Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 25, 2016

'Ετσι υποδέχτηκαν τον Αποστόλου στη Λαμία (φωτογραφίες)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τσατζαλή Στη Λαμία βρίσκεται ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Οι αγρότες της ΠΑΣΥ του είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή με πανό και Στη Λαμία βρίσκεται ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Οι αγρότες της ΠΑΣΥ του είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή με πανό και συνθήματα.
Αφού πήραν και το λόγο στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου, αποχώρησαν. Έτσι ο υπουργός μιλάει σε μία άδεια αίθουσα, παρουσία βουλευτών και φορέων.
Έκραξαν τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και... από LAMIASTARGR

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ήταν ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με έδρα τη Λαμία. Ιδρύθηκε το 2003 και καταργήθηκε το 2013.

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ιδρύθηκε το 2003 με έδρα την πόλη της Λαμίας. Το πρώτο Τμήμα του Πανεπιστημίου που λειτούργησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 ήταν το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική με έδρα την πόλη της Λαμίας . Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος λειτούργησε το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης με έδρα την πόλη της Λιβαδειάς.
Σχολές και Τμήματα Στο πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας λειτουργούσαν οι παρακάτω Σχολές με τα αντίστοιχα τμήματα:
Σχολή Εφαρμοσμένων ΕπιστημώνΤμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Λαμία)Σχολή Οικονομίας και ΔιοίκησηςΤμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης (Λιβαδειά)Πηγή: https://el.wikipedia.org

Προσλήψεις 304 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Εικόνα
Προσλήψεις 43 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 43 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Προσλήψεις 261  εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ενιαίου Τύπου Δημοτικό Σχολείο» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 261 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω Πράξης ΕΣΠΑ.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευ…

Ίδρυμα Fulbright: 22η Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων

Εικόνα
Το ίδρυμα Fullbright παρουσιάζει την «22η Ετήσια Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων» στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα) τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 από τις 4:00 έως τις 8:00 μμ με σκοπό να ενημερώσει όσους ενδιαφέρονται για τα αμερικανικά πανεπιστήμια.
Εκπρόσωποι και απόφοιτοι από πανεπιστήμια των Η.Π.Α. θα παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών τους,  ενώ, στo πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρουσιάσεις:
5:00 μμ – Προπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ
Applying to Competitive US Universities and Colleges: Harvard University
Janet Irons, Senior Admissions Officer (η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά)
6:00 μμ – Μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ
Selecting and applying to Graduate Schools in the US
Eve Geroulis, Senior Lecturer, Director MSIMC Program, Loyola University Chicago (η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά)
6:45 μμ – Υποτροφίες Fulbright
Ελς Σιάκος Χάναπε, Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος Υποτροφιών
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθ…

10+1 επιδόματα για ανέργους και εργαζόμενους

Εικόνα
Oι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το επίδομα ανεργίας ενώ υπάρχουν πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.
Εδικά για τις μητέρες, πέραν του βασικού μισθού των 586 ευρώ το μήνα που μπορούν να παίρνουν απ τον ΟΑΕΔ με την άδεια μητρότητας για 6 μήνες, υπάρχει και μια συμπληρωματική παροχή που καλύπτει τη διαφορά μισθού και επιδότησης ΙΚΑ λόγω τοκετού.
1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας) Α. Μισθωτοί. Απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.
Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αυτοπροσώπως εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσής του στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του (ή εναλλακτικά στον ΟΑΕΔ που ανήκει με βάση την τελευταία…

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ

Εικόνα
Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτικού επιδόματος στέγασης, σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν θα υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, καθώς το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την δήλωση περί «αλλαγής της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων».
Αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα 2016 ύψους 1.000 ευρώ των φοιτητών δύνανται να κατατεθούν μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2016 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει πολλά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στις περιπτώσεις όπου δικαιούχος του φοιτητικού επιδόματος είναι ο ίδιος ο φοιτητής, αρμόδια είναι η ΥΔΕ του νομού, στον οποίο εδρεύει το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2016
Ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος…

Φρούτα, κομπόστες και σταφίδες δωρεάν στα σχολεία

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ Υπογράφηκε σήμερα (30/9) η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, τον Υπ. Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον Αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη και τον Αν. Υπ. Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, για την υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών οδηγιών. Η εφαρμογή του προγράμματος στοχεύει στη διαρκή αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ,ιδίως τη διασφάλιση των αγορών στο παρόν και το μέλλον. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά το σχολικό έτος 2016-2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητάς τους, είναι τα εξής: Μήλα Πορτοκάλια Αγγουράκια Κομπόστα ροδάκινο σε ατομική …

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο ποδόσφαιρο

Εικόνα
Από την ΕΠΣΦ ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητών που ορίστηκαν για την 4η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας καθώς και για την 3η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας στο ποδόσφαιρο για το Σαββατοκύριακο 24-25/09/2016. Αναλυτικά:
αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας
Σάββατο   1-10-2016 ΩΡΑ: 16:30
Αγώνας:              ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΛΑΠΟΔΙ                     ΓΗΠ ΡΟΔΙΤΣΑΣ
Διαιτητής:           ΛΑΘΥΡΗΣ
Βοηθοί:         ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αγώνας:              ΟΜΒΡΟΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ   
Διαιτητής:           ΚΟΥΡΕΜΑΔΑΣ
Βοηθοί:         ΚΑΛΥΒΑΣ- ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ
Αγώνας:              ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ –ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής:           ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βοηθοί:         ΔΑΟΥΚΛΙΩΤΗΣ-ΖΙΩΓΑΣ
Αγώνας:              ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ- ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής:           ΤΣΑΒΟΣ
Βοηθοί:         ΚΟΜΗΤΗΣ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αγώνας:              ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ    
Διαιτητής:           ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί:         ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ -ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας:              ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΓΗΠ ΕΠΣΦ
Διαιτη…

