Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 15, 2017

Α” ΕΣΚΑΣΕ: Α.Ο Μώλου--Προοδευτική Λάρυμνας 75-69.Πρώτη και ιστορική νίκη!(video)

Εικόνα
Ιστορική μέρα η σημερινή για τον Μώλο που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Προοδευτικής Λάρυμνας με 75-69, ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους γηπεδούχους!

Μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Μώλο να φτάνει στη νίκη απρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Γρίβα.
Στα τελευταία καθοριστικά λεπτά, ένα τρίποντο του Σιότροπου αλλά και η ψυχραιμία των γηπεδούχων από τη γραμμή των βολών τους χάρισαν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με 75-69.
Στο τέλος ο Μώλος προσπάθησε να καλύψει και το -7 του πρώτου γύρου χωρίς όμως να τα καταφέρει.
καλύτεροι των νικητών οι Βλασσόπουλος, Σιότροπος και Αλεξίου χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι.
Από την Προοδευτική, καλύτεροι οι Δάρρας, Τζεφεράκος και Χρυσοβέργης.

Διαιτητές:Τσάλλας-Μαμασούκα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-10, 30-30, 49-45, 75-69.
ΜΩΛΟΣ (Σεβαστόπουλος-Γαλάνης): Αλεξίου 12 (2), Καλοβελώνης 2, Παπανικολάου 6 (1), Βλασσόπουλος 20 (2), Διαμαντής 2, Κωνσταντόπουλος, Χάιτας Χρ. 2, Κρέτσης 8 (2), Ανδρίτσος, Σακελλαρόπ…

ΕΦΚΑ. Πότε καταβάλλουν από το 2017 ασφαλιστικές εισφορές οι ασφαλισμένοι ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ

Αριθμ. Φ.80000/οικ.60298/1472 – ΦΕΚ Τεύχος Β 4483/30.12.2016
Προθεσμία καταβολής, από 1.1.2017, των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και εμμίσθων, οι οποίοι έως την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
αποφασίζουμε
Από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυταπασχολουμένων, που υπολογίζονται με βάση το άρθρο 39 του ν. 4387/2016 (Α 85), οι ασφαλιστικές εισφορές των προσώπων που καταβάλλονται με βάση το άρθρο 40 του ν. 4387/2016 (Α 85) καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές των εμμίσθων του ΕΤΑΑ που υπολογίζονται βάσει του άρθρου 38, καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2016
Ο Υφυπουργός
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Ασφαλιστικές εισφορές από 01-01-2017

Εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Ασφαλιστικές εισφορές από 01-01-2017
Οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016
Σας γνωρίζουμε ότι με την παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016, ρυθμίζεται η ασφάλιση των προσώπων της παρ. 1 του ίδιου άρθρου που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά).
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου με παραδείγματα</div> ύμφωνα με το έγγραφο ΔΕΑΦΑ 1101713 ΕΞ 2016, το εισόδημα που προέρχεται βάσει σύμβασης με εργοδότη –επιχείρηση με έδρα στην αλλοδαπή, είτε πρόκειται για το μοναδικό εργοδότη, είτε για έναν από τους εργοδότες που προβλέπονται στην περ.στ΄ της παρ.2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013, παρά το γεγονός ότι είναι εισόδημα ημεδαπής, δεν υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4172/2013.
Η ευνοϊκότερη φορολόγηση που προβλέπεται με τις εν λόγω διατάξεις αφορά μόνον εισόδημα ημεδαπής που…

Πωλούνται όσο-όσο από σήμερα χιλιάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές της Ηλεκτρονικής

Εικόνα
Σε τιμές αισθητά μικρότερες της αξίας τους, βγαίνουν τελικά στο σφυρί, περίπου 15.000 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές της εταιρείας Ηλεκτρονική, που άφησε εκατοντάδες ανέργους αλλά και απλήρωτους προμηθευτές σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίοι ακόμα ελπίζουν να λάβουν τα οφειλόμενα χρήματά τους, μέσα από τη διαδικασία της εκποίησης των στοκαρισμένων εμπορευμάτων.  Η εκποίηση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στη Γλυφάδα, ενώ   Σάββατο 21/1, και επίσης στις 25 και 28 του τρέχοντος μηνός, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση των προϊόντων, για μία πρώτη επαφή των αγοραστών μαζί τους, αφού σκοπός είναι από την εκποίηση τους να συγκεντρωθεί το ποσό των 500.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με δηλώσεις των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών αναφορικά με την εκποίηση των εμπορευμάτων, δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση από την σύνδικο για την διαδικασία καθώς η ενημέρωση τους θα γίνει την Παρασκευή. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η διαδικασία θα έχει ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες…

Πραγματοποιηθηκε η τελετη καθομολογησης των αποφοιτων του ΤΕΙ Στερεας

Εικόνα
Στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η καθομολόγηση πενηνταοκτώ (58) αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολογίας, παρουσία του αναπληρωτή Προέδρου επί των Ακαδημαϊκών Θεμάτων κ. Στριμπάκο Νικόλαο, του Προέδρου του Τμήματος κ. Λυγδή Αθανάσιο και των καθηγητών του Τμήματος κ.κ. Περαντζάκη Γεώργιο και Παπαναστασίου Χρήστο. 

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τον πρόεδρο της Επαγγελματικής & Επιστημονικής­ Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) κ. Δημόπουλο Δημήτριο.
lamiaskosd-typosd.gr

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.666 θέσεις στην Υγεία – Δείτε αναλυτικά για Λαμία, Αμφισσα, Καρπενήσι

Εικόνα
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τις 1.666 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία και στον ΕΟΦ. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε.). Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/ πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν. Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια/πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα …

Η απάντηση του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας στη χθεσινή καταγγελία

Εικόνα
ΠΡΟΣ: LAMIAREPORT – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Κύριοι,
Διά της παρούσης θα θέλαμε να καταθέσουμε και την δική μας άποψη – απάντηση για το περιγραφόμενο στην καταγγελία συμβάν που έλαβε χώρα στο δρομολόγιο των 9.30 από Αθήνα-Λαμία την 18η Ιανουαρίου 2017.
Θα θέλαμε λοιπόν να επισημάνουμε τα εξής:
Η εικόνα 3-4 ανθρώπων με μάσκες στο πρόσωπο που επιθυμούν να ταξιδέψουν δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Εάν δεν έχεις την εμπειρία (την κακή εμπειρία) να έχεις περάσει έμμεσα ή άμεσα κάτι ανάλογο, όπως η καταγγέλλουσα κυρία αλλά και ο υπογράφων την παρούσα επιστολή, δυστυχώς σου προκαλεί το λιγότερο εντύπωση. Η συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου θεωρούμε ότι αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και για τις ενέργειές του ήδη ελέγχεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της εταιρείας μας. Το λεωφορείο είναι μεταφορικό μέσο ανθρώπων και όχι φορτηγό. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται να ταξιδέψει με μέχρι 2 αποσκευές. Εμείς ως εταιρεία ουδέποτε εφαρμόσαμε με αυστηρότητα το μέτρο αυτό και στη συγκεκρ…

ΚΤΕΛ "το μεγαλείο σου"!

Εικόνα
Στις 18/1/17 στο δρομολόγιο Αθήνα-Λαμία, ώρα 9.30΄π.μ., ταξίδευε οικογένεια με ένα μικρό παιδί  ΕΜΦΑΝΩΣ  άρρωστο, φορώντας όλοι ιατρικές μάσκες.
Η πρώτη αντίδραση του εργαζόμενου στα ΚΤΕΛ: "Τι το πέρασες το λεωφορείο και έχεις τόσα πράγματα;"
Απάντηση πατέρα: "Είμαστε πέντε μήνες μέσα στο νοσοκομείο και τώρα γυρίζουμε... Τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάποια μεταφορική εδώ κοντά;"
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φυσικά δεν έλειπαν οι καθόλου διακριτικοί "ψίθυροι" μεταξύ των δυο υπαλλήλων του ΚΤΕΛ "Τι είναι αυτοί με τις μάσκες; ! - κτλ"
Επίσης: Καπνιστής εντός του λεωφορείου ο οδηγός.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ των υπεραστικών ΚΤΕΛ, είμαι μια μητέρα που είχα παλικάρι καρκινοπαθή. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ πείτε στους συνεργάτες σας, σε περιπτώσεις τέτοιες, αν δεν μπορούν να φέρονται σαν άνθρωποι, τουλάχιστον έστω και με το ζόρι να υποκρίνονται ότι είναι.
ΥΓ1 Ενημερώστε τους συνεργάτες σας ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν αντισώματα, εξ' ου και οι μάσκες.
Υ…

