Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 15, 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣREAL NEWSKYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Oι αιτήσεις για το «πριμ» των 10.000€

Εικόνα
Από τις 23 έως και τις 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» που αφορά 12.700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα, που κάνει «πρεμιέρα» στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, επιδιώκει να ανταμείψει τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία ασκούν οικονομική δραστηριότητα ή προσλαμβάνουν προσωπικό, προσφέροντάς τους ρευστότητα ύψους 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 450 ευρώ τον μήνα, ανά εργαζόμενο. Με ρευστότητα ύψους 10.000 ευρώ θα ενισχυθούν 3.700 πρώην άνεργοι που δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια Με ρευστότητα ύψους 10.000 ευρώ θα ενισχυθούν 3.700 πρώην άνεργοι που δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια Αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που προχώρησαν σε προσλήψεις από τις αρχές του έτους έως και τον περασμένο Αύγουστο και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφ…

Εκανε.... “σεφτέ” ο Παμμωλιακός!

Εικόνα
Α Φθιώτιδας: Η κορυφή ανήκει στην Μαλεσίνα, γκέλες για Στυλίδα, Ολ.Λαμίας, “σεφτέ” ο Παμμωλιακός! Από - Mε τα βλέμματα στην Λάρυμνα ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική στην Α Φθιώτιδας. Μεγάλη κερδισμένη του ντέρμπι και της αγωνιστικής η Μαλεσίνα, η οποία έφερε τα πάνω κάτω και πήρε μια σημαντική νίκη με 2-1 κόντρα στην Ένωση 2010. Οι φιλοξενούμενοι του Πέτρου Καραισκου ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι αφού προηγήθηκαν με πολύ όμορφο γκολ του Πάνου έξω από την περιοχή. Η Μαλεσίνα όμως αν και βρέθηκε πίσω ως το 50′, γύρισε το παιχνίδι, αφού στην επανάληψη ήταν αρκετά ανώτερη από την αντίπαλο της έχοντας πέραν των δύο γκολ και άλλα δύο δοκάρια. Οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πέππα στο 50 και έκαναν την ανατροπή με γκολ του Ρούσση στο 87′. Ρούσσης στο 68′ και Χανής στο 70′ σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας της Ένωσης. Η Μαλεσίνα είχε διπλό κέρδος αφού εκμεταλλεύτηκε πλήρως και την απώλεια της Στυλίδας στην Τιθορέα παιρνόντας πλέον μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η μ…

Νέες τιμές διοδίων στον ΠΑΘΕ

Εικόνα
Νέες τιμές διοδίων στον ΠΑΘΕ
Η Νέα Οδός Α.Ε. ανακοίνωσε νέες τιμές διοδίων σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων στους σταθμούς του ΠΑΘΕ σε Αφίδνες, Τραγάνα και Θήβα. 
Η Νέα Οδός Α.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη σύμβαση της για τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Ιονία Οδός από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, ΠΑΘΕ (Α/Κ Μεταμόρφωσης – Μαλιακός, συνδετήριος κλάδος του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα», (ν.3555/2007 με το ν.4219/2013), ανακοίνωσε πως οι τιμές των διοδίων ανά σταθμό, διαμορφώνονται ως εξής: Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών
1η Κατηγορία οχημάτων: 2,35 ευρώ 
2η Κατηγορία οχημάτων: 3,35 ευρώ 
3η Κατηγορία οχημάτων: 8,45 ευρώ 
4η Κατηγορία οχημάτων: 11,85 ευρώ
 Πλευρικά Διόδια Καπανδριτίου
 1η Κατηγορία οχημάτων: 1,40 ευρώ
 2η Κατηγορία οχημάτων: 2,05 ευρώ 
3η Κατηγορία οχημάτων: 5,10 ευρώ 
4η Κατηγορία οχημάτων: 7,15 ευρώ 
Πλευρικά Διόδια Μαλακάσας
 1η Κατηγορία οχημάτων: 1,00 ευρώ 
2η Κατηγορία οχημάτω…

Κάντε like στον ΟΑΕΔ – Ανοίγει λογαριασμό στο facebook για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Εικόνα
Ο ΟΑΕΔ επεκτείνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας το δικό του λογαριασμό στο Facebook, προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες επικοινωνίας με ανέργους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φορείς.
Η σελίδα του ΟΑΕΔ θα είναι στη διάθεση του κοινού από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.
Εκεί θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες του Οργανισμού για τις παροχές του, τα προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης, αλλά και ειδήσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών του μονάδων.
aftodioikisi.gr

Τι αλλάζει στη συνθήκη Σένγκεν και τα ευρωπαϊκά ταξίδια

Εικόνα
Ριζικές θα είναι οι αλλαγές στις μετακινήσεις πολιτών στην Ε.Ε, όπως αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 μετά το μακελειό στο Παρίσι.
Όπως συμφωνήθηκε:
Θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ - μέτρο που θα αφορά και σε Ευρωπαίους πολίτες.Την άμεση εφαρμογή των απαραίτητων συστηματικών και συντονισμένων ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, ανάμεσά τους και σε άτομα που απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.Να μην ελέγχεται μόνο η ταυτότητα των επιβατών/ταξιδιωτών αλλά τα στοιχεία τους να αντιπαραβάλλονται με εκείνα των εθνικών και ευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων, όπως το SIS (Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν) και της Interpol, προκειμένου να λαμβάνονται πληροφορίες για ξένους μαχητές και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.Να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015 η δημιουργία μητρώου επιβατών πτήσεων (το λεγόμενο PNR). Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές. Θα αφορά τα στοιχεία των επιβατών …

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 21 & 22-11-2015

Εικόνα
https://edepsf.wordpress.com/
11η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 21-11-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΕΝΩΣΗ 2010 ΓΗΠ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Διαιτητής: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ – ΚΟΝΤΟΣ
Αγώνας: ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Διαιτητής: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί: ΖΑΦΕΙΡΗΣ -ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ
Αγώνας: ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ -ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
Αγώνας: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΟΥΔΑΣ
Βοηθοί: ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΣΚΑΡΛΑΣ
Αγώνας: ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΡΑΧΕΣ
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ -ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Αγώνας: ΚΗΦΙΣΣΟΣ -ΣΤΥΛΙΔΑ
Διαιτητής: ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
Βοηθοί: ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Αγώνας: ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ –ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΛΥΒΑΣ Β – ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ
Αγώνας: ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βοηθοί: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ-ΒΛΑΧΟΣ
Αγώνας: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Διαιτητής: ΤΣΙΑΒΟΣ
Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ – ΒΕΝΕΤΗΣ
https://edepsf.wordpress.com/
9η αγωνιστική Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 21-11-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Διαιτητής: ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ
Βοη…

ΟΓΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες

Εικόνα
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ. Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 23.11.2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 4.12.2015. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρ…

Η 22άχρονη Αρετή από την Λαμία κατέκτησε τίτλο σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς

Εικόνα
mylamia.gr
H 22 χρονη Αρετούσα Κατσούδα από την Λαμία κατέκτησε το πολυπόθητο στέμμα σε παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς στην Κίνα και είναι η πρώτη Ελληνίδα που μας φέρνει τίτλο από τον διαγωνισμό Miss Bikini Universe.

Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός στο Μώλου -ΒΙΝΤΕΟ από τα έργα Τιθορέα – Λαμία – Δομοκός που εντυπωσιάζει!

Εικόνα
Δείτε την πρόοδο του μεγάλου Σιδηροδρομικού έργου Τιθορέα-Δομοκός
Σιδηροδρομικό έργο ολοκλήρωσης τμήματος Τιθορέα-Δομοκός 415εκ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2017
. mag24.gr

Όλα έτοιμα στη Φθιώτιδα για τις εκλογές της ΝΔ

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αποστολόπουλος Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Φθιώτιδας, με α-φορμή την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για το νέο πρόεδρο του Κόμματος.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ (Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή) Στέλιος Κανέλλος και τα μέλη της, Γιώτα Μπρόφα (εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη), Ταξιάρχης Ζαλοκώστας (εκπρόσωπος Κυριάκου Μητσοτάκη) και Πάνος Φώσκολος (εκπρόσωπος Απόστολου Τζιτζικώστα), ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ζήσης Κωστόπουλος.
Ο κ. Κανέλλος, αφού υποστήριξε ότι όλα είναι έτοιμα σε επίπεδο Νομού, για να ψηφίσουν οι φίλοι της ΝΔ, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
« Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλό-γους του υπουργείου Εσωτερικών.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσ…

Α. Γιαννόπουλος: 1,5 εκατ. Έλληνες έγιναν αναγκαστικά πρόσφυγες όπως οι 550.000 Σύριοι που πέρασαν φέτος από την χώρα

Εικόνα
                                                  Εκτενή αναφορά στην πορεία προς την δημιουργία του ΚΕΕΛ το 1992 και στην συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2005, τους πυλώνες δράσεις του, την προσφορά του στην υγειονομική θωράκιση της χώρας, έκανε ο σημερινός πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος και η συνεργάτιδα του Κέντρου, Ε. Τσάγκαρη. Με τις ομιλίες τους έδωσαν το στίγμα της χθεσινής βραδιάς που στόχο είχε την βράβευση των προηγούμενων προέδρων και μια συγκινητική συγκριτική μελέτη του κ. Γιαννόπουλου της προσφυγιάς που έζησε ο Ελληνισμός το 1914 με 1922, με την σημερινή προσφυγιά των Σύριων...
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Από το 1914 που ξεκίνησαν οι προαιρετικοί εκτοπισμοί ελληνικών πληθυσμών από τα εδάφη που κατείχαν μέχρι τότε επί αιώνες, μέχρι τον ξεριζωμό της υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών το 1922, οι Έλληνες γνώρισαν καλά τι σημαίνει προσφυγιά...

"Όπως τότε που τους αποκαλούσαμε Τουρκόσπορους και η Ελλάδα υποχρεώθηκε να τους υποδεχτεί χωρίς κα…

Οι αγώνες και οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (21-22/11)-ΠΡΩΤΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΜΩΛΟΣ

Εικόνα
Ορίστηκαν οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ, με αρκετούς αγώνες αυτή τη φορά να γίνονται την Κυριακή, λόγω των αναβολών που προέκυψαν στη Χαλκίδα από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στις γυναίκες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την Ελβετία, αύριο το απόγευμα (5 μ.μ.) στο κλειστό Κανήθου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Α” ΕΣΚΑΣΕ
15:00 Κλειστό Αιδηψού ΣΥΛΛΑΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Ζάχος-Βαρσαμάς)
18:00 Κλειστό Ιτέας  ΙΤΕΑ-ΑΥΛΙΔΑ (Κοτσιμπός-Χριστοδούλου)
16:00 Κλειστό Μαλεσίνας ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ (Ντάνος-Τσάλλας)

ΕΦΗΒΩΝ (Α” ΟΜΙΛΟΣ)
12:00 Κλειστό Κύμης  Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ-ΣΤΥΡΑ (Χατζής)

ΠΑΙΔΩΝ (Α” ΟΜΙΛΟΣ)
10:30 Τσαρπάλειο γήπεδο  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ-ΑΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Κάλφα-Μασλατζίδης Λ.)

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Α” ΟΜΙΛΟΣ)
12:30 Τσαρπάλειο γήπεδο ΑΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κάλφα-Μασλατζίδης Λ.)

ΠΑΙΔΩΝ (Γ” ΟΜΙΛΟΣ)
12:15 Κλειστό Σχηματαρίου ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-ΚΑΔΜΟΣ (Χαϊνά)


ΚΥΡΙΑΚΗ   22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Α΄ΕΣΚΑΣΕ
15:00 Κλειαστό Κανήθου  ΛΗΛΑΝΤΙΟ-ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Σπυρόπουλος-Γερονι…

40χρονος με δενδρύλλια κάνναβης.(φώτο)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Τραγάνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας,
ένας 40χρονος, αφού στο σπίτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα, πάνω από 870 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 40χρονο, τον εντόπισαν την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και τον ακινητοποίησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και σε δύο αποθήκες στην αυλή, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
3 εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση αποξήρανσης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα.
877,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (φούντα & φυτικά αποσπάσματα).
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα της ανωτέρω ναρκωτικής ουσίας.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμ…

