παράδειγµα εφαρµογής, για τον υπολογισμό των κρατήσεων επί της µισθοδοσίας των πολιτικών υπαλλήλων – µετόχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), µετά την ισχύ του 4354/16-12-2015 (ΦΕΚ 176 Α΄), µε ηµεροµηνία εφαρµογής 1/1/2016, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο και τα παραδείγματα υπολογισμού ΕΔΩ.
aftodioikisi.gr

Μαθαινοντας για την Ευρωπαικη Ενωση στο σχολειο

Εικόνα
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εν ενεργεία και μελλοντικούς), εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες που επιθυμούν να εργαστούν στη μέση εκπαίδευση να συμμετάσχουν δωρεάν στο Ευρωπαϊκό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο» (Learning EU at Schools), το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των Jean Monnet Projects, Erasmus+.
lamiakos-typos.gr

Δικηγορικος Συλλογος Λαμιας: Συνεχιζουμε την αποχη μεχρι την Παρασκευη 4 Μαρτιου

Εικόνα
Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως και την Παρασκευή 4/3/2016 για το ασφαλιστικό αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Δικηγόρων έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ασφαλιστικό.
lamiakos-typos.gr

Την Κυριακη η συναντηση των κυνηγων στο Περιβλεπτο

Εικόνα
Για 19η συνεχομένη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Ερχόμενης  Κυριακής   η συνάντηση  των Κυνηγών  και των Φίλων του Θανάση Γιαννόπουλου στο Περίβλεπτο.
lamiakos-typos.gr

Εκκληση για Βοηθεια για το Ορφανοτροφειο Θηλεων Λαμιας

Εικόνα
Χθες αναρτησαμε μια γλυκοπικρη ιστορια με ενα μωρακι ασφαλες στην μεγαλη αγκαλια του ορφανοτροφειου θηλεων Λαμιας που απομακρυνθηκε ομως απο την οικογενεια του για να ειναι ασφαλες …


Ειδα το βιντεο και με αγγιξε ενα σημειο που ελεγε πωςφροντιζουν τοσο πολυ το μωρακι μας που ξεχνανε πως εχουμε και αλλα παιδακια που χρειαζονται βοηθεια…
Αμεσως σκεφτηκα τι μπορουμε να κανουμε για να βοηθησουμε την κατασταση να δωσουμε λιγο χαμογελο σε αυτα τα παιδια να καταλαβουν πως δεν ειναι στα αληθεια ορφανα και οτι υπαρχουν ανθρωποι που νοιαζονται γι αυτα χωρις να τα γνωριζουν…http://lamias-eidhseis.blogspot.gr/

Δείτε περισσότερα εδώ 

Στις Θερμοπύλες η προσωρινή διαμονή των προσφύγων

Εικόνα

Στο πλαίσιο των άμεσων παρεμβάσεων της Περιφέρειας για την ανακούφιση των προσφύγων που βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα,
ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επιστρέφοντας από τους Δελφούς σήμερα το μεσημέρι,επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, το χώρο όπου θα διατεθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται προσωρινά οι διερχόμενοι πρόσφυγες. Όπως ανακοίνωσε στην συνέχεια στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε στο γραφείο του,πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες και λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενοδοχείο
Μιλώντας στον FM-1 ο κος Μπακογιάννης διαβεβαίωσε πως οι  χώροι του θα είναι έτοιμοι εντός 48 ωρών και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών των προσφύγων από την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. " Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώ…

Η έκκληση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη

Εικόνα
Έκκληση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook απεύθυνε προς τους πολίτες o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  γράφοντας... ''Σας παρακαλώ όλους να δείξουμε ότι ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος από κάθε σύμβαση, κάθε συνθήκη και κάθε πολιτική. Μόνο ανθρωπιά, τίποτε άλλο''  

ΕΣΠΑ: Πρόσκληση για το πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Εικόνα
Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων σχετικά με το πρόγραμμα “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών” εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά. Σε ποιους απευθύνεται Επιλέξιμες για την παρούσα δράση είναι οι επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί μέχρι την 31/12/2015, διαθέτουν επιλέξιμο για το πρόγραμμα ΚΑΔ (Παράρτημα ΙΙ) από τότε και απασχολούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας. Διευκρινίζεται ότι : – η επιχείρηση δεν έχει την υποχρέωση να διαθέτει τον ΚΑΔ επένδυσης…

Δεν καταβλήθηκαν 3.639 συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Εικόνα
Δεν καταβλήθηκαν 3.639 συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον Μάρτιο, των οποίων οι δικαιούχοι είχαν οφειλή προς το Ίδρυμα, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η καταβολή των υπολοίπων συντάξεων πραγματοποιήθηκε κανονικά. Κατόπιν επαφών με τα πιστωτικά ιδρύματα και τη ΔΙΑΣ ΑΕ, η πίστωση στους λογαριασμούς των εν λόγω δικαιούχων αναμένεται να πραγματοποιηθεί για το μεγαλύτερο μέρος τους σήμερα, και για το υπόλοιπο, σταδιακά έως τη Δευτέρα 29/2/2016.

Επιδότηση έως €60.000 για Νεοφυή Επιχειρηματικότητα!

Εικόνα
Προκηρύχθηκε (11/2/2016) Πρόγραμμα Επιδότησης για ανάπτυξη Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας (Start-Up).Τι χρήματα μπορείτε να λάβετε ως ενίσχυση; Από €15.000  ελάχιστο ως μέγιστο €60.000. Η επιδότηση εντός αυτών των ορίων, είναι 100%, πράγμα σπάνιο και βεβαίως θετικό. Όσον αφορά στα παραπάνω χρηματικά όρια, σημαίνει ότι εφόσον αιτηθείτε, το συνολικό σας Επενδυτικό Σχέδιο (Ε/Σ) θα πρέπει να είναι ύψους, σε αξίεςχωρίς ΦΠΑ, τουλάχιστον €15.000. Αν έχετε λιγότερο, δεν μπορείτε να αιτηθείτε. Περισσότερο από €60.000 μπορεί να είναι, αλλά στην περίπτωση που ενταχθείτε στο Πρόγραμμα προς επιδότηση, η επιδότηση έχει «ταβάνι» τα €60.000, επομένως τυχόν υπόλοιπο (πλέον των €60.000), θα πρέπει να το πληρώσετε εσείς ο ίδιος. Στο πρόγραμμα μπορούν να αιτηθούν: Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.Ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερο…