Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 23, 2017

Παρέλαση Λυκείου Μώλου στη Λαμία με παραδοσιακές στολές(δεκαετία του '70)

Εικόνα
Φωτογραφία της κυρίας  Παναγιώτα Ροϊνά-Τρίγκα

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντινου:Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κάθε χρόνο, στις 28 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, περισσεύουν οι διακηρύξεις της εκάστοτε κυβέρνησης για τα μέτρα που τάχα θα λάβει για την προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Οι εργαζόμενοι, όμως, θα συνεχίσουν να θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης.

Ο στόχος του κεφαλαίου να αυξήσει το ποσοστό κέρδους είναι η αιτία για τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων (ΥΑΕ), τις μειώσεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας που αυξάνουν την επικινδυνότητα. Αν και τα στοιχεία καταγραφής στη χώρα μας είναι ελλιπή, κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια κάθε 3 μέρες ένας εργαζόμενος πεθαίνει από εργατικό ατύχημα και χιλιάδες σακατεύονται κάθε χρόνο. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν (διάφορα είδη καρκίνου, μυοσκελετικές παθήσεις, προβλήματα στο δέρμα, παθήσεις πνευμόνων, εργασιακό στρες, mobbing κ.λπ.),αλλά δεν …

Δημοτικοί υπάλληλοι: Μαζική συμμετοχή στην αποχή από την αξιολόγηση

«Η αξιολόγηση του προσωπικού δεν πρέπει να συνδέεται σε καμιά περίπτωση με μισθολόγιο και απολύσεις ούτε να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά να έχει ως στόχο την βελτίωση και την καλύτερη οργάνωση των Δημοτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών».

Την παραπάνω θέση υιοθετούν η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και προκήρυξαν στις αρχές Μαρτίου 2017 Απεργία-Αποχή όλων των εργαζομένων από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων τόσο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για Απεργία-Αποχή από την εφαρμογή του Ν.4369/2016 καλούν συλλόγους – μέλη με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων να συγκεντρώνουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα μοιραστούν στους εργαζόμενους και να τα επιστρέψουν στα αρμόδια Γραφεία Προσωπικού.

Σε νέα ανακοίνωση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αναφέρει τα εξής:

Ξεκαθαρίσαμε πως «αξιολόγηση» προσωπικού χωρίς σύγχρονα οργανογράμματα αποδεσμευμένα από λογικές συρρίκνωσης υπηρεσιών-δομών και την στραγγαλιστική …

Φάρος Στρογγύλη

Εικόνα
Ο φάρος στη νήσο Στρογγύλη.Αρχές του αιώνα φωτογραφόζονται μπροστά του  φαροφύλακες και κάποιοι-ίσως προιστάμενοι-επισκέπτες(συλλογή Γ.Παπαγεωργίου)

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την εγκατάσταση POS - Ποιους αφορά

Εικόνα
Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των αυτόματων μηχανημάτων εξόφλησης συναλλαγών με κάρτες (POS) από δεκάδες επαγγέλματα που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου, καθώς ......

δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση, με την οποία ορίζεται προθεσμία τριών μηνών, η οποία ξεκινά απο σήμερα 28 Απριλίου, για την συμμόρφωση των υπόχρεων.

Σε περίπτωση που υπόχρεοι στην εφαρμογή του μέτρου κάνουν έναρξη επαγγέλματος εντός των τελευταίων 30 ημερών της τρίμηνης προθεσμίας, τότε θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απόφαση σε διάστημα τεσσάρων μηνών απο σήμερα.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο υπό προυποθέσεις θα μπορεί να μειωθεί στο μισό.

Σύμφωνα με την απόφαση υποχρέωση εγκατάστασης POS για αποδοχή συναλλαγών με κάρτες στις προθεσμίες που ορίζονται έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες επαγγελματιών:

Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας - Περιγραφή δραστηριότητας

33.12 - Επισκευή μηχανημά…

52.000,00€ για δράσεις πυροπροστασίας στον Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντινου

Εικόνα
Μισό εκατομμύριο στη Φθιώτιδα για δράσεις πυροπροστασίας
Την κατανομή ποσού ύψους 16.910.000,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2017 στους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας γνωστοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Από αυτά 484.400€ θα κατευθυνθούν προς το νομό μας και συγκεκριμένα στους εφτά δήμους με την ακόλουθη κατανομή;
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ  66.600,00
ΔΟΜΟΚΟΥ  49.600,00
ΛΑΜΙΕΩΝ  109.000,00
ΛΟΚΡΩΝ  83.700,00
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ  75.900,00
ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  52.000,00
ΣΤΥΛΙΔΑΣ  47.600,00
Οι Δήμοι μπορούν να διαθέσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και μόνο. Συγκεκριμένα μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως:
α) εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, κλπ) αρμοδιότητάς τους,
β) απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντε…

