Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 20, 2014
Εικόνα
Ολοι οι Λαμιώτες πρέπει να βοηθήσουμε: Δυο παιδάκια πρέπει να γιατρευτούν (4 ψήφοι) Με τη βοήθεια όλων μας ίσως τα δύο παιδιά από τη Λαμία, καταφέρουν να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής τους
Δύο αδελφάκια, ο Βασίλης 10 ετών και ο Δημήτρης 8 ετών που πάσχουν από Μυική Δυστροφία, -σύνδρομο τύπου Duchenne- πρέπει να φύγουν τον Ιούλιο για το νοσοκομείο PitieSalpetriere στο Παρίσι,
το μόνο ιατρικό κέντρο στην Ευρώπη που δέχεται να συμμετάσχουν στην εξελιγμένη φάση δοκιμών που διεξάγει , ώστε να σταματήσει η προοδευτική καταστροφή των μυϊκών ινών στον οργανισμό τους.
οποιαδήποτε βοήθεια - συνδρομή θα είναι χρήσιμη για την οικογένεια των παιδιών μιας και τα έξοδα είναι πάρα πολλά
Αρ.Λογ. Εθνική Τράπεζα :
080/480987-46 με την υποχρεωτική αναγραφή αιτιολογίας οικ. Κωστή –με την έγκριση του MDA σωματείο υποστ. Ατόμων με νευρομυικές παθήσεις.

Ευχόμαστε ότι καλύτερο στα δύο αγοράκια
Εικόνα
Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑEΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


BHMA THΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ESPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΤΟ ΧΩΝΙ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΑΡΘΡΟΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣKAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014, 19:35
Εικόνα
Δες πόσο είναι το ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ!!

Η απόφαση υπεγράφη ήδη από την αρμόδια γ.γ δημοσίων εσόδων και ενεργοποιείται μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Κάθε Έλληνας φορολογούμενος, οφείλει να δηλώσει έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό στην εφορία και στο σύστημα Taxisκαθώς μόνον έτσι θα μπορεί να προστατέψει τον μισθό του, την σύνταξή του ή το επίδομά του από την κατάσχεση. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης Η δήλωση των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ η εφαρμογή θα τεθεί στις διάθεση των πολιτών από τις 29 Ιουλίου. Θα υπάρξουν δύο στάδια: το μεταβατικό και το μόνιμο. Κατά το μεταβατικό στάδιο, ο καταθέτης που θα γνωστοποιεί τον τραπεζικό του λογαριασμό, θα μπορεί να εκτυπώσει μια βεβαίωση από το Taxis την οποία και θα προσκομίζει στην τράπεζα προκειμένου να αποφύγει την κατάσχεση. Με το μόνιμο σύστημα, δεν θα υπάρχει βεβαίωση και η συναλλαγή θα γίνεται ηλεκτρονικά. Το ηλεκτρονικό σύστημα, που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι-καταθέτες, θα έχ…
Εικόνα
Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο Σπερχειό! Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο Σπερχειό!  Θλιβερή ήταν η εικόνα που συναντήσαμε κατά την επίσκεψή μας στο τελευταίο τμήμα του Σπερχειού, στα πλαίσια του Οδοιπορικού στο Σπερχειό: «από τις πηγές στις εκβολές». Συγκεκριμένα με μεγάλη μας έκπληξη, δύο περίπου χιλιόμετρα πριν τις εκβολές του ποταμού, πριν τα όρια της «πράσινης ζώνης» του Δέλτα, είδαμε πολλά ψάρια νεκρά, σε μέγεθος περίπου 20 εκατοστών και μεγαλύτερα. Μερικά ήταν σε μερική αποσύνθεση και μύριζαν, που σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν είναι πολύ πρόσφατο.  Γεγονός είναι ότι τα νερά του ποταμού δέχονται μεγάλο ρυπαντικό φορτίο σε όλο το μήκος του, κυρίως όμως από τον παραπόταμο Ασωπό, που συναντάει το Σπερχειό κοντά στο μνημείο του Διάκου. Μετά δε τη γέφυρα της Αλαμάνας το νερό είναι κατάμαυρο, με φυσαλίδες. Αγρότες που συναντήσαμε μας είπαν ότι το φαινόμενο ξεκίνησε πριν μια βδομάδα περίπου, το νερό είναι έντονα ρυπασμένο και ότι στο παρελθόν είχαν προβλήματα με την άρδευση κα…
Εικόνα
Γάλα γαϊδούρας Nιγρίτας - Πιο ακριβό και από την σαμπάνια

Κοστίζει περισσότερο από μια γαλλική σαμπάνια, είναι ευεργετικό όπως το μητρικό γάλα και υπόσχεται μεγάλα κέρδη σε όσους επενδύουν σ' αυτό. Ο λόγος για το γάλα γαϊδούρας, του πιο παρεξηγημένου και συνάμα του πιο υπομονετικού και ταπεινού ζώου στη γη.

