Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 30, 2017

Καθημερινά δρομολόγια ΚΤΕΛ Φθιώτιδας απο Λαμία για Ασπρονέρι.

Εικόνα
Ώρες δρομολογίων
Καθημερινά αναχώρηση  11:00-18:30

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 04/08/2017

Εικόνα
Θέμα: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Παρακαλείσθε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017  και ώρα 12.30 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής),  για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Ανάκληση  - Ανατροπή Κ.Α.Ψήφιση πίστωσης για την  αμοιβή  δικηγόρου Αντωνίου Μήτσου για την υπόθεση Δημητρίου Καλαμάτα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ΛαμίαςΨήφιση πίστωσης για την  αμοιβή  δικηγόρου Αντωνίου Μήτσου για την υπόθεση Αλέξανδρου Καψάλη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ΛαμίαςΨήφιση πίστωσης για την  αμοιβή  δικηγόρου Αντωνίου Μήτσου για την υπόθεση Μαρίας Καλτσή ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου ΠειραιώςΨήφιση πίστωσης για την  αμοιβή  δικηγόρου Αντωνίου Μήτσου για την υπόθεση Άννας Γουλιώτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ΛαμίαςΨήφιση πίστωσης για την  αμοιβή  δικηγόρου Αντωνίου Μήτσου για την υπόθεση Άννας Γουλιώτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ΛαμίαςΨήφιση πίστωση…

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε σήμερα 31 Ιούλη  και ισχύει για την Τρίτη 1/8/2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.  Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 127140/384 της 13/6/2017 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης από την 12η βραδινή της 31/7/2017 έως την 12η βραδινή της 1/8/2017. Στην απαγόρευση δεν  συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις πε…

Τι είναι η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) και πώς μπορείτε να τη συστήσετε

Εικόνα
Τα 15 βήματα και δικαιολογητικά που απαιτούνται
Οι επαγγελματίες κλείνουν τα «μπλοκάκια» και ανοίγουν ΙΚΕ. Οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), που είναι γνωστές και ως οι εταιρείες του ενός ευρώ, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Μέσω της συγκεκριμένης εταιρικής μορφής επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καταφέρνουν να περιορίζουν το κόστος των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι ιδρύσεις ΙΚΕ εμφάνισαν ραγδαία αύξηση κατά 35% σημείωσαν το τελευταίο εννεάμηνο (Οκτωβρίου - Ιουνίου) σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν (Οκτώβριος 2015 - Ιούνιος 2016).

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του μητρώου το 9μηνο (Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017) προκύπτει ανοδική τάση η οποία κορυφώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, με 63 νέες εγγραφές, σταθεροποιήθηκε τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2017, εμφάνισε μια μικρή πτώση τον Απρίλιο, με 72 νέες ιδρύσεις …

Δελτίο Τύπου:ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εικόνα
 Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
 ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ  ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ  ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95   EMAIL:  politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924    Fax: 22330-41164 Αρ.Πρωτ.    -96-                                                                                         ΛΑΡΥΜΝΑ 31/07/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ» Το Συνδικάτο μας σχεδόν 10 μήνες τώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στην ΛΑΡΚΟ. Με αφορμή αυτό το κύριο αίτημα των εργαζομένων αναδείξαμε και κάποια άμεσα αιτήματα που προκύπτουν  από τα αντεργατικά αποτελέσματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες. Αυτά τα αιτήματα είναι: ·Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην εργολαβία Καρατσώλη. ·Να δοθούν οι ωροκτυπήσεις τους από την ΛΑΡΚΟ, μιας και τα ηλεκτρονικά μηχανήμ…

Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ -Αναλυτικά οι διατάξεις του

Εικόνα
Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ, μετά την ψήφιση του στη Βουλή, και πλέον μπαίνουν σε εφαρμογή οι σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των ΟΤΑ που απορρέουν από τα 140 άρθρα του και τις τροπολογίες του.
Το Πολυνομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του Κράτους (ν. 4483) και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις».
Η aftodioikisi.gr, μετά και την ανάρτηση του, σε ΦΕΚ, παρουσιάζει τις σημαντικότερες διατάξεις του:
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται:
-Στο Α΄ΜΕΡΟΣ (πρώτα 14 άρθρα) ρυθμίσεις για θέματα ΔΕΥΑ.
-Στο Β΄ΜΕΡΟΣ (άρθρα αό 15 έως 140) ρυθμίσεις που αφορούν την οργάνωση, τη λειτουργία και το προσωπικό των ΟΤΑ και των Νομικών προσώπων τους.
Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου υπάρχουν…

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τα αδέσποτα

Εικόνα
Το ακόλουθο μήνυμα μέσω μίας αφίσας επιχειρεί να περάσει ο Φιλοζωικός Σύλλογο Φθιώτιδας για τα αδέσποτα:
fonografos.net

Παραλία Σκάρφειας

Εικόνα
Φωτογραφία Ηλίας Ακρίβος

Ο Δ/ντής του Γρ. Τύπου της ΝΔ για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν υποψήφιο στη Φθιώτιδα(video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τσατζαλή«Από τη στιγμή που αποφάσισα να μεταπηδήσω από την δημοσιογραφία στην πολιτική θα την υπηρετήσω στον άξονα της προσφοράς, της συνεργασίας και της συνεννόησης» σχολίασε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Σπύρος Καπράλος
στο κεντρικό δελτίο του Star ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή στη Φθιώτιδα στις επόμενες εκλογές.
Ο κ. Καπράλος σχολίασε επίσης τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη Στερεά στην ομιλία του την Πέμπτη στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας.


Σπ. Καπράλος Δ/ντής Γρ. Τύπου ΝΔ από LAMIASTARGR

Φθιώτιδα: Το κύκλωμα των Κινέζων και τα «φρέσκα καβούρια» του Μαλιακού - ΦΩΤΟ

Εικόνα
Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες με παράνομα αλιεύματα - Πως δούλευε το παράνομο κύκλωμα - Η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. και φωτογραφίες από το παράνομο συσκευαστήριο - Μεγάλη καταστροφή για το Μαλιακό κόλπο.
Η καταλυτική παρέμβαση του Εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη και η συντονισμένη και στοχευμένη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας, της Διεύθυνσης Φθιώτιδας, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση κυκλώματος που είχε στήσει παράνομη επιχείρηση καταστρέφοντας τον Μαλιακό.
Το κύκλωμα έκανε συστηματικά παράνομη αλίευση και εμπορία ολοθουρίων (αγγούρια της θάλασσας) στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού Κόλπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις και σοβαρή διατάραξη του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος, του τροφικού πλέγματος, της βιοποικιλότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της θαλάσσιας ζωής (χλωρίδα, πανίδα) του Μαλιακού Κόλπου.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκατα…

Μπόλικη κοροϊδία ... Από τους συνδικαλιστές του Εργατικόυ Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας… ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ...

Εικόνα
Έχουμε και λέμε:
1.Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσιπρα η πόλη της Λαμίας είχε μετατραπεί σε υγειονομική ζώνη από τις δυνάμεις καταστολής εμποδίζοντας  τους κατοίκους να προσεγγίσουν ακόμα και τα σπίτια τους, το ίδιο έκαναν και με τους εργαζόμενους που διαδήλωναν ειρηνικά και δεν τους αφήναν να φτάσουν ως το Δημοτικό Θέατρο για παραδώσουν υπομνήματα στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.
2. Στις 6 το απόγευμα τα στελέχη του ΕΚΠΕΦ βρίσκονταν μπροστά από τους απεργούς εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που ήρθαν στη Λαμία να διαδηλώσουν… Και εκεί έκαναν πάλι την βρώμικη δουλειά που τόσο καλά ξέρουν να κάνουν…. Κράτησαν για αρκετή ώρα τους εργαζόμενους μακριά από το Δημοτικό Θέατρο, τους έπιασε μεγάλος φόβος για να μην ενοποιηθούν η δύο συγκεντρώσεις, παρά το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο Λαμίας είχε ενημερώσει  από νωρίς ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα στην κεφαλή της συγκέντρωσης να είναι τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και οι εργαζόμενοι....
3. Στις 7.30 το απόγευμα σηκώθηκαν και έφυγαν από την συγκέντρωση και πήγ…

