Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 4, 2017

Ελβετικό θαύμα στη Μαγνησία. Ανάβρα Μαγνησίας: παράδειγμα προς μίμηση!

Εικόνα
Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.
Στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.
Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργεί…

Η κατανομή μαθητών στα 31 Γυμνάσια της Φθιώτιδας (πίνακας)

Εικόνα
Σε ποιο Γυμνάσιο θα πάνε οι απόφοιτοι των δημοτικών σχολείων Οριστικοποιήθηκε η κατανομή των μαθητών από τα δημοτικά σχολεία στα Γυμνάσια της Φθιώτιδας. Την τελική απόφαση υπέγραψε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Γκκούμας και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Πιλιτζίδης και θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος.

Η κατανομή των μαθητών στα 31 Γυμνάσια του νομού, έχει ως εξής: ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Κτηνοτροφικά Πάρκα: Σημαντικά πλεονεκτήματα υπέρ του εισοδήματος των αιγοπροβατοτρόφων

Εικόνα
Ένα σχήμα εθελοντικού συνεργατισμού, με δυνητικά πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους τους παραγωγούς, το περιβάλλον, τα προϊόντα, αλλά και για τις αγορές και τους καταναλωτές, αποτελεί η δυνατότητα οργάνωσης του χώρου, κυρίως των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του θεσμού των κτηνοτροφικών πάρκων.
Αν και η θεσμοθέτησή τους έχει γίνει από τις αρχές του 2014 (ν. 4235/11.2.2014), εντούτοις δεν έχει αποσαφηνιστεί το πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας τους, ενώ μπορούν να ενταχθούν στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) με δυνατότητα 100% χρηματοδότησης των επιλέξιμων δαπανών.
Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προέρχεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση ενός σχετικού πιλοτικού προγράμματος, ενώ έντονο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι κτηνοτρόφοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας, του Βόλου, της Κοζάνης, της Χίου, της Αττικής κ.ά.
Σε ένα κτηνοτροφικό πάρκο μπορούν να εγκατασταθούν 3 έ…

Ποιος “στράγγιξε” το ελληνικό γάλα;

Εικόνα
Καθώς η μπίζνα του γάλακτος γίνεται όλο και πιο ασύμφορη τόσο για τους κτηνοτρόφους που δεν συνασπίζονται όσο και τις γαλακτοβιομηχανίες, το μοιραίο είναι οι πρώτοι να αφανιστούν και οι δεύτεροι να αγοραστούν από ξένους επενδυτές που θέλουν να εξάγουν «φέτα» και «ελληνικό γιαούρτι». Προς το παρόν, μέρος του γάλακτος που καταναλώνουμε σίγουρα εισάγεται. Χρόνος ανάγνωσης:  7 '

Αλεξάνδρα Γκίτση Λιμάνι της Θεσπρωτίας, ξημερώματα. Είναι η ώρα που δένουν τα πρώτα πλοία που φθάνουν από την Ιταλία. Εκτός από τους λιγοστούς επιβάτες, τα πλοία ξεφορτώνουν καθημερινά νταλίκες με 15-20 βυτία αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα.
Η σκηνή επαναλαμβάνεται στο λιμάνι της Πάτρας, αλλά και στα βόρεια σύνορα της χώρας. Καθημερινά καταφθάνουν στην Ελλάδα βυτία με γάλα, αγελαδινό ή πρόβειο, το οποίο διοχετεύεται στις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες και από εκεί στα ράφια των σουπερμάρκετ. Μόνο το 2016 η χώρα εισήγαγεΕισαγωγές γάλακτος 2016 ανά χώρα από την οποία εισάγουμε (ΕΛΣΤΑΤ) 277.335…

