Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 7, 2014
Εικόνα
Το πρόγραμμα εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2014 Το πρόγραμμα εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2014 Απο το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εξετάσεων για τη λήψη του ΚΠΓ Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2014.
Εικόνα
Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΔΕΔΔΗΕ Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΔΕΔΔΗΕ Εκδόθηκε η 3Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 540 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).
Εικόνα
Στο Taxisnet ανεβαίνουν σταδιακά οι νέες ταυτότητες οφειλής του ΕΝΦΙΑ Στο Taxisnet ανεβαίνουν σταδιακά οι νέες ταυτότητες οφειλής του ΕΝΦΙΑ Από χθες το βράδυ η ΓΓΠΣ έχει ξεκινήσει να ανεβάζει σταδιακά τα νέα εκκαθαριστικά όχι όμως με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ αφού αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα αλλά με τις νέες δόσεις και τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής . Έτσι όσοι δεν αναμένουν τυχόν εκπτώσεις ή δεν ανήκουν στους 4.000 περίπου οικισμούς που θα γίνει αλλαγή στο ύψος του φόρου μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν την α δόση
Εικόνα
Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις για ΥΚΩ οι προνοιακοί φορείς των δήμων που παρέχουν κοινωνικό έργο
Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι προνοιακοί φορείς των δήμων, της εκκλησίας, κλπ, που παρέχουν κοινωνικό έργο, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Πρόκειται για τις χρεώσεις που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος με τις οποίες καλύπτεται το κόστος για την ηλεκτροδότηση των νησιών και για τα χαμηλά τιμολόγια ρεύματος που ισχύουν για πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο- ΚΟΤ).
Σημειώνεται ότι οι πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του ΚΟΤ απαλλάσσονταν ήδη από τις χρεώσεις ΥΚΩ. Με την τροπολογία η απαλλαγή επεκτείνεται στους προνοιακούς φορείς, για τετραμηνιαία κατανάλωση έως 10.000 κιλοβατώρες.
Οι φορείς αυτοί είναι:
- Εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης.
- Πιστοποιημένοι φορείς του ιδιωτικού τομέα μη κερ…
Εικόνα
Πορεία τιμής Λεωνίδα Τρόπαιο 2014 για 4η συνεχόμενη χρονιά
Η μάχη των Θερμοπυλών είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της πολιτισμικής και πολεμικής μας ιστορίας, το οποίο συνέβαλε στη φήμη που απολαμβάνει η Αρχαία Ελλάδα παγκοσμίως. Η μη απόδοση τιμής από τους νεοέλληνες στο Λεωνίδα και τους συμπολεμιστές του αποτελεί προσβολή για το μέγεθος του ιστορικού γεγονότος και την ηθική του διάσταση, τονίζει η οργανωτική επιτροπή της πορείας που οργανώνεται και φέτος στην Ανοπαία Ατραπό. Προς ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος και με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων που θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα της ανθρωπότητας στην ελευθερία οργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Πορεία τιμής με την επωνυμία ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2014 την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου επί της διαδρομής της Ανοπαίας ατραπού Η διαδρομή έχει μήκος 23 χιλιόμετρα περίπου· ξεκινάει από υψόμετρο 837μ., ανεβαίνει στα 1117μ. και εκείθεν κατεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας.  Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδρομής …
Εικόνα
ΚΩΝ. Ι. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


Αθήνα, 12/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ερώτηση με θέμα την υλοποίηση και τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής γάλακτος και του προγράμματος προώθησης φρούτων στα σχολεία κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Φθιώτιδας κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος.
Με τη συνυπογραφή της ερώτησης, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος ζητά από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας κ.κ. Γιώργο Καρασμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο αντίστοιχα, να πληροφορηθεί άμεσα «για την πορεία αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού κονδυλίου που έχει εγκρίνει η ΕΕ και αφορά την προώθηση κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία». Επιπλέον, στην ερώτηση τονίζεται ότι μέχρι το 2011 η αξιοποίηση των κονδυλίων από την χώρα μας ήταν μηδαμινή, ενώ το 2013 η Ελλάδα δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα «Γάλα στα σχολεία».