Κινέζοι θησαύριζαν καταστρέφοντας τον Μαλιακό

Εικόνα
Κινέζοι επιχειρηματίες έκαναν συστηματικά παράνομη αλίευση και εμπορία ολοθουρίων (αγγούρια της θάλασσας) στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού Κόλπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις και σοβαρή διατάραξη του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος, του τροφικού πλέγματος, της βιοποικιλότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της θαλάσσιας ζωής (χλωρίδα, πανίδα) του Μαλιακού Κόλπου. Για όσους δεν γνωρίζουν τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και είναι εξαιρετικό δόλωμα. Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr μπορεί να πουληθούν στο εξωτερικό μέχρι και 1.000€ το κιλό.
Ο Μαλιακός κόλπος είναι από τα λίγα σημεία στην Ελλάδα που μπορεί κανείς να βρει σε αφθονία τα συγκεκριμένα εχινόδερμ…

Ανατολή ηλίου στο Νέο Θρόνιο

Εικόνα
Υπέροχη ανατολή του ηλίου πάνω από τη θάλασσα.
Φωτογραφία Σπύρος Καπράλος

Σημαντική μείωση επιτοκίων σε νέα επενδυτικά έργα στους δήμους και τρία νέα χρηματοδοτικά Προγράμματα

Εικόνα
Σημαντική μείωση επιτοκίων σε νέα επενδυτικά έργα στους δήμους και τρία νέα χρηματοδοτικά Προγράμματα ανακοίνωσε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Μειωμένα επιτόκια σε νέα επενδυτικά έργα των δήμων καθώς και τρία νέα χρηματοδοτικά Προγράμματα, ανακοίνωσε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης Μελετών για μικρούς και ορεινούς δήμους, για το πρόγραμμα ρύθμισης Οφειλών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ και το Νέο Ολοκληρωμένο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Ενεργειακού Συμψηφισμού Παραγόμενης Ενέργειας».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την έναρξη της συζήτησης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις σχετικές εξελίξεις υπογραμμίζοντας ότι «η συστηματική συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γίνεται ωφέλιμη για όλους τους δήμους της χώρας».

«Το Ταμείο Παρακαταθηκών μπορεί να αποτελέσει την τράπεζα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υλοποιηθο…

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Εικόνα
Απόσπασμα απο το άρθρο "Τα Βουρλά κάηκαν σχεδόν εξολοκλήρου εξ αιτίας του μεγάλου μένους των τούρκων προς τους ανυπότακτους Βουρλιώτες. Η σημερινή ονομασία της πόλης Καμένα Βούρλα στην παραλία της Φθιώτιδας , εκεί παραπέμπει." Μνήμες απ’ τις χαμένες πατρίδες Η συνέχεια...

έρευνα Konstantinos Alexiou.. Γ. Τίγκιλης


Του Γιώργου Τίγκιλη*

Mνήμες από τις Χαμένες Πατρίδες - Οι Κλαζομενές και τα Βουρλά μας

Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο στον υπέργηρο Mικρασιάτη πατέρα μου, Νίκο και στις ζωντανές μνήμες του από την γενέθλια Ιωνική Γη.

Συχνά οι κάτοικοι του Ηρακλείου, κινούμενοι στο κέντρο της πόλης, συναντούν την πινακίδα «Κλαζομενές».