Κανένας δεν θα πίστευε ότι το παραμελημένο αυτό ζώο που εμφανίστηκε 3.000 χρόνια π.Χ., στην Αφρική, σήμερα θα ήταν... πηγή πλούτου για όσους το εκτρέφουν. Μία τέτοια μονάδα βρίσκεται στην περιοχή «Χατζήδικα» της Νιγρίτας όπου ο κτηνοτρόφος Διογένης Παπλιάκα εκτρέφει περίπου τριακόσια γαϊδουράκια, εκ των οποίων τα 200 είναι θηλυκά.

«Ισως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φάρμα γαϊδουριών στην Ελλάδα» θα πει με υπερηφάνεια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπλιάκας, ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις του στα παιδικά του χρόνια, όταν μόλις δέκα ετών τότε, είχε στην κατοχή του τα δύο πρώτα γαϊδουράκια.

«Τα αγαπούσα πολύ από μικρός, ήταν η συντροφιά μου όταν δούλευα στα χωράφια και στα ζώα του πα…
Εικόνα
Είσαι επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο και αμφισβητείς φόρους και πρόστιμα; Δες τη διαδικασία «διόρθωσης» Αυτή είναι η διαδικασία «διόρθωσης» των φόρων
Στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών θα πρέπει να προσφύγουν όσοι φορολογούμενοι αμφισβητούν φόρους και πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια, εάν προηγουμένως δεν έχει εξαντληθεί η διαδικασία της ενδικοφανούς προσφυγής, η οποία καταλήγει στην έκδοση νέας πράξης από την αρμόδια υπηρεσία που την εξετάζει. Ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, εάν αμφισβητεί τη νέα αυτή πράξη.
Προϋπόθεση, για να ασκηθεί η ενδικοφανής προσφυγή, είναι να έχει ήδη καταβληθεί το 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης, εκτός αν υποβληθεί αίτημα αναστολής της καταβολής του και γίνει αποδεκτό. Το αίτημα υποβάλλεται ταυτόχρονα με την εν…
Εικόνα
Από ιδιοκτήτης ενοικιαστής –Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα δάνεια Οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται. Τα ακίνητα αρχίζουν και βγαίνουν στο σφυρί. Αγοραστές μέσω των πλειστηριασμών είναι κυρίως οι τράπεζες καθώς ουδείς άλλος διαθέτει ρευστότητα αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι τράπεζες απευθύνονται στους δανειολήπτες που μόλις έχουν χάσει τον σπίτι τους και τους προτείνουν να συνεχίσουν να ζουν σε αυτό πληρώνοντας ενοίκιο. Το κράτος παρεμβαίνει σε περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει ελάχιστο εισόδημα το οποίο δεν του επιτρέπει να πληρώσει ούτε το ενοίκιο και επιδοτεί.


Καθώς το ένα μετά το άλλο, τα κομμάτια του παζλ όσον αφορά στο πώς θα αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια μπαίνει στη θέση του, πλέον η εικόνα που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο τείνει να γίνει μια ασφαλής πρόβλεψη για αυτό που έρχεται. Ένα ακόμη πολύ μεγάλο κομμάτι του παζλ προστέθηκε σήμερα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στα ΝΕΑ. Τι είπε ο υπουργός στην εφημερίδα; «Πρέπε…
Εικόνα
ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση τέλος για δεκάδες παρωχημένες εξετάσεις

Στην απενεργοποίηση από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συγκεκριμένων κωδικών εξετάσεων που αφορούν τουλάχιστον οκτώ ειδικότητες, προχώρησε οΕΟΠΥΥ, με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.
Ειδικότερα, ο οργανισμός «έβγαλε» από το σύστημα κωδικούς εξετάσεων, για τις οποίες έχει παρατηρηθεί ότι υπήρχαν συχνά διπλές καταχωρήσεις της ίδιας εξέτασης. Επίσης κάποιες περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις, άλλες είναι παρωχημένες και δεν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ιατρική πράξη, ενώ αρκετές περιλαμβάνονται στην ιατρική επίσκεψη και δεν τιμολογούνται μεμονωμένα.
Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ στηρίχθηκε στο πόρισμα πενταμελούς επιτροπής, που συστάθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων- Κυτταρολόγων- Παθολογοανατόμων.
Παρατηρήσεις και προτάσεις έγιναν και από επιστημονικές εταιρε…
Εικόνα
Ορθοπεταλιές με κοινόχρηστα ποδήλατα


