Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 25, 2014

«Χτυπα» 600.000 Ελληνες η νοσος των καπνιστων

Εικόνα
Είναι γνωστή και ως νόσος των καπνιστών. Αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, καθώς προκαλεί πάνω από 3.000.000 θανάτους ετησίως.
Στη χώρα μας, η οποία κατέχει στο κάπνισμα την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ταλαιπωρεί 600.000 Έλληνες, ενώ, σύμφωνα με πιλοτική μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το 25% των ατόμων που διαγιγνώσκονται πεθαίνει εντός τριετίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία” πρόκειται για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μια φλεγμονή των πνευμόνων που δημιουργείται ύστερα από χρόνια έκθεση σε βλαπτικά ερεθίσματα, το κυριότερο από τα οποία είναι ο καπνός του τσιγάρου.
Στην περίπτωση της ΧΑΠ, το 50% των περιπτώσεων χαρακτηρίζονται προχωρημένου σταδίου. Ωστόσο, για κάθε έναν ασθενή που γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο υπάρχει και ένας που δεν το γνωρίζει.
Πάντως,
η έγκαιρη διάγνωση μέσω του λειτουργικού ελέγχου των πνευμόνων (σπιρομέτρηση) και η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, συνδυαστικά με τη διακοπή …

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα

Ποια είναι τα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν μετά από την ημερομηνία λήξης

Εικόνα
Συμβουλές για το πώς να καταλάβετε αν ένα τρόφιμο είναι ασφαλές για να καταναλωθεί ακόμα και μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης δίνει η Daily Mail.
Δείτε συμβουλές για μερικά από αυτά:
Φιλέτο ψαριού
Το φιλεταρισμένο ψάρι, όπως ο σολομός και ο μπακαλιάρος, είναι κατάλληλο για κατανάλωση έως τέσσερις εβδομάδες από τη στιγμή που το ψάρεψαν, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί στο ψυγείο σε θερμοκρασία χαμηλότερη των πέντε βαθμών.
Για να σιγουρευτείτε, βεβαιωθείτε ότι το ψάρι είναι γυαλιστερό, δεν μυρίζει και η σάρκα του παραμένει ελαστική, αλλά είναι σφικτή όταν την πιέζετε.
Παγωτό
Παρότι διατηρείται στην κατάψυξη, έχει μικρό χρόνο ζωής. Μέσα σε τρεις μήνες χάνει τη φρέσκια γεύση του. Αν έχει ξινή γεύση, τότε δεν πρέπει να το φάτε.
Πατέ και λουκάνικα
Μπορείτε να πάρετε ρίσκο μόνο για μία ημέρα μετά από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Όταν το κρέας έχει υποστεί επεξεργασία ή έχει τεμαχιστεί, είναι εκτεθειμένο σε βακτήρια, τα οποία δεν μπορεί να εμποδίσει η ψύξη.
Αβγά
Μπο…

Οι δήμοι πρέπει να πιστοποιήσουν τις παιδικές χαρές μέχρι 30 Ιουνίου

Εικόνα
Αναρτήθηκε: 30.05.2014 Μέχρι στις 30 Ιουνίου 2014 όλοι οι δήμοι της χώρας πρέπει να πιστοποιήσουν τη λειτουργία των παιδικών χαρών. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, ορίζεται ότι «οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σύστημα πιστοποίησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της αρ. 28492/2009 απόφασης».
Μάλιστα διευκρινίζεται ότι οι δήμοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δαπάνες για τις απαραίτητες παρεμβάσεις, που άπτονται της ασφάλειας των παιδιών χρηστών των παιδικών χαρών, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων από το νόμο (άρθρο 65, παρ. 5 του ν. 3852/2010) «καθώς προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον, σε συνδυασμό με την τροποποιητική απόφαση που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 30.06.2014».
Η επικαλούμενη διάταξη νόμου, που μπορεί να παρακαμφθεί ορίζει ότι ένα μήνα πριν από τη διενέρ…

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εικόνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη των χόρτων σε όλη την έκταση του Δήμου μας .

  Το  Τμήμα  Περιβάλλοντος του δήμου μας , με δικά του μέσα μεριμνά για το κόψιμο των χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους  χώρους ,τόσο για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος , τόσο και για την πρόληψη πυρκαγιών όσο και για την εξάλειψη ποικίλων άλλων κινδύνων.

  Επειδή ωστόσο , οι λόγοι αυτοί δεν συντρέχουν μόνο για τους δημοτικούς χώρους  αλλά και για τα οικόπεδα όλων των πολιτών, τους καλούμε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους , ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες , αλλά και για να μην μετατρέπονται οι χώροι αυτοί σε καταφύγια τρωκτικών και ερπετών κοντά σε κατοικίες .

  Επισημαίνεται ότι , η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες , συνεπάγετα…

Δανειστική βιβλιοθήκη Γλύφας& Αναγνωστήριο Ιωάννης Γ.Παρίκος

Εικόνα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BLOG..Ας παραδειγματιστούμε και εμείς επιτέλους στό χωριό μας που βιβλιοθήκη ακούμε και βιβλιοθήκη δεν βλέπουμε!
Ένα προσωπικό όραμα και όνειρο πολλών ετών κατάφερε να υλοποιήσει ο Γιώργος Παρίκος. Ο εκδότης των επιστημονικών και τεχνικών βιβλίων των εκδόσεων ΙΩΝ, ήθελε να προσφέρει ένα δώρο γνώσης στο χωριό του. Στο χωριό που μεγάλωσε αυτός,που μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια του και που ανιδιοτελώς αγαπά και θέλει να το βλέπει να προοδεύει.
Το δώρο του είναι ένα δώρο προς την γνώση.
Η αγάπη του ίδιου για το βιβλίο είναι το κίνητρο για να μπορέσει να κάνει αυτή την σπουδαία προσφορά!
Η δανειστική βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο φέρουν το όνομα  Ιωάννης Γ.Παρίκος,εις μνήμην του πατέρα του  αλλά και προς τιμήν του γιού του Γιάννη  που δεν θα μπορέσει να διαβάσει ποτέ.


Το όραμα του να γίνει η Γλύφα,το χωριό του βιβλίου και της γνώσης,τον οδήγησε να λάβει προσφορές από μεγάλους εκδοτικούς οίκους,πέραν όλων των βιβλίων των δικών του εκδόσεων,με αποτέλεσμα  να δημ…
Εικόνα
Ο ΚΥΡ έχει κέφια!!!

Έλεγχοι για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ζύγισης στο ψωμί

Εικόνα
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, υπενθυμίζεται ότι σε κάθε σημείο πώλησης άρτου, αποτελεί υποχρέωση του πωλητή η ζύγιση του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων, όπως προβλέπεται στο νόμο 4254/2014.
Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα. Εκτός από την υποχρεωτική ζύγιση παρουσία του πελάτη ο νόμος προβλέπει επίσης, όπως είναι γνωστό, ότι στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά κιλό. Επισημαίνεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του ΥΠΑΑΝ με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις. Για το σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις. Οι καταναλωτές καλούνται να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτ…

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο - Η κατανομή εδρών - Ποιοι εκλέγονται

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ
Μπορεί να ήταν ιδιαίτερα εύκολη η επικράτηση του Γιάννη Συκιώτη στον δεύτερο γύρο των εκλογών μετά το θρίλερ του πρώτου γύρου οι κατανομές όμως των εδρών δείχνει να είναι μία δύσκολη υπόθεση.
Από τις 16 έδρες που παίρνει ο Γιάννης Συκιώτης οι 5 κατανέμονται στην ΔΕ Αγίου Κωνσταντίνου, οι 7 στην ΔΕ Καμένων Βούρλων και 4 στην ΔΕ Μώλου. Από τον συνδυασμό του γιατρού εκλέγονται κατά Δημοτική Ενότητα οι παρακάτω:
Στην ΔΕ Αγίου Κωνσταντίνου οι Νικόλαος Τριανταφύλλης με 561 ψήφους, Ευφροσύνη Μπεζάτη με 449 ψήφους, Χρήστος Παπαγρηγορίου με 430 ψήφους, Αικατερίνη Χρήστου με 365 ψήφους, Ιωάννα Παπαρίζου με 359 ψήφους.
Στην ΔΕ Καμένων Βούρλων οι Δημήτριος Μακρυνίτσας με 574 ψήφους, Ιωάννης Πλατανιάς με 549 ψήφους, Αθανάσιος Καραμανώλης με 501 ψήφους, Ελένη Ζαγγανά – Δημητρακάκη με 393 ψήφους, Νότης Σταθόπουλος με 360 ψήφους, Λεωνίδας Πενταλιός με 359 ψήφους και Γεωργία Κουκούλη – Ευαγγελίου με 356 ψήφους.
Στην Δε Μώλου εκλέγον…

Το νέο ΔΣ στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου

Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ Ο Γιάννης Συκιώτης είναι ο νεος Δήμαρχος όπου επικράτησε των αντιπάλων του στο Δήμο Μώλου-Αγ. Κων/νου τη δεύτερη Κυριακή  με ποσοστό 57,95% (4.476 ψήφοι) έναντι 44,05% (3.247) του κ. Παταργιά. Στον πρώτο γύρο οι δύο μονομάχοι είχαν αντίστοιχα 49,02%% (4.157) και 36,53%% (3.098), ενώ θέση στο ΔΣ πήρε και ο συνδυασμός του κ. Πετρόπουλου (11,69% - 2 έδρες). Στο νέο ΔΣ τους παραπάνω κυρίους πλαισιώνουν: 1          ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ            574 2          ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΖΑΧΑΡΙΑΣ     561 3          ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 549 4          ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΔΑΜ           501 5          ΠΑΝΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ          474 6          ΚΡΙΤΣΟΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   474 7          ΜΠΕΖΑΤΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του ΙΩΑΝΝΗΣ  449 8          ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     430 9          ΖΑΓΓΑΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΣ          393 10         ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           365 11         ΣΤΑΘΟ…

Ευρωσκεπτικισμός

Εικόνα
Ο Ευρωσκεπτικισμός είναι νεολογισμός που εκφράζει μια ιδεολογία αμφιβολίας ή αντίθεσης προς στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Κάποιοι ευρωσκεπτικιστές διαφωνούν με την προσπάθεια περαιτέρω επέκτασής της, άλλοι διαφωνούν με την παρούσα μορφή της, ενώ κάποιοι είναι ακόμα και υπέρ της διάλυσής της. Η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία είναι χώρες με έντονο ευρωσκεπτικισμό. Για παράδειγμα, το Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο ήρθε δεύτερο με ποσοστό 16,5% στις ευρωεκλογές του 2009, υποστήριξε την ολική αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη των 27. [1]

Στατιστική Δημοτικότητα της ΕΕ2 Ιουνίου 1992: ο λαός της Δανίας μέσω δημοψηφίσματος αρχικά απέρριψε την επικύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ, αλλά με την προσθήκη της συμφωνίας του Εδιμβούργου (η οποία εξαιρούσε τη Δανία από τέσσερα σημεία της συνθήκης) το δεύτερο δημοψήφισμα ήταν θετικό. Το αντίστοιχο Γαλλικό δημοψήφισμα (Σεπτέμβρης του 1992) έδειξε ότι το 49% των Γάλλων ήταν κατά της δημιουργίας της ΕΕ.199…

εφημεριδες

Εικόνα

Βατό το θέμα της Έκθεσης: Δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου που αναφέρεται στον Ανθρωπισμό

Εικόνα
t
Χωρίς απρόοπτα η πρεμιέρα των πανελλαδικών. Πως σχολιάζουν οι καθηγητές το θέμα news247Μάϊος 28 2014 11:43 Χωρίς απρόοπτα έγινε σήμερα η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο περιλαμβάνει και την έκθεση. Η εκπομπή των θεμάτων έγινε κανονικά στις 9 το πρωί, ενώ οι 105 χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν μία από τις περίπου 72 χιλιάδες θέσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, που αναφέρεται στον Ανθρωπισμό.
Αναλυτικά το απόσπασμα που δόθηκε στους μαθητές:
"Η «ανθρωπιά» είναι μια λέξη του καιρού μας, ένας όρος κοινόχρηστος, ένα νόμισμα που κυκλοφορεί σ’ όλα τα χέρια, γιατί συμβαίνει η ανταλλακτική του αξία να είναι πολύ μεγάλη. Και με την «ανθρωπιά» εννοούμε, φυσικά, τη συμπόνια, τη συμμετοχή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο πάθος του γείτονα. Και όχι μόνο του γείτονα. Του κάθε ανθρώπου. Άλλοτε χρησιμοποιούσαν τον όρο «ανθρωπισμός». Έλεγαν: «αυτό…

Θα αναστενάξει η τσέπη μας: Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών φέρνει πρόσθετο φόρο

Εικόνα
Σύμφωνα με το Βήμα, εκείνοι που θα διαπιστώσουν σημαντική αύξηση της φορολογίας τους είναι περίπου 750.000 φορολογούμενοι με εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή ως και 40,3%, ακόμη και αν δηλώσουν ζημιές, για εξωπραγματικά τεκμαρτά εισοδήματα που ουδέποτε απέκτησαν.
Επίσης, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» και φορολογούμενοι χωρίς εισοδήματα θα πρέπει να βρουν αποδείξεις δαπανών έτους 2013 αξίας ίσης με το 25% του ετησίου πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός τους για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο 22%.
Με τον νόμο 4110/2013 καταργήθηκε για όλα τα φυσικά πρόσωπα το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 5.000 ευρώ καθώς και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα, τα οποία ανέρχονταν σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο πέραν του δεύτερου.
Επίσης, καταργούνται για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι και θα πρέπει να δηλωθού…

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Εικόνα
Πέραν του πρωταρχικού στόχου, της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας - τη στήριξη και την προώθηση εμπόρων και παραγωγών της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας - ο θεσμός αποτελεί και αρωγό, των πρωτοβουλιών, που αναπτύσσουν οι τοπικοί κοινωνικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανισμοί είτε με τη διάθεση δωρεάν περιπτέρων στο χώρο της είτε με την παρουσίαση δραστηριότητων τους , στα πλαίσια του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων .
Έτσι και φέτος , η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας , φιλοξενεί πάνω από 20 φορείς ενώ στον υπαίθριο χώρο της, θα παρουσιάσουν δραστηριότητες, οι ακόλουθοι τοπικοί σύλλογοι :

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 21:00-22:30
Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ροδίτσας «Άγιος Αθανάσιος»
Χοροί Μακεδονίας , περιοχή Αλμωπίας
Χοροδιδάσκαλος: κος Ηλίας Τεμπέλης
Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων
Χοροί από Σέριφο και Σίφνο .
Χοροδιδάσκαλος : κος Γιάννης Αυγερόπουλος
Πολιτιστικός Σύλλογος Διβρυωτών «Άγιος Νικόλαος»
Χοροί από την Κω
Χοροδιδάσκαλος :κος Τεμπέλη…

Η κάλπη τρόμαξε την κυβέρνηση. Σχέδιο για 48 δόσεις σε όσους χρωστάνε στην εφορία

Εικόνα
Τα "μηνύματα" της κάλπης και η συνειδητοποίηση ότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, ξύπνησαν την κυβέρνηση που ετοιμάζει μεγάλη ρύθμιση χρεών. Σύμφωνα με "Τα Νέα", το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει αύξηση των δόσεων εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις 12 σε τουλάχιστον 48.
Στο τέλος Απριλίου, 3.344.246 φορολογούμενοι (πάνω από 1 στους 3), είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2014 στο τέλος Απριλίου είχαν σκαρφαλώσει στα 4,323 δισ. ευρώ -από 3,5 το Μάρτιο- και σύμφωνα με εκτιμήσεις σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και 62 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, που είχαν συσσωρευτεί έως τα τέλη του 2013.
"Πρέπει να κάνουμε κάτι για να πάρει ο κόσμος ανάσα τώρα", ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, έχει ήδη εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να υπάρξει νέα γενναία ρύθμιση λ…

Ευρωβουλή: Ανατροπή στους νικητές – Ποιοι εκλέγονται

Εικόνα
Από ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται Γλέζος, Σακοράφα, από ΝΔ Βόζεμπεργκ, Σπυράκη, από «Ελιά» Καϊλή, Καψής και από Χρυσή Αυγή ο πατέρας του δολοφονημένου Φουντούλη και δύο στρατηγοί

Στο 3,89% οριστικοποιήθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, με ενσωματωμένο και το 100% των ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 40,04%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 26,60%, η ΝΔ 22,71%, η Χρυσή Αυγή 9,38%, η Ελιά 8,02 %, το Ποτάμι 6,61%, το ΚΚΕ 6,07% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,47%.

Έξι άτομα εκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και η Κωνσταντίνα Κούνεβα που τον Δεκέμβριο του 2008 δέχτηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες οι οποίοι της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και την ανάγκασαν να το πιει, με αποτέλσμα να καταστραφούν ζωτικά της όργανα.