Τραγικό τέλος για 48χρονο Λαμιώτη - Έπεσε από τη σκεπή του σπιτιού του

Εικόνα
Υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς και πατέρας 2 μικρών παιδιών, ο άτυχος μηχανολόγος - μηχανικός που σκοτώθηκε το απόγευμα στη Λαμία...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 48χρονος ανέβηκε νωρίς το απόγευμα στη σκεπή του σπιτιού του, στην περιοχή "δημοσιοϋπαλληλικά", για να κάνει κάποιες εργασίες.
Από άγνωστη αιτία, κάποιοι λένε ότι ζαλίστηκε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε η γυναίκα του που κάλεσε σε βοήθεια και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά.
Οι συνάδελφοι του 48χρονου, που εργαζόταν ως μηχανολόγος - μηχανικός στο τμήμα Βιομηχανίας, έχουν σοκαριστεί και κάνουν λόγο για έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και ικανότατο επιστήμονα.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 4:00΄ το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.
lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2015/11/48.html#ixzz3s1P5uU4e

Λουκέτο στο Αστυνομικό Τμήμα Μώλου

Εικόνα
Ποιά αστυνομικά τμήματα καταργούνται στη Φθιώτιδα
Γέμισε αστέρια κλάρες και γαλόνια το Πολτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Παρουσία του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δημ. Τάξης, Βασίλη Μαστρογιάννη, του προϊστάμενου επιτελείου του αργηγείου της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Μανώλη Κατριαδάκη, του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Κων/νου Μιχαιρίνα, και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, πραγματοποιήθηκε , από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημ. Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, η παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο παραβρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές Γιάννης Σαρακιώτης (Φθιώτιδας), Κώστας Κοντογεώργος (Ευρυτανίας), Σίμος Κεδίκογλου (Εύβοιας), ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος, ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο δήμαρχος Μώλου Αγ Κων/ν…

Στο Taxis διαταγές πληρωμών του 2014 από ΟΠΕΚΕΠΕ

Εικόνα
Συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά τρίμηνο με το σύνολο των πληρωμών που αφορούν σε εντολές πληρωμής που εκδόθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014, ανεξαρτήτως έτους ενίσχυσης, σύμφωνα με τον Κ.Φ.Α.Σ. υποχρεούται να αποστέλλει προς το taxis ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.
Όπως διευκρινίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει υποβάλλει ήδη επιτυχώς τα τρία πρώτα τρίμηνα και εκκρεμεί η υποβολή του αρχείου του τέταρτου τριμήνου, λόγω τεχνικών προβλημάτων του taxis, τα οποία θα επιλυθούν το προσεχές διάστημα. «Οι πληρωμές που έχουν περιληφθεί στα αρχεία των συγκεντρωτικών είναι οι ίδιες με τις αντίστοιχες των βεβαιώσεων εφορίας έτους 2014, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εφορίας ποσών επιδότησης ).», επισημαίνεται. Για πληροφοριακούς λόγους και για περαιτέρω ανάλυση των ποσών, οι δικαιούχοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ενότητα Διαδικτυακή Ενημέρωση Αγροτών για Πληρωμές , για το σύνολο των π…

Ποια ΙΧ δεν θα πληρώσουν ούτε φέτος τέλη κυκλοφορίας - Η πλήρης λίστα

Εικόνα
Περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφόρησαν μετά το Νοέμβριο του 2010 και τα οποία δε θα επιβαρυνθούν το 2016 με τέλη κυκλοφορίας.

Όσα οχήματα ταξινομήθηκαν από την 1 Νοεμβρίου 2010 και αργότερα, επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον.

Πέρυσι, το όριο της απαλλαγής από τα τέλη βρισκόταν στα 100 gr Co2 ανά χιλιόμετρο. Φέτος το όριο μειώθηκε στα 90 gr.

