Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 16, 2017

Οργανωμένα κάμπινγκ στον δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου και στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Blue Bay Camping
Το Blue Bay Camping, αναπτυγμένο σε ιδιόκτητη έκταση 15,000 τ.μ. εκτείνεται κατά μήκος της αμμώδους παραλίας του όρμου Αγίου Κωνσταντίνου (166ο χλμ από την Αθήνα), σας περιμένει και σας υπόσχεται αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Η 30ετής εμπειρία μας και οι 100αδες χιλιάδες ικανοποιημένων κατασκηνωτών από το 1980 έως σήμερα, η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του τοπίου με δένδρα υψηλής φύτευσης, η πανέμορφη θάλασσα με αβαθή ύδατα και αμμώδη βυθό (ιδανικό για παιδιά), οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του, εναρμονισμένες αρχιτεκτονικά και χωροταξικά με το περιβάλλον, και η τροπική του βλάστηση, σταθερά βελτιούμενες αξίες, το καθιστούν μοναδικό, μαζί με το πάντα ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει έμψυχο δυναμικό μας, είναι εγγυήσεις που ζητά κάθε κατασκηνωτής. Οι τιμές του, αντιστρόφως ανάλογες με την υψηλή του ποιότητα!!!
Περισσότερες πληροφορίες για το camping Blue Bay μπορείτε να βρείτε στο site:http://www.bluebaycamping.gr/ INTERSTATION CAMPING
Το Κάμπινγκ Interstation βρίσκεται σ…

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Φυσιολατρία… με θαλασσινή αύρα(video-photos)

Εικόνα
Τελευταία νέα απο

H Αγία Άννα στη βόρεια Εύβοια μας καλεί για φυσιολατρία… με θαλασσινή αύρα. Βέβαια το τοπωνύμιο Αγία Άννα δεν είναι μοναδικό στην Ελλάδα, όμως η Αγία Άννα στη βόρεια Εύβοια είναι μοναδική. Χτισμένη σε χαμηλό υψόμετρο στο λόφο Κάτσαρη, έχει ιδανική προοπτική και θέα στο Αιγαίο.
Ατενίζοντας τη θάλασσα από την παραλία Αγκάλη, θα συνειδητοποιήσετε το αυτονόητο, η Αγία Άννα είναι ένας οικισμός με υψηλή τουριστική προοπτική: τα ταβερνάκια το προδίδουν, οι σκιές των πεύκων πάνω στην άμμο το ενθαρρύνουν και οι εκατοντάδες λουόμενοι το διαλαλούν, καθώς κάθε επισκέπτης φροντίζει να τη συστήνει ανεπιφύλακτα και στους φίλους του.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Νηλέως. Το όνομά της το πήρε από την ξακουστή και θαυματουργή εικόνα της Αγίας Άννας, η οποία βρίσκεται και στον ομώνυμο Ναό του χωριού.
Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό κυρίως προορισμό, με την παραλία της να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενώ οι τουρίστες τιμούν και το λαογραφικό μουσείο, που…

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΓΝΑΝΤΗΣ

Εικόνα

«ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ» ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Εικόνα
Η μάχη του Μαρτίνου υπήρξε αποφασιστική για την αίσια έκβαση του απελευθερωτικού Αγώνα. Η συντριβή των Τούρκων, στις 29 Ιανουαρίου 1829, από τη χιλιαρχία του Βάσου Μαυροβουνιώτη, αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων και έδωσε τη δυνατότητα στον Καποδίστρια να χειριστεί με επιδεξιότητα, το ζήτημα της οριοθέτησης των συνόρων του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, που απασχολούσε πυρετωδώς τις Μεγάλες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία.        Από τότε πέρασαν 183 χρόνια και τα ονόματα των πολεμιστών, που αντιτάχθηκαν στις αποφάσεις των κρατούντων της εποχής, με τ’ όραμα μιας λεύτερης πατρίδας στα μάτια τους, παραμένουν άγνωστα στις νεότερες γενιές του τόπου μας.
       Κατά τον Πλούταρχο «είναι κουραστική και δύσκολος η ανεύρεση της αληθείας εις την ιστορίαν, όταν οι συγγραφείς, οι οποίοι την γράφουν αργότερον, χωρίζονται δια μακρού χρόνου από την εποχήν των γεγονότων».
       Και είναι αλήθεια, δύσκολο, να μάθουμε τα ονόματα των πολεμιστών που υπερασπίστηκαν το Μαρτ…

