Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 15, 2018

Σκάρφεια:Καθαρισμός του αιωνόβιου πλάτανου,της πλατείας,από ξερά και επικίνδυνα κλαδιά

Εικόνα
Μερική αποκλαδωση ξερών και επικίνδυνων κλαδιών στην πλατεία της Σκαρφειας Αγιου Σεραφειμ και στα Καραβιδια...παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και υπεύθυνου πολιτικής προστασίας κυρίου Καρακατζα και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων....πανω απο όλα προέχει η ασφάλεια των πολιτων !!!
Νίκος Τριανταφύλλης
Αντιδήμαρχος Δ.Δ Αγίου ΚωνσταντίνουΝέος ΚΟΚ: Βαριά καμπάνα και πρόστιμο για οδήγηση με σαγιονάρα

Εικόνα
Βαρύτατες καμπάνες προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για όσους και όσες οδηγούν με σαγιονάρα. Τώρα που το καλοκαίρι βρίσκεται στην ακμή του, οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
Συγκεκριμένα προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες και πρόστιμο 50 ευρώ για όσους και όσες οδηγούν με σαγιονάρα, καθώς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον οδηγό.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΠΗΝΩΝ

Εικόνα
μεταξύ Ανάβρας Λοκρίδος και Θερμοπύλων
Στον ιστοχώρο αυτό γίνεται μία περιγραφή του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού και φυσιολατρικού προορισμού ο οποίος παρ' όλη την σπουδαιότητά του παραμένει άγνωστος για το ευρύ κοινό περιμένοντας στωικά για δεκαετίες την ανάδειξή του.
       Τα πιο κάτω στοιχεία αποτελούν μέρος μίας μελέτης που εκπονώ από το 2017. Αφορά την ανάδειξη και την προστασία των αρχαιολογικών χώρων της Ακρόπολης Αλπηνών και του γειτονικού Κάστρου της Μενδενίτσας.
ΠΗΓΗ:http://akropole-alpinoi.blogspot.com/
1. ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ


Η θέση του μνημείου βρίσκεται στην Βόρεια Λοκρίδα και στα όρια μεταξύ των επαρχιών Λοκρίδας και Φθιώτιδας, του νομού Φθιώτιδας. Ο Δήμος στα όρια του οποίου βρίσκεται, είναι ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Μώλου.      Ο πιο κοντινός οικισμός είναι το χωριό Ανάβρα (παλαιότερη ονομασία Κατμάτα με 118 εγγεγραμμένους δημότες (απογραφή 2011). Η απογραφή του 2001 είχε καταγράψει πληθυσμό 178 κατοίκους,…

H αρχαία ακρόπολη τών Αλπηνών στην Ανάβρα Φθιώτιδας

Εικόνα
Στην Ανάβρα βρίσκονται και τα απομεινάρια της αρχαίας ακρόπολης τών Αλπηνών. Ο χώρος λόγω των ευρημάτων των ανασκαφών έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός.
Οι φωτογραφίες του Νίκου Τριανταφύλη

Μέχρι 31 Αυγούστου η σύνταξη και η αποστολή των προϋπολογισμών των Δήμων

Εικόνα
Μέχρι 31 Αυγούστου έχει οριστεί η σύνταξη και η αποστολή των προϋπολογισμών των Δήμων, σύμφωνα με οδηγίες για την κατάρτιση των προϋπολογισμών του κράτους και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι  για την καλύτερη και ενιαία κωδικοποίηση και ταξινόμηση των εξόδων και εσόδων όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα νέο ενιαίο σχέδιο λογαριασμών.
Στόχος της μεταρρύθμισης αυτής είναι η μετάβαση από την υφιστάμενη πολυμορφία, δηλαδή από τα πέντε υφιστάμενα επιμέρους κλαδικά λογιστικά σχέδια που εφαρμόζονται σήμερα (π.δ. 80/1997, 205/1998, 315/1999, 146/2003 και 15/2011), σε ένα ενιαίο λογιστικό σχέδιο που θα βελτιώσει την εξαγωγή των δημοσιονομικιών στοιχείων και αναφορών, βασισμένων στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA).
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του ν.4270/2014, η Γενική Κυβέρνηση περιλαμβάνει τρεις (3)…

9 Προσλήψεις στον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα