Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 25, 2018

«Καλπάζει» η ιλαρά - Κρούσματα και στη Λαμία

Εικόνα
Μόνο την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν περισσότερα από 140 νέα περιστατικά, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας. Από την περασμένη άνοιξη μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 1829 κρούσματα της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων .
Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ αυτών, είναι και επαγγελματίες υγείας που είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε ατελώς εμβολιασμένοι.
Σε ετοιμότητα και στο ΓΝ Λαμίας
Τα τελευταία 24ωρα στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Λαμίας, υπάρχει αυξημένη ροή περιστατικών, κυρίως παιδιών ρομά, που ενδέχεται να έχουν ιλαρά. Τα περιστατικά αυτά εξετάζονται στο κοντέινερ του Παιδιατρικού που έξω από τα επείγοντα και αν χρειαστεί νοσηλεύο…

Ο νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Μώλου φωτογραφημένος απο το μετρ του είδους,Ηλία Ακρίβο.

Εικόνα

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - ENTERPRISE GREECE Α.Ε. : ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (για την τουριστική αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου)

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δελφών και του Enterprise Greece (Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου

Δελφοί, 3 Μαρτίου 2018 Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κ. Ηλία Αθανασίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη εκτάσεων της επικράτειας του Δήμου Δελφών. Ειδικότερα, η κοινή αναπτυξιακή αυτή πρωτοβουλία για την ολιστική τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, μεταξύ του Δήμου Δελφών και του Enterprise Greece, επισφραγίστηκε στο πρώτο της στάδιο με τη συνυπογραφή του πρωτοκόλλου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Delphi Economic Forum 2018. Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι κυρίως η αξιοποίηση ακινήτων της περιουσίας του Δήμου, έτσι ώστε να διευρυνθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής με νέες υπερσύγχρονες τουριστικές υποδομές, όπως ένα σύγχρονο…

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Οικονομική Επιτροπή με 65 θέματα

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ                                 Καµένα Βούρλα , 2-3-2018 ∆ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                     Αριθµ. Πρωτ.: 1.797 ∆/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τµήµα ∆ιοικητικών & Οικονοµικών                        Προς: Τα Μέλη Οικονοµικής               Υπηρεσιών                                                            Επιτροπής Μώλου Αγίου Κων/νου                                                                                             όπως Πίνακας  Αποδεκτών Γραφείο :Οικονοµικής Επιτροπής Πληροφορίες: Χονδροδήµου Λουκία Τηλέφωνο: 2235022300                                                                                                   Κοιν.:  Κριτσόβας ∆ηµήτριος, Αντιδήµαρχος

Θέµα: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης

Παρακαλείσθε την Τετάρτη 7 Μαρτίου  2018  και ώρα 13.00 µ.µ., όπως προσέλθετε στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονοµικής Επιτροπής),  για να συζητήσουµε και λάβουµε απόφαση στα παρακάτω θέµατα της ηµερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣ…

Δορυφορικός Σταθμός Εδάφους Θερμοπυλών Σκάρφειας και στο βάθος ο Φάρος Χιλιομίλι

Εικόνα
Φωτογραφία απο το ημερολόγιο του Συλλόγου Γυναικών Σκάρφειας 2009

Γόνη Ανεστοπούλου:Τα καταγάλανα νερά στο Aσπρονέρι.(φωτο)

Εικόνα

Λιχαδονήσια: Ένας επίγειος παράδεισος

Εικόνα
Φωτογραφία Γόνη Ανεστοπούλου

Το Ξενοδοχείο «Ράδιον»,η παλιά Εκκλησία «Άγιος Παντελεήμων» και το «Διοικητήριο» των Καμένων Βούρλων την δεκαετία του 1930-1940.

Εικόνα
Τα Καμένα Βούρλα μιας άλλης εποχής !!!

Διακρίνονται το Ξενοδοχείο «Ράδιον» η παλιά Εκκλησία « Άγιος Παντελεήμων» και το «Διοικητήριο» των Καμένων Βούρλων την δεκαετία του 1930-1940.

