Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 6, 2017

Βούλιαξε από τους τουρίστες το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (video)

Εικόνα

Κατάσβεση πυρκαγιάς στα Καμένα Βούρλα.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εικόνα
Φωτογραφίες Anastasia-Giorgos Pantra-Stavrou


More


Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρισε δασική περιοχή κοντά στα Καμένα Βούρλα. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγ. Κων/νου. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον ‘Αγ. Κωνσταντίνο και την Αταλάντη, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου. Ήδη αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει περιοριστεί και το μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο και είναι θέμα χρόνου πλέον να υπάρξει πλήρης κατάσβεση καθώς δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια παρά το γεγονός ότι η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά τους. efthia.gr

Η πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη του Άγιου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας

Εικόνα
Φωτογραφία Γιώργος Κοσματόπουλος

Θα ξαναγίνει Δημοτικό Συμβούλιο για το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων

Εικόνα
Δήμαρχος Καμ.Βούρλων: Έκλεισε το θέμα του λιμανιού! Δεκτή έκανε η αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς την προσφυγή του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Καμ.Βούρλων για την επανάληψη σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ελήφθη η απόφαση για παραχώρηση του λιμανιού της λουτρόπολης για 40 χρόνια σε ιδιώτη.

Στο κεντρικο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 μίλησαν ο εκπρόσωπος του συλλόγου των αλιέων Νάκος Ανδρέου και ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης:

kamena-voyrla-news.blogspot.gr
Ακούστε τι είπε ο Ανδρέου
.
.Ακούστε τι απάντησε ο Δήμαρχος

Μήδεια του Μπόστ απο την θεατρική ομάδα Palmos

Εικόνα

Ένα πολύχρωμο δειλινό στον Άγιο Κωνσταντίνο!

Εικόνα
Την φωτογραφία ανέβασε στο Instagram ο βουλευτής ΝΔ Christos StaikourasΚαζαντζίδεια 2017 στον Άγιο Κωνσταντίνο – Διήμερες εκδηλώσεις

Εικόνα
Τα Καζαντζίδεια 2017 θα πραγματοποιηθούν και φέτος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας στις 25 και 26 Αυγούστου 2017, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή που σημάδεψε γενιές ολόκληρες με τις ερμηνείες του.


ΚΥΑ για την άδεια διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Εικόνα
Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Η ΚΥΑ υπογράφεται από τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη,Υγείας Ανδρέα Ξανθό, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, τους αν. υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, Εσωτερικών Νικόλαο Τόσκα, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, και την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, στηρίζει τους Έλληνες κτηνοτρόφους και επιλύει μακροχρόνια προβλήματα, τα οποία τους ταλαιπωρούσαν. Για το σκοπό αυτό εκδόθηκε η απόφαση αριθ. 940/81279/04-08-2017 (ΦΕΚ 2741 Β’) ΚΥΑ με θέμα «Καθορισμός της διαδικασίας, των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και των προβλεπόμενων κυρώσεων …

Πολιτιστικός χορευτικος Σύλλογος η Αρέθουσα Αγίου Κωνσταντίνου:ΟI ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ.

Εικόνα
Ο Πολιτιστικός χορευτικος Σύλλογος η Αρέθουσα ανακοινωνει οτι οι λαχνοι που κληρώθηκαν στην παράσταση της 5ης Αυγούστου 2017 είναι οι εξης:
Ν.1000 Κερδίζει τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
Ν.241 Κερδίζει το ταμπλετ
Ν.95 Κερδίζει το μπλουζάκι από το καταστημα BRUNO Λαμία 
Τα δυο πρώτα δωρα δόθηκαν .Οικογένεια Νίκου Παγώνη ,ευχομαστε να τα χαρείτε! 
Εκρεμει το τρίτο δώρο.Όποιος έχει τον τυχερό λαχνό να επικοινωνήσει με το Δ.Σ.του Συλλογου
Επίσης να ευχαριστήσουμε το κατάστημα" Κοτσανης "και τον κ.Νικολαου Γιωργο που είναι πάντα δίπλα μας σε οτι χρειαστούμε !

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΒΕ --ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εικόνα

ΟΧΙ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΗΓΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

Εικόνα
Έκκληση σε όσους εξακολουθούν να καπνίζουν να αποφεύγουν  τη συνήθεια τους όταν πηγαίνουν για μπάνιο ή τουλάχιστον να μην σβήνουν και αφήνουν τα αποτσίγαρα στις παραλίες, απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τον υγειονομικό κίνδυνο που συνιστούν οι γόπες (ιδίως για τα μικρά παιδιά) αποτελούν μία τεράστια πηγή μόλυνσης των θαλασσών από μικροίνες πλαστικού (καθώς το φίλτρο είναι πλαστικό που δεν εξαφανίζεται), αλλά και διάχυσης των τοξικών συστατικών που περιέχουν τα επεξεργασμένα φύλλα καπνού του τσιγάρου.
Οι Έλληνες καπνιστές «παράγουν» κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισεκατομμύρια (3.500 τόνους) αποτσίγαρα, αναφέρει η ΕΑΕ, προσθέτοντας ότι πολλά απ΄ αυτά καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντάς την, δηλητηριάζοντας ψάρια, θαλασσοπούλια και ανθρώπους. «Τα αποτσίγαρα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών», υπογραμμίζει. 