Ως αποτέλεσμα, δεκάδες μοντέλα που το 2015 δεν επιβαρύνθηκαν με τέλη κυκλοφορίας, φέτος θα προσέλθουν στο ...ταμείο για πρώτη φορά από την ημέρα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα.
Όλα τα μοντέλα

Τα μοντέλα που δεν επιβαρύνονταν με τέλη κυκλοφορίας λόγω χαμηλών εκπομπών είναι τα εξής:

Μοντέλο / Εκπομπές Ρύπων CO2 (γρ/χλμ)

Ηλεκτρονίνητα

•BMW i3 BEV / -
•Mercedes-Benz B-Class Electric Drive / -
•Smart Fortwo Electric Drive Coupe (75HP) / -
•Smart Fortwo Electric Drive Cabrio (75HP) / -
•Smart Fortwo Electric Drive Coupe ELPEDISON (75HP) / -

Υβριδικά (κινητήρας βενζίνης ή diesel/ηλεκτ…

Καταργείται ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Όλη η τροπολογία

Εικόνα
Στην κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση προχωρά η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα. Με την ρύθμιση αυτή μπαίνε τέλος στο «θρίλερ» που εδώ και μήνες ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογενειών.
Έτσι, επαναφέρεται η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από το καθεστώς ΦΠΑ, ενώ σε περίπτωση που έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και υπό την προϋπόθεση ότι εκδίδονται πιστωτικά φορολογικά στοιχεία για την επιστροφή του επιρριφθέντος φόρου στον αντισυμβαλλόμενο, ο ΦΠΑ θεωρείται ως αχρεωστήτως καταβληθείς και επιστρέφεται.
Δείτε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ.

ΙΚΑ: Απογράψτε ηλεκτρονικά τα προστατευόμενα μέλη για το νέο ασφαλιστικό έτος

Εικόνα
Κάλεσμα για απογραφή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, κάνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλους τους εργαζομένους -συνταξιούχους- ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν απογράψει τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα), που είναι καταχωρημένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, ενόψει του νέου ασφαλιστικού έτους και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.
Όπως αναφέρει το ΙΚΑ στην ανακοίνωσή του, η ηλεκτρονική διαδικασία απογραφής είναι απλή και απαλλάσσει από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα Υποκαταστήματά του και την προσκόμιση δικαιολογητικών, που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία. Η εν λόγω απογραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής / διαλειτουργικής υπηρεσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τίτλο «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων», που είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.
Προκειμένου να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικά την απογραφή,πατήστε εδώ
Διαβάστε περισσότερα » ΙΚΑ: Απογράψτε ηλεκτρονικά τα προστατευόμενα μέλη για το νέο ασφαλιστικό έτος - ΘΗΒΑ REAL NEWSh…

Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε!

Εικόνα
ΣΟΚ στα Τρίκαλα σήμερα: Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε!Σκοτώθηκε κυνηγός από πυροβολισμό συναδέρφου του!
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr σήμερα το πρωί στο χωριό Πολυνέρι του δήμου Πύλης, δύο φίλοι πήγαν μαζί για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα.
Όμως, όπως συνήθως γίνεται σ” αυτές τις περιπτώσεις, ο ένας πέρασε για αγριογούρουνο τον άλλον στο καρτέρι και τον πυροβόλησε!Αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 56χρονος Κ.Κ. από το χωριό Βαθύρρευμα του δήμου Πύλης.
Ο δε συνάδερφός του και πρώτος ξάδερφός του Γ.Ρ. που τον πυροβόλησε, αυτή τη στιγμή δίνει κατάθεση στο Α.Τ. Πύλης.

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016

Εικόνα
Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας και κατατέθηκαν στη Βουλή για να ψηφιστούν με το πολυνομοσχέδιο. Ποια είναι η επιβάρυνση ανά κατηγορία αυτοκινήτου. Ποιοι πληρώνουν για πρώτη φορά. Με τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες θα τρέξουν για το 2016 τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, όπως προκύπτουν από την τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η τροπολογία προβλέπει μειώσεις για τα παλαιότερα οχήματα, επιβολή τελών κυκλοφορίας στα υβριδικά. Τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:
Α’ ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000, α’ ταξινόμηση 2001-2005 και α’ ταξινόμηση από το 2006 και μετά, ενώ διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.
Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και είναι ενιαία για ΙΧ έως 1.357 κ.ε., ενώ στη συνέχεια τα ΙΧ τα οποία πρωτοκ…