Τέλος, ο βουλευτής Φθιώτιδας καθιστά σαφές, ότι είναι επιτακτική η απορρόφηση οποιουδ…
Εικόνα
Νέα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου Όλα τα προγράμματα αναλυτικά
Ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου ανακοίνωσε  την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2014-2015. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 25 ή 50 ωρών παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Μώλου-Αγ.Κων/νου, άνω των 18 ετών ενώ αναλυτικά τα προγράμματα παρατίθενται στο παράρτημα της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα με σειρά προτεραιότητας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται απαραίτητα με προσκόμιση φωτοτυπίας ταυτότητας:
• Στο Δημαρχείο ιδιοχείρως ή και ταχυδρομικώς, Αγ. Παντελεήμονος 8, Καμένα Βούρλα 35008,
• στα Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κων/νου, τηλ.2235050110,
• στα Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Μώ…
Εικόνα
ΤΠ & Δανείων και ΠΕΤΑ στηρίζουν τις επενδυτικές πρωτοβουλίες των δήμων – Οι επιστολές προς τους νέους δημάρχους
Επιστολές προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους έστειλε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρος Κρητικός καθώς και ο προϊστάμενος της  Διεύθυνσης  Δ7 Δανείων Τ.Ν & Π.Α. Γ. Κουλτουκης.
Στις επιστολές τονίζεται ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων είναι έτοιμο να εξετάσει και να στηρίξει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία των δήμων και των περιφερειών υπογράφοντας παράλληλα προγραμματική σύμβαση με την ανώνυμη εταιρεία ΠΕΤΑ η οποία αναλαμβάνει να υποστηρίξει τους ΟΤΑ στην ωρίμανση των επενδυτικών τους σχεδίων έτσι ώστε να καταστούν επιλέξιμα και βιώσιμα.
Επιστολή Προέδρου ΔΣ προς Δήμους
Επιστολή Προέδρου ΔΣ προς Περιφέρειες
Επιστολή Δ7 προς Δήμους
Επιστολή Δ7 προς Περιφέρειες
Εικόνα
Συνεχίζει να προκαλεί το λαό της Φθιώτιδας ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης με συνέντευξη στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM
Και για να μην ξεχνιόμαστε… Κατασκευάζεται και σύντομα μπαίνει σε λειτουργία  νέος σταθμός διοδίων έξω από τη  Λαμία στη «Μαυρομαντήλα»!

Συνεχίζει να προκαλεί ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και μετά την ανακήρυξη του  ως «ανεπιθύμητο  πρόσωπο  για τη Φθιώτιδα» από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και τους φορείς του Νομού. Σε χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στο Ρ/Σ Βήμα FM σε ερωτήσεις  «πρόθυμων»  δημοσιογράφων του σταθμού για το θέμα των νέων πλευρικών διοδίων  σε Μπράλο και Μώλο,  ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπερασπίστηκε τις αποικιοκρατικές συμβάσεις  παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Παράλληλα  επιτέθηκε  μιλώντας με απαξιωτικά λόγια σε αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς και πολίτες της Φθιώτιδαςπου αντιδρούν στην εγκατάσταση των  διοδίων αντί να λένε ευχαριστώ που έρχεται η ανάπτυξη στην περιοχή τους με την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων. Διασ…
Εικόνα
Αρχισαν οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου
Πληροφορίες στα μέλη του ΔΣ


Εικόνα
Απο 22/9 η εκτύπωση για τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στο gsis Απο 22/9 τα νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ στο gsis Μια εβδομάδα πριν απο την λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης θα μπορούν να εκτυπώνουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ απο το gsis οι υπόχρεοι που αναμένουν αλλαγές στο ύψος του φόρου ή τυχόν εκπτωσεις ή απαλλαγή απο τον φόρο
Εικόνα
Απαγόρευση διέλευσης φορτηγων σε κατοικημένες περιοχές του νομού Φθιώτιδας Απαγόρευση διέλευσης φορτηγων σε κατοικημένες περιοχές του νομού Φθιώτιδας Την επιβολή της απαγόρευσης της παράνομης διέλευσης βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο κατοικημένων περιοχών του νομού Φθιώτιδας, ζητά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοιδης από την Εισαγγελία Πλημμελιοδικών Λαμίας.
Εικόνα
ΕΝΦΙΑ πρώτα η πληρωμή της α δόσης και μετά η έκπτωση ΕΝΦΙΑ πρώτα η πληρωμή της α δόσης και μετά η έκπτωση Κανονικά χωρίς την έκπτωση του 50% ή του 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα θα πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ οι υπόχρεοι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι, για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις της τροπολογίας που τα ακίνητα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα θα πρέπει να πληρώσουν τον αυξημένο φόρο και στα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει νέα εκκαθάριση όπου θα υπολογιστούν οι ελαφρύνσεις που προβλέπει η νομοθεσία.
Εικόνα
Τι είναι η σχολική άδεια που δικαιούνται οι γονείς εργαζόμενοι Τι είναι η σχολική άδεια που δικαιούνται οι γονείς εργαζόμενοι Τα σχολεία ξεκίνησαν και πολλοί γονείς επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους τις πρώτες αυτές μέρες των μαθημάτων .Η εργατική νομοθεσία προβλέπει ότι οι γονείς εργαζόμενοι με παιδιά κάτω των 16 ετών μπορούν να πάρουν άδεια μέχρι τέσσερις ημέρες το χρόνο απο την εργασία τους για την σχολική παρακολούθηση της πορείας των επιδόσεων των παιδιών
Εικόνα
Ανοιχτή επιστολή στα κόμματα για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 11 Σεπτεμβρίου 2014
Ανοιχτή επιστολή στα κόμματα για την Ανοικτή Διακυβέρνηση
Ανοιχτή επιστολή στα κόμματα απέστειλε η Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα προσβλέποντας στην κινητοποίησή τους για την υλοποίηση του ελληνικού σχεδίου δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (2014-2016).

