Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 24, 2018

Σήμερα:10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Μώλου

Εικόνα
Η χορωδία Μώλου και ο Μαέστρος Αντώνης Μπαλής σας προσκαλούν στο 10ο χορωδιακό φεστιβάλ Μώλου ,το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

Καμένα Βούρλα: Συνέλαβαν 52χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη

Εικόνα
Νέο σοκ στη Φθιώτιδα με υπόθεση ασέλγειας - Κατηγορείται ότι χάιδευε σε απόκρυφα σημεία την κόρη φίλων του - Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη. Περίπτωση ασέλγειας σε ανήλικο κορίτσι αναστατώνει από το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) τη μικρή κοινωνία των Καμένων Βούρλων. Μετά από καταγγελία μιας 14χρονης μαθήτριας με τη μητέρα της στο οικείο Τμήμα, συνελήφθη ένας 52χρονος ο οποίος διατηρούσε πολύ στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια. Σύμφωνα με την καταγγελία ο 52χρονος, ο οποίος είναι κι εκείνος πατέρας, φέρεται να θώπευε τη μικρή σε διάφορα επίμαχα σημεία του σώματός της κατά τη διάρκεια του χειμώνα του '16 - '17 όταν δηλαδή εκείνη δεν ήταν καν 13 ετών! Η μικρή επιβεβαίωσε μέσω της παιδοψυχολόγου που την εξέτασε τα παραπάνω και ακολούθησε η σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για ασέλγεια σε ανήλικη. Πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε κατάσχεση σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ενός λαπ-τοπ, καθώς και οποιασδή…

Πανελλήνιες 2018: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Εικόνα
Τέλος στην αγωνία των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μπήκε την Παρασκευή με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο σχολεία όλης της χώρας.
Στη μία το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2018 στα Λύκεια της χώρας και στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η εφαρμογή https://results.it.minedu.gov.gr/ ων αποτελεσμάτων για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι διαθέσιμη μετά τις 13:00.
Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφ…

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων

Εικόνα
0 70
Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 Θέμα: Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, τα προηγούμενα χρόνια, ουσιαστικά δεν λειτούργησε, παρά το γεγονός ότι διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις και ιατρικό εξοπλισμό. Η προηγούμενη Κυβέρνηση εξέφρασε θεσμικά τη βούλησή της να προχωρήσει στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, εγκρίνοντας τον Οργανισμό Σύστασης, Λειτουργίας και Περιοχής Ευθύνης του, προκειμένου να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (16.01.2015). Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί λύση ουσιαστικής λειτουργίας του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο παροχών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: Σε τι ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Υγείας εδώ και 3,5 έτη που έχει εγκριθεί ο συγκριμένος Οργανισμός, προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων; Τι προτίθεται να πράξει τους επόμενους μήνες; …

Διαμαρτυρία στην ΔΕΗ από τους αγρότες της Φθιώτιδας

Εικόνα
Αγρότες και κτηνοτρόφοι και οι αγροτικοί σύλλογοι που απαρτίζουν την ΟΑΣ Φθιώτιδας πραγματοποίησαν σήμερα 27/6 κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ στη Λαμία, καταθέτοντας υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς: την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και τα υπουργεία οικονομικών, περιβάλλοντος και ενέργειας.
Αμέσως μετά δήλωσαν:
Από την συνάντηση μας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας έγινε ξεκάθαρο ότιη ΔΕΗ δεν είναι ένας οργανισμός κοινής ωφέλειας, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία που μόνο στόχο έχει το κέρδος των μετόχων της, αδιαφορώντας που αυτό για να επιτευχθεί σαν αναγκαία προϋπόθεση έχει την όλο και επιταχυνόμενη εξαθλίωση της αγροτίας, των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών νοικοκυριών. Το μόνο που μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ είναι ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη όταν θα βλέπουμε τα χρέη μας να διογκώνονται, η παραγωγή μας να καταστρέφεται, όταν θα μας κόβουν το ρεύμα, όταν θα βγαίνουν εντολές κατασχέσεω…

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Μετά από προσκλήσεις επί προσκλήσεων και αρνήσεις επί αρνήσεων τόσο από το μοναδικό Τριτοβάθμιο Ίδρυμα της Περιφέρειας (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξημέρωσε η μεγάλη μέρα της επίσκεψης του αξιότιμου Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου,  στις 27 Ιουνίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μ.μ., μετά υπουργικής και πρυτανικής συνοδείας από  μέλη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου,  Αθηνών στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και στο Παράρτημα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά για να παρουσιάσει τις προτάσεις του Υπουργείου και του ΕΚΠΑ.
Εδώ και έξι μήνες μία ολόκληρη Περιφέρεια, που τυχαίνει να είναι και η δεύτερη σε έκταση στον ελλαδικό χώρο, πέντε περιφερειακές ενότητες, εικοσιπέντε Δήμοι, τοπικοί φορείς, πολιτικοί, ακαδημαϊκή κοινότητα και κυρίως το σύνολο του λαού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστηρίζουν και εργάζονται προς την κατεύθυνση ότι, η Στερεά Ελλάδα θα πρέπει να έχει ένα δικό της ισχυρό Πανεπιστήμιο.
Όπω…