Ψηφίστηκε ο Προυπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς.Μειώθηκαν οι δαπάνες

Εικόνα
Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας. Μειώθηκαν οι δαπάνες…
Ψηφίστηκε σήμερα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2016. Για πρώτη φορά κατατέθηκε προϋπολογισμός με τόσο σημαντικές μειώσεις των δαπανών της προς όφελος των έργων, των υποδομών και της ενίσχυσης των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων. «…Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει ως βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες κάθε οικογένεια της Περιφέρειας.»
Συγκεκριμένα:
         Μειώνεται το κόστος λειτουργίας της περιφέρειας κατά 35% εξοικονομώντας πόρους ύψους 2.9000.000 ευρώ, τους οποίους επιστρέφουμε στην Στερεά ενισχύοντας δράσεις.
         1.000.000€ από τους πόρους που εξοικονομούμε τους χρησιμοποιούμε για δράσεις που αφορούν στη δημιουργία κοινωνικής ομπρέλας (500.000€) , την ενίσχυση του τουρισμού (300.000€) και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση/αναβάθμιση των υπηρεσιών μας (200.000€).
         Καλύπτουμε το επιπλέον κόστος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων …

Άγιος Φανούριος Μώλου‎:Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ 22-11-2015

Εικόνα

Ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Εικόνα
Η ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων.
Οι εργασίες της πνευματικής αυτής Συνάξεως άρχισαν με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στην οποία  ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, έψαλλε δε χορός Μοναζουσών. Στο τέλος της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ανάγκη ανακαινίσεως και ενισχύσεως όλων, η οποία επιτυγχάνεται δια της χάριτος του Θεού και της ενότητος...http://imfth.gr/

Ryanair: Νέα χειμερινή προσφορά των 10€ προς 450 δρομολόγια

Εικόνα
Η Ryanair, ανακοίνωσε στις 17 Νοεμβρίου νέα χειμερινή προσφορά των 10€ προς 450 δρομολόγια για ταξίδια κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Οι συγκεκριμένοι ναύλοι των 10€ είναι διαθέσιμοι προς κράτηση στο www.ryanair.com και αφορούν δρομολόγια από/προς:
AθήναΒαρσοβίαΒερολίνοΒρυξέλλεςΔουβλίνοΚολονίαΚοπεγχάγηΛισαβόναΛονδίνοΜάντσεστερΜιλάνοΡώμη Ο RobinKiely της Ryanair δήλωσε: "Ο χειμώνας είναι πλέον εδώ και για να καλωσορίσουμε την σεζόν, απελευθερώνουμε θέσεις των 10€ σε 450 δρομολόγια, για ταξίδια κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο.
Οι χαμηλοί αυτοί ναύλοι είναι ήδη διαθέσιμοι προς κράτηση αλλά καθώς σύντομα θα εξαντληθούν, παροτρύνουμε τους πελάτες μας να συνδεθούν άμεσα στο www.ryanair.com και να κλείσουν την χειμερινή τους απόδραση."

ΟΠΑΠ: Ο νέος φόρος στα τυχερά παιχνίδια θα προκαλέσει έκρηξη στον παράνομο τζόγο

Εικόνα
Στροφή των παικτών στον παράνομο τζόγο και μείωση των εσόδων που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από την νόμιμη παικτική δραστηριότητα θα προκαλέσει το νέο τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, που επιβάλλει η κυβέρνηση ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Με αιχμηρές δηλώσεις του στην Καθημερινή ο γενικός διευθυντής  Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είχε εγκαίρως ενημερωθεί  με αναλυτικά στοιχεία για τη μη-αποδοτικότητα του τέλους επί παιγνίων της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς και για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα που θα επιφέρει.
«Εξηγήσαμε εμπεριστατωμένα υπογραμμίζει, ότι οποιοσδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια μας δεν θα φέρει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά έσοδα και θα πλήξει σοβαρότατα τον κλάδο των πρακτόρων μας, λόγω της μείωσης της νόμιμης παικτικής δραστηριότητας. Η μείωση αυτή θα επιδράσει αρνητικά στο ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας κ…