Κεντρική οδός Καμένων Βούρλων 1928

Εικόνα
Κεντρική οδός Καμένων Βούρλων 1928

Η σημερινή Γερασίμου Βασιλειάδη χωματόδρομος
πηγή:fb  Θανάσης Τρίγκας

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο ποδόσφαιρο

Εικόνα
Από την ΕΠΣΦ ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητών που ορίστηκαν για την 16η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας, την 15η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας στο ποδόσφαιρο για το Σαββατοκύριακο 21-22/01/2017. Αναλυτικά:

16η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας
Σάββατο   21-1-2017 ΩΡΑ: 15:00
Αγώνας:         ΣΤΥΛΙΔΑ -ΜΑΛΕΣΙΝΑ
Διαιτητής:           ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ
Βοηθοί:         ΚΟΜΗΤΗΣ -ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας:         ΚΑΛΥΒΙΑ – ΚΑΛΑΠΟΔΙ                             ΓΗΠ  ΑΜΟΥΡΙΟΥ
Διαιτητής:           ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Βοηθοί:         ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ –  ΣΚΑΡΛΑΣ
Αγώνας:         ΑΤΑΛΑΝΤΗ –ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ
Διαιτητής:           ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
Βοηθοί:         ΔΟΣΚΟΡΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αγώνας:         ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Διαιτητής:           ΤΣΙΑΒΟΣ
Βοηθοί:         ΖΑΦΕΙΡΗΣ –ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Δ
Αγώνας:         ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
Διαιτητής:                    ΣΩΣΩΝΗΣ
Βοηθοί:         ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ -ΚΑΛΥΒΑΣ
Αγώνας:         ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ –ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ  ΓΗΠ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
Διαιτητής:  …

Ο Στέλιος Καζαντζίδης στον Άγιο Κωνσταντίνο(video+photos)

Εικόνα
Ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης διέθετε δικό του σπίτι στoν Άγιο Κωνσταντίνο. Υπήρξε δεινός ψαράς, και σε συνέντευξή του εχει αναφερθεί για τα ξεχωριστά ψάρια του Αγίου Κωνσταντίνου. Προς τιμήν του μεγάλου καλλιτέχνη,οι φίλοι του και μέλη  του Συλλόγου των Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη  στον Άγιο Κωνσταντίνο κάθε χρόνο διοργανώνουν το φεστιβαλ Καζαντζίδεια με μουσικές συναυλίες οπου γνωστοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν δημοφιλή τραγούδια του. Παράλληλα γίνονται πολλές εκδηλώσεις όπως  επίσκεψη στο σπίτι του αξέχαστου τραγουδιστή, ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του,προβολή ανέκδοτου υλικού και έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Στέλιου Καζαντζίδη,ομιλίες,παραδοσιακούς χοροί και άλλες πολλές δράσεις που ελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απο όλη την Ελλάδα.
. 8 Οκτωβρίου 1996 στον Άγιο Κωνσταντίνο:  Στέλιος Καζαντζίδης , Μαρινέλλα

Προσοχή με τις νέες εγγραφές στο Νηπιαγωγείο και την Α’ Δημοτικού

Εικόνα
2 με 19 Μαΐου 2017 θα γίνουν οι εγγραφές φέτος για τα νήπια και τα παιδιά της Α’ Δημοτικού για τη σχολική περίοδο 2017 – 18. Σύμφωνα με το νέο νόμο 4386/16 οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους και φέτος θα ισχύσει το παραπάνω χρονικό διάστημα. Λόγω της αλλαγής στην ημερομηνία εγγραφής, το υπουργείο ζητεί επιπλέον προσοχή για την έγκαιρη εγγραφή. Οι Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. efthia.gr

Στο Δασαρχείο Λαμίας αναρτάται ο δασικός χάρτης της Φθιώτιδας

Εικόνα
Μέχρι αρχές Απριλίου η κατάθεση των αντιρρήσεων Αναρτάται σήμερα 20 Ιανουαρίου 2017 ο δασικός χάρτης της Φθιώτιδας σε εφαρμογή του νόμου 4389 που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Μάιο. Ως Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), ορίστηκε το κτίριο του Δασαρχείου Λαμίας στο 1ο χλμ Λαμίας – Αθηνών, τηλ. 2231051410 και φαξ 2231022410. Το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας του είναι καθημερινά 7.30 πμ με 3.30 μμ και ενδέχεται να επιμηκυνθεί ως προς τις ώρες αλλά και το Σάββατο (8ωρο) για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Οι υπάλληλοι του ΣΥΑΔΧ είναι επιφορτισμένοι για την παροχή γενικών πληροφοριών ως προς το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη, των προθεσμιών, των διαδικασιών και τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων, τον τρόπο υπολογισμού του ειδικού τέλους καθώς και την παραλαβή κάθε είδους αιτήσεων. Συνδυαστικά με τα ΣΥΑΔΧ τίθεται σε λειτουργία μια ιδιαίτερα φιλική εφαρμογή για την ψηφιακή υποβολή των αντιρρήσεων, η οποία στοχεύει στην οικονομικότερ…

