Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 27, 2015

ΟΓΑ:12 – 16 Οκτωβρίου η γ’ δόση οικογενειακών επιδομάτων

3 ΟΚΤ 2015
Σε 635.000 η γ' δόση για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ Το διάστημα 12 – 16 Οκτωβρίου προγραμματίζει ο ΟΓΑ να καταβάλλει την γ’ δόση οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Αρκετοί είναι οι δικαιούχοι που μετα την προσκόμιση των δικαιολογητικών θα λάβουν την β' και την γ' δόση απο τον ΟΓΑ μαζί. Σύμφωνα με πηγές της Διοίκησης του ΟΓΑ που μίλησαν τα dikaiologitika.gr από τις διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), προέκυψε τελικά ότι θα είναι αυξημένος ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να ανέλθει στους 635.000, αισθητά μεγαλύτερος από τους 500.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να χορηγηθούν έως τις 10 Οκτωβρίου, η καταβολή τους τελικά θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Οργανισμού έχει θέσει ως στόχο να καταβληθούν τα επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους πριν από την καταλ…

Αποτελέσματα Α’ Φθιώτιδας 3-10-15

 αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας Σάββατο   3-10-2015
ΜΑΛΕΣΙΝΑ –ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  1-0 ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ 3-3 ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ  4-0 ΣΤΥΛΙΔΑ –ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ 4-0 ΡΑΧΕΣ-ΚΗΦΙΣΣΟΣ 2-0 ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ-ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ 1-2 ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1-2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ  3-0 ΕΝΩΣΗ 2010- ΑΤΑΛΑΝΤΗ 3-1

Ποιοι είναι οι 50 που υπέγραψαν υπέρ του Μεϊμαράκη (ονόματα)

Εικόνα
Τα πενήντα στελέχη που τον πρότειναν για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.Εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της χώρας, τον απόδημο ελληνισμό, τους εργαζόμενους, την Αυτοδιοίκηση, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τον επιστημονικό τομέα, τους νέους, τις γυναίκες καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δείτε σε μορφή PDF και τα 50 στελέχη που πρότειναν τον Ευ. Μεϊμαράκη για πρόεδρο της ΝΔ. aetos-grevena.blogspot.gr

Ποιοί είναι οι 50 που υπέγραψαν υπερ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη (ονόματα) - Δείτε ποιός υπέγραψε από την Φθιώτιδα

Εικόνα
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα τα 50 ονόματα που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του.


Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζει φυσικά αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Γιώργου Κύρτσου, της Μαρίας Σπυράκη και της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία τεσσάρων πρώην γενικών διευθυντών της ΝΔ.

1    ΑΓΓΕΛΗΣ    ΑΝΕΣΤΗΣ    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

2    ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β2 ΝΟΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

3    ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

4    ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ

5    ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

6    ΒΙΝΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ

7    ΒΩΒΟΥ    ΠΕΛΑΓΙΑ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

8    ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

9    ΕΥΤΑΞΑ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

10    ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

11    ΙΑΤΡΙΔΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

12    ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΓΕΝΙΚΟΣ …

Υπάλληλος του ΟΓΑ ζητούσε μίζα για έκδοση σύνταξης

Εικόνα
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 10:28 UPD:10:30
Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε σε βάρος ενός 56χρονου υπαλλήλου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων που συνελήφθη προχθές από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους 900 ευρώ και ισχυριζόμενος ότι το ποσό αυτό προορίζεται για την επιτροπή. Αρχικά, έλαβε 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε μετά την έκδοση της σύνταξης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ' όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.
Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το …

Η αποκεντρωμένη Θεσσαλίας-Στερεάς το...χαβά της!