Ελληνική Κτηνοτροφία: Παρόν και Μέλλον

Εικόνα
Η Ελληνική Κτηνοτροφία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης, του πολιτισμού και της συνοχής των κοινωνιών της υπαίθρου. Αποτελεί σημαντικό πυρήνα συνεισφοράς στην Εθνική Οικονομία και αναμφίβολα θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους μηχανισμούς ανάπτυξης και εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Αυτάρκεια Τα ποσοστά αυτάρκειας που έχουμε σήμερα σε κτηνοτροφικά προϊόντα (18% σε βόειο κρέας, 27% σε χοιρινό, 45% σε αγελαδινό γάλα), είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος και των διορθωτικών ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν. Διαθέτουμε ένα δυναμικό εργαλείο που πρέπει να ενισχύσουμε και να χρησιμοποιήσουμε, για την άρση των οικονομικών αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η πατρίδας μας και κατ’ επέκταση ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.
Εμπορικό Ισοζύγιο Το ισοζύγιο της χώρας μας στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, καταδεικνύει τη μεγάλη αλήθεια. Εισαγωγές 6,5 δις ευρώ με εξαγωγές 4,2 δις ευρώ. Δηλαδή 55% ή 2,3 δις ευρώ περισσότερες εισαγωγές βασικών και καθημερινών διατροφικών α…

Πώς να βγάλετε βιβλιάριο,αν είστε ανασφάλιστος/η

Εικόνα
Πώς να βγάλετε βιβλιάριο,αν είστε ανασφάλιστος/η Εγκύκλιο για το πώς γίνεται η έκδοση βιβλιαρίων για ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά τη δημοσίευση του ν. 4368/2016, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πλαίσιο της ΚΥΑ 139491/2006 (ΦΕΚ 1747 τ.Β). Όπως ορίζει ο νόμος του 2006, δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι ανασφάλιστοι που το οικογενειακό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 Ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης. «Το καθορισθέν αυτό εισόδημα, αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Ως εισόδημα νοείται το φ…

ΕΒΕ Φθιώτιδας: Πρόσκληση για συμμετοχή στο «Κερνάμε Ελλάδα Λαμία 2017»

Εικόνα
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πραγματοποίηση του Κερνάμε Ελλάδα, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τον Ε.Ο.Σ.Σ. EUROEXPO στις 6 έως 9 Ιουλίου 2017 στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα πραγματοποιείται «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας», στην οποία και σας καλούμε να συμμετάσχετε προκειμένου να δώσετε την ευκαιρία στο εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσει και να εμπιστευτεί τα προϊόντα σας.
Το Κερνάμε Ελλάδα έχει κατεύθυνση τις εξαγωγές και θα το επισκεφθούν τόσο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό αποτελούμενο από διευθυντές και στελέχη εμπορικών αλυσίδων, εξαγωγικών εταιριών και δικτύων διανομών, όσο και χιλιάδες καταναλωτές και φίλοι της γεύσης.
Το Φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα των πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες τα τελευταία 6 χρόνια.
Οι παρουσιάσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας,…

«Μολών Λαβέ»: Το πεδίο της Μάχης των Θερμοπυλών, όπως είναι σήμερα (video)

Εικόνα
Λίγες μάχες της παγκόσμιας ιστορίας έχουν την ηρωική/ επική διάσταση και αίγλη της Μάχης των Θερμοπυλών, όπου 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς αμύνθηκαν μέχρι τέλους απέναντι στον συντριπτικά ανώτερο αριθμητικά στρατό του Ξέρξη. Οι Θερμοπύλες του «Μολών Λαβέ» αποτελούν σύμβολο αυτοθυσίας, ηρωισμού και αυταπάρνησης- αλλά και προδοσίας, καθώς, μαζί με τα ονόματα του Λεωνίδα και του Διηνέκη (ο Σπαρτιάτης πολεμιστής που είπε το περίφημο «υπό σκιή»- ότι είναι καλό αυτό που είχε πει κάποιος πως τα περσικά βέλη θα κρύψουν τον ήλιο, επειδή αυτό θα σημαίνει πως οι Έλληνες θα πολεμήσουν στη σκιά) έμεινε στην ιστορία και του Εφιάλτη.
Σε κάθε περίπτωση, οι Θερμοπύλες ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν ανά τους αιώνες, με ποιήματα, κόμικ, ταινίες («This Is Sparta!» κτλ), βιβλία (Οι «Πύλες της Φωτιάς» του Στίβεν Πρέσφιλντ θεωρούνται ένα από τα κορυφαία ιστορικά μυθιστορήματα που υπάρχουν), ακαδημαϊκή μελέτη, έργα τέχνης, τραγούδια κ.α.- και είναι ένας προορισμός τον οποίο αξίζει να επι…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "φίλοι καρδιάς"ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ :
Το Υπ/κο Δ. Σ. Του Φιλοζωικου Σύλλογου "ΦΊΛΟΙ ΚΑΡΔΙΆΣ" αφού έδωσε στο Σύλλογο την νομική του υπόσταση παίρνοντας την έγκριση του δικαστήριου, σήμερα θεώρησε και τα επίσημα βιβλία του Φιλοζωικου Σύλλογου. Έτσι λοιπόν όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουμε στις εκλογές όπου θα εκλεγεί το Δ. Σ. του Φιλοζωικου Σύλλογου που θα διοίκησει το Φιλοζωικο Σύλλογο για τα επόμενα δύο χρόνια. Οποία από τα Ιδρυτικά μέλη θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Φιλοζωικου Σύλλογου πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως την Κυριακή 18/06/2017.