Παράταση της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου μέχρι την Τετάρτη 25/1/2017

Εικόνα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε χθες την απόφαση υπ.αριθμ. 151345/167/19-1-2017 σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η αριθ. 143543/2140/2016 ρυθμιστική απόφαση θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016- 2017» (ΦΕΚ 2536 Β’) και παρατείνεται η η θήρα του αγριόχοιρου (Sus scrofa) μέχρι την Τετάρτη 25/1/2017.
Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθ. 143543/2140/2016 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας « Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016- 2017» (ΦΕΚ 2536 Β¨) .
Η απόφαση για την παράταση έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για Δημοσίευση και έχει λάβει αριθμό ΚΑΔ 4144 με τον οποίο μπορείτε να την αναζητάτε στη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, επειδή πολλές περιοχές βρίσκονται καλυμμένες με χιόνι, οι κυνηγοί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sperchios.com/news/paratasi-ti…

Η Ιαματική πηγή Κουνιαβίτη σε άρθρο-αφιέρωμα στην ιστορική εφημερίδα της Λαμίας "Επαρχία"(Αρχειακό υλικο1930)

Εικόνα
ΣΠΑΝΙΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΤΟ 1930
Πηγή: Αρχείο συλλόγου "Δαφνούς" Αγ. Κων/νου
Δημοσιευτηκε απο kamena vourla today- Πολιτιστικός Σύλλογος Καμένων Βούρλων "Νεανικός Παλμός"


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ «Η ΕΠΑΡΧΙΑ»

Εικόνα
1927
Ιδρύεται στη Λαμία μια απ’ τις μακροβιώτερες εφημερίδες αυτής, η οποία, με μικρή διακοπή, θα συνεχιστεί να εκδίδεται ως το 1973. Πρόκειται για την εφημερίδα «Η Επαρχία» του Θεμιστοκλή Παπαευθυμίου, η οποία είναι μια αστείρευτη πηγή ιστορικών ειδήσεων για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της. Στις πυκνοτυπωμένες σελίδες της «βρίσκεται» ολόκληρη η περίοδος του Μεσοπολέμου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
eliaserver.elia.org.gr

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
«Μετεπαναστατικό Χρονολόγιο της Λαμίας (1833-2013)»

Εκλογές ΕΠΣ Φθιώτιδας: Επιστολή Σ. Κουτσοβέλη γιατί απέσυρε την υποψηφιότητα του

Εικόνα
Η επιστολή του κ. Σωτήρη  Κουτσοβέλη (επικεφαλής του Συνδυασμού «Ποδοσφαιρική Ανανέωση») όπου επεξηγεί για ποιούς λόγους και με ποιο σκεπτικό οδηγήθηκε στην ανάκληση της υποψηφιότητας του για τις εκλογές στην ΕΠΣ Φθιώτιδας:
Λαμία  19/1/2017 Δελτίο  Τύπου Όπως σας είναι γνωστό υπό την ηγεσία μου είχε κατατεθεί υποψηφιότητα συνδυασμού για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Σας είναι επίσης γνωστό ότι ανακλήθηκε αυτή η υποψηφιότητα πριν επικυρωθεί.
Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να αναφερθώ και στους λόγους υποβολής της υποψηφιότητας και πολύ δε περισσότερο στους λόγους ανάκλησής της, καθώς θεωρώ ότι πρέπει το σύνολο των παραγόντων να γνωρίζουν την       αλήθεια.
Από τα βασικά κίνητρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις εκλογές δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο η αγάπη μας για το Φθιωτικό ποδόσφαιρο και η εκτίμησή μας ότι μια ισχυρή Ένωση με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό θα μπορούσε να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης του Φθιωτικού ποδοσφαίρου.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο συνδυ…

ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ: Ποδηλατοπορεία κατά μήκος του Μαλιακού κόλπου! (21/1/2017)

Εικόνα
Η ανακοίνωση της ομάδας:
Σάββατο : Συνάντηση, Καμένα Βούρλα στο τουριστικό περίπτερο στην παραλία (Έναντι της εκκλησίας) στις 11:30π.μ. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, είναι: Καμένα Βούρλα – Παραλία Καινούριου – Χρυσή ακτή – λιμάνι Αγίου Σεραφείμ και επιστροφή.
Εύκολη διαδρομή Κατάλληλη για αρχάριους και παιδιάπου θα
συνοδεύονται απαραίτητα.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Άρης Νίκας Τηλ. 6978892199
2). Βάσω Καραγκιόζογλου Τηλ. 6942805474
3).Σπύρος Καββαδίας Τηλ. 6974019477

Επίσκεψη στα Καμένα Βούρλα θα πραγματοποιήσει ο Χρ. Σταϊκούρας

Εικόνα
Η σχετική ενημέρωση απο τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστο Σταϊκούρα:
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνεχίζει τις επισκέψεις του σε έδρες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την πραγματοποίηση συσκέψεων.
Σκοπός αυτών των συσκέψεων εργασίας, όπως είχε ανακοινωθεί και κατά τις προηγούμενες επισκέψεις, είναι, με τη συμμετοχή των Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, η προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων στο μέτρο του δυνατού, καθώς και η επικαιροποίηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, και μετά τις προηγούμενες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, θα ακολουθήσει η τέταρτη κατά σειρά, στο Δημαρχείο του Δήμου Καμμένων Βούρλων την προσεχή Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12.00 μ.μ.
fonografos.net

Φθιώτιδα: Σε ποιό χωριό χιονίζει επί 27 μέρες; (φωτογραφίες)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Σιμόπουλος Δημιουργήθηκε : 20 Ιανουαρίου 2017 Στο χωριό Γαρδίκι της Δυτικής Φθιώτιδας χιονίζει συνεχώς για 27 μέρες. Το χιόνι μέσα στο χωριό είναι στους 60 πόντους. Ο κεντρικός δρόμος είναι ανοιχτός, ωστόσο οι εσωτερικοί δρόμοι δεν είναι προσπελάσιμοι.
Το τηλεοπτικό συνεργείο του Star με Αργύρη Μπλόντζο και Μάκη Φαναρίτη έφτασε και μας ενημερώνει..

Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΤΑΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣΦ

Εικόνα

Ανακοίνωση Αστέρα Αγ. Σεραφείμ για τις εκλογές στην ΕΠΣΦ

Εικόνα
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ της ομάδας του Αστέρα Αγ. Σεραφείμ, όπου παίρνει θέση για τις εκλογές στην ΕΠΣ Φθιώτιδας, 5 ημέρες πριν την πραγματοποίησή τους.
Αναλυτικά:


Αγιος Σεραφείμ 16 Ιανουαρίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος έχει γίνει για την επικείμενη υποψηφιότητα του, από την 15η Δεκεμβρίου 2016, εγγεγραμμένου στη λίστα μελών της ομάδας μας κ.Κουτσοβέλη Σωτηρίου, για τη θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας και θέλοντας να αποφύγουμε την εμπλοκή του ονόματος της ομάδας μας σε κακόβουλα σενάρια, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το ΔΣ του Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ δε στηρίζει την παραπάνω υποψηφιότητα.
Εκ του Δ.Σ.


Στυλίδα: Φωτογραφίες από τον Αγιασμό των Υδάτων από τους Παλαιοημερολογίτες

Εικόνα
Θεοφάνεια σήμερα για τους Παλαιοημερολογίτες.
Δείτε φωτογραφίες από τον Αγιασμό των Υδάτων από τους Παλαιοημερολογίτες στο Λιμάνι της Στυλίδας.
Ο Στέλιος Ελαφροπάτης ,ο ένας από τους δύο γενναίους που αψήφησαν τα παγωμένα νερά, έπιασε το σταυρό


http://stilida.com

Ξεκινούν προγράμματα για 23.000 ανέργους

Εικόνα
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων.
Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία και συνεργασία με τους δήμους για να ξεκινήσουν οι εγγραφές.
Το θέμα συζητήθηκε με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί γιατί έχει καθυστερήσει η έναρξη του προγράμματος για τους 274 δήμους.
Η κ. Αντωνόπουλου υπογράμμισε ότι απαιτούνται καθαρές θέσεις εργασίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας εξακολουθεί να δημιουργεί θέσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής, και άρα το βάρος του υπουργείου πέφτει και στις δύο κατηγορίες: από τη μία να απομειώνεται η ανεργία και από την άλλη οι θέσεις πλήρους απασχόλησης να αυξάνονται.
«Σε αυτό το πλαίσιο η Κοινωφελής Εργασία ε…