Εικόνα
Νέες εξελίξεις καταγράφονται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή.   Έχει προηγηθεί η αρχική απορριπτική θέση του γενικού γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου που χαρακτήρισε μη σύννομη την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας και του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος (ΦΟΔΣΑ) για την σύσταση ανώνυμης εταιρίας.
Προχτές ο γενικός γραμματέας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νίκο Σταυρογιάννη, τον οποίο ενημερώνει ότι μέχρι το θέμα να εξεταστεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν ισχύει η αρχική του απόφαση.
Παράλληλα όμως ο  διευθυντής της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ο δασολόγος Ηλίας Τσέλιγκας αποφάσισε την ακύρωση της απόφασης του περιφερειακού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και του δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του φ…

Οι επιτυχόντες σπουδαστές στο ΙΕΚ Λαμίας

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων σπουδαστών στο Δημόσιο  ΙΕΚ Λαμίας για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2015-2016.
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα πρέπει  να προσέλθουν απαραιτήτως έως και την Πέμπτη 08-10-2015 μέχρι τις 20:00 μ.μ. στο ΔΙΕΚ Λαμίας  για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.
Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας  είναι 13:00-21:00 από 01-10-2015.
Ακολουθούν τα ονόματα των επιτυχόντων
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΜΠΑΣΔΕΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΖΙΑΓΚΟΒΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΓΩΡΓΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝRIKA JANA του BESNIKΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ -ΖΩΗ του ΖΗΣΗΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΑΠΟΚΟΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΑΝΑΓΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝΣΚΑΡΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΣΒ…

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Πόσα δικαιούστε;

Εικόνα
Πώς θα υπολογίσετε το ποσό που δικαιούστε με το ειδικό εποχικό βοήθημα;


Ξεκινά αύριο, Πέμπτη και ώρα 00:01 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η παραλαβή των δικαιολογητικών για το ειδικό εποχικό βοήθημα θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα, την 1η Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικ…

ΕΛΑΙΑ 2015: Εκδηλώσεις ελιάς και ελαιολάδου στο Αγρίνιο

Εικόνα
Οι εκδηλώσεις ‘ΕΛΑΙΑ 2015’ συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο. Έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο την πολιτιστική δραστηριοποίηση με αφορμή το γεγονός και την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που σχετίζονται με την Μεσογειακή Διατροφή.

Η πρόταση που κατατέθηκε από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς στη Κρήτη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Αγίου Νικολάου και η οποία φέρει τον τίτλο ‘Olive products in Mediterranean diet: Taste, Health and Mediterranean diet’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’, αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2015) και επιλέχθηκε μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που είχαν υποβληθεί διεθνώς.

Ο Διεθνής Επιστημονικός, Εκπαιδευτικός και Πολιτισμικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) ενέταξε τη Μεσογ…

Ευρωπαϊκός χάρτης δικαιωμάτων του πεζού

Εικόνα
Το Ψήφισμα σχετικά με την προστασία των πεζών και τον Ευρωπαϊκό χάρτη δικαιωμάτων του πεζού, εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 1988
Ι. ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε ένα υγιές περιβάλλον και να απολαμβάνει ελεύθερα τους δημόσιους χώρους μέσα σε κατάλληλες συνθήκες που θα εξασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική του υγεία.

II. ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα ή χωριά οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου, τα οποία να διαθέτουν υποδομή προσιτή στους πεζούς και στους ποδηλάτες.
IIΙ. τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα μειονεκτούντα άτομα δικαιούνται μία πόλη που να αποτελεί χώρο κοινωνικοποίησής τους και όχι χώρο επιδείνωσης της κατάστασης αδυναμίας τους.
IV. Τα μειονεκτούντα άτομα δικαιούνται ειδικών μέτρων τα οποία θα τους εγγυώνται την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανεξαρτησία κινητικότητας μέσω προσαρμογής του δημόσιου χώρου, τεχνικών συστημάτων κυκλοφορίας …

Το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης: 9 ζητήματα που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα 10 χρόνια