Με τον φακό του Ηλία Ακρίβου στην Ευαγγελίστρια Αγίας Τριάδας

Εικόνα

Μια παλιά φωτογραφία απο Σχολική Παρέλαση στο Μώλο

Εικόνα
Σχολική Παρέλαση μπροστά από το πρακτορείο λεωφορείων του «Bill» στο Μώλο…
Φωτογραφία του κ.Κώστα Καλτσά απο fb:Ο Άγιος Κωνσταντίνος στη μνήμη του χρόνου

ΚΕΑΟ: Χωρίς οίκτο για τους επαγγελματίες που αδυνατούν

Εικόνα
Σε «σαφάρι» κατασχέσεων έχει επιδοθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο προχώρησε σε 18.000 κατασχέσεις - με ρυθμό, δηλαδή, 200 την ημέρα ενώ η τάση αυτή συνεχίστηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ενδεικτικό της αυξημένης «ταχύτητας» είναι το γεγονός ότι το αντίστοιχο δίαστημα του 2016 οι κατασχέσεις ήταν 13.500, όπως γράφει η εφημερίδα Ειδήσεις.

Προς το παρόν οι κατασχέσεις στοχεύουν σε όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ με το συνολικό ποσό που μπήκε στο ταμείο να φτάνει τα 212,59 εκατ. ευρώ αν και το συνολικά απαιτητό ήταν 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ καθώς στόχος του ΚΕΑΟ είναι, για την ώρα, οι οφειλέτες να ενημερωθούν και να μην ενεργοποιηθούν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια.

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αποτυπώνουν την αδυναμία των ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους καθώς οι συνολικές οφειλές αυξήθηκαν κα…

ΟΠΕΜΕΔ- Διαμεσολάβηση. Τι είναι, ποιον αφορά, τι χρησιμεύει

Εικόνα
Ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) αποτελεί το προϊόν της σύνθεσης των δυνάμεων είκοσι σημαντικών κοινωνικών εταίρων, φορέων της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας, που έχουν έμπρακτα δηλώσει την υποστήριξή τους στην προσπάθεια διάδοσης της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα.Λειτουργώντας με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ο ΟΠΕΜΕΔ διοικείται από τη Συνέλευση των Εταίρων του, τη Διοικούσα Επιτροπή και 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή. Στους κόλπους του Οργανισμού λειτουργεί εξ άλλου Διαρκής Επιτροπή Συνεργασίας με άλλους δημόσιους φορείς, καθώς και Μητρώο Υποστηρικτών.Η Συμβουλευτική Επιτροπή του ΟΠΕΜΕΔ ενεργεί ως η βασική «κινητήριος δύναμη» του Οργανισμού και κύριο εργαστήριο παραγωγής ιδεών για την εκπλήρωση του σκοπού του. Αποτελούμενη από ένα πλήθος διακεκριμένων διαμεσολαβητών και επικοινωνιολόγων, η Συμβουλευτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τη χάραξη και υλο…