Ψυχρολουσία για τους συμβασιούχους -Δεν θα μονιμοποιηθούν, λέει το ΥΠΔΑ

Εικόνα
Διαφορετική εικόνα για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων των δήμων από αυτή που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, δίνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκαλώντας ψυχρολουσία σε χιλιάδες εργαζόμενους. «Δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι», τονίζουν χαρακηριστικά, προσθέτοντας ότι “αν και η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, δυστυχως υπάρχει η μνημονιακή υποχρέωση της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο (σ.σ. 1 προς 4 το 2017 και 1 προς 3 το 2018) που δεν το επιτρέπει”. 
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την μονιμοποίηση συμβασιούχων τονίζοντας ότι «για τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αίτημα στο ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι οι δήμοι». Παραδέχονται, πάντως, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με βάση το οποίο οι πάγιε…

Δήμος Μώλου – Αγ. Κων/νου:26.950 ευρώ στις Σχολικές Έπιτροπές.Τα ποσά για τις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων της Φθιώτιδας

Εικόνα
25 εκατομμύρια σε 325 Δήμους της χώρας «μοίρασε» μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων, το Υπουργείο Εσωτερικών. Από αυτά 390.490 ευρώ προορίζονται για τους εφτά Δήμους της Φθιώτιδας προκειμένου να τα διαθέσουν στις Σχολικές τους Επιτροπές. Για το Δήμο Λαμιέων αντιστοιχεί περίπου το 53% των χρημάτων ήτοι 206.120 ευρώ. Και αναλυτικά: ΔΗΜΟΙΠΟΣΟΠΟΣΟΣΤΟΑμφίκλειας – Ελάτειας22.050,005,65%Δομοκού22.090,005,66%Λαμιέων206.120,0052,78%Λοκρών54.110,0013,86%Μακρακώμης29.360,007,52%Μώλου – Αγ. Κων/νου26.950,006,90%Στυλίδας29.810,007,63%ΣΥΝΟΛΟ390.490,00100,00% Με ευθύνη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε Δήμο, θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν με την επισήμανση οι υπεύθυνοι των ΟΤΑ να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.  enfia.gr

Ενημερωτική συνάντηση για το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων

Εικόνα
H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» διοργανώνει ενημερωτική συνάντησηγια την παρουσίαση του προβλήματος του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος, Λαμία)
 http://lamianews.gr

Η παραλια Μώλου χιονισμένη(φωτο)

Εικόνα

Λαμία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία (φωτό, βίντεο)

Εικόνα
Ο πυκνός καπνός που έβγαινε από το υπόγειο «έπνιξε» τους ενοίκους του υπογείου και του πρώτου ορόφου.
Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3:30΄ από το υπόγειο πολυκατοικίας στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στη Λαμία, όπου βρίσκονται τα ρολόγια της ΔΕΗ. Μέσα σε λίγα λεπτά ο πυκνός καπνός που έβγαινε από το υπόγειο σκόρπισε τον πανικό, όχι μόνο στους ενοίκους, αλλά και στη γειτονιά.ΠΗΓΗ: lamiareport.gr


«Άκουσα κάποιες εκρήξεις και όταν βγήκα είδα τη φωτιά. Πήρα τα πράγματά μου γρήγορα και έτρεξα να φύγω. Στις σκάλες πνίγηκα από τον καπνό. Έπεσα και ανέβηκα μπουσουλώντας», είπε στο LamiaReport ένας νεαρός φοιτητής που έμενε σε γκαρσονιέρα του υπογείου.
Επίσης οι καπνοί «έπνιξαν» και το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, όπου μέσα υπήρχε μια οικογένεια. Οι άνθρωποι βγήκαν στο μπαλκόνι για να μπορέσουν να αναπνεύσουν, ενώ οι πυροσβέστες ήταν έτοιμοι να τους κατεβάσουν με το καλάθι, αλλά δεν χρειάστηκε.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Λαμίας και από την 7η ΕΜΑΚ, κ…