Τοποθέτηση εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας

Εικόνα
Με την υπογραφή του Περιφερειακού Διευθυντή ΕκπαίδευσηςΧρήστου Δημητρίου, τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, εκπαιδευτικοί λόγω βελτίωσης θέσης ή ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, κατόπιν αιτήσεώς τους. Αναλυτικά τα ονόματα και οι τοποθετήσεις: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠE06 A/A ΑΜ Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο Παλαιά Οργανική Νέα Οργανική 1 612267 ΜΑΚΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ.Σ.ΜΑΡΤΙΝΟΥ Δ.Σ.ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΚΛ. ΠΕ06 ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ A/A ΑΜ Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο Παλαιά Οργανική Νέα Οργανική 1 569759 ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΟΥΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ 2 213879 ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΩΤΙΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ 3 198577 ΚΩΣΤΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΩΤΙΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ 4 229084 ΚΟΤΡΟΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ 5 609910 ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠE70 A/A ΑΜ Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο Παλαιά Οργανική Νέα Οργα…

Η Νεφέλη “χτύπησε” τον Άγιο Κωνσταντίνο / Διεκόπη η κυκλοφορία τη νύχτα! (εικόνες)

Εικόνα
lamianow.gr
H “Νεφελη” που πλήττει την χώρα μας εδώ και δύο 24ωρα χτύπησε και την Φθιώτιδα. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Άγιο Κωνσταντίνο όταν χρειάστηκε η αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό που περνάει μέσα από το λιμάνι με την δημοτική αρχή να κυρήσσει την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.
Με την βοήθεια της πολιτικής προστασίας και των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιούνται εργασίες ώστε να απομακρυνθούν χώματα και φερτές ύλες που βρέθηκαν στον δρόμο και εμποδίζουν την κυκλοφορία. Οι εργασίες συνεχίζονται και ο δρόμος δόθηκε πριν λίγο σε κυκλοφορία με τα οχήματα να περνούν με ιδιαίτερη προσοχή.
Αξίζει να σημειώσουμε πως παρά την έντονη βροχόπτωση η Π.Υ δεν χρειάστηκε να συνδράμμει για κάποιο σοβαρό γεγονός παρά μόνο για κάποιες αντλήσεις. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ και καλό θα ήταν όσοι αντιμετωπίζετε ζητήματα να λάβετε τα μέτρα σας για τον φόβο…

Σάλος στη Φθιώτιδα: Δήμαρχος διώκεται γιατί φέρεται να έριξε φόλες σε αδέσποτα

Εικόνα
(φώτο αρχείου)
Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος Δημάρχου της Φθιώτιδας - Επίσης κατηγορείται και ένας ιερέας για υπόθαλψη του φερόμενου ως δράστη.
Την άμεση κινητοποίηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προκάλεσε το δημοσίευμα του LamiaReport με την καταγγελία για δολοφονίες ζώων σε Δήμο της Φθιώτιδας και μάλιστα από Αυτοδιοικητικό.
Με κατεπείγουσα παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χάρη Λακαφώση, μέσα σε τρία 24ωρα πάρθηκαν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας, Γιώργου Γώγου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Δήμαρχος φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δηλητηρίασης αδέσποτων σκυλιών με φόλες που πέταξε ο ίδιος πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μπράλου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γώγο αρνείται τις κατηγορίες σημειώνοντας μάλιστα ότι αγνοεί εντελώς το γεγονός, όπως επανέλαβε και στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στις Αρχές.
Κατηγορούμενος σ…

Χαλασμένο παγκάκι στη Σκάρφεια.

Εικόνα
Τρεχουν και δεν φτάνουν τα συνεργεία του δήμου,εν οψει της καλοκαιρινής περιόδου,με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού,καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Εμείς απο την πλευρά;,μας οφείλουμε να αναδεικνυουμε τα προβληματα που παρουσιαζονται,που με καλή διαθεση απο όλους μας θα ξεπεραστούν και θα συμβαλλουν στην βελτιωση της καθημερινοτητα μας
Στη φωτογραφία βλέπουμε ενα χαλασμένο παγκάκι,στην κατα τα αλλα,πολύ όμορφη και περιποιημένη πλατεια, της Σκάρφειας.Αρκετό όμως για να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στον επισκέπτη,αλλά και στους μόνιμα διαμένοντες στο χωριό.
Επειδή από την πλατεία περνάει κόσμος το καλοκαίρι,που θα θέλει και να καθίσει, η επισκευή του πρέπει να γίνει σύντομα.διότι το συγκεκριμένο παγκάκι αποτελεί κίνδυνο τραυματισμού, τόσο των ενηλίκων αλλά και πολύ περισσότερο των παιδιών(προεξέχουν οι βίδες).ΠΛΑΖ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Εικόνα

Προετοιμασία για την γιορτή του Κλήδωνα στη Σκάρφεια

Εικόνα

Το νεοσύστατο Λαογραφικό Μουσείο Σκάρφειας

Εικόνα

15 προσλήψεις για την πυροπροστασία στο δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μετα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά,αυτοπροσώπως,είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο,εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή μόνο στην έδρα του ∆ήμου Μώλου–Αγ.Κωνσταντίνου,στο γραφείο Πρωτοκόλλου στα Καμένα Βούρλα (∆/νση:Αγ.Παντελεήμονα8 -ΚαμέναΒούρλα-τηλ.επικοινωνίας:22353-50026),κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία επτά(7) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων της έδρας του ∆ήμου.