Η ΕΑΕ καλεί τους καπνιστές, αν δεν μπορούν να αποφύγουν το κάπ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΜΑ ΘΙΣΒΗΣ

Εικόνα

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΟ 1983

Εικόνα
Καρτ ποσταλ από το ξενοδοχείο Ποσειδών στα Καμένα Βούρλα το 1983.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Τροχαίο στον Άγιο Κωνσταντίνο

Εικόνα
Τροχαίο ατύχημα έγινε (10/8/2017) στον Άγιο Κωνσταντίνο και συγκεκριμένα στον δρόμο προς την γνωστή παραλία Κάλαμος όταν Ι. Χ. που οδηγούσε ιερέας προκειμένου να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με άλλο Ι.Χ., βγήκε εκτός πορείας. Μαζί με τον ιερέα  ήταν και τα δύο  παιδιά του 18 και 16 ετών. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας σοβαρά αλλά για προληπτικούς λόγους  μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας http://fonografos.net

Στήσιμο αργαλειού στο Λαογραφικό Μουσείο Σκάρφειας Φθιώτιδας(ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Στην προσπαθεια μας να στησουμε εναν αργαλειο για το νεοσυστατο λαογραφικο μας μουσειο,συκγεντρωθηκαν οι γυναικες του χωριου μαζι με αρκετες ηλικιωμενες κυριες,που το χαρηκαν ιδιαιτερως.Θα παρακαλουσαμε οποιος απο τους φιλους μας θελει να βοηθησει να συκγεντρωσουμε παλαια αντικειμενα για το μουσειο μας ας επικοινωνησει μαζι μας.
Ασημίνα Αντωνίου
Σύλλογος Γυναικών Σκάρφειας


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος του δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου για τα αδέσποτα

Εικόνα

Δήμος Μακρακώμης:13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 《Αθανάσιος Ακρίδας 》

Εικόνα
13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 《Αθανάσιος Ακρίδας 》
12 Αυγούστου 2017
Ώρα έναρξης : 21:30
Πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου "Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα "
Σας περιμένουμε!!!!

ΟΔΔΥ: Ξεπουλά Mercedes & BMW με τιμές εκκίνησης 100 ευρώ (λίστα)

Εικόνα
Ένα ακόμη μεγάλο ξεπούλημα έχει δρομολογήσει για τις 22 Αυγούστου ο ΟΔΔΥ, βγάζοντας σε πλειοδοτικό διαγωνισμό οχήματα μεγάλης αξίας, που βρίσκονται στα αζήτητα των τελωνείων.
Συγκεκριμένα, στις 22-08-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στο κτίριο του Τελωνείου
Ναυπλίου, Αμυμώνης 26, 21100 στο Ναύπλιο, θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία για να
εκποιηθούν σε μεμονωμένη εκποίηση για ΟΤΚΖ και διάλυση (όπου αυτό αναφέρεται)
τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα και τα εγκαταλειφθέντα του
Τελωνείου, με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ   
Καμ. Βούρλα 8-8-2017 
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο  Δήμος  Μώλου  -  Αγ.  Κων/νου,  στα  πλαίσια  του  Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ  107/31.07.2017 τεύχος Α')  :
«Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού  πλαισίου  οργάνωσης  και  λειτουργίας  των  Δημοτικών  Επ ιχειρήσεων  Ύδρευσης  Αποχέτευσης  (Δ.Ε.Υ.Α.).  Ρυθμίσεις  σχετικές  με  την  ο ργάνωση,  τη  λειτουργία,  τα  οικονομικά  και  το  προσωπικό  των  Ο.Τ.Α..  Ευρωπαϊκοί  Όμιλοι  Εδαφικής  Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις»,  
ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών τρίτων προς ΟΤΑ   (άρθρο 52 Ν.4483/17)   Η ρύθμιση συνοπτικά :
Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυ τών  που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο  (2) μήνες από την έναρξη  ισχύος  του  Ν.4483/17  (ημερ.  έναρξης  ισχύος  31.07.20 17),  μπορούν,  κατόπιν  αιτήσεως  του  οφειλέτη  προς  την  αρμόδια  για  την  είσπ ραξή  τους  υπηρεσία  του  οικείου δήμου ή του νομικ…

Κάλεσμα στο 4o Αντάμωμα των Απανταχού Καρυωτών και Φίλων της Καρυάς

Εικόνα
Κάλεσμα στο 4o Αντάμωμα των Απανταχού Καρυωτών και Φίλων της Καρυάς, που θα γίνει το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καρυάς «Η Αγία Τριάδα» στην πλατεία του χωριού μας.