Φωτογραφία Θανάσης Τρίγκας

Κομβόι διαμαρτυρίας φορτηγών στα διόδια της Αγ Τριάδας

Εικόνα
Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων το Σάββατο 3 Μαρτίου.Στη Στερεά κινητοποιούνται στη Φθιώτιδα,στη Θήβα,τη Χαλκίδα ,τον Πειραιά, όπως και σε όλη τη χώρα όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του FΜ-1 ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών Φθιώτιδας Απόστολος Αγγελακόπουλος.
Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσουμε από την Έκθεση Λαμίας για να φτάσουμε στις 11 στα διόδια της Αγίας Τριάδας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την καθυστέρηση λήψης απόφασης από την κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Μεταφορών για τη μείωση του τέλους διοδίων.
Είχαμε κάνει μία συμφωνία για έκπτωση στα διόδια και αντί για αυτό δεχτήκαμε πραγματικό χτύπημα με την απαγόρευση κυκλοφορίας μας στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.Είναι άξιο απορίας τόνισε ο κ Αγγελακόπουλος γιατί στη χώρα μας δεν ισχύουν όσα ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην ουσία τώρα ωφελημένες βγαίνουν οι μεταφορικές εταιρείες του εξωτερικού που δεν πληρώνουν διόδια.http://www.lamiafm1.gr

Ξεκινά η κατασκευή του αρδευτικού έργου της Ηράκλειας Φθιώτιδας

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε  την 1η Μαρτίου του 2018    συνάντηση   στο   Υπουργείο   Αγροτικής   Ανάπτυξης   και  Τροφίμων  με  τον   Υφυπουργό   κ.  Βασίλη   Κόκκαλη  και  τον   Βουλευτή  του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Δημήτρη   Βέττα,    για  την  κατασκευή  του     αρδευτικού    έργου    της  Ηράκλειας.
Στη    συνάντηση   συμμετείχαν    εκπρόσωποι   από  την     τοπική    κοινωνία,   οι οποίοι   μετέφεραν    στον   Υφυπουργό     την  αναγκαιότητα   και  τη  σπουδαιότητα    της  εν  λόγω   δράσης.
Το έργο πρόκειται να καλύψει   μια   μεγάλη   έκταση  4-5 χιλ.  στρεμμάτων  στην περιοχή   της   Ηράκλειας και μέσω αυτού  θα   γίνει  ορθολογική  αξιοποίηση   των  διαθέσιμων   υδάτινων  πόρων, θα  επιτραπεί η  εφαρμογή   σύγχρονων  τεχνικών  άρδευσης που αφενός   μεν   θα επιφέρει τη   μείωση   της  απώλειας  των  υδατικού δυναμικού και   αφετέρου δε  τη βελτίωση   των   εφαρμοζόμενων  τεχνικών,   με  αποτέλεσμα   την είσοδο  νέων  αποδοτικότερων  καλλιεργειών. Υπολογίζ…

Mελέτη ΠΕΔΑ: Προτείνει πέντε κατηγορίες δήμων (πίνακες)

Εικόνα
Πέντε βασικές κατηγοριοποιήσεις για τους δήμους της χώρας προτείνει η μελέτη η μελέτη των καθηγητών Ν. Χλέπα και Ι. Ψυχάρη για την «Κατηγοριοποίηση των Δήμων», η οποία παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον μεγάλου αριθμού Δημάρχων της Αττικής, του προέδρου της ΚΕΔΕ, έξι Προέδρων  Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, παρουσιάστηκε στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Α.
Η πρωτοβουλία σύνταξης της μελέτης ανήκει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και όπως χαρακτηριστικά είπε κατά την έναρξη της ημερίδας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη, «ενώ, όλοι, συνομολογούμε τα τελευταία χρόνια ότι το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την επίλυση του, μόλις τώρα επιχειρείται ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση..»
Αναφερόμενος ο κ. Γ. Ιωακειμίδης στους λόγους για τους οποίους πρέπει να κατηγοριοποιηθούν οι Δήμοι της χώρας, επικαλέστηκε σειρά λόγων, όπως, το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας, τις…

Ο κανονισμός αποχέτευσης του δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου και ορισμός θέσης Ε.Ε.Λ Αγίου Κων/νου

Εικόνα
Τα θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ
Καμένα Βούρλα  , 1-3-2018 
\∆ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ / ΝΟΥ
Αριθμ .  Πρωτ .: 1.773 
∆ / ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα ∆ιοικητικών  &  Οικονομικών
 Προς :  Τα Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Υπηρεσιών Ζωής Μώλου Αγίου Κων / νου όπως Πίνακας Αποδεκτών Γραφείο  :
 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Πληροφορίες :  Χονδροδήμου Λουκία Τηλέφωνο : 2235350037                            
 Κοιν . :   Μπεζάτη Ευφροσύνη ,  Αντιδήμαρχο Τριανταφύλλη Νικόλαο ,  Αντιδήμαρχο

Θέμα :  Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης
Παρακαλείσθε την ∆ευτέρα  5  Μαρτίου και ώρα  13.00  μ . μ .,  όπως προσέλθετε στο ∆ημοτικό Κατάστημα  ( αίθουσα συνεδριάσεων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ), για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση κανονισμού αποχέτευσης ∆ήμου Μώλου Αγίου Κων / νου
2. Ορισμός θέσης της Ε . Ε . Λ .  Αγίου Κων / νου και της όδευσης του αγωγού μεταφορ…