Ο φορολογικός χάρτης της Ελλάδας

Εικόνα
Με πενιχρά εισοδήματα, αλλά με δικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, εμφανίζεται στην εφορία η πλειονότητα νοικοκυριών με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2016. Έξι στα δέκα νοικοκυριά μπορεί να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 833 ευρώ τον μήνα, αλλά την ίδια ώρα μία στις δύο οικογένειες διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι και έξι στους δέκα φορολογουμένους δηλώνουν ιδιοκτήτες ενός ή περισσοτέρων αυτοκινήτων. Στα χρόνια των μνημονίων, γράφει η Ημερησία, οι «φτωχοί» αυξήθηκαν, η μεσαία τάξη λύγισε υπό το βάρος της υπερφορολόγησης, των μεγάλων περικοπών στις αποδοχές και την έκρηξη της ανεργίας, ενώ μειώθηκε κατά 36% ο αριθμός των νοικοκυριών που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο. Οι πλούσιοι λιγόστεψαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης. Ωστόσο, περισσότεροι από 107.000 φορολογούμενοι φανερώνουν στην εφορία το σκάφος αναψυχής που διαθέτουν, ενώ 219 οικογένειες στην Ελλάδα έχουν στην ιδιοκτησία τους ελικόπτερο ή αεροσκάφος. Πισί…

ΚΕΑ: Διευκρινίσεις για τις κάρτες, τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ και την ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Εικόνα
Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας παρέχει διευκρινίσεις για την πληρωμή του ΚΕΑ, τη διακοπή του για όσους δεν ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ και το εισόδημα από τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Έγινε η πληρωμή για τη β' δόση του ΚΕΑ στους δικαιούχους και ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ καθησύχασε τους δικαιούχους ότι τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ανεξάρτητα αν έχουν παραλάβει την κάρτα ή όχι.

«Εφόσον η κάρτα έχει εκδοθεί τα χρήματα πιστώνονται στο λογαριασμό των δικαιούχων και την κάρτα, ανεξάρτητα αν την έχουν παραλάβει ή όχι», εξήγησε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας.
«Είναι καθαρά θέμα χρόνου» τόνισε. Απαντώντας αν μπορεί να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών απάντησε ότι οι τράπεζες έχουν τις δικές τους διαδικασίες, ενώ εξήγησε ότι δημιουργούνται προβλήματα από διάφορα λάθη που υπάρχουν είτε στη διεύθυνση, είτε σε λάθη στο λογαριασμό των δικαιούχων.

Τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν α…

Συνεργασία του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου με το τηλεοπτικό κανάλι ΤV100 Θεσσαλονίκης(πανελλαδική εμβέλεια)για τη προβολή της περιοχής

Εικόνα

ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του Μέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020» (Μεταποίησης).

Περιλαμβάνει τη Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά την 16η Μαΐου 2017 και λήγει την 18η Αυγούστου 2017.
Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού των αιτήσεων είναι από 600.000 – 5.000.000 ευρώ.
Η ενίσχυση ανέρχεται έως 75% του αιτούμενου προϋπολογισμού, ανάλογα με την κατηγοριοποίηση των Περιφερειών.

Επιλέξιμοι κλάδοι
Η αίτηση στήριξης αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους:
α) Κρέας – πουλερικά – κουνέλια.
β) Γάλα.
γ) Αυγά.
δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα.
ε) Ζωοτροφές.
στ) Δημητριακά.
ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων).
η) Οίνος.
θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί.
ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων).
ια) Φαρμακευτικά και Αρωμα…

Αγιος Σεραφείμ Φθιώτιδας:Οι απατεώνες χτύπησαν πάλι! Πήραν 10.000€ από ηλικιωμένη

Εικόνα
10 χιλιάδες ευρώ πήραν 2 απατεώνες από ηλικιωμένη κάτοικο του Αγίου Σεραφείμ Καμένων Βούρλων, στη Φθιώτιδα.
Παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ πλησίασαν στο σπίτι και κατάφεραν να πείσουν την γυναίκα ότι ο πίνακας της ΔΕΗ έχει σοβαρό πρόβλημα και πως το σπίτι κινδύνευσε με φωτιά και η ίδια έπρεπε να πάρει ότι σημαντικό είχε εντός σπιτιού και να βγει έξω. Δυστυχώς η ηλικιωμένη τους πίστεψε και πήρε 10 χιλιάδες ευρώ που είχε κρυμμένα και βγήκε έξω προκειμένου οι δήθεν τεχνικοί να αποκαταστήσουν την ζημιά. Οι απατεώνες όταν είδαν ότι η ιδιοκτήτρια πήρε τα χρήματα την ξεμονάχιασαν και με την μέθοδο της απασχολήσεις της πήραν όλο το ποσό και εξαφανίστηκαν. Του θέματος έχει επιληφθεί η ασφάλεια Λαμίας. https://tvstar.gr/

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ:ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ 1η ΜΑΗ