Αιμοδοσία στο Καινούργιο την Κυριακή 2-10-2016

Εικόνα
ΤΡΑΠΕΖΑ  ΑΙΜΑΤΟΣ  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


 Η  Τράπεζα  αίματος  του  Καινούργιου  διοργανώνει  την  Κυριακή  02 –10 – 2016
μία  ακόμα  αιμοδοσία .  Η  αιμοληψία  θα  πραγματοποιηθεί  στο  χώρο  του  Δημοτικού
Σχολείου  Καινούργιου  από  τις  10.00   μέχρι  τις  13.00.
   Μην    ξεχνάτε   ότι   δίνοντας  αίμα :
   Προσφέρετε   ζωή   στους   συνανθρώπους  μας
   Δεν   κινδυνεύετε   σε  καμιά   περίπτωση
   Αποκτάτε  ταυτότητα   αιμοδότη
   Μπορεί  ο   καθένας  μας  να  χρειαστεί  αίμα
     Ας   αφιερώσουμε  όλοι  5   λεπτά  από τη  ζωή  μας   για  να  σώσουμε  ζωές !

                                                                                      Η   ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σχετικά με το 33ο Ράλλυ Φθιώτιδας: Αδιαφορία για την αποκατάσταση των φθορών στους δρόμους στο Όρος Καλλίδρομο και στην Ειδική Διαδρομή «Ελευθεροχώρι»

Εικόνα
ΤΡΙΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: (25-26/6_25- 26/9)
Σχετικά με το 33ο Ράλλυ Φθιώτιδος:
 Οι αγωνιζόμενοι καλώς χάραξαν την αγωνιστική γραμμή …..
 Οι οργανωτές απαξιούν να σβήσουν τα επικίνδυνα αυτά ίχνη….
 Το Βρόχινο νερό τους ευχαριστεί ….»κυλά εύκολα μέσα στο αυλάκι»
Έλεος αδιαφορία και για τα αυτονόητα !!
Μ.Λ

Πρώτη της Μπέτυ Μπαζιάνα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Το πρώτο της μάθημα θα κάνει σήμερα στους φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία η σύντροφος του Πρωθυπουργού.... Η Μπέτυ Μπαζιάνα έφτασε στο Πανεπιστήμιο ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει το μάθημά της, στις 8:45. Η κ. Μπαζιάνα επέλεξε την πλαϊνή είσοδο του Πανεπιστημίου και όχι την κεντρική, που οδηγεί κατευθείαν στο Τμήμα που Πληροφορικής που διδάσκει. Εκεί την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Σταμούλης μαζί με άλλους συναδέλφους της. Δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις και πήγε κατευθείαν στην αίθουσα όπου περίμενε τους φοιτητές που τα επόμενα λεπτά άρχισαν να έρχονται. Η κ. Μπαζιάνα θα διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία, για ένα 3ωρο την εβδομάδα. «Χαρήκαμε πολύ που ήρθε, θεωρούμε ότι είναι πολύ καλή επιστήμονας με βάση το βιογραφικό που είδα» δήλωσε στο LamiaReport ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Γιώργος Σταμούλης.Δείτε το βίντεο: :

Ένταξη του Οικοδοµικού Συνεταιρισµού Οικονοµικών Υπαλλήλων του Κράτους «Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ» στο ∆ήµο Μώλο Αγίου Κων/νου

Εικόνα
Αριθµός Απόφασης:14/182/2016
Εισήγηση του ∆ηµοτικού Συµβούλου Μακρυνίτσα ∆ηµήτριους: «Ο Οικοδοµικός Συνεταιρισµός Οικονοµικών Υπαλλήλων του Κράτους «Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ», βρίσκεται εντός των ορίων του ∆ήµου, ιδρύθηκε ως νόµιµος οικισµός το 1968, διαθέτει εγκεκριµένο σχέδιο, έχει διαλυθεί µε δικαστική απόφαση στις 19/12/2014 και στο ∆ήµο παραχώρησε όλα τα ακίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του, όπως δρόµους, κοινοχρήστους χώρους (πλατείες, παιδικές χαρές, εκτάσεις σχολείων) και τα δίκτυα υποδοµών του µε πράξη παραχώρησης της 18/10/2015. Ακόµη παραχώρησε στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου οποιαδήποτε απαίτησή του προς τρίτο ή µη. Ο ∆ήµος συλλέγει τα απορρίµµατα των οικιστών εδώ και δεκαετίες µε επιβολή αντίστοιχου τέλους µέσω του λογαριασµού της ∆ΕΗ, όπως επίσης φροντίζει για τον φωτισµό των κοινοχρήστων χώρων. Ο οικισµός είναι πλέον αναπόσπαστο τµήµα του ∆ήµου µας, αποτελεί έναν ενεργό οικισµό µε πάνω από 120 κατοικίες και γύρω στις 300 ιδιοκτησίες, µε θετικά αποτελέσµατα για το ∆ήµο µας και δηµογρα…

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος, εφοπλιστής Γ. Καραγιώργης

Εικόνα
Γιατί συνελήφθη ο «περιφερειακός» καναλάρχης και εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης Κρατείται φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο έπειτα από διεθνές ένταλμα των ολλανδικών αρχών, κατηγορούμενος για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση - Ποια είναι η ιστορία του Με κατηγορίες για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση συνελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου στη Γλυφάδα ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης περιφερειακών σταθμών Γιάννης Καραγιώργης και κρατείται φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο κ. Καραγιώργης είναι ιδιοκτήτης του ομίλου περιφερειακών καναλιών ΗellasΝet, που αποτελείται από 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία). Ο 66χρονος επι…