Απείλησαν με πιστόλια, χτύπησαν και λήστεψαν γνωστό Λαμιώτη εργολάβο

Εικόνα
Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης - Τον περίμεναν στην είσοδο της πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης - Στο Νοσοκομείο ο εργολάβος - Απείλησαν ότι θα ληστέψουν και την κόρη του - Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας. Αντιμέτωπος με δύο άγνωστους άνδρες που κρατούσαν πιστόλια, ήρθε περίπου στις 10 το βράδυ απόψε (1/3), γνωστός Λαμιώτης εργολάβος, την ώρα που έφτανε στην πολυκατοικία που μένει στην οδό Όθωνος 1 στην πλατεία Λαού. Οι ληστές κραδαίνοντας τα όπλα τους και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο τον οδήγησαν στον 4οόροφο όπου βρίσκεται και το γραφείο του προκειμένου να του αποσπάσουν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Μάλιστα την πόρτα στους ληστές άνοιξε η σύζυγος του θύματος που είδε ξαφνικά μπροστά της τους δύο ληστές να κρατούν τον άνδρα της. Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τόσο τα δρομολόγια του θύματός τους, όσο και το σπίτι όπου διαμένει η κόρη του για την οποία τον απείλησαν ότι θα την «επισκεφτούν» επίσης αν δεν τους έλεγε που είχε χρήματα και άλλα …

Το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τα Καμένα Βουρλα το 1972.

Εικόνα

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο παράδρομο για τα Καμένα Βούρλα μετα την ριζική ανακαίνιση.

Εικόνα
Φωτογραφία Dimitris Faslis

Επίσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Μώλου Αγ.Κων/ νου στον δήμαρχο Γ.Συκιώτη

Εικόνα
To Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου επισκέφθηκε το Δήμαρχο κ.Συκιώτη , μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγής προτάσεων που αφορούσαν την στήριξη για την παραγωγή αλλά και την προβολή των αγροτικών προϊόντων , που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας,καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:
1. Στο ΕΣΠΑ που ανοίγει στο προσεχές διάστημα μπορούν να προταθούν και αρδευτικά έργα.Υπάρχει η βούληση του δημάρχου μετά από την σχετική μελέτη που θα προκηρυχθεί να προταθεί στο ΕΣΠΑ έργο αποταμίευσης νερού με φράγμα.
2. Για να δοθεί προσωρινή λύση στις αρδευτικές ανάγκες των δημοτών θα εξεταστεί ποιες ανενεργές γεωτρήσεις ύδρευσης έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιηθούν για την άδρευση.
3. Σχετικά με τις εστίες των βυτίων ψεκασμού καταλήξαμε ότι πρέπει ελεγχθούν από την αρχή όλες σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, ώστε όπου απαιτείται να γίνουν ασφαλείς και λειτουργικές προς στον χρήστη και το περιβάλλον .Ειδικά για το διαμέρισμα του Μώλου δόθηκε άμεση εντολή να κατασκευαστε…

Σοκ: Πέθανε το πρωί Λαμιώτης επαγγελματίας

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Αργύρης ΜπλόντζοςΟ άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί μέσα στο σπίτι την ώρα που ετοιμαζόταν για την δουλειά του.
Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Λιγνό, ιδιοκτήτη συνεργείου αγροτικών μηχανημάτων στην οδό Βασιλικών 23 και Θερμοπυλών στη Λαμία.
Ήταν 51 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις "έφυγε" από ανακοπή.

Λιχαδονησια: Οι μικρές Σεϋχέλες της Εύβοιας(video)

Εικόνα
Τα λιχαδονήσια είναι μια συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του βόρειου Ευβοϊκόυ κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας.

Ξεπουλιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ οι Θερμοπύλες!!

Εικόνα
Και μάλιστα μετά από ''συνεχείς παρεμβάσεις''  του Δημάρχου Λαμιέων και βουλευτών της Φθιώτιδας! Στα πλαίσια των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ επτά ακίνητα που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές, μεταξύ αυτών και των Θερμοπυλών, βαπτίζοντάς το με φανφάρες ως αξιοποίηση. Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρη Ξενόφο, στην ημερίδα «Investors' Workshop: Development οf Thermal Springs in Greece», την οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Θα περιμέναμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απαιτεί από τις κυβερνήσεις την συμμετοχή σε οιαδήποτε παρέμβαση αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της περιοχής της με σχέδια και δυναμικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως, όπως διαβάζουμε από δημοσιεύματα, φέρεται να συναινεί στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με παγκόσμιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερης στρατηγικής σημασία…