Εισφορά Ανακύκλωσης στα τιμολογια ύδρευσης των δημων

Εικόνα
Για ποιο λόγο πληρώνουμε Εισφορά Ανακύκλωσης; Σύμφωνα με την Απόφαση των Υπουργείων ΚΥΑ 112145/16-12-2004 υποχρεούνται πλέον σε καταβολή Εισφοράς Ανακύκλωσης (στον ή στους Φορείς Ανακύκλωσης) οι παραγωγοί ή εισαγωγείς Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Eίναι υποχρεωτική η αναγραφή της εισφοράς ανακύκλωσης στα τιμολόγια πώλησης των προϊόντων. Την Εισφορά Ανακύκλωσης την επιβαρύνεται ο τελικός καταναλωτής και οι εταιρίες που πραγματοποιούν χονδρικές πωλήσεις οφείλουν να την επιβαρύνουν «διακριτά» στην Τιμολόγηση τους.  Vς πολίτες πληρώνουμε εισφορά ανακύκλωσης, διότι tο κόστος ανακύκλωσης έχει καταστεί υψηλότερο από την αξία των δευτερογενών πρώτων υλών που προκύπτουν από την ανακύκλωση πού οφείλεται : στην πτώση τιμών των μετάλλων από τον Σεπτέμβριο 2008, την αύξηση λειτουργικού κόστους των νόμιμων εταιρειών ανακύκλωσης και το κόστος διαχείρισηςτων υπολειμμάτων από την επεξεργασία Βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, μέχρι το 2020 πρέπει το 50% των απορριμμάτων να ανακυ…

Αντιπαράθεση για τα δρομολόγια στα Λιχαδονήσια…

Εικόνα
Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ επαγγελματιών όπου δραστηριοποιούνται με τα δρομολόγια στα πανέμορφα Λιχαδονήσια. 
Η αρχική ανάρτηση  για την μεταφορά των τουριστών στα Λιχαδονήσια όπως δημοσιεύτηκε και κατόπιν παραθέτουμε τον σχετικό σχολιασμό επαγγελματία από τα Καμένα Βούρλα στον οποίο  προφανώς αναφέρθηκαν οι ιδιοκτήτες των καραβιών Λιχαδονήσια.

Η απάντηση-ανάρτηση του κ. Αντώνη Βασσάτη με το κείμενο και τις σχετικές φωτογραφίες.

”Οι αξιότιμοι κύριοι αδελφοί Λυμπέρη μη μπορώντας να διαχειριστούν την κατάσταση των Λιχαδονησιων λόγω του εγωισμού που τους διακρίνει και του πανικού τους και μη έχοντας καταλάβει πως η θάλασσα, ο κολπος του Μαλιακού και τα Λιχαδονησια δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία τους, ισοπεδώνουν κάθε λογής εκτίμηση προς την τοπική αγορά των Καμένων Βουρλων αλλά και των τοπικών πολιτών που τόσα χρόνια τους επιτρέπουν να εκτελούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ανενόχλητοι, αισχροκερδώντας και εκμεταλλεύοντας τον κάθε λογής τουρίστα αφελή ή μη που…

ΒΕΤΤΑΣ : ΠΟΥ & ΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ “ΤΟΜΥ”

Εικόνα
Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) συστήνονται ως αποκεντρωμένες μονάδες των Κέντρων Υγείας και έχουν ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν, τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους, την αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τη συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες κ.ά.
Ενδεικτικά για κάθε 10.000 αστικού πληθυσμού θα λειτουργεί και μια Το.Μ.Υ. με το εξής προσωπικό:
· 4 οικογενειακοί γιατροί (1/2000 άτομα)
· 1 παιδίατρος (1/1000 παιδιά)
· 4 νοσηλευτές/επισκέπτες υγείας
· 1 κοινωνικός λειτουργός
· 2 διοικητικοί
Οι ώρες λειτουργίας των Το.Μ.Υ. θα είναι 08:00 – 20:00 καθημερινές.
Στη Φθιώτιδα πιλοτικά θα ενεργοποιηθούν δύο (2) Τοπικές Μονάδες Υγείας στην πόλη της Λαμίας.
Η πρώτη σε ακίνητο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Λαμιέων στην περιοχή του Παγκρατίου, για το οποίο έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες παραχώρησης και η δεύτερ…