Με τη Ν.Δ εκλέγονται πέντε άτομα ενώ ακολουθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής με το οποίο εκλέγονται 3 ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων και ο πατέρας του άτυχου Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος. Ο άτυχος νέος δολοφονήθηκε μαζί με τον Μάνο Καπελώνη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Η…

Έλληνας ψηφοφόρος...."...πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα...."

Εικόνα

οι νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ από την Τρίτη

Εικόνα
Νέες υπηρεσίες θα προσφέρουν από την Τρίτη τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Μεταξύ άλλων, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, και να λαμβάνουν βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ- ΟΤΕ.
Επίσης, στα ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές:
Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
Πρόγραμμα εκδρομών
Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου 2014.
Στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν και πιστοποιητικά δημοτολογίου: Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας και βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, ειδικά, για τ…

500.000 Έλληνες εργαζόμενοι «δικαιούνται» έναν… ευρωπαϊκό κατώτατο «μισθό»

Εικόνα
Έως ακόμη έναν μισθό θα δικαιούνται όσοι, στην Ελλάδα, αμείβονται με μισθό κάτω από το μέσο όρο, αν εφαρμοστεί σχέδιο το οποίο συζητείται προεκλογικά μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Γερμανία για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού think tank WSI αλλά και πληροφορίες του Capital.gr στο Βερολίνο, στις γενικές γραμμές του, το σχέδιο αυτό προβλέπει την εισαγωγή ενός «ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού» με τη μορφή μιας προνοιακής παροχής με κοινοτικούς και, πιθανόν, εθνικούς πόρους η οποία θα βοηθά τον κατώτατο μισθό που ισχύει σε κάθε χώρα να προσεγγίζει τον μέσο μισθό.
Στην Ελλάδα, ο ονομαστικός κατώτατος μισθός από το 2012 ανέρχεται στα 586 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ την ίδια χρονιά ο μισθός που έπαιρναν κατά μέσο όρο όλοι οι εργαζόμενοι (σ.σ. μέσος μισθός) έφτανε  περίπου 1.131 ευρώ. Συνεπώς ο «ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός», αναφέρει στο Capital.gr εργατολόγος με καλή γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων, θα μπ…

Ενταση σημειώθηκε εχθές το βράδυ κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών του κ.Συκιώτη στον Μώλο.

Εικόνα
Ενταση σημειώθηκε εχθές το βράδυ κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών του κ.Συκιώτη στον Μώλο. Παρευρισκόμενοι στον χώρο αναφέρουν ότι κάποιος εκανε άσεμνη χειρονομία στον κ. Παραργιά μπροστά στο εκλογικό του κέντρο , αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρχουν φασαρίες και να επέμβει η αστυνομία .

Ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται

Ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται Όσο η ενσωμάτωση των τμημάτων ολοκληρώνεται, η μάχη στρέφεται σιγά-σιγά στην καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών. Αν και η καταμέτρηση είναι μόλις στο 7,8%, μέχρι στιγμής οι επικρατέστεροι είναι:
ΣΥΡΙΖΑ
Μανώλης Γλέζος
Σοφία Σακοράφα
Δημήτρης Παπαδημούλης
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Γεώργιος Κατρούγκαλος
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος
Ν.Δ.
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Μαρία Σπυράκη
Θεόδωρος Ζαγοράκης
Ελίζα Βόζεμπεργκ
Γιώργος Κύρτσος
Χρυσή Αυγή
Ελευθέριος Συναδινός
Λάμπρος Φουντούλης
Γεώργιος Επιτήδειος
Ελιά
Νίκος Ανδρουλάκης
Εύα Καϊλή
Ποτάμι
Γεώργιος Γραμματικάκης
Νίκος Ορφανός
ΚΚΕ
Κωνσταντίνος Παπαδάκης
Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Νότης Μαριάς

Η μεγάλη νύχτα που «δεν έχασε» κανείς

Εικόνα
Αναλυτικά οι έδρες, μέχρι στιγμής, κατανέμονται ως εξής:...
- ΣΥΡΙΖΑ: 6 έδρες
- Νέα Δημοκρατία: 5 έδρες
- Χρυσή Αυγή: 3 έδρες
- Ελιά: 2 έδρες
- Ποτάμι: 2 έδρες
- KKE: 2 έδρες
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1 έδρα 
Πολύ κακό για το τίποτα...