Εικόνα
Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την κατεύθυνση της τοπικής αυτοδιοίκησης την επόμενη δεκαετία; Ποιες θα είναι οι επόμενες πόλεις, οι τόποι δηλαδή που φέρουν τα χαρακτηριστικά ώστε να προσελκύουν και να διατηρούν άτομα με δεξιότητες και ταλέντα; Ποιες ιδέες θα μετατρέψουν τις πόλεις σε βιώσιμα κέντρα όπου κανείς μπορεί να ζήσει να εργαστεί ή να παίξει; 
Για να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, έμφαση πρέπει να δοθεί σε 9 ζητήματα κεφαλαιώδους σημασίας που θα απασχολήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη δεκαετία.
1. Η σημασία της πόλης Για πρώτη φορά στην ιστορία μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκεντρώνεται σε αστικά κέντρα παρά στην ύπαιθρο. Οι οικονομίες λειτουργούν όμως τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
2. Οργάνωση του μέλλοντος Ζούμε μια εποχή έντονων αλλαγών με αποτέλεσμα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε να είναι περισσότερο πολύπλοκα από ποτέ. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να φέρουν αποτελέσματα σε ζητήματα που…

Αποδείξεις τέλος! Αφορολόγητο και φοροελαφρύνσεις μόνο με πιστωτική κάρτα

Εικόνα
Αποδείξεις τέλος; Αφορολόγητο και φοροελαφρύνσεις μόνο με πιστωτική κάρτα – Και στον γιατρό με πλαστικό χρήμ Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των αποδείξεων. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης το θέμα των
αποδείξεων αλλάζει. Ήδη μελετόνται αλλαγές που ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα φέρουν τα πάνω, κάτω καθώς ουσιαστικά θα αναγνωρίζονται μονάχα έξοδα που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, η χρήση του πλαστικού χρήματος θα πρέπει να επεκταθεί παντού. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στις ιατρικές δαπάνες ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής. Παράλληλα όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης για όσους χρησιμοποιο…

Στοχευμένοι έλεγχοι στη Στερεά με 16 συλλήψεις

Εικόνα
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-09-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο
πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : (1.188) άτομα, εκ των οποίων (818) ημεδαποί και (370) αλλοδαποί, καθώς και (703) οχήματα.

Παράταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τον έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ

Εικόνα
1 Παράταση της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας, που έληξε σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου 2015, για τις 20 Οκτωβρίου 2015, αναφορικά με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση. Με την εν λόγω παράταση των είκοσι ημερών, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων, να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου  πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.
Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε δήλωση του τονίζει ότι, κατεύθυνση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και καλεί τους πολίτες να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και οι δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής.
Ο Υπουργός ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι εν λόγω ημερομηνίες εμπίπτουν στις δεσμεύσεις της Χώρας και η εφαρμογή τους αποτελεί υποχρέωση της Χώρας «και …

Ξεκίνησαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου

Εικόνα
Η ΝΕΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ... ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΕΩΣ ΤΙΣ 9 Μ.Μ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΩΛΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Ξεβράστηκε νεκρή καρέτα – καρέτα στην Αγία Μαρίνα

Εικόνα

Νέος τραπεζικός λογαριασμός μόνο για την εφορία

Εικόνα
Σε άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αυτός ο τραπεζικός λογαριασμός θα χρησιμοποιείται μόνο για εισπράξεις της επιχείρησης από πωλήσεις ή παροχή υπηρεσιών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και δεν θα μπορεί κανείς να βάλει χέρι σε αυτόν πλην της εφορίας για την αυτόματα παρακράτηση του ΦΠΑ.
Βασικό όπλο που θα ρίξει το υπουργείο Οικονομικών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η αύξηση των συναλλαγών με τη χρήση πλαστικού χρήματος. "Παντού POS, ακόμη και στα περίπτερα και τα ταξί", λέει ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών περιγράφοντας το κεντρικό σύνθημα του σχεδίου. "Όσο περισσότερες συναλλαγές περνούν μέσω του τραπεζικού συστήματος τόσο αυξάνεται και το δηλούμενο εισόδημα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που εισπράττουν μέσω του τραπεζικού συστήματος".

Έχει εντοπισθεί, όμως, ένα…