Το σύστημα λειτουργεί σε Μαρούσι, Ναύπλιο, Αίγιο, Μαραθώνα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Αρχαία Ολυμπία, Ακτιο-Βόνιτσα και από σήμερα και στο Κιάτο.
Συνολικά εννέα δήμοι διαθέτουν από σήμερα το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών να κάνουν ορθοπεταλιές νοικιάζοντας, πρακτικά, ένα ποδήλατο έναντι συμβολικού αντιτίμου. Σήμερα ξεκινά τη λειτουργία του το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στον ένατο δήμο της χώρας, στον δήμο Σικυωνίων στο Κιάτο. Οι ποδηλάτες θα μπορούν να νοικιάζουν τα ποδήλατα στους σταθμούς που βρίσκονται στον προαστιακό, στον Πεζόδρομο Κλεισθένους, στο Κάτω Διμηνιό και στην πλατεία Λυσίππου. Η εγγραφή είναι εφικτή από το κιόσκι του Σταθμού στον προαστιακό και από το kiato.cyclopolis.gr, αρκεί ο χρήστης να διαθέτει τραπεζική (χρεωστική ή πιστωτική) κάρτα. Οι χρήστες θα παραλαμβάνουν και θα επιστρέφουν τα ποδήλατά τους από τους παραπάνω σταθμούς. Ηδη το σύστημα λειτουρ…
Εικόνα
20 απλοί κανόνες επικοινωνίας με τα παιδιά μας
Από: Ελένη Χαδιαράκου Η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για να μεγαλώσουμε παιδιά υπεύθυνα και συναισθηματικά ώριμα. 1. Ερμηνεύστε τις συμπεριφορές τους. Πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πώς να πουν αυτό που θέλουν ή αυτό που τα ενοχλεί με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε συμπεριφορές μη αποδεκτές, όπως γκρίνια, επιθετικότητα και αντιδραστικότητα. Εμείς είμαστε που θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να αντιδράσουμε συνειδητοποιημένα. Οι παρορμητικές αντιδράσεις και οι απαντήσεις χωρίς σκέψη συχνά χειροτερεύουν τις αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών.
2.  Ακούστε τα. Κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία που έχει να σας πει είναι σημαντική. Κλείστε την τηλεόραση, αφήστε στην άκρη την εφημερίδα και αποφύγετε να απαντήσετε στο τηλέφωνο, όταν θέλει να συζητήσει μαζί σας ή έχει κάτι σημαντικό (για το ίδιο) να σας πει.
3. Κατεβείτε στο ύψος τους. Όταν το παιδί σας μιλάει, γονατίστε στο ύψος των ματιών του και ακούστε το προσεκτικά.
4.  Μην λειτουρ…
Εικόνα
20 απλοί κανόνες επικοινωνίας με τα παιδιά μας
Από: Ελένη Χαδιαράκου Η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για να μεγαλώσουμε παιδιά υπεύθυνα και συναισθηματικά ώριμα. 1. Ερμηνεύστε τις συμπεριφορές τους. Πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πώς να πουν αυτό που θέλουν ή αυτό που τα ενοχλεί με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε συμπεριφορές μη αποδεκτές, όπως γκρίνια, επιθετικότητα και αντιδραστικότητα. Εμείς είμαστε που θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να αντιδράσουμε συνειδητοποιημένα. Οι παρορμητικές αντιδράσεις και οι απαντήσεις χωρίς σκέψη συχνά χειροτερεύουν τις αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών.
2.  Ακούστε τα. Κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία που έχει να σας πει είναι σημαντική. Κλείστε την τηλεόραση, αφήστε στην άκρη την εφημερίδα και αποφύγετε να απαντήσετε στο τηλέφωνο, όταν θέλει να συζητήσει μαζί σας ή έχει κάτι σημαντικό (για το ίδιο) να σας πει.
3. Κατεβείτε στο ύψος τους. Όταν το παιδί σας μιλάει, γονατίστε στο ύψος των ματιών του και ακούστε το προσεκτικά.
4.  Μην λειτουρ…