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΑΝΤΗΣ

Εικόνα

Η ΛΟΚΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1851

Εικόνα
Το 1851 η Επαρχία Λοκρίδας είχε τους πιο κάτω δήμους:ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΥΜΝΗΣΜαρτίνο, έδρα του Δήμου. Κάτοικοι 992, σχολείο δημοτικό Β’ τάξεως, 4,45 ώρες από Αταλάντη, δημητριακά, βαμβάκι, οίνος, ελαίαι. Μαλεσίνα κάτ. 483, 1,30 από Μαρτίνο Μάζι κάτ. 148, 1,15 από Μαρτίνο. Προσκυνάς κάτ. 347, 1,30 από Μαρτίνο. Παύλου κάτ. 256, 2 ώρες από Μαρτίνο. Ράδου κάτ. 52, 1 έλος 400 στρεμ. Καλύβια Αταλάντης.
Μονή Αγ. Γεωργίου διατηρημένη, Αγ. Τριάδας διαλυμένη. ΔΗΜΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣΑταλάντη, έδρα του δήμου, κάτ. 1.720, 25 ώρες από Αθήνα. 1 δημ. σχολ. Β’ τάξεως και 1 δημ. σχ. Γ’ τάξεως, υγειον. σταθμός, εφορία και ταμείο, υποτελωνείο, δασονομείο και ειρηνοδικείο. Σκάλα Αταλάντης. Σκεντέραγας (Μεγαπλάτανος) κάτ. 217. Δρίσμπεϊ κάτ. 51. Έξαρχος κάτ. 100, 4,30 ώρες από Αταλάντη. Μπογδάνο κάτ. 67. Κολάκα κάτ. 85, 2 ώρες από Αταλάντη. Κυπαρίσσι κάτ. 63. Έρημα καλλιεργούμενα: Κοβίλινα, Γαρδενίτσα, Μούλκια, Τσάρεσι. Μονή Αγ. Αναργύρων διαλυμένη. Νήσος Αταλάντης έρημος. ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣΔραχμάνιον (Ελάτεια) κάτ. 450, δημ. σχο…

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γεωπόνων Φθιώτιδας σχετικά με τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας

Εικόνα
ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΙΚΕ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτές τις ημέρες από το ΔΣ του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας καλούνται σε απολογία με την επαπειλούμενη ποινή της διαγραφής τους από τον συνεταιρισμό, όσοι ελαιοπαραγωγοί αποφάσισαν να επιλέξουν μόνοι τους τον φορέα στον οποίο θα έκαναν την δήλωση ΟΣΔΕ .
Οι παραγωγοί αυτοί αμφισβήτησαν το μονοπώλιο του ΕΑΣ και επέλεξαν να μας τιμήσουν με την προτίμησή τους. Αυτό ήταν το αδίκημά τους κατά τον ΕΑΣ που θα επιχειρήσει μέσω αυτών να επηρεάσει τα 3.000 μέλη του για να μην “φύγουν από το μαντρί για να μην τους φάει ο …. λύκος”. Ομως το “μαντρί” δεν είναι πλέον ανταγωνιστικό και από οργάνωση αγροτικής ανάπτυξης θέλει να γίνει μονοπώλιο. Ομως κανείς δεν θέλει να υπάρχουν μονοπώλια, γιατί αυτά είναι ο μεγαλύτερος λύκος που έχουν γνωρίσει ποτέ οι αγρότες μας και τα έχουν προ πολλού απορρίψει, αφού επί πολλά χρόνια τους στερούσαν την δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εισπράξουν τον μόχθο τους.
Θα υποστηρίξουμε όσους αγρότες μας υποστήρ…

Λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ στο Δήμο Λοκρών

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε στο ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ η λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη. Θα στεγάζεται στο εκπαιδευτικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αταλάντης (Επαγγελματικό Λύκειο Αταλάντης). Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η λειτουργία τμημάτων που θα ξεκινήσουν από την νέα σχολική χρονιά – Οκτώβρη του 2017.
Ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και συναντήσεις. Η λειτουργία του ΙΕΚ Αταλάντης θα συμβάλλει καθοριστικά στις αναπτυξιακές προοπτικές της Λοκρίδας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της εκπαίδευσης και των θετικότερων προοπτικών. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, η λειτουργία του ΙΕΚ θα γίνει σε υφιστάμενους χώρους του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΠΑ.Λ.) Αταλάντης. Οι ειδικότητες των τμημάτων που έχουν προταθεί από το Δ.Σ είναι: Τεχνικός κομμωτικής τέχνηςΤεχνικός αγροτουρισμούΤεχνικός εφαρμογών πληρφορικής (Πολυμέσα/ webdesigner-developer/videogames)…

Εγκαίνια του Πάρκου Αποδήμων Ευρυτάνων στο Καρπενήσι

Εικόνα
Εγκαινιάζουμε σήμερα το βράδυ στις 21:00 ένα σύγχρονο πάρκο - στολίδι για την πόλη μας με την πιο νεανική συναυλία της χρονιάς.
Οι Vegas θα είναι κοντά μας για να μας ξεσηκώσουν με τους ρυθμούς τους και να ανεβάσουν το κέφι στα ύψη. Ευχαριστούμε πολύ για τη φωτογραφία τον κ. Θωμά Χαλαστάνη.

Εντυπωσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χαλκίδας

Εικόνα
Ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουλίου στην πλατεία Μάλλιου στο Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνουν ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας.
Την πρώτη ημέρα πήραν μέρος οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, του Συλλόγου Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης», του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Παιδείας Βασιλικού, του Χορετυτικού Συλλόγου Κύμης, του Χορευτικού Συλλόγου Ιστιαίας και κινέζικη ομάδα της Περιφέρειας Τσάογιανγκ του Δήμου του Πεκίνου. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης συνεχάρη όλες τις χορευτικές ομάδες και παράλληλα τις ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. http://ilaliatisroumelis.blogspot.gr/

Εβδομάδα Νίκου Καζαντζάκη 25- 30 Ιουλίου

Εικόνα
Εβδομάδα Νίκου Καζαντζάκη 25- 30 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό "ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ" του Δήμου ΚαρύστουΠαραλία Φλοίσβος στα Καμένα Βούρλα.

Εικόνα
Η παραλία κοντά στην έξοδo της πόλης προς Λαμία, παραλία αμμώδης και ρηχή η οποία τελειώνει στο camping των Καμένων Βούρλων

Ένα δισ. ευρώ για διαχείριση αποβλήτων στη χώρα – Δημιουργία 16.000 νέων θέσεων εργασίας

Εικόνα
Τι λέει ο Τσιρώνης για τον ΕΣΔΑ, τις «ευρωκαμπάνες» και τα ΣΔΙΤ
Πέραν των 900 εκ. που πρόκειται να διατεθούν από το νέο ΕΣΠΑ για υποδομές, από τη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια ο τζίρος αναμένεται να φτάσει τα 1,5 δισ. ευρώ αλλά και να δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.
Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για το νέο ΕΣΔΑ, τα βαριά ευρωπαϊκά πρόστιμα και το έλλειμμα εμπιστοσύνης από την πλευρά της ΕΕ. Αναφέρθηκε στα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, τα αστικά λύματα της Ανατολικής Αττικής, τις ευθύνες των ΟΤΑ, τα σοβαρά προβλήματα της Πελοποννήσου, τα ΣΔΙΤ, την πρόοδο των ΠΕΣΔΑ, το λαθρεμπόριο απορριμμάτων, αλλά και για τα μεγάλα οφέλη της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μεταξύ των μαθητών.
Ξεκινώντας από τα βαρύτατα πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο εξαιτίας των χωματερώ…