Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 5, 2017

Πότε πληρώνονται οι μισθοί-συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 --ΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΝΑΤ- ΕΚΑΣ- ΟΑΕΔ-Οικογενειακό επίδομα Α21 ΟΓΑ - Κάρτα Αλληλεγγύης –Δώρο Πάσχα

Εικόνα
κάντε κλικ ....>>> ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 2015-2016 & πολυτεκνικών-προνοιακών


Πότε πληρώνονται οι μισθοί-συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στις 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ημέρα Πέμπτη
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στις 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στις 3ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ημέρα Δεύτέρα
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στις 3ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ημέρα Δεύτέρα
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στις 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ημέρα Πέμπτη

Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017 στις 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ημέρα Πέμπτη

Επικουρικές Συντάξεις(ΕΤΕΑ) ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – Πληρωμή στις 
4 Απριλίου 2017 ημέρα ΤρίτηΤο ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στις 
4 Απριλίου 2017 ημέρα Τρίτη

Οι συντάξεις προπληρώνονται, δηλαδή με την πληρωμή καταβάλλεται η σύνταξη του επόμενου μήνα.
Το Δημόσιο καταβάλλει τις…

Εξελέγη νέο ΔΣ στον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Λαμίας

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Λαμίας, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα εξελέγησαν: Γρίβα ΄Εφη Ζιώγα Ηλιάννα Καψιώτης Αποστόλης Κουτσούμπα Γωγώ Μητσικώστα Ρίτα Μπαρτσιώκα Αγγέλα Πετροπούλου ΄Εφη Αναπληρωματικά μέλη: Αλπογιάννη Μαρία Γιαννέλη Βίκυ Πετρίκη Βασιλική ***  Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. θα γίνει την επόμενη Τετάρτη15 Μάρτη.

Αυτό κι αν είναι είδηση! Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού η Στερεά Ελλάδα… ΝΤΡΟΠΗ ! Ας αντιδράσουμε όλοι !

Εικόνα
Αυτό κι αν είναι είδηση! Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού η Στερεά Ελλάδα… ΝΤΡΟΠΗ ! Ας αντιδράσουμε όλοι ! Προωθείστε το παντού!!
Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την Περιφέρεια Στερεάς:
«Με αντικείμενο την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού μέσω πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Μπακογιάννης ανακοίνωσε την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» που αφορά σε κυνηγούς από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα για το ψάρεμα, την ορειβασία, την πεζοπορία και τον αγροτουρισμό, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση της οικονομίας και του τουρισμού.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Στερεάς Ελλάδας καθώς και οι τρόποι με τους οπ…

Μπακογιάννης:Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού η Στερεά Ελλάδα

Εικόνα
Με αντικείμενο την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού μέσω πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων. 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Μπακογιάννης ανακοίνωσε την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» που αφορά σε κυνηγούς από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα για το ψάρεμα, την ορειβασία, την πεζοπορία και τον αγροτουρισμό, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση της οικονομίας και του τουρισμού. 
 Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Στερεάς Ελλάδας καθώς και οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί να συνδράμει στην επίλυσή τους.   Μετά την συνάντηση, ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: 
«Στη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν 32 Κυνηγετικοί Σύλλογοι, σ…

Πέθανε ο συμπατριώτης μας πρώην αρχηγός της Π.Υ.Ανδρέας Κόης!

Εικόνα
Το Πυροσβεστικό Σώμα πενθεί το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς έφυγε από τη ζωή ένα από τα αγαπημένα παιδιά του, ο πρώην αρχηγός, Ανδρέας Κόης.


Ο Ανδρέας Κόης άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Είχε καταγωγή από τον Μώλο Φθιώτιδας, ενώ είχε υπηρετήσει και ως επικεφαλης της Π.Υ, στην Στερεά Ελλάδα.
Ο θάνατος του πρώην αρχηγού του Π.Σ., έχει προκαλέσει θλίψη στους αξιωματικούς και απλούς πυροσβέστες, καθώς σε όλη του την καριέρα ήταν πάντα κοντά τους, με το χαμόγελο, στην πρώτη γραμμή, μάχιμος μέχρι το τέλος, ενώ διακρινόταν για τον ακέραιο χαρακτήρα του και την εντιμότητά του.
Η νεκρώσιμος ακολουθία του εκλιπόντος, θα πραγματοποιηθεί αύριο 10/03/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:30, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.