Το σχέδιο αυτό καταρτίστηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (Open Government Partnership - www.opengovpartnership.org), στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα ήδη από το 2012, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης, αυξάνοντας την ανοικτότητά της. Παρόλα αυτά, η υλοποίηση του ελληνικού σχεδίου φαίνεται να χωλαίνει ιδιαίτερα, καθώς – παρά την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τις επιταγές του σχεδίου - δεν φαίνεται να υλοποιούνται οι πιο πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας για το 2012 και 2013 σχετικά με το άνοιγμα των δημόσιων δεδομένων και την ανοικτή διακυβέρνη…
Εικόνα
Εικόνα
Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ένας μικρός ήρωας, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή.
Η 13η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γνωρίζοντας ότι όλοι οι πολίτες της χώρας, πρέπει να γνωρίζουν να παρέχουν Α΄Βοήθειες, γιατί όταν αυτές παρέχονται σωστά, σώζουν πραγματικά ανθρώπινες ζωές.
Έχει δε μεγάλη σημασία η γνώση παροχής Πρώτων Βοηθειών, σε περιπτώσεις παύσης της καρδιακής λειτουργίας, διότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος (4 λεπτά).
To Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ε.Ε.Σ. θα τιμήσει την ημέρα αυτή στις 12/9/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρες 10:00-13:00, πρωινή, στην Πλατεία Πάρκου, με την επίδειξη του τρόπου παροχής αυτών, για την επανεκκίνηση και συνέχιση της καρδιακής λειτουργίας (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση).
Η επίδειξη θα επαναλαμβάνεται κάθε μισή ώρα

Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ένας μικρός ήρωας, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 22310-4286
Εικόνα
Οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας στην Α’ κατηγορία ΦθιώτιδαςΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ-ΜΩΛΟΣ
ΑΡΗΣ ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ (ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΦΙΛ.-ΜΠΕΛΛΗΣ)Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Διαιτησίας (Γούσιος-Σπυρόπουλος-Πουγκακιώτης) της ΕΠΣ Φθιώτιδας, οι διαιτητικές τριάδες για τα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, που θα διεξαχθούν το απόγευμα (16.30) του Σαββάτου.
Να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις διαιτητικές τριάδες των αγώνων (σε παρένθεση τα αντίστοιχα περσινά σκορ): Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΠΡΕΜΙΕΡΑ)
Σάββατο 13/9/2014 (16.30)
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ (ΑΥΓΕΡΗΣ ΗΛ.-ΣΚΑΡΛΑΣ)
ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ (0-2)
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΑΛΙΜΑΝΗΣ (ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ-ΚΟΝΤΟΣ ΜΙΧ.)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ (4-1)
ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ (ΖΑΦΕΙΡΗΣ-ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ)
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΕΝΩΣΗ 2010 (Γηπ. ΕΑΚΦ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΣΩΝΗΣ (ΚΟΜΗΤΗΣ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΩΝ.)
ΑΡΧΑΝΙ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Γηπ. Μακρακώμης)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ (ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ)
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ-ΜΩΛΟΣ
ΑΡΗΣ ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ (ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΦΙΛ.-ΜΠΕΛΛΗΣ)
ΜΑΛΕΣΙΝΑ…
Εικόνα
Πρόγραμμα Α Φθιώτιδας 1η Αγωνιστική Νέο Κρίκελο-Παμμωλίακός 13-9-2014
Δείτε εδώ το πρόγραμμα των αγώνων της Α Φθιώτιδας 2014-201
Εικόνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αξιωματούχοι της Αυτοδιοίκησης για τις άδειές τους
Όπως είναι γνωστό αιρετοί που κατέχουν αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση λαμβάνουν ειδική άδεια από την υπηρεσία τους 60 ή 30 ημερών συνολικά «κατ’ έτος», ανάλογα με το αξίωμα που κατέχουν (άρθρα 93 και 182 του ν. 3852/ 2010, ως ισχύουν), υπενθυμίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.
Με την καθιέρωση για πρώτη φορά σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9, παρ. 1 και 3, και 114, παρ. 1 και 3, του ν. 3852/ 2010 ως αρχή της δημοτικής και περιφερειακής περιόδου την 1η Σεπτεμβρίου, το «έτος» για την χορήγηση των αδειών αυτών δεν λογίζεται ημερολογιακά, αλλά ως έτος αντίστοιχο της δημοτικής και περιφερειακής περιόδου, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 31η Αυγούστου του επόμενου ημερολογιακού έτους.
Διαβάστε επίσης:
Εικόνα
Πήραν πίσω τη γαλάζια σημαία από 38 ελληνικές ακτές (λίστα)
Σε τριάντα οκτώ ελληνικές ακτές, οι οποίες είχαν βραβευτεί το 2014 «υπεστάλη» η γαλάζια σημαία! Όπως διαπίστωσαν τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος οι συγκεκριμένες παραλίες  -εκ των οποίων οι 23 βρίσκονται στην Κέρκυρα- δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια.
Οι επιθεωρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στις 408 βραβευμένες ακτές κατέδειξαν σοβαρές ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση της καθαριότητας, στην ορθή πληροφόρηση, στις υπηρεσίες που αφορούν την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και στις δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, ακτής και παράκτιου χώρου. Πάντως, όπως σημειώνουν τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων η ποιότητα των νερών κολύμβησης ήταν πολύ καλή.
Κατάλογος των 38 ακτών:
Ακτή Ανάβυσσος Κεντρική – Δήμος Σαρωνικού – Αττική
Ακτή Αλυκανάς 2 – Δήμος Ζακύνθου – Ζάκυνθος
Ακτή Αλυκές 2 – Δή…
Εικόνα
«Διαφάνεια Τώρα!»: Κατάγγειλε τη διαφθορά από το κινητό σου… Τον ένα χρόνο λειτουργίας της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!», με τη βοήθεια της οποίας οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να καταγγέλλουν υποθέσεις διαφθοράς που τους απασχολούν, «γιορτάζει» η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς» με μια νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.
Με σύνθημα «Κατάγγειλε τη διαφθορά από το κινητό σου!», η «Διεθνής Διαφάνεια» προτρέπει τους πολίτες που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς να κατεβάσουν δωρεάν στο τηλέφωνό τους τη νέα εφαρμογή και μέσω αυτής να καταγγείλουν με τέσσερα απλά βήματα το περιστατικό το οποίο έχουν αντιμετωπίσει.
Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε ένα κουίζ ερωτήσεων για να διαπιστώσει εάν το περιστατικό που τον απασχολεί σχετίζεται ή όχι με διαφθορά.
Στη συνέχεια τού ζητείται να καταγράψει περιληπτικά το περιστατικό και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας του. Τέλος, πατώντας το πεδίο «Αποστολή» η Υπηρεσία λαμβάνει την καταγγελία του.


Στη σ…
Εικόνα
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! Ο χάρτης της Ελλάδας - Ποιοι, πόσοι και που ζούμε σε αυτή τη χώρα


Διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας, στον οποίο εμφανίζονται βασικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού, σε επίπεδο χώρας, περιφέρειας και δήμου, ανήρτησε η ΕΛΣΤΑΤ


Ο χρήστης, επιλέγοντας την περιφέρεια ή τον δήμο που τον ενδιαφέρει, έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί σχετικά με:

• Τον μόνιμο, νόμιμο και de facto πληθυσμό

• Τον αριθμό κατοικιών

• Την κατανομή του μόνιμου πληθυσμού κατά φύλο, ομάδες ηλικιών και μέση ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, υπηκοότητα

• Τον αριθμό των νοικοκυριών και το μέσο μέγεθος νοικοκυριού και τον αριθμό πυρηνικών οικογενειών