Πόσοι άραγε όμως γνωρίζουν σε ποια συνοικία παραπέμπει και ποια η ιστορία της; Οι «Νέες Κλαζομενές» όπως θα΄πρεπε ορθά να αναγράφουν οι πινακίδες, δεν είναι άλλες από το γνωστό στους περισσότερους «Ατσαλένιο» ή «Τόπ Αλτί» κατά την Τουρκοκρατία, που μετονομάστηκε σε Ν.Κλαζομενές μετά την εγκατάσταση στο Ηράκλειο των χιλιάδων μικρασιατών προσφύ…

«ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ».Το καθεστώς προστασίας και ιδιοκτησίας του.Επιστημονική περιγραφή της περιοχής

Εικόνα
«ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ»
Έκταση Περιοχής: 7.210 εκτάρια
Ευρωπαϊκό καθεστώς προστασίας:
ΕΖΔ GR2440006, «ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ»
Εθνικό ή περιφερειακό καθεστώς προστασίας:
Υπάρχουν τρία Καταφύγια Άγριας Ζωής μέσα στην περιοχή: «Βόρειες πλαγιές του όρους Καλλίδρομο» (2.000 εκτάρια), «Αρνοφωλιά-Κρυονέρι» (1.050 εκτάρια) και «Πλατάνια» (3.500 εκτάρια).
Καθεστώς ιδιοκτησίας και κύριες χρήσεις γης:
Η περιοχή του έργου περιλαμβάνεται στο Δημόσιο Δασικό Σύμπλεγμα του όρους Καλλίδρομο. Μέσα στο δημόσιο δάσος υπάρχουν ιδιωτικές ιδιοκτησίες.
Οι χρήσεις γης στο Δημόσιο Δασικό Σύμπλεγμα ακολουθούν τα 10ετή δασοπονικά διαχειριστικά σχέδια της Δασικής Υπηρεσίας της Λαμίας. Τα δάση κατάρασσονται σε κατηγορίες διαχείρισης και χρησιμοποιούνται κυρίως για παραγωγή ξυλείας. Συγκεκριμένες εκτάσεςι παραχωρούνται σε κτηνοτρόφους της περιοχής ως βοσκότοποι.
Επιστημονική περιγραφή της περιοχής του έργου
Η περιοχή Natura 2000 «ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ» επεκτείνεται σε υψόμετρο από 43-1.393 μέτρα και περιλαμβάνε…

Δημήτρης Σπανός: Το κελυφωτό φιστίκι, αξίζει, αλλά κοστίζει

Εικόνα
Ο παραγωγός Δημήτρης Σπανός στη Φθιώτιδα εξάγει 50 τόνους φιστίκι ψίχα στην Ιταλία που παράγει ο ίδιος, αλλά και άλλοι παραγωγοί στην Κεντρική Φθιώτιδα κυρίως.  Τάνια Γεωργιοπούλου Από τις σπουδές στο Τορίνο και το βιομηχανικό σχέδιο έως την καλλιέργεια και την πώληση κελυφωτών φιστικιών ίσως, τελικά, η απόσταση να είναι μικρότερη από ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Δημήτρης Σπανός, ο άνθρωπος που, ως εξωτερικός συνεργάτης της Intracom, σήμερα καλλιεργεί κελυφωτά φιστίκια στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, αλλά και εξάγει ποσότητες, που αγοράζει από ιδιώτες και συνεταιρισμούς.
Συνδετικός κρίκος της δραστηριότητάς του ως σχεδιαστής και ως παραγωγός-εξαγωγέας είναι, φυσικά, η Ιταλία. Οι βασικές εξαγωγές του Δημήτρη Σπανού πραγματοποιούνται στην Ιταλία για την παρασκευή του περίφημου παγωτού φιστίκι. Εδώ και έξι μήνες, μάλιστα, ο παραγωγός προχώρησε και σε συνεργασία με Ιταλούς, με τους οποίους δημιούργησε εμπορική εταιρεία για την εξαγωγή του π…