Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 7, 2017

Πανελλαδικές 2017: Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Εικόνα
Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν μπει πλέον οι μαθητές, όπως επίσης το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας.
Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες των εξετάσεων:
Για τα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 11-26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ.
Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές …

Φθιώτιδα: Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι. (video)

Εικόνα
Στη δικαιοσύνη έχουν καταφύγει οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι προσπαθώντας, όπως επισημαίνουν να ξεφύγουν από την εργασιακή ομηρεία που βρίσκονται τα τελευταία 14 χρόνια. Παράλληλα χθες είχαν επαφές με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ένωσης Κεντρώων και του ΚΚΕ από τους οποίους απέσπασαν την διαβεβαίωση πως θα τους στηρίξουν όταν θα έρθει το θέμα στη βουλή.
Δείτε το βίντεο στο https://tvstar.gr/

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑ:ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ!

Εικόνα

"Γιατί ο δήμος Λαμίας πρέπει να μετονομαστεί σε δήμο Θερμοπυλών" (video)

Εικόνα
Μια πρόταση που είχε ακουστεί και στο παρελθόν από πολίτες, επανέρχεται και αφορά στην μετονομασία του δήμου Λαμίας σε δήμο Θερμοπυλών.
Η διεθνής ακτινοβολία της μάχης των Θερμοπυλών μαζί με άλλες συνδυαστικές τακτικές θα μπορούσαν να ωθήσουν σε πραγματική ανάπτυξη και αναγνωρισιμότητα και να αναδείξουν την περιοχή με τον καλύτερο τρόπο, υποστήριζε μιλώντας για την πρότασή του αυτή ο Λαμιώτης καρδιολόγος και πρόεδρος του πολιτιστικού, επιστημονικού και φιλοσοφικού ομίλου 300, Παναγιώτης Ιακωβής. Μιλώντας στο star ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του έχει ως στόχο την συζήτηση και τον προβληματισμό και όχι την παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου. O ίδιος κατέθεσε την προτασή του αρχικά στην σελίδα του στο facebookκαι ζήτησε από τους πολίτες να σχολιάσουν ελεύθερα.  Δείτε το βίντεο στο https://tvstar.gr/

Λαμία: Προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ Microbirth Movie απο την Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

Εικόνα

Δυο παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά σου – Όλοι μαζί μπορούμε!

Εικόνα
Μια γιορτή για το Βασίλη & το Δημήτρη
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς ήρωες του 25ου Δημοτικού Σχολείου O Γολγοθάς των μικρών αγοριών, μαθητών του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Βασίλη και Δημήτρη 12 και 10 ετών, συνεχίζεται. Τα αδερφάκια βρίσκονται στο Βέλγιο για τις ανάγκες της φροντίδας της ανίατης θανατηφόρας πάθησής τους (Μυϊκή Δυστροφία τύπου Duchenne). Οι καθημερινές ανάγκες (εξειδικευμένες φυσικοθεραπείες , ειδικές μετακινήσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ) των ανάπηρων παιδιών είναι πολλές. Αυτές σε συνδυασμό με το υπέρογκο κόστος διαβίωσης του εξωτερικού έχουν εξαντλήσει οικονομικά την οικογένεια. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για οικονομική στήριξη της οικογένειας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς, με γνωστούς τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα. Η εκδήλω…

Συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι,στο περιοδικό Επίκαιρα και στη Βασιλική Μπαμπαλιούτα

Εικόνα
.
.

Ο ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ VIDEO

Εικόνα
Ένα συναρπαστικό video που παρουσιάζει τις ομορφιές των Θερμοπυλών. Το video ανήκει στην ιστοσελίδα www.atlasvisual.com
 http://www.kaliterilamia.gr/

Στον οικογενειακό γιατρό υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Εικόνα
Ως «φύλακες» θα λειτουργήσουν οι οικογενειακοί γιατροί, καθώς θα είναι υπεύθυνοι για την παραπομπή των ασθενών σε ειδικούς γιατρούς ενώ θα ενεργοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών.

Όπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στον οικογενειακό γιατρό. Παράλληλα, δρομολογείται ένα σχέδιο συρρίκνωσης της «δεξαμενής» ιδιωτών γιατρών. Ειδικότερα και όπως προβλέπεται, η ανάπτυξη νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (Τοπικές Ομάδες Υγείας - ΤΟΜΥ) θα επιφέρει σταδιακή μείωση στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γενικούς γιατρούς.
Κόφτης όμως μπαίνει και στην ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό διότι θα ενεργοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα χειρίζονται οι οικογενειακοί γιατροί. Μέσω αυτού θα γίνεται η προέγκριση των παραπομπών σε παρόχους του ιδιωτικού τομέα.

Έπειτα από 7 χρόνια Μνημονίων, οι θεσμοί επιμένουν στην…

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για το παζαρι στον Άγιο Κωνσταντίνο

Θέμα: Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης
Παρακαλείσθε την Παρασκευή 12 Μαΐου  2017 και ώρα 13.00 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής),  για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.             Καθορισμός όρων ετήσιας εμποροπανήγυρης Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κων/νου2.             Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία Λούνα Πάρκ στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης Δ.Ε. Αγίου Κων/νου του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου
     Το έκτακτο του θέματος  συνίσταται στο γεγονός ότι  η εμποροπανήγυρη της Δ.Ε. Αγίου Κων/νου είναι καθορισμένη με ΦΕΚ να λειτουργήσει από 18 έως 23/5/2017 και ως εκ τούτου πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ο Πρόεδρος

 Συκιώτης Ιωάννης
Πίνακας Αποδεκτών Μπεζάτη ΕυφροσύνηΤριανταφύλλης ΝικόλαοςΒούλγαρης ΠαναγιώτηςΚαραμανώλης ΑθανάσιοςΤρίγκας ΒασίλειοςΓιαννακόπουλος Γεώργιος

Πέντε ακόμη προσλήψεις στο Δ. Μώλου – Αγίου Κών/νου

Εικόνα
Πέντε (5) άτομα έπιασαν δουλειά σήμερα στο Δήμο Μώλου – Αγίου Κων/νου από το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την απόφαση – πρόσληψη που υπογράφει ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης η 8μηνη σύμβαση τους λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2018. Δείτε εδώ την απόφαση τοποθέτησης των ωφελουμένων στις υπηρεσίες του Δήμου. efthia.gr

ΕΕΤΑΑ - Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εικόνα
Παιδικοί σταθμοί 2017 - Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε. Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και συγκεκριμένα εντός του Μαΐου, αρχίζει φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».
Αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές.
Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν, όπως ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), πο…

"Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο"Παρασκευή 19 Μάη,στο ξενοδοχείο Γαλήνη

Εικόνα
Και οι 11 ήταν υπέροχοι!!
Συμπληρώσαμε ποδοσφαιρική ομάδα και σας περιμένουμε!
Και μια ορχήστρα ακόμη, όλοι μέλη και φίλοι του Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων
Παρασκευή 19 Μάη (ώρα 20.30), "Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο" στην πισίνα του ξενοδοχείου "ΓΑΛΗΝΗ" στα Καμένα Βούρλα!

OTA:Κρίθηκαν παράνομες παρατάσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ κ πρέπει να επιστραφούν λεφτά

Εικόνα
Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι συμβασιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν κατά τις αντισυνταγματικές παρατάσεις Παναγιώτης Τσιμπούκης

Με πλειοψηφία 17-14 αποφασίστηκε να αρχίσει ο καταλογισμός για τις αποδοχές που εισπράχθηκαν το επίμαχο διάστημαOι παρατάσεις των χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) όχι μόνο είναι αντισυνταγματικές αλλά και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεων τους, σύμφωνα με όσα οριστικά και αμετάκλητα έκρινε η Ολομέλεια  του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνηση και ειδικά το δεύτερο σκέλος της σύμφωνα με το οποίο θα προχωρήσουν οι καταλογισμοί στους συμβασιούχους προκειμένου να επιστραφούν οι αποδοχές που παράνομα έλαβαν.

Πάντως, είναι το δεύτερο απανωτό ράπισμα που δέχθηκε η κυβέρνηση από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δι…