• Το επίπεδο εκπαίδευσης του μόνιμου πληθυσμού

• Την κατάσταση ασχολία και τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα
Δήλωση Σεβασμιωτάτου για τα διόδια στη Φθιώτιδα
Μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας των φορέων της Φθιώτιδος και του λαού για την αύξηση των διοδίων και την απαράδεκτη καθημερινή φορολόγηση στην διακίνηση των πολιτών, ενώνω και τη δική μου φωνή ως εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου και του λαού και καταθέτω την αγανάκτηση όλων μας για την άσπλαχνη και παράλογη μεταχείριση εκ μέρους της πολιτείας  των διερχομένων δια της εθνικής οδού αλλά κυρίως των κατοίκων της περιοχής μας, οι οποίοι καταδικάζονται σε αναγκαστικό περιορισμό των κινήσεών τους και σε ουσιαστική απομόνωση από το κέντρο. Αγωνισθήκαμε μέχρις εσχάτων να γίνει το πέταλο του Μαλιακού, το οποίο εκμηδένισε τα τροχαία ατυχήματα. Τώρα το ίδιο το κράτος ουσιαστικά το αχρηστεύει και μας αναγκάζει να επιλέξωμε τους παράπλευρους δρόμους, που εκ της κατασκευής τους έχουν μεγάλη επικινδυνότητα. Ξεχάσαμε τις ομαδικές κηδείες και τα τραγικά θύματα, που έβαφαν καθημερινά με το αίμα τους την άσφαλτο; Αυτό το αγαθό της ασφάλειας των εποχο…
Εικόνα
Η ΚΕΔΕ για την παράταση αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων Αναρτήθηκε: 11.09.2014 Οι πιέσεις της ΚΕΔΕ για παράταση στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν αποτέλεσμα κι έτσι οι νέες δημοτικές αρχές έχουν ένα περιθώριο πέντε μηνών να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Το σημαντικό είναι ότι εκατοντάδες αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν κανονικά με την έναρξη όλων των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και ο Αθλητισμού, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα που ορίζεται από το νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Η προηγούμενη παράταση ήταν μόλις δυο μηνών και έληξε στις 31 Αυγούστου 2014, παραμονή ανάληψης των καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές.
Το θέμα είχε απασχολήσει έντονα τους τελευταίους μήνες τη διοίκηση της ΚΕΔΕ και στην πρόσφατη συνεδρίαση  έγινε εκ νέου συζήτηση μετά την εισήγηση του προέδρου τη…
Εικόνα
ΕΝΦΙΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα εκκαθαριστικά- Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%
Σε αναμονή των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ βρίσκονται πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Στη νέα εκκαθάριση και στα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν για όλους θα περιληφθούν οι διορθώσεις που έγιναν στον νόμο και αφορούν τα λάθη στους 4.000 οικισμούς, τις μειωμένες εκπτώσεις για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα και την έκπτωση 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Διαβάστε όλα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΝΦΙΑ:
Πότε θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα μετά την 15η Σεπτεμβρίου
Σε πόσες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί ο νέος φόρος Ο φόρος θα καταβληθεί σε 6 δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία το Φεβρουάριο του 2015
Τι πρέπει να κάνετε αν το αρχικό εκκαθαριστικό ήταν σωστό Να περιμένετε το νέο εκκαθαριστικό που θα αναγράφει τις 6 δόσεις. Το τελικό …

Απάντηση στις αντιδράσεις τοπικών αρχόντων και κατοίκων της Φθιώτιδας για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στο Μώλο και στο Μπράλο δίνει το Υπουργείο Υποδομών.

Εικόνα
"Οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων με παραχώρηση, στις οποίες προβλέπονται με σαφήνεια και λεπτομερώς όλες οι σχετικές ρυθμίσεις για την επιβολή διοδίων τελών, ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2007, ενώ πρόσφατα και ειδικότερα τον Δεκέμβριο του 2013, η Βουλή ψήφισε τις αναγκαίες τροποποιήσεις των συμβάσεων αυτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ολοκλήρωση των εθνικών οδικών αξόνων" τονίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν και ορισμένοι που ψήφισαν τις συμβάσεις αυτές!