Διαβάστε την συλλυπητήρια ανακοίνωση των Πυροσβεστών της Ένωσης Στερεάς Ελλάδας:
«Το Δ.Σ. της ΕΥΠΣ Στερεάς …

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητες τους στο Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου(επίσημη ανακοίνωση)

Εικόνα
Τετ, 08/03/2017 - 10:30 Α π ό φ α σ η
Ο Δήμαρχος Μώλου Αγίου Κων/νου
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄ 87),  αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων  και την αναπλήρωση του ΔημάρχουΤην υπ’ αριθμ. 15150/15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι   και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως  ισχύειΤις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου  3 Ν. 4051/2012 (Α΄ 40), αναφορικά  με τον ορισμό  αντιδημάρχων οι  οποίοι δε θα λαμβάνουν  αντιμισθίαΤο γεγονός  ότι ο Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου, εμπίπτει στις διατάξεις  του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και επομένως  μπορούν να ορισθούν  τέσσερις (4) Αντιδήμαρχοι.Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών  του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου (ΦΕΚ  Β 2488/4-11-2011).Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
1. Ορίζει τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους  της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Μώλου …

Πανελλήνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού

Εικόνα
Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ - Διόφαντος διοργανώνει πανελλήνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού με τίτλο Το χαρτί του μέλλοντός μας. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιβλίου και χαρτιού αφορά κυρίως σε σχολικά βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και χρησιμοποιημένο χαρτί φωτοτυπικού. Η οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση του χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα, εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη (αντιμετώπιση της ρύπανσης και εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας), αποτελεί και ένα συλλογικό εγχείρημα, το οποίο θα ενισχύσει τους δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και θα δημιουργήσει ανταποδοτικά οφέλη για κάθε σχολείο που θα συμμετέχει.
Μείζων στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση και υιοθέτηση από τους μαθητές θετικών στάσεων και συμπεριφορών στα ζητήματα εξοικονόμησης υλικών και ενέργειας στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Οι μαθητές…

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τα ποσά, οι δικαιούχοι, η διάρκεια, η διακοπή καταβολής

Εικόνα
Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το Κ.Ε.Α. είναι στην ουσία μία σύμβαση μεταξύ του Κράτους και του πολίτη, επομένως αντανακλά μια πιο ενεργή προσέγγιση της κοινωνικής πρόνοιας από τη μεριά του Κράτους, αλλά και των πολιτών.

Το πρόγραμμα συνδυάζει τρεις πυλώνες:

– Εισοδηματική ενίσχυση: Η παροχή χρηματικής ενίσχυσης στο ωφελούμενο νοικοκυριό.

– Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης: Οι δικαιούχοι, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες τους, θα διασυνδέονται με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια ένταξης έκαστου προγράμματος. –

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παροχές αυτές δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του ωφελούμενου νοικοκυριού.

Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν, ενδεικτικά,

– Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων.

– Παραπομπή και έ…

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους

Εικόνα
Η α' δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για το 2017, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου (πιθανόν από 27/3 έως 5/4), χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία.
Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η καταβολή τους να γίνει πριν το Πάσχα (16 Απριλίου), ώστε να «πιάσει τόπο» το βοήθημα. Την α' δόση από τα επιδόματα θα λάβουν όλοι οι ως τώρα δικαιούχοι ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την υποβολή του νέου εντύπου Α21 μέσω του TAXISnet.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση του ΟΓΑ.

ΕΦΚΑ: Οι εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών πλην Ε.Τ.Α.Α. – Ο.Α.Ε.Ε (εγκύκλιος)

Εικόνα
Εγκύκλιο εξέδωσε ο Ε.Φ.Κ.Α, που αφορά τις διατάξεις των άρθρων 39 και 41 του Ν.4387/2016, με τις οποίες «θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών για Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους που έως την έναρξη ισχύος του νόμου υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, με τις διατάξεις της παρ.18 του άρθρ. 39 όπως ισχύουν, επεκτείνεται η εφαρμογή των προαναφερόμενων διατάξεων για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του Νόμου, υπάγονταν στην ασφάλιση άλλων ΦΚΑ, πλην ΕΤΑΑ – ΟΑΕΕ.

Για το λόγο αυτό εκδόθηκε η αριθμ. Φ11321/59554/2170/22.12.2016 Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΚΑΑ με την οποία προσδιορίζεται το πεδίο εφαρμογής και οι ασφαλιστικές εισφορές των προσώπων αυτών.
ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες – Αυτοαπασχολούμενοι που, πριν την έναρξη ισχύος του Ν.4387/2016 υπάγονταν στην ασφάλιση ΦΚΑ πλην ΕΤΑΑ – ΟΑΕΕ, ενδεικτικά νοούνται:

A. Πρόσωπα ασφαλιζόμενα έως …