"Επιπρόσθετα η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, έθεσαν στη διάθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όλα τα πρόσθετα συμβατικά στοιχεία από τα οποία, μεταξύ άλλων, προκύπτουν με σαφήνεια και ο προγραμματισμός ως προς τις θέσεις λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων αλλά και ο χρόνος λειτουργίας τους. Κατά συνέπεια ούτε «βεβιασμένες» ούτε «πρόχειρες» κινήσεις έλαβαν χώρα, ούτε βέβ…

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, με θητεία από 10-9-2014 έως 5-3-2017, και οι αρμοδιότητες τους

Εικόνα
Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, με θητεία από 10-9-2014 έως 5-3-2017, και οι αρμοδιότητες τους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ


Καμένα Βούρλα, 10-9-2014
Αριθμ. Πρωτ. : 15.560

Α π ό φ α σ η
Ο Δήμαρχος Μώλου Αγίου Κων/νου

Έχοντας υπόψη:
• Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄ 87), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου
• Την υπ’ αριθμ. 15150/15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως ισχύει
• Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 Ν. 4051/2012 (Α΄ 40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων οι οποίοι δε θα λαμβάνουν αντιμισθία
• Το γεγονός ότι ο Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου, εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και επομένως μπορούν να ορισθούν τέσσερις (4) Αν…

Stop στη λειτουργία Σταθμού Διοδίων στο Μώλο και στον κόμβο Μπράλου Φθιώτιδας

Εικόνα
Η νέα δημοτική αρχή Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, έχει θέσει σε ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Δήμου και των  κατοίκων του.
Στο πλαίσιο αυτό, με την ανάληψη των δημοτικών καθηκόντων, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στο Μώλο και στον κόμβο Μπράλου.
Η μη εισέτι εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους της εταιρίας «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ», η παντελής απουσία μέτρων ασφαλείας, λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων,  καθιστούν άδικη και υπέρμετρη την επιβολή διοδίων για εσωτερικές μετακινήσεις, και κυρίως για τη διασύνδεση του δήμου με την πρωτεύουσα του Νομού.
Ο Δήμαρχος Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης και η νέα δημοτική αρχή, θεωρούν επιβεβλημένη την έναρξη διαλόγου με την τοπική κοινωνία, για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.
Διαμαρτυρόμαστε για τις μονομερείς ενέργειες παράνομης επιβολής διοδίων, χωρίς ανταποδοτικότητα, οι οποίες ουδόλως γίνονται αποδεκτές.
Καλούμε την εταιρία «ΚΕΝΤΡΙΚΗ …
Εικόνα
Νέα ταλαιπωρία για 200.000 Αλβανούς στα σύνορα – Αλλάζουν πάλι τα διαβατήρια


Στην πορεία εφαρμογής της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας για τα ελληνικά τοπωνύμια στα προσωπικά έγγραφα (πιστοποιητικά και διαβατήρια) Αλβανών πολιτών αναφέρθηκε, μιλώντας σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού "NEWS24" των Τιράνων, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας Ιλιριάν Μουσταφαράι.

Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν, τον περασμένο Μάιο, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντίτμιρ Μπουσάτι αντίστοιχα, προβλέπει -μεταξύ άλλων- ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να διορθώσουν τα ελληνικά τοπωνύμια στα διαβατήρια και τα πιστοποιητικά των Αλβανών πολιτών βάσει των επίσημων καταλόγων που έχει υποβάλει η Ελλάδα στον ΟΗΕ και των στάνταρτ του ICAO. Μέχρι τότε, θα ισχύει το "μορατόριουμ" για την ελεύθερη διέλευση των Αλβανών πολιτών που στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα αναγράφετ…
Εικόνα
Δημόσιο: 562 επίορκοι υπάλληλοι απολύθηκαν το πρώτο οκτάμηνο του 2014 – Ενδεικτικές περιπτώσεις Αναρτήθηκε: 09.09.2014 Το πρώτο οκτάμηνο του2014, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 562υπάλληλοι. Κατά τα έτη2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για τους ίδιους λόγους351υπάλληλοι (133το2012και218το2013). Στις ανωτέρω απομακρύνσεις περιλαμβάνονται περιπτώσεις υπαλλήλων που υπέπεσαν σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα και καταδικάστηκαν τελεσίδικα και αμετάκλητα, καθώς επίσης και περιπτώσεις υπαλλήλων που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί μακρόν από τις υπηρεσίες τους ή εξαπάτησαν το Δημόσιο, καθώς κατά την πρόσληψη ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη κατασκεύασαν πλαστούς τίτλους ή παραποίησαν τους αληθινούς τους τίτλους σπουδών ή άλλα απαραίτητα για το διορισμό τους πιστοποιητικά. Από τα μέχρι τώρα στοιχε…